Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
úgy rémlik vki kérdezte, h hol lehet ms-nél fídbekelni: [link]
-
FTeR
addikt
válasz MichaelSD #170 üzenetére
ez most mire is micsoda?
annyira nem értem, h minek szántad, h nem is tok mit mondani rá.
később kezdték->kevesebbet tud->"ez is bőven elég"
más prioritás->mást tud->"ez is bőven elég"
fícsörrekveszt->tanulmány->he??
lefele->he???más közönség, más prioritás, más termék? minek akarjátok folyton összehasonlítani?
-
FTeR
addikt
a dobozos változat kiadásoktól függően akár 3x anyiba is kerülhet. amikor én számolgattam, olcsóbban kijövök, ha még 1x meg kell vennem oemben, mintha dobozost vennék. de még a 3. alkalom is csak minimálisan lépné túl. ráadásul elég valószínűtlen, h 3 év alatt 3x kéne cserélnem. ez alatt meg simán kijön az új verzió (xp-t tekintsük kivételnek).
a garis csere sem számít és mint egy korábbi példa mutatja, még gari után sincs gond. -
FTeR
addikt
"akkor ms office-ból miért van újabb-és-újabb változat?"
ööö, mert az sem elég?"milyen igényei vannak"
nem árt haladni a korral. nem véletlen kezdett egy kisebb piac kialakulni az ofisz diagram szerkesztő körül. nyilván nem ismeretlen a ps-ben megdolgozott diagramok esete... -
FTeR
addikt
ráadásul soxor inkább az a szitu, h használná, de nem tud róla vagy éppen jól jönne neki de eszébe sem jut ott keresni.
ms ezért tervezte meg az új felületet. feltűnt nekik, h a featurerquestek nagy része már sok verzió óta megvan, csak a júzerek nem találták meg.csakhogy egy saját példát hozzak. pár hónapja össze kelett dobnom pár egyenletet és elkezdtem keresni vmi egyenlet szerkesztőt. nem nagyon jártam sikerrel, vagy nagyon drága volt (főleg, h 1xeri alkalom) vagy túl bonyolult/profi volt.
erre hirtelen felindulásból megnéztem excelben, de nem jártam sikerrel, így megnéztem wordben és láss csodát, ott volt az insert tab-on. egy tipikus fícsör, amit eddig sosem használtam és valszeg ezután sem fogok, mégis milyen jól jött. és nyilván vannak olyanok, akik a munkájukat el sem tudnák képzelni nélküle... -
FTeR
addikt
ofiszba van vagy 15 app. ebből a home&studentben van 4. én a onenote nélkül már élni sem tudnék.
ez a 90% meg van mondjuk 70% (ezt szokták mondogatni). de ezzel kapcs is nagy a félreértés. ez nem azt jelenti, h a word 70%-át senki sosem használja. ezt azt jelenti, h egy adott ember 30at hasnál, egy másik meg másik 30at, némi átfedéssel.
gyak minden összetettebb termékről el lehet mondani, h nincs olyan ember, aki minden funkcióját használná.
ez ilyet egyébként akkor lehet jól megfigyelni, amikor kivesznek belőle egy funkciót. egyből látni, h hány ember kezdi hiányolni.ha az OOo valóban bőven elég lenne, akkor nem lenne tele a featurerequest és nem kéne újabb verziókat kiadni, hiszen már most "bőven elég".
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
az igazat megvallva ez rögtön átfutott az agyamon, amint elküldtem.
nem mellesleg annyira dübörög a gazdaságuk, h jelenleg válságban van.
de ettől még a legerősebb gazdaság marad. habár ha így folytatja ez nem sokáig marad így.
de asszem ez a lényegen nem változtat. lehet, h nem nagy a TAX, de nem is finanszíroznak belőle semmit...[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
csak példának okáért Amerikában nincs ingyen az egészségügy. ha nem fizetsz biztosítás, akkor az életmentő sürgősségi ellátás után egyből kidobnak. ha bármi nem életbevágó bajod van, addig nem is foglalkoznak veled, míg meg nem bizonyosodtak róla, h a kezelést fedezi a biztosításod.
miközben amerikának erős gazdasága és sok hatalmas hasznot hozó tevékenysége van és nem mellesleg nincs államadósága. amerikában az államilag finanszírozott iskolák szart sem érnek. éppen csak megélnek.
usában semmi sincs ingyen, náluk elmaradtak a kommunizmus vívmányai. nincs szociál politika. nincs gyed meg gyes. nincs munkanélkülis segély. ha nem fizetsz adót, akkor ott halhatsz meg az utcán.érdemes lenne a 22es csapdáját fordítva szemlélni. addig nincs mire adót csökkenteni, míg nincs miből finanszírozni az ingyenességet. amíg nem változik a morál, addig nem lehet az emberek jóakaratára támaszkodva adót csökkenteni. a fizetési hajlandóság jóval alacsonyabb, mint amiből elfogadható szinten fedezni lehetne a költségeket. gyk: nincs (fordított) arányban az adó csökkentése a fizetési hajlandóság növekedésével.
-
FTeR
addikt
ennyi idő után el kell tudnod dönteni, h jó-e az app neked. ha tetszett, akkor megveszed és folytatod vele a munkát, ha nem, akkor visszatérsz a régi módszerhez (/apphoz).
nyilván nem árt, ha előtte utána jársz a dolognak és nem ész nélkül kezdesz telepítgetni.
tévét sem úgy mész venni, h előtte nem nézted végig a speckóit vagy nem olvastál volna utána. hameg mégis, akkor nem a rendszerrel van hiba. -
FTeR
addikt
sztem komoly gondok vannak az értékrendeddel.
rettentően egyoldalúan (önzően?) szemléled világot. a lényeg, h neked legyen jó, mindenki más dögöljön meg.mindig azok akarnak többet és egyre többet a közösből, akik még sosem adtak bele.
a klasszikus kommunizmust is csak azok találják szimpatikusnak, akik csak nyernének mások munkájából. ez egyébként elég általános gond a magyaroknál. te is az a fajta vagy, aki ki megy a mellét verni, h legyen minden ingyen, de közben fel van háborodva, h a fizetésének több mint fele az államnak megy. nem látja, h ezzel fizeti meg az ingyenességet.//
produktív környezetben egy hét alatt bőven el lehet dönteni, h vmi kell vagy nem. ha neked erre 1 év kell, akkor egyszerűen döntésképtelen vagy. vagy ami sokkal valószínűbb szeretnéd használni, csak nem akarod megfizetni és ezzel próbálod mentegetni magad (még csak nem is mások, egyszerűen saját magad előtt). -
FTeR
addikt
válasz (Kolombusz) #116 üzenetére
ha telefonos support elfogadta akkor erre tudsz hivatkozni, ha meg a wga is elfogadja, akkor gyakorlati kár nem nagyon érhet belőle.
ha minden igaz, a vista csak az alaplapot nézi. új alaplap = új gép. minden más szabadon cserélgethető. elméletileg nem önszántadból cserélted, ami enyhítő körülmény, de nem is garis.
érdekes kérdés, engem is érdekelne a pontos válasz.
én már azon is meglepődtem, h egy teljesen más alaplapon szó nélkül elindult. xp-nél simán beadta a kulcsot. -
FTeR
addikt
elég szomorú.
sajnálatos, h mennyire nem látod át az egész képet.ha nem állambácsinak kéne eltartania a közlekedési vállalatokat, hanem a becsületes utazó közönség fizetné meg a díjat (ami netán még hasznot is hozna), akkor nem a fizud 54%át kéne befizetned a közösbe, hanem kevesebb is elég lenne (és/vagy több pénz jutna mondjuk az egészségügyre és/vagy olcsóbbak lehetnének a jegyek).
az elmaradt haszon is veszteségnek számít, nemcsak a szellemi tulajdonnál. pl ha a boltodat megszállja a hatóság vagy be kell menned ügyet intézned fölöslegesen, akkor kérhetsz kártérítést az elmaradt haszon után.
az kéne megérteni, h a szoftver nem csak úgy van az éterben, amit csak sokszorosítani kell. egy komolyabb app több éven keresztül készíthet több száz vagy akár ezer ember.
példának okáért normális esetben egy win 2 év után kezd tiszta hasznot hozni. ennek fényében belátható, h a vista már sosem fogja behozni a fejlesztési költségét. persze ezt is folytonosságában kell vizsgálni. a dolog ennél árnyaltabb, mivel korábbi verziók fedezik a kiadásokat és az egészet nézve szépen van haszon és a befektetett energiából a köv verziónak is van haszna, de ehhez is az kell, h megvegyék az emberek.egy másik példát véve, ha mindenki megvenné a játékot, amivel játszik, akkor olcsóbban is árulhatnák a kiadók, mert a haszon így is meglenne. minden egyes bliccelő azokat szívatja, akik megpróbálnak becsületesek lenni. azt is meg kéne érteni, h nem a "rezsimet" szívatod ha nem fizetsz adót, hanem a másik embert, aki szintén megpróbál megélni vhogy.
//eszem ágában sincs politizálni. csak a bkv kapcsán húzott párhuzam mentén próbáltam magyarázni a dolgok kapcsolódását.
-
FTeR
addikt
"Kicsit hasonlít a helyzet a bliccelésre..."
nagyon jó párhuzam.azt az érvelést még el is fogadnám, h nincsrápénze/úgysevennémeg, ha nem vágna fel vele. elképesztő, h még büszkék is rá. sőt, el is várják a másiktól, lehülyézik ha az az nem csallophazudik. (múlt héten bementem az egyik aluljáróban pénzt váltani az automatához, erre ki volt akadva a csapos, h jegyet akarok venni).
a gond inkább az, h abból a 31-ből min. 20 bliccel és csodálkozunk, h miért annyira lepukkant / elavult / koszos / miértkerülállmapácsinakmilliárdokbaamikormásraiskölthetnéaztapénzt.nevetségesnek tartom, amikor bíróságon akárhány milliós károkozásról beszélnek, de azért a másik fél hozzáállása sem épp dicséretes. én is a fenti úgysem venném meg érvet vallottam, míg nem volt saját keresetem, aztán vmi megváltozott. még ha kevés is volt, de volt saját pénzem, aminél eldönthetem, h mire költöm. mint lentebb említve is volt, hetente többször is elmehetnék mindenféle bulikba és 10ezreket költhetnék piára vagy minden filmet megnézhetnék a moziba, stb. vagy szoríthatok helyet olyannak, amit ügye olcsóbban is megúszhatnék. btw, hamár ps, pont a fenti "pálfordulás" óta nincs a gépemen ps. hiába legjobb program, arra amire nekem kell "ágyúval galambra" lenne és sosem hozná be az árát (hobbiból sem szoktam designerkedni), így találtam alternatívát, amivel kicsit lassabban megy a munka sok dolgot nem tud, de arra tökéletesen alkalmas, h* apróbb módosításokat elvégezzek vele.
*h áthárítsak minden munkát a designerre
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Router gondok
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Félkonfig: 5800x3D, 32gb 3200Mhz CL16, ASUS TUF GAMING B550-PLUS (WI-FI), NZXT Kraken X63
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest