- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elveheti az USA a Chrome-ot a Google-től
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Facebook és Messenger
- Sweet.tv - internetes TV
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Persze nem baj ha "izléses", de nem is lehet Winen opcionálisan sem beállítani hasonló animációkat mint OSX -en vagy Linuxon, ez hátrány. Szerintem be lehet úgy lőni egy ablakozót, hogy trendi legyen és használható is (én sem esek hasra tőle). Egyébként mi a gond a sötét tónussal?
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
azon kívül, hogy használhatatlan, semmi. nem a szövegen átszűrődő háttérképre vagyok kíváncsi és nem is az üvegfelület csillogására, hanem a tartalomra. Aero-ban szépen megvan az egyensúly, dizájnos, mégis használható. ez, ami a képen van már túlzás.
egyébként ha extra animációkra van szükséged, elérheted, elvégre Windows-ról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
válasz #40553216 #198 üzenetére
Ha valamit meg tudsz oldani az alsó sávon, akkor a Dokk-nak mi értelme van azon felül, hogy helyet foglal, semmi. Szerintem. Aki pedig használja a linuxát esetleg minkára, azt pedig idegesíti is a dolog. Szintén szerintem.
(#201) zoltanz :
Szerintem is felesleges ezt az OSX-hez találták ki, nem Linuxra, vagy Windows-ra. Már az OSX-en sem jött be, csak ott nem nagyon van más.(#204) zoltanz :
És ennek amúgy a magamutogatáson, meg azon felül, hogy ezt a Linux is tudja, mi értelme van? (Csak felmerült bennem.)
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
alamuszi
senior tag
válasz #40553216 #207 üzenetére
Ha erre van egy olyan eszköz (az alsó sáv), akkor ez minek is, hogy mégegy legyen. Nem látok benne semmi logikát a magamutogatáson felül. Mert sem ergonómia sem praktikusságban nem látok benne semmi hasznosat, mint ahogyan a kompizban sem.
-
törölt tag
válasz alamuszi #208 üzenetére
pl. a sokat használt alkalmazások elindítása kevesebb mozdulatot igényel, mert lerakod az ikont, egér lehúz és katt. nem kell keresni a menüben. persze, alt+F2, stb. de ez gyorsabb szerintem. a magamutogatástól pedig ilyen alapbeállításokkal még igen messze van: pörgő-forgó-ugráló-felrobbanó-szétfröccsenő ikonok-ablakok: na, ez már az, amit mondasz.
-
Polllen
nagyúr
El is felejtettem, hogy jön ki új...
Szüleim gépére már kotrom majd fel...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
sztikac
őstag
Nektek Ballmer a gáz Akkor az első számú GPL huszárról mi a véleményetek?
-
alamuszi
senior tag
Mi lenne a baj vele? Legalább érti a dolgát, Ő programozó, Hekker, és komoly szakember. A jelenséget, még a nagyok is elismerik, mint Ballmert, Gates-t, vagy éppen Ritchi-t, vagy Thomplon-t, Vagy WOZ-t.
-
amadeus11
senior tag
Sose használtam Linuxot , valamelyik nap feldobtam . Mivel nekem a Gnome nem jön be , marad a KDE . Fel is tettem az új Kubuntut .
A tapasztalatok :
Gyors boot ( talán gyorsabb , mint Win 7 )
Igazán szép külső effektekkel és aeroval , amit teljes mértékben testre lehet szabni (ez tetszett )
Pár guglizás után már terminálból telepítettem a szükséges programokat - javarészt azokat , amiket Winen használtam . Tényleg mindent könnyen meg lehetett találni , nem okozott gondot a megfelelő programok megtalálása ill. telepítése sem .Amit észrevettem :
Mielőtt feltelepítettem , azt gondoltam , maga a rendszer és a netezés gyorsabb lesz , mint a Win 7 - mivel winen a vírusirtó lassíthatja mind a programok indulását , mind a netezést . A boot tényleg gyorsabb , de a programok ( talán ) lassabban nyílnak , tálcára ha letettem a programot az is lassabban ment , mint Winen . Ehhez még : sokszor ha jobbklikkeltem az asztalon 2-3 másodperc is eltelt mire megjelent a menü , ez már elég zavaró volt . A parancsokra adott hosszú válaszidő akkor volt leginkább feltűnő , ha 3 -4 program ment egyszerre . ( 2 GB memóriánál nem szabadna lassulnia ) . Böngészés közben nem töltődtek gyorsabban a weboldalak ( igaz észrevehetően lassabb sem volt )Összességében jó benyomást keltett a Kubuntu , nagyon tetszetős , használható rendszer , aki tudja használni a keresőt (és a súgót ) kezdőként is elboldogul vele.
A leírtak a magánvéleményemet tükrözik , nem kívánok ezzel flémet generálni .
There is a star
-
amadeus11
senior tag
Fel is dobtam Susiet , tényleg sokkal gyorsabbnak és stabilabbnak tűnik . Ezzel viszont több problémám is akadt kapásból . Először is nem települt az Opera 10. 5
Az rpm-es linkeket próbáltam . Hibaüzenettel leáll a telepítés ..
Wine telepítésekor elindul maga a folyamat , majd megszakad . Yast-ban rákerestem , majd elindítottam .Hogyan tudnám működésre bírni a kamerámat ? ( microsoft lifecam vx-1000 )
There is a star
-
alamuszi
senior tag
válasz WonderCSabo #222 üzenetére
Ok e,beri tényező, mindig van ami nem szimpatikus, de mint szakember elismert, nagyon is, nem tudhatod, hogy másnak milyen szokásai vannal, én voltam az előadásán és szerintem teljesen normális, az ember, ott nem csinált ilyen dolgokat. Ettől még nem lesz valaki hülye, max nem szimpatikus a viselkedése.
[ Szerkesztve ]
-
zed01
őstag
Azt áruld el nekem Holdember, miért olyan nagy szálka a szemedben a linux? Olyan idegesítő egy Mo-i viszonylatban 0.8 % -os elterjedtségű operációs rendszer?
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
zed01
őstag
Megjött az Ubuntu Linux 10.04 LTS
"Az Ubuntu 10.04 LTS szerverváltozata stabilitás és biztonság terén vonultatja fel a legtöbb újdonságot. Az operációs rendszer kernelét a fejlesztők igyekeztek a leginkább ellenállóvá tenni ("hardening"), a Home és Private könyvtárak alapértelmezésként titkosítottak, emellett az AppArmor a legfontosabb csomagokat már "ismeri", nem kell a rendszergazdáknak saját profilt létrehozni A 8.04 LTS-hez képest a legtöbb szoftverkomponens megújult, az Ubuntu 10.04 LTS-ben friss verzió van például a Tomcatből, a MySQL-ből, PHP-ból, KVM-ből, LibVirtből, Sambából is. Jelentős előrelépések történtek a virtualizáció terén, az Ubuntu 10.04 LTS már támogatja virtuális gépek élő migrációját például, egyszerűbbé vált a virtuális gépek létrehozása és kezelése is.
A Lucid Lynx is támogatja az Ubuntu Enterprise Cloudot (UEC), amely az Amazon EC2 alkalmazásprogramozási interfészeivel kompatibilis nyílt forrású cloud környezet. Az Amazon rendszerét ismerő rendszergazdák saját maguk építhetnek egy teljesen működő cloud infrastruktúrát az Ubuntu szerverekből, amihez számos segédeszközt biztosít a 10.04 LTS, például a Puppet nyílt forrású adatközpont-felügyeleti keretrendszer révén. A Puppet segítségével egyszerűbbé válik az Ubuntu szerverek telepítése és kezelése, legyen szó fizikai vagy virtuális gépekről."
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
alamuszi
senior tag
Na ja, jó ez a szerver cucc épp most nézem, egész kellemesen használható. Lehet, hogy ezt állítom be DHCP szervernek, mac szűréssel, egy tesztet megér, szerintem marad is.
Webszervet, fájlszerver szinten szeretik a Linuxot, nem rossz rendszer, ha nem kell vállalati AD, GPO akkor jó választás. Na meg a Desktop része is igen szuper, stabil, gyors, mist dobtam fel a VirtualBox 3.2 bétát, komoly mennyit fejlődött.(#226) Alex91:
Igen, vagy inkább igen komoly szakember is a Microsoft területen. Bérblogger . Csak megvan a véleménye, mint nekem is, de attól még nem leszek a Dell, Lenovo, HP, Toshiba, Fujitsu, Ubuntu, Microsoft bérbloggere. Ha már a bérbloggerkedésnél tartunk, almaföldön mi a helyzet?[ Szerkesztve ]
-
-
David75
őstag
idén is adok egy esélyt az ubuntunak de nem sok reményt fűzök hozzá.
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
-
Protezis
őstag
válasz #16820480 #234 üzenetére
A Jaunty volt porondon, amikor vettem egy totál Intel laptopot (intel chipkészlet, CPU, VGA, wifi). Compiz akadt, 3200 pixel széles felbontás nuku, ACPI kezelés fos (ventilátor szabályzás szintén nuku, random bekapcsolás!). Luciddal annyit javult a helyzet, hogy a felbontást sikerül elérnem, de használhatatlanul akadt. Tovább nem is próbálkoztam vele.
Tudom, hardvert venni tudni kell. Én szerintem tudok venni. Úgyhogy messze van még ez az out of the box működéstől. Marad VirtualBoxban és úgy használom fejlesztésre.
El kellene hinni, hogy vannak emberek, akiknek nem megy a gépén. Sok embernek.
(3 évig kizárólag Ubuntut használtam)
-
zed01
őstag
El kell hinni hogy vannak emberek, akiknek nagyon jól muzsikál a gépén az új Ubuntu. Nálam pl. semmi baja, tőkéletesen, atomstabilan, bugmentesen szuperál. Most pl. hála a négymagos procimnak egyszerre kódolok filmet DVD-ről aviba az AcidRippel és játszom a natív linuxos Quake 4-el.
-
törölt tag
válasz Protezis #239 üzenetére
nem akarok gonosz lenni, de nekem nem totál intel laptopom van, és mégis megy rajta szuperül. legalábbis azok a hardverek, amik a gépben vannak hibátlanok. meg a huawei hsdpa modem is, meg még egy rakat kiegészítő olyan, hogy bedugom és megy. biztosan én csinálok rosszul valamit.
-
-
törölt tag
válasz Sweet Lou 6 #242 üzenetére
nekem nem jön be a netbook remix. az csak azért kell, mert egy netbook általában ótvar felbontású kijelzőjére optimalizálták a felületet. úgy tudom másban nincs lényegi különbség.
nekem amúgy 9.10 alatt volt olyan, hogy nem akarta magától felmountolni a bedugott dolgokat. aztán ehhez annyira hozzászoktam, hogy most meg az zavar, hogy csinálja magától... amúgy valóban vannak bizonyos modulok, amiket kiszednek, de egy mp3 lejátszóhoz még nem kell azért akkora trükk. mass storage módban biztosan nem.
-
veector
senior tag
Nekem annyi bajom van, hogy HD5770-nel nem igazán megy (felraktam azt az fglrx vagy micsoda drivert de nem nagyon lássa így se. konkrétan el se indul a rendszer), mindig ki kell cserélnem 8500GT-re (mi értelme van a műanyag hűtőbordának? ). A másik, hogy hogyha egyszer kijelentkezek a csevegőfiókból, akkor nem tudok visszalépni sehogy se (csak törléssel és új fiók készítéssel)
[ Szerkesztve ]
-
David75
őstag
Abban tudna valaki segíteni hogy hogy lehet megoldani a wifit.Nekem egy hp dv5-ös laptopom van.Az a baj hogy érintőgombal lehet csak rajta beindítani a wifit de azt nem támogatja a linux illtve érthetetlen módon a hangeró gomb működik pedig az is érintős a wifi pedig nem.A wifi jelen egy piros felkiáltójel van fönt és disconnected-et ír.Próbáltam csatlakozni úgy hogy beírom a wifi nevét a biztonság és a security tipusát és a jelszót de nem jutottam előrébb.Valaki tudja mi a teendő?
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Zoolee19
senior tag
Na kipróbáltam életem első Linuxát
Ahhoz képest hogy winfosért vagyok oda és vissza ez jó kis rendszer és lehet hogy használni is fogom persze a winfost nem mellőzöm
De minden estre jól sikerült és eddig szerencsére zökkenő mentesen megy és jelenleg is használom.Lenovo Ideapad Gaming 3, Asus Rog Ally,IPhone 15,Xbox Series X
-
Megpróbáltam frissíteni a 9.10-es Kubuntum 10.04-re... Erre közli a frissítőcucc, hogy
1. letiltott pár 3. féltől származó szoftverforrást...
2. a kiszolgáló túlterhelt.
Ez mit akar jelenteni...?
Na meg persze nem tudom frissíteni...Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz WonderCSabo #250 üzenetére
Ennyire sokan?
Próbáltam ma vagy ötször.A sw források letiltásától mondjuk nem paráztam, de a második üzenet érdekes volt
Köszi!
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz WonderCSabo #252 üzenetére
Nem tudom, mi a címe? Mert ugye ki nem írja
-
Atapi
senior tag
nem megy a default magyar szerver, lehet hogy ez a gond. rendszer/adminisztrácio/szoftverforrásoknál a "letöltés innen"-nél válassz másik kiszolgálót.
(ha nem desktop rendszert használsz, akkor meg talán a legegyszerűbb, ha az /etc/apt/sources.list fájlban a "hu"-kat átirod pl"de"-re, a német szerver stabilabb szokott lenni...) -
-
Másik szerverrel is túlterhelt a kiszolgáló :S
-
Tényleg túlterhelt volt.
Reggel hétkor elindítottam a frissítést, ment mint a golyó
Köszi azért a segítséget!
-
CsaBully
tag
Sziasztok..Lenne egy problémám amit nem sikerült megoldanom és szeretném a segítségeteket kérni..
Ubuntu 10.04-et használok (x64)egy geforce 7600gs videokártyával,amit le szeretnék cserélni egy gigabyte hd5670-re..bootnál semmi baj(dos képernyő,stb),de mikor betölti az x felületet akkor kikapcsol a monitor és nincs kép..müködik a gép mert ki tudom kapcsolni a power gomb megnyomásával és utána az enterrel.Ha visszaállítom a jelszó kérést akkor is ezt csinálja..bejelentkező képernyőt már nem látom sajna...
előre is köszönöm az ötleteket..[ Szerkesztve ]
Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
Atapi
senior tag
válasz CsaBully #259 üzenetére
gondolom több kimenete is van a kártyának, szerintem biztonság kedvéért ellenőrizd, hogy nem csak átdobja-e valahova máshova a képet az a szerencsétlen.
a másik, hogy ctrl+alt+f1-gyel át tudsz lépni konzolba? ha igen, akkor kezdődhet az ügyeskedés... ubuntu topicban volt nemrég egy hosszadalmas küzdelem ati driver ügyben, ugy innen olvasgass bele, Melorin fórumtárs hozzászólásait, illetve az azokra adott válaszokat fusd át, hátha valamelyik varázslat segit (pl kezdetnek probálj egy "sudo aticonfig --initial"-t). -
CsaBully
tag
Sikerült megoldanom...
Eddig DVI kimeneten próbálkoztam..most VGA-n kapcsoltam a monitort..ott volt kép,azután telepítettem a zárt meghajtót és reboot után már DVI-on fullHD-n is müxik(1920x1080)..Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
jeni
félisten
szia
egy gyengus gépre ( AsRock i65PE,Intel 3Ghz,256MB DDR,MSI NX6200AX 256TD,40 GB HDD) feltettem a 9.10 amit anno töltöttem le és írtam ki lemezre. Ezt automatikusan frissült 10.04-re. Kérdésem az lenne mivel itt nem találok ...exe fájlt a Krusader,a gnome-commanderben mire kell kattintani ha felszeretném telepíteni, és a többi esetleges programoknál ugyanaz a fájl vagy Ubuntunál ahogy nevezik ugyan arra a kiterjesztésre kell kattintani ha feltelepítek egy programot rá?
Előre is köszönöm a segítséget -
jeni
félisten
Hello
Az Ubuntu, a Linux, a Mandrive op rendszerek közül melyeken lehet futtatni a windows játékokat? pl: Halo 2 ,Dirt 2, NFS Shift,Call of Dutty,stb... -
Atapi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest