Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz dajkopali #46 üzenetére
próbálok utánanézni, hogy miért van, csak most odaát már alszanak az emberek. azt tudom mondani eddig, hogy mobilnettel biztosan ment. egyébként ezen gondolkozom, hogy lehet, hogy a mobilnetes eszközök más IP tartományban vannak. viszont akkor arra tudok gondolni, hogy a google tiltja esetleg a kínai IP-ket, de ez nem terjed ki valamiért mobilos tartományra. mert ha a nagy tűzfalban lenne tiltva a gmail.com, akkor az mobilról se lenne szabad menjen.
-
törölt tag
nem tudom, hogy ilyet hogy derítenének ki. gondolom jó esetben is egy IP címet tudnak mondani, amiről nem lehetett tovább vezetni a kapcsolatot, és ez Kínában van.
de ezek amúgy hogy mennek, hogy nyomozzák vissza, és honnan tudhatják, hogy az a cím nem csak egy ugrópont volt? -
törölt tag
hát, érdekes mondjuk a google translate amúgy sem túl sikeres a távol-keleti nyelvekkel.
amúgy ha már a piacra való betörés, meg lopás: [link], tehát a kínai szövegbeviteli eszközt részben egy kínai cégtől nyúlták. mondjuk a kínai ismerőseim nem használják, mindegyikük valami hazait inkább.BonFire: igen, az answers valóban ilyen. csak ugye az nem google, amennyire tudom, meg ahogy írtad, nyelvi problémák vannak vele (mármint a piacát behatárolják). a többivel is nagy vonalakban egyetértek, amit írsz, bár ennél árnyaltabb a dolog.
-
törölt tag
konkrétan erre gondoltam (csak angol verzió nélkül sokat nem fogtok érteni belőle): http://zhidao.baidu.com/
ez ilyen közösségi q&a, például valaki feltesz egy akármilyen kérdést, arra mások válaszolnak. vannak idiótaságok is, de például ha rákeresek, hogy "hogyan kell eljutni a xuzhou-i reptérről a szomszéd városba", akkor 99%, hogy megtalálom a választ (konkrétan erre a kérdésre ma kerestem rá, le volt írva, hogy hol merre hány métert sétálj, milyen buszra szállj, meddig kell vele menni. néha még a jegyárakat is felsorolják, vagy ha van alternatív útvonal, stb). ez tipikusan a sok ember sokat tud elv, egyszerűen arra épít, hogy valaki már biztos feltette ezt a kérdést, de ha nem, akkor is valaki biztosan tudja.
-
törölt tag
ennek semmi köze ahhoz, amit én mondtam. ez egy teljesen más szolgáltatás.
a külföldi térképek közül még a gmaps a legjobb. de például az a suli nem volt rajta, ahol a nyáron voltam. laza egy négyzetkilométeres területú intézmény, és nemhogy a belső utcaszerkezete nem volt benne a térképben, de még maga az intézmény sem volt feltüntetve (illetve hasonló néven igen, rossz helyre). ezt a számtalan kínai térképbázis mind tudja - péládul a baidu maps is.
de nem azt mondom, hogy a google szar, hanem hogy Kínában gyenge a szolgáltatásuk, nagyon nem ér fel a konkurenciához. így meg nehéz betörni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DavidBalazs #25 üzenetére
persze, hoyg nem szerzett részesedést, mert a google keresője egy kalap szar, ha kínai tartalmakat kell keresni. ráadásul nincs meg benne az a tudástár rész, ami zseniálissá teszi a baidu-t (q&a jellegű cucc, bárki kérdezteh, válaszolhat, és lehet értékelni, hogy mennyire segítőkész a válasz). illetve még van pár dolog, amihez köze nincs a google-nak, péládul a térképük is jó pontatlan arrafelé, és így tovább. így nehéz versenyezni.
az androidos telefonokról szerintem még tájékozódj kicsit, mert van pár gyártó, akik igencsak a kínai piacra koncentrálnak (motorola, lenovo, dell, hogy csak párat mondjak), és amúgy is a kisebb hazai gyártóik sorra térnek át androidra a wimo-ról. inkább ez lenne az a piac, ahol meg tudnák vetni a lábukat, és az androidos telefonokon keresztül hódítani piacot.Csakénvagyok: az biztos, hogy valamit akarnak, de szerintem itt valami más is van a háttérben. csak erről nem hiszem, hogy bármi kiderülne.
-
törölt tag
azt nem értem én, hogy ha egy országból hacker támadás érkezik, akkor az a megoldás, hogy kivonulnak onnan? ha mondjuk egy amarikai csoport csinálna ilyet, akkor kivonulnának az usából? ugyanmár...
plusz azért is érthetetlen, mert ha tényleg kivonulnak, és esetleg blokkolnák a teljes kínai ip tartományt, akkor azzal többek közt bukják az egyik legnagyobb piacot, amit az androiddal megkaparinthatnak (és nem is haladnak vele rosszul, egyre több cég gyárt oda ilyen rendszerrel gépeket).
valami olyan érzésem van, hogy a valóság elég laza kapcsolatban van azzal, amit nyilatkozgatnak itt a felek, és úgy egyáltalán nincs rálátásunk arra, hogy milyen érdekek vannak a háttérben.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest