Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
JetiRulez
őstag
Nem erről beszéltem, hanem hogy "Az élet drága iskola" (vagy hogy van ez a mondás). Eddig nekem is sokba került.
Ifjonti bohóságból Én is követtem el hibákat, de ha nem követtem volna, akkor nem vetek magamra és nem tanulok a hibáimból.
Miért kéne a szülőnek ott állni non-stop? Az enyéim sem álltak. Ha valami nem volt világos, kérdeztem tőlük, ők meg válaszoltak."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
SipiBcs
őstag
Sajnos valóban igaznak tartom, hogy a butábbik felét az emberiségnek önmagától kellene megvédeni valamilyen szinten, akár törvényileg is. Nem tartom jó dolognak, hogy akár magáncégnek, akár Állami szervnek ilyen hihetetlen adathalmaz a birtokába jusson és mint látjuk minden idióta, minden szokását, információját megosztja korlátok nélkül. Azt hiszem ha már ismerősöd fent van és megoszt rólad egy infót, akkor Te azt már nem tudod koordinálni, ergo attól, hogy nem vagy fent még terjed rólad adat bár a tudtod nélkül.
Amikor bugyuta apu-anyu a gyerek születése előtt egy 3D-s ultrahang képpel csinálnak e-mail címet és FB adatlapot, akkor mit lehet várni?
Nincs regisztrációm.... a fiamnak is megtiltottam.... a szüleimet pedig megkértem, hogy NE használják.
Nem vagyok maradi, haladok a korral...... egyszerűen őket féltem önmaguktól.
(a fiam osztálytársát majdnem kicsapták, mert valóban csúnya dolgokat írogatott az FB-n! Osztf. meglátta és balhét csinált. Lehet bíróság is lesz belőle)"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
törölt tag
ezért kell szépen adblockban, vagy hosts file-ban tiltani az ilyen beillesztett vackokat. vagy legalábbis én ezt csinálom (pedig amúgy van fb regisztrációm, de az pontosan arra való, hogy azon az oldalon belül működjek, semmi közük hozzá, hogy azon kívül mit csinálok).
#15. dajkopali: inkább az eredetijét nézegesd annak a filmnek
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
hát, amennyi és amilyen adatot kiraktam magamról, ha azzal kezdenek valamit, akkor kb gratula nekik...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
ddekany
veterán
válasz JetiRulez #37 üzenetére
"Ha valaki ifjonti bohóságból oszt meg később kínosnak ható dolgokat az igenis magára vessen!"
Mert 10-en évesen ugye olyan sok esze van egy embernek... Vagy ha nincs, akkor gondolom szülőként napi 12 órában a gyerek háta mögött kellene állni és nézni mit csinál, különben meg a szülő vessen mit tudom én hova. Na szóval a Facebook-ot vezető illetőknek állatira meg kéne húznia magukat, ahelyett hogy még nekik állna feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
Pofátlan Ez a face ..mondjuk a megadott adataimat viheti..
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
hemaka
nagyúr
A regisztráció nem kötelező, ahogy rólad valós adatokat megadni sem. Aki ezt nem tudja kezelni, törölje magát.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
-
JetiRulez
őstag
Az utolsó bekezdést kivéve egyetértek a cikk többi részével.
Én nem változtatnék a jelenlegi inaktiválási módszeren. Ha valaki ifjonti bohóságból oszt meg később kínosnak ható dolgokat az igenis magára vessen!
Akik meg nem jártasak az ilyen közösségi oldalakon, arra az esetre egy regisztráció utáni "tutorialt" kéne beiktatni, ami ajánlaná, hogy nézzen bele a felhasználó az adatvédelmi beállításaiba is.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Morden24
nagyúr
Én is rábólintok, mert ebben egyetértek veled. Viszont az általad vázolt júzer már számomra sem a tudatlan vagy a naiv kategóriába tartozik. Mindegy, ez csak kitérő. Mindig oda lyukadok ki, hogy megfelelő oktatás, felkészítés nélkül minden megoldás csupán szélmalomharc.
Sectumsempra - For Enemies
-
sh4d0w
félisten
Nem a tudatos felhasználók vannak többségben, hanem a tudatlanok - de őket is meg kell védeni - amennyire lehet - a vázolt helyzetek ellen. Ha ez azzal jár, hogy a Facebooknak változtatni kell az adatkezelési gyakorlatán, én simán rábólintok.
bambano: elég durva, ha tényleg igaz a dolog, nemhogy szigorítani kellene a Facebook gyakorlatán, hanem betiltani.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Morden24
nagyúr
egy általuk létrehozott virtuális személy, aki összecimbizik Veled.
Tekintve, hogy nem veszek fel olyan személyt, akit nem ismerek konkrétan, ez nehéz lesz. Aki meg olyan, hogy fűt-fát felvesz, azon nemhogy új törvények vagy módosított policy, de maga az Úristen sem segít.
-
hodostamas
addikt
szo volt a cikkben hogy torles utan torlodjenek a felhasznalok adatai.
Jelenleg ezekszerint ha torlom magam, akkor megmarad minden, csak nem lesz senki szamara publik?
-
bambano
titán
az a kisebbik baj, hogy aki regisztrált az arckönyvre, azzal mit csinálnak.
a nagyobbik baj, hogy azokat is nyomonkövetik, akik nem regisztráltak, semmi közük nem kellene, hogy legyen hozzájuk.
pár suttyó kirakja a lájkoló ikont a weblapjára és ha elolvasod, már rögzítik.következmény: sehogy sem tudod elkerülni, hogy az arckönyv adatot gyűjtsön rólad. ezekhez képest <insert kedvenc háborús bűnös here> egy emberjogi aktivista.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
válasz dajkopali #20 üzenetére
"a Neelie Kroes által javasolt"
Igazából Vivianne Reding, ő a "Justice, Fundamental Rights and Citizenship"-biztos.
DRM is theft
-
sh4d0w
félisten
Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy a HBGary és a hasonszőrű cégek a Facebookról, Twitterről, hi5-ről, meg még ki tudja milyen közösségi site-okról szerzik be azokat az információkat Rólad, amiket aztán Ellened használnak.
Ők sem hülyék, nem a HBGary fog megjelölni ismerősként, hanem egy általuk létrehozott virtuális személy, aki összecimbizik Veled. 1 operátor irányít 10 ilyen személyt, nagy valószínűséggel a célba vett személy körül nem csak a "szimpatikus", hanem egy "ellenszenves" virtuális személy is megjelenik, erősítve a "szimpatikus" személyiség iránti bizalmat. Washingtoni ügyvédi iroda és az amerikai kereskedelmi kamara is élt vagy tervezett élni ezzel a módszerrel, hogy később a célba vett ellenlábasok megfélemlíthetők, félreállíthatók legyenek. Ugyanezt a módszert a HBGary a légierőnek is el akarta adni, sikertelenül (ami nagy valószínűséggel csak annyit jelent, hogy ennél sokkal jobb, kifinomultabb eszközeik vannak ilyen célokra).
Tehát sem Zuckerbergnek, sem az ügyvédnek (vagy ki a fene) nincs igaza: alapból tiltani kell az információk megosztását és az csak és kizárólag önkéntes lehessen. A fejlesztő se férhessen hozzájuk, ha tiltottak, az adatok törlése pedig törlést jelentsen minden adatbázisból, ami az alkalmazáshoz kapcsolódik, felülírást megfelelő mennyiségű 0-kal.
https://www.coreinfinity.tech
-
Brown ügynök
senior tag
Már Szalacsi bácsi is megmondta: az ellen nem véd...
Egyébként meg tényleg nem véd a hülyeség ellen semmilyen törvény.
-
Narxis
nagyúr
válasz garaboncia #26 üzenetére
Ejnye, azért nem kell ilyen gonosznak lenni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
garaboncia
csendes tag
Aki HÜLYE haljon meg!
Ezt kb 20 éve mondom.
És néha be is jön!Mindenki magától szenved a legtöbbet.
-
joey04
titán
Nem a Facebook az etikátlan, hanem a felhasználó ostoba
igaza van -
bambano
titán
aki azt hiszi, hogy a facebook a vonatkozó érvényes törvények és jogszabályok szerint működik, az akkorát téved, mint ide Hanoi.
Még abban sem vagyok biztos, hogy a vonatkozó amcsi törvényeknek megfelel, de abban teljesen biztos vagyok, hogy a magyarnak nem.
ergo nem azzal kellene kezdeni, hogy új jogszabályokról beszéljünk, főleg nem az arckönyv lopásokban érdekelt jogászával, hanem azzal, hogy úgy istenesen alaposan szétverni az arcát a könyveseknek, majd utána megkérdezni, hogy értették-e vagy újból el kell magyarázni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
leviske
veterán
"a példádban szereplő út kivitelezője sem tartozik a kölyök iránt felelősséggel, aki a kocsi alá rohan."
Igazad van, de a példámban az út kivitelezőjének nem a facebook felel meg, hanem max az ISP, a facebook "én" vagyok, akire rá van bízva a gyerek (a felhasználók és az ő megosztott adataik). "Nekem" pedig van felelősségem, ha semmit nem teszek annak érdekében, hogy a gyerek ne tudjon az útra rohanni.
"Változtassanak a törvényeken, és tartassák be őket. Akkor nem kell sem etikát, sem hülyejúzert, sem nehezen körülírható felelősségvállalást kergetni. Így tiszta."
Egyetértek.
-
Morden24
nagyúr
egyszerűen nem tehetik meg, hogy nem vállalnak értük felelősséget
Márpedig nem tartoznak értük felelősséggel, ahogyan a példádban szereplő út kivitelezője sem tartozik a kölyök iránt felelősséggel, aki a kocsi alá rohan.
Azzal tartoznak, mégpedig számonkérhetően, hogy az aktuális vonatkozó törvényeket maradéktalanul betartsák, és ha ez nem történik meg, akkor felelősségre kell őket vonni. Ha a törvények elégtelenek a közösség érdekeinek kiszolgálására illetve védelmére, akkor azokon kell változtatni, nem pedig azt (el)várni egy profitorientált jogi személytől, hogy önszorgalomból próbálja nevelni a júzereket.
Változtassanak a törvényeken, és tartassák be őket. Akkor nem kell sem etikát, sem hülyejúzert, sem nehezen körülírható felelősségvállalást kergetni. Így tiszta.Sectumsempra - For Enemies
-
Narxis
nagyúr
Én azt tartanám jónak ha nem csak a facebookon hanem minden közösségi oldalon minden beállítás defaulton letiltott/kikapcsolt/elrejtett stb. lenne, így a felhasználó alapból védve lenne, azért, hogy hülyeséget csináljon el kellene olvasnia, hogy melyik adata kinek hogyan legyen nyilvános/elérhető stb.
Kb. olyasmi lenne ez mint a Windows a Vista óta, hogy senki nem rendszergazda még a saját gépén se.
Persze ez szerintem áll érdekében a legtöbb cégnek, ők addig mennek el minden esetben amíg a törvény engedi. :/
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
leviske
veterán
"a felhasználók adatait nem kell védeni, ha ők nem akarják, ha önkéntesen kínálnak fel információkat a világhálón."
Elmennek ezek a jó büdös fenébe! Rengeteg felhasználó van a facebook-on, akik egyszerűen nincsenek felkészülve a SN-ök adatmegosztási funkciójára. Ez kb olyan, mintha én egy gyereket úgy nevelnék fel, hogy "nyugodtan szaladj az autó alá, hiszen biztos meg akarsz halni, ha már a labdád után futsz".
Megértem Zuckerbergék álláspontját is, de be kell látniuk, hogy már akkora felhasználói bázist szólítanak meg, hogy egyszerűen nem tehetik meg, hogy nem vállalnak értük felelősséget. Ez a dolog addig működött, míg a rendszer csak arra szolgált, hogy egyetemisták egyetemistákkal, egymás közt kommunikáljanak. Mostanra a facebook több ennél.
-
Igazat adok. Olyan dolgokat osszanak meg az emberek, amik később sem lesznek problémásak.
Viszont azt alapvetővé tenném, hogy nem regisztrált felhasználóként semmiféle információ ne látszódjon senkiről. Ha valakinek ez nem tetszik, változtasson, de alapesetben legyen aktív ez a korlát.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
dajkopali
addikt
A Tégla (The Departed) című filmben van erre egy ütős poén, amikor Alec Baldwin főnökként azt mondja a maffiatalálkozó kontrolljánál (zseniális testbeszéddel), miután lehallgathatnak mindent, hogy "I like the Patriot Act" - vagy valami hasonlót, már rég láttam
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
hohoo
senior tag
Az a vicces hogy attól hogy te letiltod hogy lássanak ezt azt (csak az ismerősök), attól még megvan a fácsének a cucc, na meg a nem szoksányos felületeken (tehát nem a fácsebúk.com-on, hanem mondjuk alkalmazásokban) bármit elérhetnek a fejlesztők, függetlenül attól hogy te mit tiltasz..
Aztán meg ha a "szent hazafi demokrata világkormány" (cia azt mondja hogy adjátok ide az adatokat persze fű alatt, pont lexarják a te beállításaidat)...[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
Morden24
nagyúr
Kivételesen nem értek egyet.
Egyszer érdemes átolvasni a PH!-s aprón történő átveréseket, és rájössz, hogy csomó embert lehetne hülyének nevezni, amiért benyalja ezeket. De folytathatnám azokkal a példákkal, amikor boltok, cégek próbálnak átverni vagy lehúzni, és csak akkor úszod meg a megvezetést, ha ismered a törvényeket, vagy segítséget kérsz azok ismerőitől.Szóval a cikk címének és konkrétan Allannek is igaza van abban, hogy itt nincsen semmi etikátlan. Az aktuális törvényeknek megfelelnek, ezekhez igazították ők maguk az üzleti modfelljüket, pont. Aki a saját jól megfontolt érdekében nem körültekintő, az előbb-utóbb úgyis a saját hibájából lesz kénytelen tanulni.
Ha megváltoznak a vonatkozó törvények, akkor ők is kénytelenek lesznek megváltoztatni a policyjüket, így a "hülyék" is nagyobb védelem alá kerülnek. Ettől persze még "hülyék" maradnak, a törvény oltalma számukra ugyanúgy balladai homályba burkolózik az összes többi kapcsolódó fogalommal együtt.
Illene két külön dologról beszélni: 1. a törvény általi védelemről 2. a "hülyék" hülyementesítéséről.
[ Szerkesztve ]
-
wednesday
őstag
Valamilyen szintű szabályozásra szükség van. Ez a "hülyeség ellen nem véd semmi" felfogást nem lehet mindenre alkalmazni. Távoli példa, de ennyi erővel például csalókat nem kéne büntetni, hiszen az átvert áldozatok a saját "hülyeségük" áldozatai.
Ha minden az egyének akaratára lenne bízva, akkor biztonsági öv se lenne az autókban. Azt is felülről kellett rákényszeríteni az autósokra. Volt is nagy tiltakozás ellene anno...
-
moli.hu
őstag
Nem a Facebook az etikátlan, hanem a felhasználó ostoba
ebben igaza van. csakhogy van egy problema: a torvenyek celja az, hogy az ostobakat megvedje. es a tarsadalom felelosege is ez.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Én eddig akárhány olyan oldalra regisztráltam be, ami bizonyos dolgokat megoszthat a fészbuk üzenőfalon, sehol sem az volt az alapértelmezett, mindenhol külön nekem kellett beikszelni, hogy márpedig ossza meg.
A személyes adataim meg sehol se látszódnak, max ismerősnél. Erre is nevelni kéne a fiatalokat inkább...
szerk: az meg a másik, hogy nem kell megadni olyan dolgokat, amiket nem akarok máshol viszontlátniHa 13 helyen fogják megkérdezni, hogy ki akarom-e rakni a részeg meztelen fotómat, akkor 13 helyen fogom beikszelni, semmivel sem leszünk előrébb...
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Sirpi
senior tag
Szerintem nem csak arról van szó, hogy el se gondolkodnak, hogy végleges-e a törlés, de szerintem a fészaddiktok 90%-ának csak az a lényeg, hogy felpakolja a sok szutykot (van 1-2 ismerősöm, aki ha belelendül, a kezdőlapom felét elfoglalja), törölni meg egyáltalán minek is?
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
Lotusomega
senior tag
Rosszul fogod...
-
dabadab
titán
Adathalaszatban erdekelt ceg kepviseloje szerint nincs szukseg adatvedelmi torvenyekre.
Nahat, ki gondolta volnaA "vegleges torles" miatt meg valoszinuleg azert nem aggodnak sokan, mert eszukbe sem jut, hogy nem vegleges is lehet a torles.
DRM is theft
-
h-yle
addikt
Nagyrészt igaza van. Törvényeket lehet hozni, meg biztonság technika terén is lehet fejlődni, de a hülyeség ellen egyik sem véd. Esetleg hozzunk arra törvényt, hogy hülyék nem használhatnak közösségi funkciókat, és akkor probléma megoldva.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest