- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rage47
veterán
én használtam mindkettőt, az ETR jobb
-
AssAssynn
őstag
Viva la ETN!
-
^Clown
addikt
Mi lesz ebből atya-gatya
Bár én ETR-t használtam, nem volt vele nagy gond, de a Neptunt mindenki szidja.
-
OgreImre
senior tag
1998-99 körül BME -n élesben "bétateszteltük" a rendszert...
Nincsenek jó emlékeim róla, pedig biztos szépültek az eltelt idő alatt. -
bambano
titán
jók ezek a tanulmányi rendszerek, sok információs rendszert láttam már, de akkora káoszt, mint ami ezekben van, egyet se...
rendszeresen kapok záróvizsga értesítéseket különböző egyetemekről, múltkor szóltak, hogy örülnek, hogy beiratkoztam a progmat nemistudomhanyadik félévére, stb.ja, tévedek, a belügyminisztérium gépjárműnyilvántartása, na az még egy igazi kupleráj.
(#42) azbest: te csak ne siránkozz, ismerős személyes adatait még azelőtt eladta egy banknak a diákönkormányzat elnöke, hogy beiratkozott volna... és a tisztelt hallgató emeritus még csodálkozott is, hogy ezt valaki szóvá tette neki...
-
azbest
félisten
SZTE-n meg az etr volt éles tesztkörnyezet. Ide tolták fel mindig a beteg új verziókat.
Ami eszembe jut az évek sorából. A jogosultságkezeléssel hadilábon álltak minden tekintetben. Ha jól emlékszem volt egy tesztelek user is, aminek valami egyszerű jelszava volt és mindenhez joga volt állítólag.
Eltűnő-feltűnő kreditek... a modulo és a coospace sem volt jobb, de legalább ki lehetett szervezni mindenféle funkciót és külön pénzt kérni érte. Az órarend funkció látszott, de nem működött. Bár a legújabb verziót már csak érintőlegesen használtam, azóta nem nagyon léptem be.
Azt hiszem a legbanálisabb hiba nem is programozói volt, hanem valaki okosan csinált coospacen egy csoportot, amibe tagnak felvette az összes felhasználót. A csoport adatait pedig excel exportban letölthették a tagok. Tehát 30 ezer ember adatait egy kattintással letölthette bárki, aki hallgató / dolgozó volt. -
bolvar
senior tag
Nem tudom te hol használtad az ETR-t(Személye SZTE-n) de úgy kapta le bankkártyáról a zsét mint a huzat
.
6 éve kezdtem(és szerencsére már rég végeztem) és már akkor is volt erre lehetőség sose kellett utalgatni nekik.
A környezetemben és is csak rosszat hallottam a neptunról bár az etr is idegesítő volt mikor még egyszerre eresztettek rá mindenkit a tantárgyfelvételre.Bár aztán orvosolták ezt hogy karonként bontották akkor már nem volt gond. -
MongolZ
addikt
válasz
#06658560 #24 üzenetére
Ezt tartom én is, mi is viszonylag elégedettek voltunk vele. A probléma többsége a tanái/TO hiányosságokból eredt. Ha valamit nem tudtak beállítani, akkor azt mondták, hogy "sz*r a rendszer". Ehhez képest mi gyönyörűen tudtuk használni.
Lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy most egy olyan generáció tanul, ami mindenhez segítséget vár?
De egyébként tényleg nem értem, hogy ha ~10 évvel ezelőtt működött rendesen, akkor most miért nem???
(#37) Crytec210: Most akkor a rendszerrel, vagy a felhasználókkal (tanárok) van a baj?
-
nyunyu
félisten
Tavaly előtt végre megszabadultam doktori végével a Neptun-tól. Ilyen alap dolgok nem voltak: fizetés, tárgy életút és függőség, milestone-ok követése, szigorlatok előzményei, levelezés a tanárra, tárgy fórum a hallgatókkal, on-line help és kapcsolat az üzemeltetővel bug esetén. Ilyen "apróságok" BME esetén mentek?
Fizetes, targy fuggosegek, milestoneok mennek rendesen BMEn.
Elvileg a tanarok is tudnak koruzenetet kuldeni a kurzusaikra feliratkozott hallgatoknak, viszont visszafele ha jol remlik, nem tudsz a tanarnak irni.Hmm, most hallgatokent is mukodik a koruzenet ablak, kivalasztottam csak magamat, majd legvegen kaptam egy ilyet:
Egyebkent meg itt a BME Neptun doksija.
-
nyunyu
félisten
válasz
Dilikutya #12 üzenetére
de a Neptunról akkor sok rosszat hallottam. Később nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam, hogy távoli asztallal kell rá bejelentkezni (2005 körül), szerencsére nem nekem kellett bajlódni vele.
98-ban rajtunk betateszteltek a Neptunt a BME villanykaron, volt is belole valami balhe, mert par hackerpalanta felnyomta, aztan alairasokat+jegyeket irtak be maguknak.
Akkoriban meg tenyleg NT4 aztan W2k Server+Citrix MetaFrame alatt mukodgetett, aztan vagy be tudtal ra lepni tavoli asztallal, jellemzoen inkabb nem.
Aztan a neptunozasra kijelolt geptermekben vagy volt szabad hely, vagy nem, elofordult, hogy orakat kellett varni az R 4. emeleten.2003-04 korul szerencsere attertunk a Neptun .NET-re, innentol webes felulet van, nem kellett Citrixszel szarakodni.
Aztan idovel a csucsidoben csak a kijelolt geptermekbol lehet hasznalni szabalyt is feloldottak, mostanra gyakorlatilag barhonnan korlatozas nelkul hasznalhato, meg a legdurvabb targyfelveteli idoszakban is.Fizeto modullal egyedul tavaly szivtam, amikor valamelyik marha regisztracios het vasarnap 00:00-ra allitotta be a koltsegterites 1. reszlet befizetesenek hataridejet *, en meg szokas szerint vasarnap egy fust alatt akartam fizetni+beiratkozni+targyakat felvenni.
Beiratkozni ugye csak azutan lehet, ha befizetted az elmaradasaidat, ezzel nem is volt gond.
Ellenben nem engedett targyat felvenni, mondvan hataridon tul fizettem be a lovet.
Adhattam le kervenyt, hogy legyen szives a KTH felvenni a targyakat, mert nekem nem engedi a Neptun.*: szerintem szandekos volt.
Neptun altal kuldott emlekezteto emailben csak a vasarnapi datum latszott, pont ugyanugy, mint a korabbi evekben.
Csak a KTH hirlevel vegefele volt elrejtve, hogy aznap ejfel helyett 00:00 (vagyis szombat ejfel!) a hatarido...Kivancsi lennek ra, rajtam kivul hany embert szopattak meg meg ezzel, hanyszor 1200 kuloneljarasi dijat gomboltak le rolunk utolagos targyfelvetel cimszoval.
Amit persze nem engedtek el, mondvan nem Neptun hiba okozta, hogy nem volt targyfelveteli gomb a GUIn. -
Keem1
veterán
Nehogy véletlenül valaminek legyen konkurense és így az az egy elkényelmesedjen... Nem, összevonjuk, beolvasztjuk. Mindenütt ez megy és így semmi nem kényszeríti ki az innovációt, árversenyt.
Példa:
Régen volt Expressz, Jófogás, Apród (csak hogy a nagyokat említsem). Aztán nem lett Expressz, nem lett Apród, hanem helyette OLX (innovatív név, mindenkinek egyből beugrik, hogy mi is az), majd a végén csak Jófogás. Se Expressz, se Apród, se OLX. Hamarosan biztosan lesz Nemzeti Apróhirdetési Oldal.Biztos valakinek ez megéri, de a nagyközönségnek aligha (és ezt most nemcsak az aprós példára, hanem a Neptun-ETR dologra is értem).
-
turbulencia8
őstag
Oktatoi oldalrol nagyon utalom a Neptun oratartasi nyilvantartasat, maga az oratartas felvitele nevetsegesen sok lepes (BME-GPK).
-
Matada2.3
veterán
Ennek mi fogjuk egyetemisták meginni megint a levét
-
AusWolf
őstag
„A hallgatók és az intézményi felhasználók mindebből annyit érzékelnek majd, hogy színvonalasabb, sokoldalúbb szolgáltatásokat kapnak” – tette hozzá a szakember.
Meg annyit, hogy november 1 és 17 között sem az ETR, sem a Neptun nem elérhető, így sem az órarendemet nem tudom megnézni, de még a kollégiumi díjtartozásomat sem tudom online rendezni. Zökkenőmentes átállás... persze!
-
törölt tag
Online help és kapcsolat az üzemeltetővel nem tudom, mert az egyetlen alkalom, amikor igénybe kellett vennem, akkor azt jelentette, hogy felsétáltam egy emeletet az épületben, fórum nem volt, akkoriban mindent el tudtunk intézni fórum nélkül, a többi ment. mint írtam, kapcsolat az oktatóval megvolt, kaptam tőle üzenetet. 1999-2000-es tanév első szemeszterében. Függőségeket tökéletesen mutatott, kezelt, nem engedett több időpontra feljelentkezni, előzmények, fizetés, minden.
-
Pete55555
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #8 üzenetére
Ilyenkor örülök, hogy már elvégeztem a sulit
-
MaUser
addikt
válasz
#06658560 #16 üzenetére
Tavaly előtt végre megszabadultam doktori végével a Neptun-tól. Ilyen alap dolgok nem voltak: fizetés, tárgy életút és függőség, milestone-ok követése, szigorlatok előzményei, levelezés a tanárra, tárgy fórum a hallgatókkal, on-line help és kapcsolat az üzemeltetővel bug esetén. Ilyen "apróságok" BME esetén mentek?
-
Én is úgy tudtam hogy a két szarkupac közül az ETR a nagyobb. ELTE-n tanuló ismerősök mindig is szidták az ETR-t.
Nem mondom hogy mindig minden gördülékenyen ment a neptunnal BME-n, de a végére azért elég szépen összelapátolták. Ment a fizetés, üzenetküldés, tárgyfelvétel is rendesen.Eleinte a citrixes verzió tényleg bűnszar volt, de az csak a kapacitásgondok és a körülményes belépés miatt, a webes verzió az elején kb 1-2 évig szintén retek volt, aztán helyrepofozták lassan.
-
azbest
félisten
Nálunk az lett a túlterheltség megoldása, hogy különböző időszakokra üzemezték a különböző karok felvétel nyitását. Úgy egészen jól bírta már.
"Állítólag észrevétlen lesz a váltás"
Ez mekkora bullshit. Gondolom olyan észrevétlen lesz, mint a verziók közti váltás volt, hogy ami működött korábban, utána pár hónapig nem működött. Természetesen tárgyfelvétel és vizsgaidőszakban kell a módosításokat bevezetni, mert akkor használják (használnák) aktívabban az emberek és jól kijönnek a hibák.A hülyeséget csak az fokozta utána, hogy a dextertől minden szir szar rendszert megvettek és amit korábban egy helyen lehetett intézni, az szétkerül három féle nem teljesen integrálódó rendszerbe.
-
törölt tag
nehézségem sem volt vele soha. Megtaláltam mindig, mit merre kell keresni, mit kell csinálni, tudtam kommunikálni, ha kellett. Mondjuk volt olyan üzenet, amiről lemaradtam, mert nem tudtam, hogy olyat is lehet benne. Első félév, betegen pótzh-ztam, a tanár meg elintézte, hogy GyakIV-re ne kelljen ezért fizetnem, csak hozzám nem jutott el az infó.
Azt viszont aláírom, hogy miután webre költöztek, egyre szarabb lett az egész, ott rendesen elrontották az évek során. A mostani állapotot nem tudom, de régen biztos rendesen használható volt. Mikor ELTE-n tanuló barátaim az ETR-t anyázták izomból.
-
BazsiBazsi
aktív tag
A neptun akkor a trágyakupac hogy használni nem lehet. Ezt a pénzt inkább arra kellett volna költeni hogy helyre pofozzák és a tanárokat betanítsák a használatára mert ki így ki úgy használja. A levelezési rendszeréről inkább szó se essék, bár csak ne lenne.
-
törölt tag
Nem tudom, a Neptunt 1999-2009 között használtam a BME-n, eleinte a tárgyfelvétellel voltak gondok, de a Citrix kliens sem volt rossz, utána weben keresztül tökéltes volt, a kapacitásgondokat is megoldották, a mögé tett hardverrel. Szóval szerintem ahol szidják, ott a helyi suli fillérbaszó mentalitása a baj, nem a Neptun. Fizetni mindent normálisan tudtam, soha nem volt vele gond.
-
Mindegy, hová fejlesztenek, amíg az egyetemek nem használják rendesen.
-
törölt tag
Utáltam, mikor az ELTE-n átálltak Neptunra, de én főképp az ETR olyan funkcionalitásai miatt, amelyeket a Neptunban nem lehet fellelni, mint pl. az adott kurzus hallgatóival való kapcsolattartás, volt kurzusfórum külön stb. Neptun egy óriási visszalépés volt, igazából sehol nem láttam előrelépésként.
Sőt, volt sok kavalkád, hogy akkor ki milyen tárgyakat is végzett el, hol tart a tanulmányaiban, meglett-e a vizsgája stb. Valakik kizárólag a Neptunra való átállás miatt végeztek fél vagy 1 évvel később. -
mate_1146
csendes tag
Az az igazán kellemetlen, hogy az én intézményemben évközben, a vizsgaidőpontok felvételekor, valamint a félévközi ZH-k során (amikor a feltöltött anyagokra, valamint a hallgató-oktató kapcsolat kontinuitására leginkább szükség lenne) történik az átállás, történetesen most.
-
Dilikutya
félisten
Az ETR-ben egy baromi jó fizető modul van. Nincs tapasztalatom a Neptunnal, amikor 10 éve főiskolába jártam nappalin, ott ETR volt, most levelezőn is az van, de a Neptunról akkor sok rosszat hallottam. Később nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam, hogy távoli asztallal kell rá bejelentkezni (2005 körül), szerencsére nem nekem kellett bajlódni vele.
Most is elégedett vagyok az ETR-el, 3 éve is jó volt a befizetés, csodálkoztam is, hogy a diákigazolvány milyen simán ment (a pénz elszedése legalábbis, a többit hagyjuk, mióta nem az iskola intézi, katasztrófa), pótvizsgát, tandíjat is lehet könnyedén intézni, a tárgyfelvételes része is rendben van. Szerencse, hogy még 2 év, mire az új rendszer elindul. -
kristof123
őstag
Én már előre félek!
Üdv,
K. -
apatyas
Korrektor
válasz
PR0JECTNR56 #8 üzenetére
"az ETR rendszer értékes funkcionalitásait a továbbiakban a Neptunba integráljuk"
Mégha tejszínhabbal díszítik is, a szar szar marad. -
VoidXs
nagyúr
Sírok, hogy az a hulladék marad, ami még a dátumot se képes helyesen kezelni. Egy hónap alatt meg lehet egyedül csinálni, úgy, hogy működjön is, akinek nálunk nem menne, azt ki is vágják, de úgy az első félév vége előtt. Nem értem, hogyan jutott el idáig, és főleg, hogyan készült majdnem 1 milliárdból.
-
PR0JECTNR56
addikt
A neptun tehát mindent elemésztő alpha verziós parazitaként mételyezte meg a szebb jövő utolsó bástyáját is teljes dominanciára törve, hogy mostantól a felsőoktatás acélkarmai között sínylődők száz százalékának garantáljon olyan felejthetetlen pokoljárásokat a digitális ügyintézés kéngőzöktől izzó tornácán, amilyet még a világ nem látott.
Can't wait (valaki állítsa meg ezt a bináris pestist). -
demerion
tag
Nem örülök kifejezetten a váltásnak, hogy finoman fogalmazzak
ETR-t használunk ami tárgyfelvétel alatt és vizsgaidőszakban is teljesen jól működik, minden félévben elsőre beléptem és fel is tudtam venni az órákat azonnal. Ezzel ellentétben ahol Neptun van mindenhonnan ömlik a panaszáradat, hogy lefagy nem elérhető, kidobál, összeomlik. Nem tudom hogy Neptunhoz tartozik-e Modulo vagy Coospace szerű modul, ha nincs akkor óriási visszalépés lenne minden hülyeség miatt egyből TO-ra vagy HSZI-re rohangálni.
Mindenesetre kíváncsi vagyok mi lesz ebből (tippem szerint semmi jó) -
ClioRS
őstag
Ha már megy a nagy átszervezés, akkor hardvert is pakolhatnának alá. Értem én, hogy évi 2 durva terheltséghez felesleges egész évben akkora kapacitás, de ez egy ilyen homokozó
-
tomazin
veterán
Nem mintha a verseny a piacon mint olyan létezne mo-n, de ennek az összeolvadásnak felhasználói szempontból csak kárát látom. Eladói oldalon viszont remek lehetőséget, hiszen eddig esetleg alá lehetett mondani a másiknak, most lehetséges lesz felé mondaniuk saját maguknak.
Ebből nagyszerűen meg lehet majd tömni 1-2 zsebet, cserében aki eddig örült, hogy nem kell a nagyszerű neptunk használnia, az most jól megszívja.
De semmi probléma nincs, hiszen eddig csak a felsőoktatásban lehetett szívni a neptunnal, majd most a többi oktatási intézményt is megáldják vele.morgyi : Most arra célzol, hogy az etr ebben fejletlen? (nem tudom, én még csekken fizettem, ha uv volt)
-
vicze
félisten
"ETR kuka, tarol a Neptun"
"A cél egy egységes intézményi oktatási infrastruktúra."
ETR = Egységes Tanulmányi RendszerTehát akkor megszüntetjük az egységes tanulmányi rendszert, hogy egy egységes tanulmányi rendszer jöjjön létre?
Ugye ez kicsit se a lehető legtöbb pénz elsikkasztásáról szól?
-
Madárpók
aktív tag
Miért érzem úgy, hogy ebből csak az lesz, hogy az új renszer mindkettőnél csak roszabb lesz? A neptunt nem nagyon ismerem, de most az ETR egészen jól működik.
Új hozzászólás Aktív témák
it Egyesül a két nagy felsőoktatási tanulmányi rendszer, a Neptun és az ETR. A cél egy egységes intézményi oktatási infrastruktúra.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest