Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Volt egyszer egy Chrome kiegészítőről szó valahol, amit fel lehet tenni Vivaldi alá, és azzal egy kicsit kontrasztosabbá lehet tenni a betűket.
De, sajnos, amíg a Directwrite nem pixelhatárra igazítja a betűket, addíg ez csak félmegoldás.
A Microsoft, amikor elkezdte a Cleartype tehcnológiát használni WinXP alatt, kezdetben ott is hasonló problémák voltak. A későbbi Cleartype fontokban végül megoldották, hogy bizonyos betűméret alatt a vektoros rajzolás helyett, pixelesen is megvannak a betűk, és inkább ezt használják, mert sokkal jobb eredményt ad.
pl. egy Tahoma 8pt-t képtelenség lenne rendesen megrajzolni vektorosan, de sajnos a Direcwrite mégis megpróbálkozik vele -
plejik
addikt
Nem nagyon hallottam még erről a böngészőről, most kicsit tesztelgetem, eddig sebességben nem tűnik rossznak. Sőttt..
-
Sol@
tag
Úgyszintén, már az agyam kiégett a sok kereséstől, hogy lehetne beállítani... még Vivaldi topicba is kérdeztem az hittem az én szemem nem jó. Ilyen szempontból nekem a 12.17-es Opera volt a legjobb, normális vastagabb betűk. Megjelenés óta Vivaldit nyúzom és bután várom, ez kijavítsák
-
AtHoS
nagyúr
Akkor nálam valami nem stimmel, mert nincs ilyen beállítás a gyorshívónál
Súgó/Névjegynél 1.10.867.48 (Stable channel) (64 bites)-t ír, de frissítés keresésnél azt írja Napra kész vagy! 1.11.917.39 a lehető legfrissebb verzió
Szerk.
Leszedtem az új verzió telepítőjét és kézzel ráfrissítettem...érdekes, megjelentek a beállítások itt is
Na ennyit az auto frissítésről
-
AtHoS
nagyúr
Az új verzió újdonságait ismertető eredeti blog bejegyzésben [link] olvasható ez a rész (itcafe-s hírben meg sem említik):
"More options for the Speed Dial thumbnails
In our previous release, we’ve given you the option to use custom thumbnails for your Speed Dials. Many of you loved this, but rightly complained that it was very easy to accidentally clear your carefully crafted thumbnail by clicking on the reload button. There’s also that little “X” there that’s quite annoying to click by mistake and end up deleting a Speed Dial altogether. To avoid all this, we’ve now added an option to hide these actions when hovering over thumbnails in Speed Dial. Go to Settings > Start Page > Speed Dial to activate this option."Ti találkoztatok az említett beállítás helyen a reload és törlés gombokat eltüntető beállítással?
-
ddekany
veterán
FireFoxban választható a font rendering típusa ("Classic GDI" azaz éles, és "Natural" (DirectWrite alapon) azaz elmosódott de pontosabb), bár alapból nem fedik fel ezt a lehetősége a beállító felületen, szóval fel kell tenni ezt: Anti-aliasing tuner. Chromium alapú böngészőkben viszont, mint Vivaldi, nincs ilyen lehetőség, mert anno a Google eltávolította a GDI-s (éles) renderelés opciót, mondván a legtöbb ember úgy is az alapértelmezést használná, és csak azért, hogy kisebbségnek kedvében járjanak, nem akarnak kétféle módot támogatni. Végül is, egy böngészőben miért is lenne olyan fontos a szöveg megjelenítés, hogy figyelembe vegyék, hogy mindenki mást preferál...
Mondjuk hasonlóképpen azt sem értem, hogy az FF-ben miért nincs erre felfedve alapból az opció (ha valaki a homályosabbat akarja) a beállító felületen, mikor a motor tudja alapból ezt.
-
Érdekes, én pont azért váltottam Vivaldira, mert egyedül ebben néznek ki egész normálisan a betűk az fhd tévémen (Maxthon4-et kínoztam sokáig, de mára használhatatlan, az 5 meg ocsmány), minden más böngészőben szutyok. Meg az Edge-ben. Vacilláltam, hogy melyik legyen, de a Vivaldi azért többet tud - pl. nomális gyorshívó - és fog tudni, pedig a "nyers" böngészés tekintetében nekem az Edge is megfelelne, sőt, szerintem még jobb is.
-
Nekomajin
aktív tag
Saját motor nem is lesz. El lehet felejteni. Nem hobbiprojekt már a böngésző motor írása, mint 20 éve. Túl sok technológia, túl gyors a fejlődés. Még ha írnának is egyet, ugyanott lennének, mint a régi Operával. Minden erőforrás a motor fejlesztésére menne el, feature-ök meg nem lennének, csak bugok. Meg a böngésző piacnak is jót tesz, ha kevesebb a motor, mert az új technológiák gyorsabban tudnak terjedni, és kevesebbet kell kókányolni a weblapokat.
Tab preview van, a szinkronizálás meg készül. Jelenleg a két nagy projekt a szinkronizálás és a levelező.
-
törölt tag
Sajnos ez sem adja vissza az eredeti Operát. Pedig anno azt mondták, hogy az a cél.
-
SunyaMacs
aktív tag
Kövezzetek meg, de nekem a FF-ban túl érdesek a betűk...
-
vlevi
nagyúr
Azért csak felraktam, hogy lássam, hátha változott valami.
De sajnos nem
Legjobb példa, a telepítéskori beállító varázsló, a téma színeitől függően csúszik el fél-fél pixelnyit a címsor. Emiatt a beleírt "címsorba írt vivaldi://welcome" hol vastagabb, hol vékonyabbAz is nagyon jól megigyelhető, hogy a vivaldi -ban a két egymás utáni v betű nem egyforma.
Felejtsük el ezt a nyamvadék Directwrite-t, mert nem vált be!Biztos, hogy nagyobb felbontásban, egy 4K monitoron, ha 200%-ra felskálázok, akkor szép, sima lesz a szöveg, de ne ba***nak fel agyilag, hogy azért jó a 4K monitor, mert 4x annyiba kerül, mint a FullHD, és be lehet állítani a 4K monicsit úgy, hogy pont ugyanolyan legyen rajta a kép, mint 10 éve egy FullHD-n.
-
-
vlevi
nagyúr
"Sokakat zavarnak az izgő-mozgó GIF-ek, "
Meg például a jobb oldalon az a batárnagy fekete-lila-sárga-ződ netakadémiás reklámNekem az az egy bajom a vivaldival, hogy a sok Blink motoros böngésző (chrome, opera, ... ) nekik sikerült a legrosszabbul megvalósítani a Directwrite-on keresztüli képernőre írást. FullHD monitoron nagyon is számítana, hogy a karaktereket pixelre igazítva írják ki, mert, ha nem így tesznek, akkor elmosódott, homályos az egész.
Ez sajna igaz az összes, Directwrite-t használó programra, csak éppenséggel egy játékban ez nem zavaró, de egy böngészőben 99%-ban szöveget olvasok, és ott belefájdul a szemem, ha életlenek a betűk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest