Új hozzászólás Aktív témák

  • gocsejny

    csendes tag

    válasz Malacka #1559 üzenetére

    Üdv. Malacka és többiek!

    Már jó ideje olvasom a fórumot, és persze azt, hogy mi van veled.
    Én is hasonló cipőben járok/tam, mint te. Én 42 éves vagyok. Nálam egy éve kezdődött jobb lábszári fájdalommal, izomláz félének tűnt akkor, nem foglalkoztam vele. Aztán idén januárban „belobbant” rendesen fájt, megismertem mi az a fájdalom. Háziorvoshoz, majd reumatológushoz, gerinc röntgen, a felírt nidol, mydeton semmit nem ért, a kiírt fizioterápiás kezelés után szintén nulla javulás. Január utolsó hetében már járni alig bírtam, csak kicsit és azt is görnyedten, zsibbadt stb. csak feküdtem (még az volt a legnyugisabb, Z pózban). Akkor megkaptam a beutalót MR-re. Szerencsém volt, ismerős által gyorsan, 1 hét alatt bekerültem 02.10. Az eredmény kiszakadt gerinc sérv. (L.V.-S.I. gyök jobb oldali, kezdeti szakaszát nyomja). :W
    A zalaegerszegi neurológiara kerültem az oszt.vez.főorvos keményen közölte a tényeket. Ekkora sérvet már műteni kell. De, azért kb. 50% esély is van, hogy ezt elkerülhetem. (a műtét ellen csak egy érv volt már, hogy nem volt még bénaság, a ”balettozás” sikerült , bár bizonyos reflexek már nem működtek megfelelően). Abban maradtunk feküdjek be konzervatív kezelésre, aztán meglátjuk. 02.17-én vettek fel, akkor már tényleg csak feküdni tudtam, de az alvás se ment már napok óta.
    Neodolpasse infúziót (minden nap) és egyszer diprophos injekciót kaptam, valamint apranax tablettát és mydetont. Mellette elkezdődött a gyógytorna (mckenzie, stb). Harmadik napi torna után, ami alig sikerült és fájdalmak miatt párperc után vége is lett, történt az „áttörés” az állapotomban. Úgy estem be a kórházi ágyamba, szinte üvölteni tudtam volna két órán keresztül, ha valaki a műtétről beszél azt mondtam volna, legyen: azonnal. Aztán utána lecsendesedett, és mintha elvágták volna a lábfájást. Ismét tudtam – majd 2 hónap után - felegyenesedetten járni. :R Másnap a gyógytornász és a dokim csak nézett miket tudok csinálni. 02.24-én jöttem ki.
    Gyógytornára jártam még, 12 alkalom volt utána, de azóta is csinálom napi szinten. És a lényeg a gyógyszer nélkül (B vitamin Milgamma maradt csak). Azt nem mondom, hogy 100%-osan megszűntek a panaszaim. De a fájdalom skálán 10-ből 2-3 és csak időnként. A jobb lábfej külső éle zsibbadt valamennyire folyamatosan, lehet ez már így is marad, de azt mondom ez a legkevesebb. Ékpárnát használok, már megszoktam, mert a munkám főleg ülő, számítógépen dolgozom.
    Nem tudom, hogy a sebészszike mennyire van még a hátamon, de most nagyon reménykedek, hogy nem csak időt nyertem. És nem csak a gyógyszertől, infúziótól van ideiglenesen a javulásom.
    Ezt a sokat csak azért írtam, mert amikor bajban voltam (de még most is), nagyon sokat olvastam különböző fórumokat, műtöttől és nem műtöttől, mindenbe kapaszkodtam, főleg ha pozitív javulásról számolt be valaki…. Mindenesetre nagyon szurkolok, hogy gyógyulj meg lehetőleg műtét nélkül, vagy ha elkerülhetetlen akkor az sikerüljön tökéletesen. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák