Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecogame
veterán
Nekem csak azért van, mert így olcsóbb a net előfizetés Persze maga a készülék nincs rákötve, csak a lehetőségem van meg rá.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
love
tag
Nálunk is csak azért van benne a csomagban, mert így kedvezőbb a net
Csak a Funky ;)
-
Ezekiell
veterán
A cikk 2. mondata meg is válaszolja a kérdést, a topik zárható
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Snoop-y
veterán
Tldr:
"az előfizetők majdnem 90 százalékának csak egy tévével és internettel közösen előfizethető, kedvező csomag miatt van vezetékes telefonja"New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
nemlehet
őstag
ez amúgy miért éri meg a szolgáltatóknak?
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
mephi666
nagyúr
egyértelmű: plusz hálózaton belül ingyenes... asszony anyóssal beszélgethet bármennyit
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Pontosan így van.
Nálunk havi 8-10 hívás generálódik. Ennek fele bejövő.
Faxot az utolsó két évben egyet küldtünk egy idős ismerősnek. Kapni egyet sem.
Korábban hasznos szolgáltatása volt a Fritzboxnak, hogy VNP-vel be lehetett jelentkezni távolról és telefonálni WIFI segítségével bárhonnan. De mióta a mobil sem drága külföldön. erre sincs szükség.Most húzzák felénk az üvegszálas hálózatot. Vélhetően a vezetékes telefon előfizetés megy a levesbe, ha az internet elérés megfizethető marad.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
btprg
senior tag
A DIGI-nél a másik digiseket ingyen lehet hívni, plusz bármi egyéb belföldit 9 forint percenként. Ha valakinek nem mindent is ingyen hívó mobil előfizetése van, akkor ez elég hasznos. A másik meg, hogy nem kell a mobilt meríteni a telefonálással ha úgyis otthon van az ember, meg feleslegesen sütni a fejemet a rádióval, vagy okostelefon esetén kínlódni azzal hogy az ember füle elnyomkod valamit telefonálás közben.
Szóval ha nincs is nagy jelentősége, de azért bőven van értelme.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
BaLee
addikt
Az UPC-nél a közepes csomagban minden hívás ingyenes vezetékes irányba csak észben kell tartani, hogy mobilt nem szabad hívni vele, mert az meg drága. Főleg jó ez úgy, hogy lejáró előfizetésnél jóformán az ügyintéző alkudta bele ezt a nagyobb telefon csomagot az előfizetésbe.
Viszont mi sokszor használjuk, ha ügyintézés miatt vezetékes számokat kell hívni (és hallgatni fél órán keresztül a zenegépet) vagy épp lehet vezetékes számról is kaját rendelni így azért lehet vele spórolni nem is olyan keveset. Illetve ha van egy üzenetrögzítős telefonod az is lehet akár hasznos, mert nekem pl. a mobilon ez a funkció direkt ki van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
-
snecy20
veterán
Egyes cégek attól félnek, hogy attól, ha nincs vezetékes tel. vonaluk, kevésbé lesznek komolyan vehetőek.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
MC Pite
veterán
Nekem csak azért van (havi 100Ft), mert elég sűrűn előfordul, hogy nejemet nem érem el (telefon lenémítva, gyereke repülő módba kapcsolta véletlen, csak rezeg de a ház másik felében, sb) mobilon - olyankor ezen hívom.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
mephi666
nagyúr
erre venni kell egy párezres aktivitásmérő karperecet, ami mutatja a hívást/üzenetet és a telefon felkutatásában is hasznos, ha a gyerek épp eldugta valahova
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
Tévedés... a telefonos hálózat is változik, átalakul... lassan már az is teljesen digitális lesz csak. A régi előfizetések megújításával fel is számolódik a régi analóg már a Telekomnál is.
Ezen felül minden irányba, korlátlanul 0 ft-ért lehet beszélni, bármeddig. - Ez is több szolgáltatóra igaz.
Az analógnak annyi értelme volt, hogy ha nem volt áram akkro is működött, a digitálisnál ez már nincs meg.
-
btprg
senior tag
Hát félhetnek is tőle, mert ez így van. Sufnicégeknél nincs jelentősége, de elég szánalmas lenne ha egy nagyobb cégnél valami random mobilszám lenne megadva központi vonalnak. Mindent arra kell használni amire való. A mobiltelefon az emberek közvetlen elérésére való, a vezetékes telefon meg arra, ha egy helyszínt akarunk elérni (cég random osztálya, hivatal stb.), ahol gyakran semmi jelentősége nincs annak hogy ki veszi fel konkrétan a telefont.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Dilikutya
félisten
Engem jobban zavar a filléres saját domain és emailcím hiánya. Ha valami csak Facebook-on elérhető, és csak gmail címe van, azért az nem túl biztató.
De amúgy a közigazgatásban is masszívan tartja magát, bár azt az ügyfélkör sokfélesége miatt megértem, egyszerűen, olcsón hívható, meg amúgy is az ügyintézők jó része helyhez kötött.
De cég is sok olyan van, ahol a telefonnal rendelkező dolgozó jó részének kár lenne bármilyen mobil előfizetés és készülék, mert úgyse hagyja el a helyét.
Egyébként semmibe se kerül legalább 1-2 vezetékes számot fenntartani, és akkor mindenki boldog.
Én csak azt nem szeretem, hogy olcsóbb otthon a net vele, mint nélküle.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Goose-T
veterán
Ha még mindig a régi hálózatot használnák, az azért elég sokba kerülne nekik. Viszont tizensok éve le van már bontva az a legtöbb helyen, a csavart érpárok legfeljebb az utcákon lévő Telekom-dobozoking mennek, az is csak annál a szolgáltatónál, a többinél csak a modemig. Onnan már minden IP backbone-on megy a mobilhálózat központjába, ami simán lekezeli szoftveresen a vezetékes forgalmat.
Mondjuk az is igaz, hogy így még olcsóbb fenntartani nekik, mintha a régi hálózat lenne meg. A csavart érpárok így is, úgy is kellenek még addig, amíg le nem cserélik optikai kábelekre. Szóval lényegében üzemeltetési oldalról nincs plusz költsége a vezetékes szolgáltatás fenntartásának. Ha arra jutnak, hogy az adminisztrációs overhead nagyobb lesz a bevételnél, akkor megszüntetik.
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
vicze
félisten
"csak utcai telefont használ"
Hm Superman lebukott.Most próbáltam visszaemlékezni, hogy mióta nincs a családban vezetékes telefon. Asszem 18, de nem vagyok benne biztos...
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Az időseken és a kedvezőbb internet előfizetésen kívül a cégek egy része tartja fenn, hiszen egy ügyfélszolgálaton vagy vezetékes telefon van, vagy voip, ritkábban mobiltelefon.
Megjegyzem egyébként, hogy az olcsóbb hívás miatt racionálisan nézve nem éri meg fenntartani, mivel:
1. Alapcsomagban, amit azért fizet elő az ember, hogy olcsóbb legyen a net, egyáltalán nem olcsóbb a percdíj, mint egy mobil előfizetésnél.
2. Ha valaki sokat telefonál, mobiltelefon esetében sem jön ki drágábban, mint a vezetékes telefon drágább, korlátlan csomagjai. Céges vagy publikus flották, korlátozott időre szóló korlátlan beszélgetése, igény szerint kinek mi jön ki jobban.
3. Ha helyhez kötött, akkor van egy csomó voip alternatíva.Mondjuk az olcsóbb az internet így dologgal igazából nem él túl a technológia, hiszen hiába van előfizetésem, ha nincs is hozzá telefonom, mert minek. Egyes szolgáltatóknál van hogy a TV előfizetés is így van, aztán közben egyre kevesebb ember néz TV műsort, így sokaknál már TV sincs, csak egy kijelző, ami még előfizetés esetében sincs feltétlenül bekötve a hagyományos TV szolgáltatásba.
-
Cathfaern
nagyúr
Ami nekem nem egyértelmű, hogy a statisztika mit számol "vezetékes" telefonnak. Pl. nálunk cégben VOIP-os telefon van, ami végül mobilhálózaton távozik a cégből. Nyilván maga a készülék úgy néz ki mint egy hagyományos telefon, drót megy ki belőle, de ugye végeredményben ez semmiképp sem egy klasszikus vezetékes vonal. Viszont biztos vagyok benne, hogy a dolgozók 99%-a azt válaszolná egy olyan felmérő kérdésre, hogy "Milyen telefont használ a cégben?", hogy vezetékest.
Figyelembe véve, hogy amennyiben jól értem ez a statisztika emberek megkérdezésén alapul, szerintem a "A dolgozó emberek húsz százaléka indít vezetékes hívást az otthonán kívül" akár kifejezetten torz is lehet, és a valós szám alacsonyabb ennél. -
cinemazealot
addikt
Nekem is zavarja az igazságérzetemet, amikor egy szolgáltató árszabása nem a szolgáltatás minőségével és piaci értékével harmonizál, hanem a szolgáltatások (csomagok) minél nagyobb mértékű halmoztatásával. Ez magával vonzza azt is, hogy a szolgáltató (vagy az üzletkötő) már csak a kedvezmény miatt is rám akar tukmálni egy olyan plusz szolgáltatást, amire adott esetben nincs is szükségem. Ez a hülyének nézés tipikus esete, amit mélységesen elítélek.
Egyébként nekem is van vezetékes telefon szolgáltatásom, de kizárólag azért, hogy ha a mobil valamikor nem elérhető, akkor legyen alternatíva. Havi 100 forint biztonságérzetre talán megéri. De a készülék konkrétan poros, gyakorlatilag nem használjuk (és mindig elfelejtem letakarítani ).
#19 Dilikutya
+1 a cégek saját domainjére és e-mail címére.[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Dilikutya #19 üzenetére
Engem jobban zavar a filléres saját domain és emailcím hiánya.
Pontosan, az csak sima igénytelenség ma már.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
törölt tag
Nálunk falun még elterjedt, megszokásból használják. Itt Pesten a szokásos a felállás, olcsóbb a net ha csomagban fizetjük a telefonvonallal együtt.
-
vicze
félisten
válasz Cathfaern #24 üzenetére
Kb. vezetékes egy nem mobilszámot használó eszköz.
Az hogy DECT, VoIP, vagy bármi más mindegy. Vagy egy vezetékes mobilszámot használó VoIP klienses mobil is vezetékesbe kerül...A legviccesebb, hogy mivel a vezetékes készülékek 99% már VoIP, így kb. mobilon egy alkalmazással kiváltható lenne, ha csak az alacsonyabb percdíj a cél. (most abba nem megyek bele, hogy 4G hívás is VoIP alapú csak adatot forgalmazol)
-
fatpingvin
addikt
mi használjuk családilag, konkrétan én szereztem be hozzá készüléket tavaly. anyámnak van az a remek szokása hogy rendszeresen lenémítja a saját telefonját (mi a k*rva élet f*száért van mobilja, mai napig nem jöttem rá amikor szinte soha nem lehet rajta elérni előbb említett okból kifolyólag) úgyhogy a vezetékes az amin kb el lehet érni itthon.
ja, meg ugye erről hívószámkijelzés nélkül lehet hívni ami nice to have.
egyébként őszintén szólva sokkal jobban örülnék neki ha a vezetékes vonal helyett inkább egy fix publikus IP címet adtak volna a csomaghoz...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
kchris78
veterán
ez biztos nem suti meg az ember agyat .
-
cinemazealot
addikt
válasz fatpingvin #29 üzenetére
Fix IP cím? Kedvezményként??? Tessék a drágább üzleti előfizetésekhez fáradni!
-
fatpingvin
addikt
válasz cinemazealot #31 üzenetére
dehogy kedvezményként, csak legyen.
egyébként már kezd nagyon elegem lenni az UPC-ből, vizsgák után elintézem a digi átállást. van az utcánkban, ugyanannyiért a garantált minimumuk az nagyjából az UPC maximuma. arról nem beszélve hogy a végponti eszközük valami olyan szinten ipari hulladék hogy nehéz szavakba önteni. olyan végtelenül primitív beállításokat sem lehet rajta eszközölni hogy egyrészt ne szórja a wifit mert csak zavart csinál vele kb, egynél több subnet az így nem, custom DNS szerver az így meginbt nem (ha kell ha nem az UPC használhatatlanul lassú névszerverét osztja ki) arról nem beszélve hogy random időközönként gondol egyet és merevre fagy.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
kchris78
veterán
válasz cinemazealot #31 üzenetére
telekomnal nekem honapok ota (sot) ugyanaz az ipcimem. ez eleg fix .
-
kchris78
veterán
válasz fatpingvin #32 üzenetére
annak azert erdeklodj utana hogy diginel lesz e egyaltalan publikus IPcimed... vanhogy trukkoznek ezzel.
-
Hintalow
senior tag
Nekem is van vagy 10 éve, a net előfizetéshez adták, nagymamám mindig azon keres, az ő korosztályánál ez a berőgződés (és szegény 90%-ban sikertelen, mert nem vagyok otthon)
De legalább ha megszólal, tudom, hogy ő hív, mert senki más nem keres azon )
Használni nem használom, nincsen ismerősöm a korosztályomban (37 vagyok) akinek lenne.
Vagy ha van is, senki nem foglalkozik vele, hogy vonalas számokat adjon meg.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
DEJVID
őstag
-
Hi!King
őstag
Szüleim valamikor 2002 körül szüntették meg, mikor már a hívások 99%-a ügynök volt.
-
törölt tag
Biztos húzódik valami hasonló a háttérben, a Vodánál nagyon kiakadtak, amikor a hűség lejártával bementem, hogy nekem tévé és telefon nem kell akkor se, ha úgy 100 forinttal kevesebbet fizetek havonta.
Hirtelen nem 100, hanem 1000 forinttal lett alacsonyabb a havidíj, így megy tovább az előfizetés telefonnal és tévével.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
nagyúr
Nemzetközi multinál az összes telefonunk androidos mobil. Kifelé a partner vezetékes telefonszámot lát, azt is hívja, a többit a telefonközpont megoldja. Asztali készülék is akad pár darab (porta, üfsz), de ritka, és azok is ugyanezen a rendszeren keresztül mennek, ip alapon. Ja, munkába érkezéskor felveszem a készüléket, hazafelé menet leadom. Ha nem vagyok aznap munkában, a helyettesítő kollégánál van a készülék.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MC Pite
veterán
Ez megint a fiókban kötött ki ... Volt ilyen próba. (Megint csesztetem órával, de nem adja ki a tetszik/annyi pénzt adna rá mátrix.)
De havi egy a százast nekem megér a vezetékes, bár inkább kb ingyen van, mert külön a tv és net picit drágább lenne. (Plusz volt az elmúlt években párszor, mikor szolgáltatás kiesés volt a szolgáltatónknál, de az tényleg ritka.)Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
ALBY
senior tag
Megjegyezném a drótos telefont NEM KELL FELTÖLTENI
nem öli meg magát délutánra, és nincs mit elfelejteni nagyinak
Egy irodában se egy usb-n kell lógjon egész nap.
Egy mobil napi töltögetéssel 3 év után már megkérdőjelezhető állapotú lehet, egy jó 10 éves drótos teló meg köszöni jól van.Nekem azért van drótos, ha tönkremegy/ellopják a telefonom netán, akkor itt van még egy esélyem hogy intézkedjek, vagy életképes maradjak az aktuális dolgommal.
Még egy képesség a tárcsázós telefon javára Penge Borisztól:
"A súly a megbízhatóság jele. De ha nem működik, ütni is lehet vele!"[ Szerkesztve ]
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
törölt tag
Egy dect telefonnak jóval kényelmesebb a fogása mint a mobilé. Nálunk még marad egy ideig.
(tudom iPhone SE) -
Hi!King
őstag
Neked milyen vezetékes telefonod van? Mert nálunk T a szolgáltató, és valahogy úgy működik, hogy a modem-routerben van egy telefon csatlakozó, oda kellene bedugni, ha lenne. Gondolom ha elmegy a net, akkor az is elmegy.
Egyébként nagymamámnak sosem volt vezetékes telefonja, viszont az a 3 év után megkérdőjelezhető állapotú a mobiltelefon nem igaz, ha valaki alig használja, sok éves telefonja van, már azt se tudom mennyi, de 8 éves biztosan van, talán több is, mivel eleve valakinek a levedlett telefonja volt, és nem kellett benne aksit cserélni, mivel egy-egy töltési periódus nagyon hosszú, hiszen alig használja.
-
Hi!King
őstag
A gyakorlatban a mobiltelefon korszak előtt már a legtöbb otthoni célra használt vezetékes telefon "kagylója" vezeték nélküli volt, úgyhogy ugyanúgy volt benne aksi. Emellett majdnem mindenkinek van mobiltelefonja, tehát a vezetékes telefont, mint plusz eszközt le kellene gyártani, ha mindenki emellett vezetékest is akarna otthonra, aminek szintén van ökológiai lábnyoma.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- IFA 2024: Gombnyomásra vált kijelzőmódot a TCL telefonja
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen