Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha fenn egy progi, akkor csak az elmúlt fél év anyagát kell kimazsoláznia, mikor, hova, mekkora utalás történt, s onnantól csak statisztikailag kell kezelni az adatokat. Ha nagyon cselesek, akkor nek túl kicsi, de nem is túl nagy összegeket utalnak, pár valódi partner felé történő nagy öszegűvel fedve. És fontos, egy céget csak kevéssé csapoljanak meg.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Retekegér #20 üzenetére
szerintem két lépcsős. malware települ, kideríti mit használnak. megírják rá a második vírust, amit a malware segítségével telepítenek. amúgy meg pár széleskörben használt könyvelőprogram van csak, szóval sokat nem kell írni, inkább az a meló, hogy olyan alaposan megfigyeljék és tanulmányozzák a cég könyvelését, hogy olyan kifizetéseket indítsanak, ami nem tűnik fel senkinek, hiszen teljesen szokványosnak tűnik.
-
dajkopali
addikt
válasz
Retekegér #14 üzenetére
ez egy klasszikus folyamat: az rendben, hogy megírják a malware-t, de ugye az eljuttatása, a feltelepítése a gond
ahogy az eddigi sikeres akciókból látszik, döntően megtévesztő e-mailekkel érik el: látszólag megbízható forrásból és szöveggel jön egy levél, a munkatárs megnyitja a csatolmányt - kész[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
nem biztos, hogy 2 milliárdért akarnék egy ukrán börtönben 5 évet tölteni. főleg úgy, hogy ha kitudódik miért kerültem be, és mennyi pénzem van, 90%át kifizethetem, hogy éppen ne nyírjanak ki.
-
Neszójábe
senior tag
Fura ez a cracker szó, eddig csak hacker-rel találkoztam, meg crack-kel...
Findzs: azért megnéznélek 5 évig egy ukrán börtönben...
sing1ep épp az orrom előtt fogtak el valakit, aki 6-7 évet fog kapni csalásért (nem milliárdokról van szó).
[ Szerkesztve ]
-
Retekegér
MODERÁTOR
A jelszavak és azonosítók mellett egyéb adatokat is megszerző kémprogramot egy orosz cég könyvelőszoftverére írták meg.
És a kémprogram hogyan települt?
-
Findzs
addikt
"A helyi viszonyokra jellemző, hogy egy nemrégiben elfogadott törvény szerint a gazdasági bűncselekmények nem minősülnek különösebben súlyosnak – a bűnszövetkezet letartóztatott tagjai óvadék ellenében most házi őrizetben várják az eljárás lezárását, melynek végén – amennyiben bűnösnek találják őket – legfeljebb öt év börtönt szabhatnak ki rájuk."
vicc kategória
csináljátok nyugodtan ha lebuktok sincs nagy bajoda kéne költözni
Új hozzászólás Aktív témák
it Habár a bűnszövetkezet tagjait elkapták, az ukrán törvények szerint nem számíthatnak különösebben súlyos büntetésre.
- 13,3" Apple MacBook Air Retina 2019 eladó! Intel Core i5 / 8GB RAM / 128GB SSD!
- GoPro HERO 13 - 12 - 11 - 10 - 9 akciókamerákhoz való ND 4/8/16/32 szűrő készlet (Neewer)
- Precision 5540 15.6" FHD IPS Xeon E-2276M T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- MSI Mag B365m / I7 8700k / NZXT Kraken x52
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 9 4900H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar