Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • FTeR

  addikt

  válasz rii #98 üzenetére

  elég szomorú.
  sajnálatos, h mennyire nem látod át az egész képet.

  ha nem állambácsinak kéne eltartania a közlekedési vállalatokat, hanem a becsületes utazó közönség fizetné meg a díjat (ami netán még hasznot is hozna), akkor nem a fizud 54%át kéne befizetned a közösbe, hanem kevesebb is elég lenne (és/vagy több pénz jutna mondjuk az egészségügyre és/vagy olcsóbbak lehetnének a jegyek).

  az elmaradt haszon is veszteségnek számít, nemcsak a szellemi tulajdonnál. pl ha a boltodat megszállja a hatóság vagy be kell menned ügyet intézned fölöslegesen, akkor kérhetsz kártérítést az elmaradt haszon után.

  az kéne megérteni, h a szoftver nem csak úgy van az éterben, amit csak sokszorosítani kell. egy komolyabb app több éven keresztül készíthet több száz vagy akár ezer ember.
  példának okáért normális esetben egy win 2 év után kezd tiszta hasznot hozni. ennek fényében belátható, h a vista már sosem fogja behozni a fejlesztési költségét. persze ezt is folytonosságában kell vizsgálni. a dolog ennél árnyaltabb, mivel korábbi verziók fedezik a kiadásokat és az egészet nézve szépen van haszon és a befektetett energiából a köv verziónak is van haszna, de ehhez is az kell, h megvegyék az emberek.

  egy másik példát véve, ha mindenki megvenné a játékot, amivel játszik, akkor olcsóbban is árulhatnák a kiadók, mert a haszon így is meglenne. minden egyes bliccelő azokat szívatja, akik megpróbálnak becsületesek lenni. azt is meg kéne érteni, h nem a "rezsimet" szívatod ha nem fizetsz adót, hanem a másik embert, aki szintén megpróbál megélni vhogy.

  //eszem ágában sincs politizálni. csak a bkv kapcsán húzott párhuzam mentén próbáltam magyarázni a dolgok kapcsolódását.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés