- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valahogy az elején vesztettük el az összhangot. Itt az igény arra van, hogy legyen hotfixekkel integrált telepítő is. Ettől még ugyanúgy lenne a mostani alap SP1 telepítő, oda meg a vállalati környezetben utána azt tennétek fel, amit szeretnétek / teszteltetek, stb.
Te írtad, hogy nem érdekelnek az otthoni userek. Engem se érdekelne túlzottan, ha nem kellene időnként régi gépekkel is foglalkoznom. Oké, az én gépem mondjuk másfél - két óra alatt megcsinálja a frissítéseket a 4 magjával, fogjuk rá, hogy ez még tűrhető, úgy is ritka, hogy valamiért újra kellene rakni a Windowst, ez már nem a Win 98 koraszak... Viszont mikor 8 óra körül van ugyanez egy 1 magos gépen, vagy még ennél is több lehet ahogy itt írták páran, akkor az már nagyon nem oké. Ezért mondtuk, hogy kellene egy integrált telepítő is.
-
törölt tag
"A hotfixek összegyűjtése és együtt kiadása pedig azért problémás - és ezt most írom le kb. 5x-re, mert nagyon nehéz a felfogásotok -, mert inkompatibilitást okozhat. A cégnek az a fix, B cégnek a b fix, és így tovább. Hogyan határozod meg, hogy mi kerüljön be ebbe a szuperpackba, amire aztán támogatást KELL nyújtania az MS-nek?"
A te felfogásoddal van valami komoly gond: ha külön-külön települ nem akadhat össze a frissítés? Ott nem kell semmit vállalnia az MS-nek a cégek felé? Azért nem fizetnek a felhasználók, cégek? Pusztán felebaráti nagylelkűségből teszik?
"Sebaj, ebből a topikból megtudtam, hogy a hotfixeket nem validálni kell, hanem egyből éles rendszerre telepíteni, majd backupból visszaállítani a rendszert gebasz esetén."
Mert a normál hotfixeket csak úgy kibassza az MS a internetre, hogy tőccsétek, validálás nélkül?
"Olyan szavakat adsz a számba, amelyeket nem mondtam el. Az eredeti diskurzus onnan indult, miért nincs SP2. Azért nincs SP2, mert az SP, mint jogi fogalom egy csomó komoly kötelezettséget hoz magával (lásd: support lifecycle policy)."
Nem adok olyat, mivel pont ezt állítod. Lásd fentebb.
"Én azt tudom, hogy az elmúlt években milyen projektekben vettem részt és milyen szívások történtek, hotfixekből kifolyóan is. Az MS support pedig szépen adta a megoldást, általában újabb hotfixek vagy szimpla registry hackek formájában - na azokat fixeket nem fogod megtalálni a windows update-en, ismerned kell a KB számát, és akkor elérheted őket. Ezekből van pár száz - pár ezer.
De nyilván hazudok."Nem hazudsz, ezt senki nem is vitatta, hogy ilyen előfordul. Ahogy én sehol nem említettem otthoni felhasználót. Szóval hazudni nem hazudsz, hülyeséget beszélsz jogi mellébeszéléssel, technikai hülyeséggel.
-
-
törölt tag
"#46, #48: forog a kandikamera? Mert komolyan ilyet nem mondhattok. Mit teszteljen az MS? A világ összes alkalmazását, customizált rendszerét, egymással való interakciókat? Komolyan nem hallottatok még olyanról, hogy egy adott hotfix jó az emberek 99%-ának, de 1%-nál teljes leállást okoz, naponta csillió összegű kárt okozva? Ez a vita így komolytalan."
Mondd már el, mi a különbség egy összegyűjtött frissítéseket már tartalmazó rendszer és a folyamatos frissítések között e téren! Folyamatosan kidobva a frissítéseket nem kell ellenőrizni őket, csak akkor, ha egybe lesznek rakva? Vagy egy SP esetén olyan frissítések vannak, amelyek nem lettek korábban kiadva?
Ha valami, valaki komolytalan itt, az te vagy. -
azbest
félisten
Szóval igazából azért van ellenérzésed egy hivatalos Win7 Sp2 kiadás kapcsán, mert attól tartasz, hogy a korábbi verziók támogatása megszűnik => nem lehet updatet telepíteni nem SP2 kiadásra.
Vontakoztassunk el ettől, mert a win7nek már kb vége.Nem úgy volt a hírekben, hogy a Win áttér folyamatosan frissülő megoldásra, ahol nincs külön elnevezgetve minden kiadás, hanem van az aktuális Windows és kész. Ott kifejezetten hasznos, hogy ha van naprakész telepítő média és nem kell több év ballasztjával megküzdeni.
Ha a projekt manager nem képes megérteni, hogy az ms platformon ki van szolgáltatva az ms felé, akkor lehet érdemes böngészgetni az álláshirdetéseket, mert nem lesz hosszú életű a cég. Ritka az a helyzet, amikor meg lehet ragadni egy ősi oprendszer verziónál ahelyett, hogy alkalmazkodunk az alkalmazásban a változáshoz.
Úgy tűnik, mintha összekevernéd a céges frissítés tesztelés, telepítés policy-t a gyári telepítő média létezésével.
-
azbest
félisten
Kiadott, a felhasználóknál már terített fixekről beszélünk. Csupán arról van szó, hogy ezt nem több lépésben, hanem rögtön egyben a telepítő médián kapod meg és nem kell 5 újraindítással és töltögetéssel lecseréltetned a régi alaprendszer frissítésével.
Ha úgy romlik el valami, hogy annak nem úgy kellene működnie, akkor az hiba az oprendszerben és az Ms talán javítja, ha jelzik neki. Ha viszont azért nem működik egy alkalmazás, mert nem jól használja az Ms apijait, akkor azt az alkalmazás fejlesztőjével kell lerendezned.
Nem értem mi rossz van abban, hogy gyári integrált médiát várnak el felhasználók. A régi médiával is elvileg ugyanazt kell kapnod, ha minden frissítést telepítesz, csak az több időbe telik és eleve lesz egy komoly méretű ballaszt az update-ket tároló könyvtárakban. Meg persze, hogy ha nem integrált volt, akkor elvileg utólag visszavonható néhány frissítés. De a cél az, hogy naprakész oprendszer legyen a gépen. Ha te nem akarsz naprakész oprendszert, akkor használhatod a két éves sp1-es vagy a közel 6 éves eredeti kiadást a telepítéshez.
A telepítő média kapcsán eleve nem beszélünk más telepített programokról, mert azt tipikusan új telepítéshez használjuk.
"Azt nagyon szeretjük, amikor egy csillió eurós projektet agyonvág egy random hotfix, és mindenki másra mutogat..."
Ez benne van a pakliban, az Ms birtokolja az oprendszert, azt tesz vele amit akar. Ha az üzleti érdekei miatt változtat valamin, akkor a rendszeréhez készült alkalmazások kénytelenek idomulni hozzá. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
De ez alapján semmilyen frissítést sem lenne szabad telepíteni, mert mi van ha...
Egyébként emlékeim szerint pl. az XP SP3 frissítése is problémákat okozott pár helyen, de abból se lett semmi tragédia. Akinek meg kritikus munkája van a gépen, az végezzen biztonsági mentést. Lehet rendszer visszaállítást, ghostolást, stb. csinálni és akkor egy hibás frissítés, SP max csak egy rövid kiesést tud okozni.
-
azbest
félisten
Valóban komolytalan, mert szerintem valamit nagyon félreértettél. Az oprendszerról van szó, nem pedig mindenféle külön programokról, amihez nincs köze az Ms-nek.
Nem magunknak kell összelegózni a rendszert, hanem van egy aktuális verzió, amely a rendszer aktuális kódbázisából eleve legenerálható. A patchek csak arra szolgálnak, hogy a már telepített rendszerre is alkalmazhatóak legyenek. De ha valakinek a teljes gyári telepítő kell, akkor felesleges egy régi verziót telepíteni és arra az összes azóta született patchet külön-külön alkalmazni.
Valóban voltak olyan patch-ek, amelyek gondot okoztak, mert nem tesztelték kellőképpen kiadás előtt. Ezeket vissza is hívták és javítottat adtak ki helyettük.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen befagyásaim addig voltak, amíg rá nem jöttem, hogy az aktuális AMD sata driver folyamatosan interrupt hívásokat generál, ami miatt az egyik mag mindig maxon pörgött. Leszedtem a drivert, felment az alap, és azóta minden jó.
"Komolyan nem hallottatok még olyanról, hogy egy adott hotfix jó az emberek 99%-ának, de 1%-nál teljes leállást okoz, naponta csillió összegű kárt okozva? Ez a vita így komolytalan." - Eddig is belerakták az SP packokba a kiadott és vissza nem vont dolgokat, aztán mindenki örült. Persze mindig lehet olyan akinek valami nem jó, de ő ugyanúgy megkapja azt WU-n, mint más. Elsőre ő sem fogja tudni, hogy valami nem jó neki. Emiatt ne szívassuk a maradék 99-et, ez nem Isten operációs rendszere, hogy nem lehet benne hiba. Még a processzorok is tömegével tartalmaznak hibákat, pedig azok milyen mérnöki munka eredményei már...
-
GeryFlash
veterán
Chrome, Chromium, Opera, ezekkel nézd meg, FF (főleg kiegekkel) hulladék amúgyis, IE-t utoljára 4 éve használtam (fél óra erejéig), winfanok nagyon mondják h a 11 istencsászár de ők a 9-re is azt mondták
(9GAG memek közt továbbra is népszerű az IE)
Szóval nem nem a facebook, 444, index (najó, az mondjuk tényleg ) szar, hanem a böngésződ. Ha valamilyen webkites chromium böngészővel is bajod van arról jöhetne videó, mert azt már konkrétan nem hiszem el, hogy az FF-IE mit gányol azt nem tudom.
-
alevan
őstag
Telepítőben meg lehet oldani. Amúgy is ritka az olyan fix, ami nem hardverkompatibilis valamivel.
Felhasználóbarátabb lenne kiadni havonta vagy negyedévente frissített ISO-t, és egy programot amivel módosítani lehet (Probgramba betölteni az ISO-t, és kiszedni a pipát a nemkívánt frissítések ellől.)
Sőt, Még egyszerübb lenne, ha letöltéskor bejönne egy fixekkel teli lista a webböngészőben, ahol kiveszed a pipát a nemkívánt frissítés ellől és a te saját, megszemélyesített ISO-dat töltheted le.
-
Thrawn
félisten
Hogyhogy melyik fix kerüljön bele? Mindegyik.
Van erre tesztrendszerük, meg ott van mindenki pluszként tesztelni aki Win.update-n keresztül kapja, ha akarja ha nem. Legfeljebb visszahívják, ha baj van és javítva felteszik újra. Volt már ilyen és lesz is. Így gondolkodva nem is kell, hogy up-to-date legyen az ISO, elég ha mondjuk egy hónappal régebbi az aktuálisnál az összeállítás. Csak lenne... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pontosan tudom hogyan zajlanak ezek a dolgok. Csináltam is ilyet, de egy kérdés felmerült bennem. Miért nekem kell azzal is szopni? Oldják már meg.
Amúgy nem számítottam rá, hogy ennyire lassú lesz a frissítések telepítése, meg ki készül manapság 32 bites telepítővel? Ez a régi gép is csak a nyakamba szakadt barátsági alapon. Viszont ennél gyengébb gépeken is vannak Linuxos telepítéseim, még sem tart rajtuk órákig a teljes rendszer frissítés, pedig ott is simán lemegy több száz megányi frissítés.
-
azbest
félisten
Azért mégis más, ha van egy hivatalos kiadás belőle. A legtöbb esetben a support úgyis kimerül a vásárlás összegének átvételével. Korábban mintha lett volna példa rá, hogy másképp viselkedett valamelyik integrált update-es változat, mint a hivatalosan integrált. Valami bug volt a hivatalos toolban.
-
Hasonló gépen neteznek szüleim 10 éve (Athlon XP, 768MB Ram, ATi 9200).
FB fiókjuk nincs, de más tekintetben teljesen jól megy.
Még a gugli maps is eléggé normális sebességgel használható, ha nem is folyamatos.
Flash gyorsítás híján a youtube csak 480p-ben jó, de elég az egy ilyen gépre.
Új hozzászólás Aktív témák
it A letöltéshez természetesen érvényes termékkulcs is szükséges, de más megkötés is akad.
- Eladó steam kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest