Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolik
senior tag
Világos. Én csak arra céloztam, hogy az EU szabványok miatt nem hozhatnak be USA piacra gyártott kocsikat ide hivatalosan, akkor miért lehet őket levizsgáztatni, forgalomba helyezni ha privátba veszed őket?
No mind1, remélem lassan eljutunk valami egységes rendszer felé és ha akarod - márkától függetlenül - kereskedőnél megrendelheted azt a kocsit amit szeretnél magadnak.
-
Zolik
senior tag
Igen, ezeket értem és tisztában vagyok vele. De pl egyre több Dodge RAM-ot látok, amit nyilván úgy hajóztattak át és állítottak forgalomba. Ha ennyire eltérő akkor ezeket hogy lehet behozatni/levizsgáztatni? Vagy ha ezt a vevő hozza be az okés, le lehet vizsgáztatni, de ha a gyártó közvetlen akkor már 5000 féle EU szabványnak kell megfelelnie? Ez nem tiszta nekem.
Amit írsz egy 2008as autó. Azóta eltelt 14 év. Azt gondolnám hogy 2022-re eljutottunk odáig hogy szabványosítás és egy EU-s Hyundai KONA vagy TUCSON az Amcsi változathoz képest max az extrákban tér el, de az alapfelszereltség 90%-ban ugyan az.
Kint (USA) ültem Toyota Yarisba és dettó ugyan úgy nézett ki mint amikből itthon van ezer szám. -
Zolik
senior tag
válasz
szabonagyur #65 üzenetére
Ezt aláírom. De ez legyen a vevő gondja. Itt arra gondoltam, hogy pl a Hyundai legyárt x darabot abból a modellből amit amcsi piacra visznek. Mi tartja vissza őket, hogy felvegyenek rendelést x+50 db-ra ami olyan vevőkhöz megy EU-ba akik kifizetik az import felárat? Ha meg baja van a kocsinak akkor a vevő vállalja a hosszadalmasabb és drágább szervizt.
Ha külföldön veszel kocsit és valahogy haza hozatod akkor van valami honosítási procedúra amit jó pénzért megcsinálnak neked az adott márkakereskedésben.
Mint írtam nekem a Kia K5 nagy fájdalom, hogy nem lehet itt kapni mert brutál jól néz ki és kint még valami díjat is kapott. -
Zolik
senior tag
Sose fogom megérteni, hogy bizonyos modelleket miért nem lehet az EU-ban kapni (pl KIA K5) tudom tudom a marketing meg a piac duma stb. Én csak az elérhetőség részét nem értem, pláne ha ázsiai gyártóról van szó és nem pl Ford vagy Dodge. Jó legyen hosszabb szállítás meg biztos drágább de miért nem lehet importőrön keresztül rendelni más modelleket egy gyártótól az rejtély számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Bemutatok egy olyan autót, ami nálunk egzotikum, az USA-ban népautó, a Netflixen gyakran láthatod :)
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fogyjunk le!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest