Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • FTeR

  addikt

  válasz rii #127 üzenetére

  csak példának okáért Amerikában nincs ingyen az egészségügy. ha nem fizetsz biztosítás, akkor az életmentő sürgősségi ellátás után egyből kidobnak. ha bármi nem életbevágó bajod van, addig nem is foglalkoznak veled, míg meg nem bizonyosodtak róla, h a kezelést fedezi a biztosításod.
  miközben amerikának erős gazdasága és sok hatalmas hasznot hozó tevékenysége van és nem mellesleg nincs államadósága. amerikában az államilag finanszírozott iskolák szart sem érnek. éppen csak megélnek.
  usában semmi sincs ingyen, náluk elmaradtak a kommunizmus vívmányai. nincs szociál politika. nincs gyed meg gyes. nincs munkanélkülis segély. ha nem fizetsz adót, akkor ott halhatsz meg az utcán.

  érdemes lenne a 22es csapdáját fordítva szemlélni. addig nincs mire adót csökkenteni, míg nincs miből finanszírozni az ingyenességet. amíg nem változik a morál, addig nem lehet az emberek jóakaratára támaszkodva adót csökkenteni. a fizetési hajlandóság jóval alacsonyabb, mint amiből elfogadható szinten fedezni lehetne a költségeket. gyk: nincs (fordított) arányban az adó csökkentése a fizetési hajlandóság növekedésével.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés