Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
richpublic
tag
bazzeg kö@g nevelő apám tök bunkó velem őt szétt spamolhatnák ge@i ha rámirnának megadnám nekik az e-mailjét is
*Xbox kontrollert vennék!*
-
Kezdo2010
csendes tag
A DDos támadások már jó par eve futnak, a cel lehet a szetspammeles (valamiert bunti), vagy az, hogy megbenitsak a szolgaltatast, vagy ennek alcaja alatt a szerverrel vagy a szolgaltatassal valamit kezdjenek.. amig zajlik az "uzemzavar elharitas" addig elterelik a forgalmat, vagy az is lehet, hogy csak figyelik, mennyire felkeszult a szakembergarda, milyen a reakcioido, esetleg mas akcio zajlik es figyelemelterelesi celbol... tovabb is van mondjam meg?
Nem értem, vagy mégis? :)
-
domi007
őstag
Fel kellene keresni ezeket a botnet hálózatokat.
Ezt nem ertem, mire gondolsz? Ezeket nem kozponti szerverrol vezerlik, nem lehet csak lecsapni egy fokapcsolot...
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Csakénvagyok
őstag
válasz kételkedem #3 üzenetére
Gyakorlatilag semmit sem ér a felvilágosítás megfelelő védelmi rendszerek kifejlesztése nélkül. Egy pártízezres botnetet semmibe sem kerül kiépíteni, a sourcecode-hoz csak az nem fér hozzá aki nem akar, alap porgramozási tudásal simán megváltoztatthatók, gyakorlatilag felismerhetettlenné téve a kódot. Inteligens biztongási megoldások kellenének, amik ráadásul nem engedik egy-két kattintásal engedélyezni az usernek kártékony kódok futattását. Ezenkívül az elavult softwareket is le kéne cserélni.
Megoldás talán az ingyenes és opensource programok elterjedése jelenthetné, ami több szempontból is visszaszorítaná a botneteket. Egyrészt senki sem félne feltenni a frissítéseket (mivel ingyenes nem tartanának hogy felfedizik a hackelt programjaikat), másrészt öntudatosságra nevelné az usereket, rendkívül változatossá téve a rendszereket, megnehezítve a hackerek dolgát.
-
-
bobsys
veterán
miert jo barkinek?
azt nemtudom, de nagy szivas, pentek ota probaltunk egy toefl (ahogy neztem benne van a listaban) vizsgat fizetni online ami nem ment ,ma reggel hollandiaba kellett telefonalni az ugyfelszolgalatra, akik egy csoppet el lehetnek havazva, ugyanis senki nem tud kartyaval fizetni az oldalon
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kételkedem
addikt
A jövőben az ehhez hasonló támadások egyre gyakoribbakká válnak majd. Rengeteg eszköz üzemel világszerte (pc, notebook, stb) amivel el lehet érni a netet és amire rá lehet telepíteni valamilyen kártékony kódot. Világméretű bot hálózatot lehet építeni, majd ezekkel a zombi gépekkel támadni.
Nagyon nagy szerepe lenne az ismeretterjesztésnek, figyelemfelhívásnak ez ügyben is.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
lgb
tag
Ezt sose ertettem, hogy ez mire jo. Spammelni akarnak: ok, legalabb ertem a motivaciot (meg ha nyilvanvaloan nem is tetszik). Deface-elni egy weboldalt: ez is felfoghato. De mire jo az, hogy DDoS attack-al ellehetetlenitenek egy csomo site-ot (lehet nem is tul fontosakat), ez miert jo barkinek?
-
Narxis
nagyúr
Fel kellene keresni ezeket a botnet hálózatokat. Őrület ami történik, németek már elkezdték a felvilágosító kampányt az internetes biztonságról. Szerintem ez lenne a helyes út.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
- NinkBox Raspberry Pi 4 Model B 4GB RAM + 64GB SD starter kit (ház, táp, hűtés, SD kártyaolvasó...)
- 3db Norstone Jura hdmi. Újszerű állapotban eredeti fém dobozában várja új gazdáját,az Oktogonnál.
- ESR GEO Wallet mágneses kártyatartó / Lokátor kompatibilis
- McAfee Total Protection - 6 eszköz 1 év
- Eladó Samsung S23 Ultra 256Gb fehér
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest