Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
koby11h
őstag
Beázás. A rack-be felülről volt minden bevezetve. Alul volt ugyan pár kitörhető elem, de mind a helyén és kb. a rack-et az alatta lévő szekrény tetejére tették.
Annak a felső lapja valamint a 10+ év eltömte a réseket - nem mi üzemeltettük, mondtuk is, hogy nem szoktuk így szekrényre rárakni, még úgy sem ha fel van fúrva a falra. Szóval én csak egy szünetmentest mentem ki "beszerelni".
Így amit hallottam, felülről hátul a fal mentén áztak be, a rack ajtajának peremégig állt a víz a rack-ben is, de semmi gond nem lett a tálca és a rövid switchek miatt. -
-
koby11h
őstag
A polc az jó, mindennek! Szünetmentesnek, mert hiába mondod el, hogy rack-est vegyen, de az olcsóbb volt, én meg nem teszem a kis fali rack aljába csak polcra, azt is kicsi ferdén befogatva. És amikor állt a víz a rack aljában, akkor hogy örültek neki, pedig előtte szívták a fogukat a tálca árán...
-
válasz
bambano #43700 üzenetére
Ezt még simán. Mármint, nem 3 fős, hanem mondjuk 100 emberes vállalkozásnak, ha nagyobb mennyiségű adat keletkezik, kell RAID, stb.
"Azért nem ártana, ha a kiadás előtt pár héttel már alap dolgok működnének a testingben..."
A testing pont arra való, hogy ez kiderüljön11-ről meg nem lepne meg, ha nem megy simán az upgrade (minek használsz muzeális dolgokat...
)
Minden rackelhető, ja... csak az idióta osztrák nem tesz be polcot, hanem felkötegeli a tiny desktop gépet...
Ami az ő cucca, az elvágólag, ami nem, azt odab@ssza
@koby11h : Ja, nem találkozik vele az ember.
-
koby11h
őstag
Létezik, persze, csak nekem a Syno DS224+ meg 925+, QNap TR-002 meg ilyenek jutnak eszembe NAS-nál
Ügyfélnél is van minden, storage-ok, amik a szerverekhez vannak kötve és azokról mennek a VM-ek, a mentés pedig kisebb NAS-okra, onnan meg szalagra, mert egyből szalagra esetén sokáig tartana a visszaállítás, de még a mentés is.Szóval bennem megjelenésük óta kb. külön kategória valamiért...
-
válasz
koby11h #43696 üzenetére
Létezik enterprise szintű NAS, ami korántsem tud annyit, mint egy storage, de kisebb cégeknek jó, meg pl. nagyobbaknak, amire az előző helyen használtuk, backup tárolásra, kamerafelvételek tárolására, "rakd el 30 évre" adatoknak, ilyesmire (a virtuálgépek alatt rendes nagy storage volt, meg a közös hálózati maghajtót is az adta). Rackbe szerelhető, belemegy vagy 16 winyó, ilyesmi.
-
totron
addikt
Letálcázás... Mint kifejezés.
-
koby11h
őstag
Bocs, az én hibám!
Pongyolán tekintek rájuk, "NAS" kis doboz, 1-2-4-8 lemezzel max, 1-2.5 Gb Lan csatlakozóval, DSM vagy Qakármi vagy valami hasonló fut rajta. Synology, Qnap, ASUStorStorage - 24/48/96++ meghajtóval, inkább üzleti jellegű felhasználással SAS, NFS, 25/50 Gbit lan... pl. Lenovo, EMC, HPE
Tudom, mindkettő NAS, csak általában az előbbieket hívja a "köznyelv" annak és nekem is az jelent meg a lelki szemeim előtt
-
-
Pötyi
őstag
Bejön az irodámba a technikus kolléga, most jött a szerverszobából egy 19"-es szekrénybe szerelhető tárolóval a hóna alatt. Ki van rakva az asztalra egy doboz felbontott csokobanán. Szó nélkül belezabál. Mondom neki:
- Mi van, jöttél NASsolni? -
-
Jaaaava baazz
Android app. Kókányolnád össze.
android:id="@+id/button"
Nem működik.
Nem az hogy a kamera nem indul el, amit meg kéne hívnia, hanem a rárakott OnClickListener nem hívódik meg.
Ha csak az OnClickListener definícióban átírod a cucc nevét egy textView-re, akkor azt megnyomva indul a kamera. Csak a kva gombra nem.
.
.
.
Az lett a vége, hogy gomb töröl, másik gomb felrak, és az működik
-
-
-
bambano
titán
Az elején biztosan elmegy, csak ha el akarom dönteni, hogy mi hogyan térül meg, és az egyik serpenyőben egy 64 magos 256 gigás proc + alaplap van, azt nem hasonlíthatom össze egy pár magos aprósággal.
VM-et kendácsoltam már, az nem annyira kihívás. Na de ha előtte upgradelek trixie-re!
-
-
bambano
titán
válasz
dabadab #43675 üzenetére
Korábban már láttam, hogy németek. Csak most nem esett be, hogy megint rájuk nézzek.
Megnéztem, 48 dedikált proci, 192 giga ram, 60TB forgalom 320 euró/hónap. Ebből még akkor is viszonylag gyorsan kiforogja a saját hardver, ha a szerverhotelt meg a netet is beleszámítom.
-
-
-
-
-
bambano
titán
Pont ezt néztem. A Dabadab által ajánlott hostingban egy 48 dedikált magos gép nagyjából 8 havi bérleti díja annyi, mint egy rendes armos altra proci + az alaplap ára. Másik pár hónap és megvan a ram is, meg a többi is. Így saccra kevesebb, mint két év alatt megtérül a hardver, ha megveszem és nem ide viszem.
Ráadásul a költségekbe nem csak azt kell beleszámolni szerintem, hogy mennyibe kerül a hardver. Azt is bele kellene, hogy a papírozás meg a többi mennyibe kerül. És ezen csúnyán elbukik a nem eu-s szolgáltató.
-
Pötyi
őstag
Ezt csak úgy ideszúrom bambano kollégának:
-
válasz
bambano #43660 üzenetére
EU-s is van.
Azt nézd meg, hogy mennyi idő alatt kerül a felhős annyiba, mint egy fizikai gép. (Meg a melód a backupolással, updateléssel.) (Meg pl. pont fórumot szerintem nem csak virtuális szerverként lehet csinálni, hanem platform vagy software as a service alapon, szóval nem kell oprendszerrel szórakozni.) -
válasz
bambano #43661 üzenetére
ez egy macbook pro m3 max, amin macos fut
amire én használom, arra fantasztikus. 4k videókat vágok vele úgy, hogy a ventilátorok órákon át meg se moccannak benne, firefox mellett meg igazán fel se merül, hogy bárminek hangja legyen.
most megy egy render 160-170 fps-sel, 4k videóból különösebb effektezés nélkül lesz fhd, némi fényelés van rajta, de semmi komoly. low power módban van a gép, a propellerek 33%-on, amit akkor hallok meg így éjszaka, ha 15 centire hajolok a vashoz.
ha kikapcsolom a low power módot, akkor 250 fps környékére ugrik a render sebessége, cserébe hallhatóvá válik a hűtés
ami nem tetszett, hogy ez szürkeimportból is 1M fölötti pénzbe került, de remélem, hogy sokáig fogom tudni használni.ami a te szempontodból jó hír, hogy van egy asahi linux nevű projekt, amivel mindenféle disztrókat fel lehet tenni egy m1 vagy m2 procis macre. jó hír az is, hogy egy használt m1 mac mini nem egy durva összeg.
a rossz hír az, hogy fogalmam sincs, ez a cucc mennyire használható a gyakorlatbandesktopnak valószínűleg jó (de biztos nincs az erre kitalált macos szintjén) (meg akkor már egyszerűbb a gyári os-t használni), de fogalmam sincs, hogy szerverként mire és mennyire alkalmas. és ezt nem lehet bővíteni sehova, ahogy megvetted, úgy marad.
-
bambano
titán
Időnként van annak előnye, ha az ember isp admin.
Ha jófej vagyok, megkérem a főnököt, hogy betehessek egy szervert, ha nem, beviszem, oszt évek alatt se veszi észre.
Drót van, áram van, gép is lehetne, vagy veszek egyet, oszt jónapot.Nagyon külföldi felhőbe biztosan nem vinnék ilyet, a franc se fog a jogszabályokkal küzdeni. Magyar vps esetleg szóba jöhet. Vagy ha nagyon muszáj, akkor fullosan eu-s, ha van ilyen.
-
bambano
titán
Mi lenne. Bennem volt a félsz, hogy mi van, hogy nem egyforma ramot rakok a gépbe. Mindenki azt mondta, hogy semmi, menni fog. Hát nem. Beleraktam, nem volt post se. Mivel nem volt semmi, nem tudom a konkrét okokat. Kivettem az egyik párt, akkor bebootolt, biosban beállítottam a gyorsabbik memóriához tartozó órajeleket, cl1 meg mittomén, majd levettem az alapórajelet a lassabbik ram órajele alá. Meg levettem a memória feszültségét, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt jól csináltam. Mindegy, ha megomlik, majd tudok kifejezéseket válogatni.
A diszkkel meg annyi történt, hogy volt rajta két raid1 tömb. Én azt hittem, kiveszem a régit, felbootol a gép féllábas raid1-ben, hozzáadom az új diszket, oszt mindenki boldog. Hát nem. Megfagy a systemd, ha a raid1 partíción levő cuccra valaminek szüksége van. Például volt rajta egy virtuális gép lvm kötete. Nem is bootolt be, de nem csak a virtuális gép, hanem az alap debian se. Az látszott, hogy nem indította el a féllábas raidet, ezért minden más, ami erre dependelt, az megfagyott, kompletten az egész ócskavas rakással egyetemben. Mert rajta van pöcstering áldása.
Ez volt a háziszerver upgrade. Ezen kívül van még vele egy rakás probléma, de azok már érthető okokból problémák, azt nem vetem senki szemére.
"Csak hallgatjuk, hogy hangos meg lagol": ja, jótanács meg nyista. De amiről panaszkodtam, hogy hangos, meg laggol, az a desktopom, az egy nuc13, i5-1340p-vel. A háziszerverben van a 12700t, egy nemrég épített új szerverben van a 14700t, meg egy teszt clusterben a 14600t. Ezekkel nincs komoly bajom. Az aoe is működik lokál kvm-ben.
Egy bő éve trixie van a desktopomon. Azokkal a részeivel, amiket használnék a fontos szerveren, nem volt baj. Kernelt meg ésszel kell upgradelni, azt a gyakorlatot már megszereztem.
-
-
dabadab
titán
Egyébként ha csak szervernek kell, akkor ott van pl. a Hetzner, lehet bérelni Altra szervert, akár órás alapon is és lehet tesztelni.
-
válasz
bambano #43652 üzenetére
Nem véletlenül kapsz cloud-ban olcsóbban ilyen VM-et. Ha csak néhány tranzakciót kell kiszolgálni másodpercenként, akkor egykutya. Szóval ha mondjuk sok ügyfélnek akarsz kis forgalmú statikus kiszolgálást, egy kis email kiszolgálgatást, akkor jó lesz. Abban a pillanatban ahogy php, python vagy más script nyelves valamit akarsz rajta hajtani alacsony válaszidővel, akkor ott van amit írtam:
Elmegy, de egy rendes x64 szerverprociról nem éri meg váltani csak ha valami nagyon jól skálázódó feladatot lehet rárakni. De ahhoz meg olyan fejlesztők kellenének akik ezt meg tudják oldani.
Példa, hogy mire nem jó: alapjáraton 100MB/sec-es írást produkál egy-egy adatbázis, load alatt ez sokszorosára ugrik. Ehhez mérhető a frontend terhelése is aminél az app skálázódása khmmm. kérdéses, mert amikor megírták a magját, akkor nem volt erről szó.
Szóval 10x nem lassabb, mert ilyet nem írtam és nem a kába köve, hogy mindenre jó legyen. De megvan a maga helye, ha valakinek olyan a terhelése. Desktopra is jó lehet, de nekem csak az optimalizált OSX-es cucc jött csak eddig be.
-
válasz
bambano #43648 üzenetére
Na, mi volt a RAM-mal?"Én naiv, azt hittem, hogy kiveszem a régit, berakom az újat, összerakom a raid kötetet"
Na és ezzel?
A RAID nem backup"Szerk: a házi szerverem az stable."
Azzal akkor mi gond tud lenni?
A videónak meg mennie kéne release-n is..."Nekem i5-14600t meg i7-14700t is van itthon, azokról jó a véleményem. "
Csak hallgatjuk, hogy hangos meg lagol" Kb. egy hónap, mire trixie-ből is stabil lesz."
12-vel. Az is támogatott még, a 13 meg még bőven nincs ott, hogy igazán jó. -
bambano
titán
válasz
frescho #43650 üzenetére
"Desktop vonalon": oké, elfogadom a véleményedet, elengedtem a desktopot.
De egy fórum tipikusan az, ami képes sok szálon futni. Ha egy Altra mag eléri egy 14. gen intel E core teljesítményét, akkor az Altra az nagyon sok nagyságrenddel jobb proci, mint bármelyik intel, teljesítményt, fajlagos teljesítményt, fogyasztást és árat is figyelembe véve. Egy 2.6GHz-en pörgő 64 magos Altra 125 wattos tdp-re van belőve. Azért a xeon áramfogyaztásban teljesen más kávéház. És teljesítmény/wattban sem biztos, hogy a xeon nyerne, sőt. A nyomorult xeon fele árért nyolcad ennyi darab magot hoz... -
bambano
titán
Oké, további vitát nyitok:
"Élesre ne tegyél Testinget": van fontos szerver. Nemsokára meg élesbe. Nálam az a szokás, hogy az éles cuccot nem bazirgáljuk, az úgy van, ahogy odatettem. Most 12.10 van rajta. Kb. egy hónap, mire trixie-ből is stabil lesz.
Ebben a helyzetben 12-es vagy 13-as debiannal engednéd ki? -
válasz
bambano #43632 üzenetére
Attól még lassú. Persze ez is gyártó és felhasználás függő.
Az Apple rendesen kigyúrta mindenféle +funkciós részekkel és a rendszer rá van optimalizálva. Nagyon ott van a szeren, de te nem ezt az állatot keresed. Nekem itt van a könyökömnél egy és munkára rendesen ott van.
Másik amit néztem úgy nagyjából az hibrid magos Intelek gyengébbik magjait éri el. Elmegy, de egy rendes x64 szerverprociról nem éri meg váltani csak ha valami nagyon jól skálázódó feladatot lehet rárakni. De ahhoz meg olyan fejlesztők kellenének akik ezt meg tudják oldani. Desktop vonalon netezgetni, meg általános felhasználásra elég. Egy Atomnál jobb, de egy 5600-os AMD vagy i5 13400-as Intel mellett nem nagy durranás linux alatt. Olyan félúton lehet a Az Atom és a rendes magok között. Szóval nem rossz, de nem győzött meg, hogy érdemes lenne cserélni.
-
bambano
titán
"Hogy hívják most az aktuális keveset fogyasztó Intelt?": van N-es intel proci, tényleg keveset fogyaszt, de nem nagy teljesítményű.
Nekem i5-14600t meg i7-14700t is van itthon, azokról jó a véleményem. A házi szerveremben is i7-12700t van, kismértékben még régi felfogású proci, az is bejövős, nem is cseréltem le most sem. -
bambano
titán
Csak nyugodtan, légy a vendégem.
Raktam a gépbe plusz ramot. Amit itt meg is kérdeztem, meg lehet, más topicban is. Nem is találta el senki a valóságot.
Majd kicseréltem a diszket. Én naiv, azt hittem, hogy kiveszem a régit, berakom az újat, összerakom a raid kötetet és minden megy tovább, csillámpónik, szivárvány. Hát nem. systemd, pöcstering. Ráadásul amikor a kijárati routeredet is tartalmazó homeservert borítod fel/szét, akkor van egy kis bája a hibakeresésnekOké, túl vagyok a hardverbővítésen, de lehetett volna simább is.
Most a fájlok visszamásolása tart, na az lesz egy orbitális indián.Szerk: a házi szerverem az stable. A desktopom testing a videó miatt.
-
válasz
bambano #43642 üzenetére
Mondom különösebb.
Milyen nagyobb átalakítás az, amiben nincs cumi?
Engedd meg, hogy röhögjek egyet a naivitásodon"Egy n-es cerkán max. akkor megy el egy fórum, ha "
Akkor valamivel keverem. Hogy hívják most az aktuális keveset fogyasztó Intelt?GKH?
Amúgy mondom ha nem Testing.
Élesre ne tegyél Testinget. Ha igen, viseld a következményeit
Nekem is az van a home szerveren, de csak mert nem kell külön upgradelgetni, meg az sem kritikus cumó.Nem Snapdragon, hanem? Házisárkány?
-
bambano
titán
Ehhez a nincs cumi semmivel történethez még hagy tegyem hozzá, hogy sikerült a 6.12.26-ban bakot lőni, hogy GKH hét közben rilízelt egy új kernel verziót, a 6.12.27-et, mert jó eséllyel elszállt a kernel, ha bekapcsoltad a tűzfalát. (Nem tudom pontosan, a bug mit csinált, mert ennyire nem értek a kernelhez, de a patch elolvasása alapján ez a nem bizonyított érzés merült fel bennem.)
Nincsen cumi semmivel... az egyetlen dolog, amivel nem lehet szívni, az a porszívó!
-
bambano
titán
"akkor nincs különösebb cumi semmivel.": mondod ezt annak az embernek (NEKEM), aki a négynapos hétvége alatt bővítette a házi szerverét... Azok után, hogy az előzetes "félelmeimet" megkérdeztem itt a ph!-n.
Engedd meg, hogy röhögjek egy nagyot ezen az állításon és felírjam a híres utolsó mondatok gyűjteménybe
Egy n-es cerkán max. akkor megy el egy fórum, ha csak páran használják, és közülük senkinek sem életre szóló karrier az ócska exhardvereivel való dicsekvés
-
válasz
bambano #43634 üzenetére
Arra jó lehet, ha van rá érdemi support.
Meg amire neked kellhet, ott van érdemi előnye, fogyasztásban.
De akkor már valami Celeron N procis kis gyösz, a fórum elmegy rajta, nem fogyaszt sokat, és normál x86 OS van rá.
Amúgy ha nem Testing-et használsz, meg nincs ablakkezelő, akkor nincs különösebb cumi semmivel.@Pötyi
-
-
-
bambano
titán
Egyrészt szöget ütött a fejembe Parci meg ez a bohóckodás a ph-val, itcafe-val. Szóval egy fórum alá szervernek.
Másrészt ha ráborítok egy jobban látható összeget a projektre, akkor lehet, egy darabig desktopnak is használnám.Egyébként amióta lemészároltam a firefox ablakok, tabok zömét, azóta sokkal jobb a felhasználói élményem. Még lemészárolom a maradékot is, és akkor lehet, már jó lesz. Van rá valós esély, hogy veszek egy 15. gen nuc-ot desktopnak, oszt jónapot. Amennyit debiannal szívtam mostanában, újdonságot már nem fog mutatni.
-
válasz
bambano #43627 üzenetére
Mondjuk. Amlogic procis médiaboxot Linuxosítani, meg tabletet, meg PostmarketOS-t Tegra procis tableten.
Menekülj.Mire kéne? Mert fogyasztani nem fog, de hogy ami neked kell, az valahogy mindig hiányzik a repókból... Szóval nem tudom, ez mennyire jó. Fórumokon semmi, Arch pn ARM fórum pl. töküres...
-
bambano
titán
Megint offtopic leszek
Próbált már valaki linuxos arm procis desktopot?
Úgy értem, saját kezűleg? -
-
-
válasz
bambano #43597 üzenetére
OK, ettől függetlenül : ha már netet szolgáltatsz, az ilyesmi minimalizálására törekszel. Vagy szarsz bele, mert.
"Emiatt a tervezett leállásokat jól kell tudni időzíteni."
Máshol is, ha sima szerver support vagy se akármikor kapsz downtime-t."Egy rendesebb router simán elszöszöl 10-15 percig a boot-tal"
Rendesebb switch is majdnem annyitElőző helyen az új csarnoknak csak egy betápja volt, mert sóherek voltak, viszont a UPS-t meg nem tervezték alul
Mondta a mérnök, aki tervezte, hogy mivel rajta kívül senki nem látott még ilyet, akkora számot mondott, amekkorát akart. Mondott is. Volt olyan, hogy elektromos full lekapcsolás volt, mi meg fú, le kell lőni a szervereket... Faszi mondta, hogy el fogja bírni...
@Lenry : Thunderbird jó is
@E.Kaufmann : 20-30GB-os fiókkal nem sok minden fog normálisan működni :S
-
KROK640
nagyúr
A csúcs időben nekem 5db volt, hasonló okból. Aztán változott a helyzet, beépült eléggé a környék, (valami beteg állat elkezdte a macskákat is kinyírni -- enyém is halt meg, de a környéken sokan panaszkodtak) úgyhogy kb 4-5 év alatt ki is futott az összes, és már nem is nagyon akartam pótolni. Pláne, hogy eléggé sokat vagy külföldön, és olyankor macerás volt megoldani az ellátásukat.
-
-
BiP
nagyúr
Szerintem sehogy. De bárhol rákérdeztem erre, mindenhol hülyének néztek.
Többségében azért, mert nem volt ember, aki emlékezett a gmail ilyen kezdeti időszakára, és el sem tudja képzelni, hogy máshogy működött, mint most.
Sőt, maga a google is tagadásban él, semmi hivatkozás nincs erre az esetre. Úgy kezelik, mintha sosem létezett volna. -
válasz
E.Kaufmann #43616 üzenetére
A TündérBördöt nem akarják használni
nálunk ez úgy néz ki, hogy elmondtam, hogy mindenki azt használ, amit akar, de én a Tündérmadárra nyújtok supportot. talán ha három olyan kolléga volt, aki bevállalta, hogy intézi magának.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
dabadab #43568 üzenetére
Én most bambano álláspontjához állok közelebb, de nem csak mint ISP oldalról.
A legtöbb júzernek nem is való sem az IMAP sem a zIxcséndzs. Hülyébbnél hülyébb könyvtárszerkezeteket hoznak létre, törölni meg nem dívik, aztán nyafognak ha nem bírja a szerver vagy a kliens
A TündérBördöt nem akarják használni (bár azért volt vele rossz tapasztalatom, pedig akkor nem ixcséndzsel kellett összegyógyítani), az Outlook meg 2007-es verzióban volt élete csúcsán azóta meg már nem hogy IMAP-pal, de Microsoft365-el se működik rendesen 20-30GByte fiókmérettől (de néha alatta sem).
Webmail minimális fiókmérettel, oszt had gazdálkodjon a mezei szántóvető. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #43608 üzenetére
Itt szerencsére azért ilyen nincs, hogy az ISPnél is megáll az élet (Voda azért elég nagy ehhez), viszont a modem katasztrófálisan lassan indul. ha ki és vissza kapcsolom, kell neki 5-6 perc mire lesz net.
Minél újabb a modem, kikapcsolás után annál lassabban tér magához
(ezt jó tudni, de mint egyszeri user csak azt látom, hogy a korábbi 5-10mp helyett már szó szerint hatvanszor annyi idő alatt kapom vissza a netet mint 20 évvel ezelőtt)
-
KROK640
nagyúr
Nálam még a gépnek is van.
nem csak név de verziószám is, pl a mostani : "Üstökös 3.3"
3.0 volt mikor ez a platform megépült.
3.1 Amikor M2 SSD-t és +32GB RAMot kapott
3.2 Amikor VGA-t, új monitort és billentyűzetet kapott
3.3 Mikor sajnálatosan kidöglött M2 SSD helyére egy még sokkal jobbat tettemZoltán haveromnál még durvább, ott az adott verzión belül van early, late, bis és egyéb elnenezés is, igaz ő ezeket inkább alverzió szám helyett használja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
bambano #43592 üzenetére
internet : 500/22Mbit papíron. Gyakorlatban 510 (ha nincsennek sokan fent) / 20
Ami még elérhető lenne : T optika : 2000/1000Mbit. Jó, ez jó eséllyel a valóságban, gyakorlatban lenne 1700-1850Mbit, felfelé meg mondjuk 7-800.A legnagyobb bajom nem is a sebességével van a mostaninak, hanem hogy magas a pocketloss arány, meg böngészés közben gyakran kiírja, hogy a lap nem jeleníthető meg, néha azonnal (F5-re már jó), néha meg hosszú tíz másodpercekig teker mire bejön egy oldal. Olyankor az összes többi oldal is alig jön be.
Ha megint ezt fogja csinálni, akkor szólok ismerősnek, hogyha bent van lesse meg, hogy mi lehet. -
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #43607 üzenetére
A fő probléma itt nem a modem visszakapcsolódásának a sebessége, hanem az, hogy nincs mihez visszakapcsolódnia. Ugyanis áramszünet esetén leállnak a szolgáltató hálózati eszközei, és sokszor órákig tart, amire valaki bebattyog, és beindítja.
Amúgy azért lett a visszakapcsolódás egyre lassabb az évek folyamán, mert ezek multifrekvenciás és tranzakciós időfelosztásos rendszerben kommunikálnak, maga a linux/bsd az kb 15mp alatt beindul rajtuk, de a modemnek át kell scannelnie a tranzakciós frekvenciákat (kb mint egy TV), a kommunikációs protokollok verzióit, ki kell választani az engedélyezett és megfelelő erősségű sávokat a küldéshez és fogadáshoz (összesen kb 12-16 sávra). Minél több protokoll van (a régiekkel is visszafele kompatibilisek az eszközök, tehát azoknak az inicializációs ideje is plusz idő, az újabb és újabb kommunikációs protokollok megint csak több idő), annál lassabb a modem indulása. De azért nem szokott 1-2 percnél többet igénybe venni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #43584 üzenetére
" hanem utána fél-másfél óráig nincs internet sem" - nekem is volt egy ilyen rossz modemem anno
Komolyra fordítva a szót : Sajnos amit írsz, bár kicsit sok, de ebbe az irányba haladnak a dolgok
Emlékszem az első ADSL modemjeim pillanatok alatt építették vissza a kapcsolatot áramszünet után, legkésőbb mire bebootolt a gép felépítették a kapcsolatot. Aztán ahogy jöttek az újabb és újabb modemek ez úgy lett egyre lassabb és lassabb. Ma már egy modem restart (nem RESET!) után 10 perc malmozás van mire lesz net. És akkor rendben ment minden.
-
KROK640
nagyúr
Teljesen igazad van, még azzal együtt is, hogy a mikrosütő és kocsi nem írogat neked hosszú körmondatokat udvarias stílusban.
Tudom, valószínűleg én vagyok a fura, de pl kreatív munkánál (ma is fordult elő) simán udvariaskodok a gépnél, pl mikor legenerál egy tetsző kimenetet : "ezaz pont erre gondoltam"
ha pedig játszok néha kiszalad a számon : "persze, csaljál vazzeg..."
Mondjuk ezt nem megírom neki, csak magamban mondom ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P72 - i7-8750H I 40GB I 256SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest