Hirdetés

2018. szeptember 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ace05


ace05
(fanatikus tag)

Nekem ez jut eszembe az egészről. Amúgy majd sajnálom őket, hogy nem jut nekik pénz az aranyozott wc deszkára.

(#2) aprokaroka87


aprokaroka87
(PH! kedvence)

kivétel azért akad, pl. a premier, frissen bemutatott filmek esete, ahol azt találták, hogy negyven százalékos illegális megtekintéssel kell számolni.

Ugyebár ha megjelenés napjától számítva pár napon belül meglehetne nézni, akkor nem a mozis minőség terjedne jobban.

[ Szerkesztve ]

(#3) bolondember válasza aprokaroka87 (#2) üzenetére


bolondember
(MODERÁTOR)

ki az az igénytelen aki egyáltalán képes egy kamerás verziót megnézni?! :F

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#4) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Nem okoz kárt, mert ha nem lehetne kalózkodni, nem néznék meg a filmet pl.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#5) oriic válasza bolondember (#3) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Tobben mint hinned sajnos. :( Es itt ilyen tobb 10 ezres letoltesekre kell gondolni, foleg bluckbuster filmeknel.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#6) bolondember válasza oriic (#5) üzenetére


bolondember
(MODERÁTOR)

Én annó belenéztem a Fantasztikus Menisz kamerás verziójába - hát az valami BORZALOM volt!

Azóta sem értem hogyan képesek emberek megnézni az ilyeneket... :F Vagy csak én lennék a special snowflake? :F

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#7) oriic válasza bolondember (#6) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Lustasag/penzhiany/turelmetlenseg/igenytelenseg.

Megfelelo resz alahuzando. :)

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#8) ldave


ldave
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez most csak a filmipar? Vagy zene és játék is?

A Slime draws near. Command?

(#9) dajkopali válasza ldave (#8) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

minden - a játékoknál pl. azt mutatták ki, hogy ott a kalózkodás valójában némi serketőn hatással is rendelkezik a fő jövedelmet termelő konzoleladások és online előfizetések terén

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#10) elithun


elithun
(őstag)

Ciki.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#11) Anonymus23 válasza dajkopali (#9) üzenetére


Anonymus23
(PH! kedvence)

Szerintem sokan vannak úgy mint pl én.
Régen sokat letöltött az ember, gyakorlatilag nem volt eredeti játéka.
Ma (ahogy öregszik az ember, és van rá pénz is) meg már nulla amit letöltök, és van egy csomó olyan játék, amit régen nagyon szerettem, és mondjuk előfordulhat, hogy soha többet nem játszok vele, de megvettem.
Amit nem veszek meg 0 day, azt megveszem 1-2-3 év múlva, ha olyan árban lesz, amit kifizetek érte, és addig is bőven ráér játszani, elmúlt már a hype korszak.

Én abban a korszakban nőttem fel, amikor még TV sem volt, nem hogy 100 csatorna, számítógéppel először tizenx évesen találkoztam (Primo/HT és társai, akinek még ezek mondanak valami), a Commodore 64 már csúcstechnológia volt az Elite Dangeroussal és a kazettás deckkel együtt.
Mi még csináltunk magunknak kardokat, íjat és csúzlit, nem virtuálisan aprítottuk egymást hanem valóságosan :DDD

;) - The Power of the Ligth Side

(#12) laleh válasza bolondember (#6) üzenetére


laleh
(PH! addikt)

A piacokon a másolt DVD-s árusok ebből éltek, és vedték az emberek mint a cukrot, pedig valóban szörnyű az egész.

[ Szerkesztve ]

Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés: törött is!

(#13) Hopkins95 válasza Anonymus23 (#11) üzenetére


Hopkins95
(senior tag)

+1, én ugyanígy vagyok most, visszafele veszem meg a játékokat a Steamen, amiket még pár éve úgy töltögettem le. Azóta már dolgoztam és lett rá pénzem, szóval mostanában már tényleg csak sorozatokat töltök le(Trónok harca, Walking Dead), de azt is csak azért, mert nincsen a Netflixen vagy Hulun magyarul, csak angolul vannak meg(HBO GO jó lenne, csak nem Magyarországon élek). S ugyanígy vagyok én is, nem induláskor veszem meg a játékot, hanem kivárok egy legalább 50 százalékos akciót és akkor. Egy kivétel volt, az a Battlefield 1, azt mindjárt a megjelenés után megvettem. :)

[ Szerkesztve ]

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ i5-3300 - INNO3D GeForce GTX 1050 Ti X2 \\ Playstation 4 Slim

(#14) zseko válasza oriic (#7) üzenetére


zseko
(PH! kedvence)

Mondjuk ne felejtsük ki azt sem, hogy némely 'film' annyi értékkel bír, hogy felesleges is több sávszélt, bitet pazarolni rá a kamerás verziónál ;] :P
Amúgy sosem fogom megérteni azokat akiknek az ilyen minőség megfelel.

(#13) Hopkins95 detto, rengeteg játékom van már steamen amit megvettem, mert régen a kedvencem volt, vagy éppen akkor nem tudtam megszerezni/elindítani, aztán csak van a fiókon. Viszont kivárom a 75%-os akciót :) Én a 2013-as Tomb Raider Collector's Editiont vettem meg elővételben. Én használnám a Netflixet angolul is (pedig nem tudok még nagyon azon a nyelven :D), de nincs rajta számomra értelmes tartalom, és ugye az amerikai mennyiségnek a 10%-a van rajta kb.

[ Szerkesztve ]

(#15) Agrippa22 válasza Hopkins95 (#13) üzenetére


Agrippa22
(tag)

Ugyan ma már lenne rá pénzem, de 20 eurónál többet juszt se vagyok hajlandó fizetni játékért.
Inkább megvárom a Steam Sale-eket és bebótolok, dolgozó és tanuló emberként úgysincs időm 0-day játszani, viszont már nincs is kalóz játék évek óta a gépemen.

Zenére ott az Apple Music előfizetés (1500 havonta...), egyedül a filmek/sorozatok amikre egyszerűen nincs alternatíva a mai napig.

(#16) hunluki válasza Hopkins95 (#13) üzenetére


hunluki
(fanatikus tag)

Ugyanez, régen volt "ISO" mappa amiből szépen lassan törölgettem ki azokat amiket megvettem steamen. Aztán egyszer csak elfogyott :) Van amiben steamen nulla perc van, de megvettem mert régen sokat öltem bele.

Sőt, manapság már rakat bundle miatt csomó olyanom is van amivel életbe soha nem játszottam még, talán majd nyugdíjas koromban végignyomkodom őket :)

(#17) wesder válasza oriic (#7) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van hogy mind a 4

Bring us the girl and wipe away the debt.

(#18) #82146048


#82146048
(törölt tag)

Az biztos, hogy sokan csak azért néznek meg valamit, vagy próbálnak ki egy-egy játékot, mert ingyen is elérhetik. Ha nem lenne lehetőségük rá, akkor nem foglalkoznának velük.
Sokan előbb kipróbálják, és lelkiismeretük szerint később megveszik, vagy nem.
Szerintem még többen később sem veszik meg, mert ingyen van, azért miért fizessenek?

Nos, ezt hogyan mérik? A névtelen kérdőívezésnél is jellemző, hogy az ember inkább azt válaszolja, amit mások helyesnek gondolnának, nem pedig azt, amit valójában tesz.

[ Szerkesztve ]

(#19) borg25 válasza zseko (#14) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

Mondjuk ne felejtsük ki azt sem, hogy némely 'film' annyi értékkel bír, hogy felesleges is több sávszélt, bitet pazarolni rá a kamerás verziónál

Jah, a moziknál pedig nincs olyan, hogyha nem testszik a film és 20 perc után kijössz, akkor visszatérítik a jegy árát, vagy mondjuk a 70%-át. Pedig simán lehetne, bementél, kijöttél, biztos nem nézed meg a végét. (Sőt ha jó a film, csak épp WC-re kellett kimenned akkor is szopóka van és fizethetsz újra, ha nincs bent barát aki beenged.)
Ha egy vendéglátóhelyen ihatatlan kávét szolgálnak fel, ami 100-400Ft akkor ott reklamálhatsz és visszakapod a pénzed. A moziban meg 1500ért... aztán csodálkoznak, hogy a sok beharangozott sz.r első 20 percét az embernek nincs kedve drágán megnézni, inkább töltöget.

(#20) Hopkins95 válasza hunluki (#16) üzenetére


Hopkins95
(senior tag)

Én tulajdonképpen most azt csinálom, hogy a régi játékokat újra játszom végig sorban. Cod 1, UO, 2, Wolfenstein. Nekem is külön mappám volt egy külső HDD-n filmeknek meg játékoknak, de már le is töröltem, mert nem akarok letöltött játékot felrakni.

De tényleg jó lenne, ha filmekre is lenne valami magyar nyelvű alternatíva online(ami külföldön is használható), mert én arra is előfizetnék inkább, ha valami jó tartalmat közvetítene jó minőségben.

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ i5-3300 - INNO3D GeForce GTX 1050 Ti X2 \\ Playstation 4 Slim

(#21) hunluki válasza Hopkins95 (#20) üzenetére


hunluki
(fanatikus tag)

Filmek és sorozatok nálam limitáltan játszanak, most már ott tartok hogy "letölteni se". Kinőttem, rosszabb lett, nem követem, nem érdekel, fene se tudja, a lényeg hogy nincs rá igény. Van néhány sorozat amit megnézek neten streamen ha már jó minőségű, de általában azokat is otthagyom a felénél vagy elkezdek mást csinálni.

Viszont ugyanakkor mindenképpen szeretném hozzátenni hogy rengeteg olyan játék van amit torrent nélkül a büdös életbe nem vettem volna meg. Csak néhány olyan játék amiket először harr-harr kipróbáltam és az első 20-30 perc után eldöntöttem hogy nekem ez kell:
GTA V, Fallout 4 +Spass, Tropico 5, ori and the blind forest, borderlands széria, skyrim és még jó pár apróság. Ha ezeket nem tudom "megnézni" akkor tuti nem is veszem meg őket, így viszont megvevősek lettek, márcsak azért is hogy a steam acsikat ki tudjam oldani :)

(#22) Stanlee


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem érdemes elkülöníteni azt ami a 2000-es évek elején volt és azt, ami pár éve van. Régen nem volt amazon prime, netflix, spotify, apple music, stb. Akkoriban egy CD ára valahol 4-5000 Ft volt. Egyértelmű hogy sokan nem vásároltak CD-t, de DVD-t se, mert egyszerűen túl sokba került volna. Bizonyos mértékű bevételkiesése a cégeknek biztosan volt a letöltések miatt.

Manapság a fizetős online stream platformok miatt kb. 2 zenei CD vagy film áráért az egész családnak van egy hónapra zene, sorozat és film hozzáférése egész jó választék mellett. Innentől kezdve már tényleg nagyon rétegtermékekért kell fizetni, vagy illegálisan töltögetni.

newsroll.net

(#23) #82146048 válasza borg25 (#19) üzenetére


#82146048
(törölt tag)

Csak ameddig egy kávézóban 100-ból 3 vendégnek nem ízlik a kávé, amit már 2 éve ugyanúgy szolgálnak fel, addig a moziban mindig új film megy, és nem lehet tudni, hogy kinek hogy tetszik majd. A Mekiben sincs az, hogy veszel egy BigMacet 800 forintért (mondjuk), megeszed a negyedét, és visszakéred a 600 forintot, mert nem ízlett.
Egyébként arra a kávézóra is kíváncsi lennék, ahol többször is visszakéred a kávé árát, és még mindig kiszolgálnak :)

(#24) vottokar


vottokar
(senior tag)

Nem baj. Gyorsan megbíznak egy "baráti" céget új felméréssel. Az majd kihozza azt, amit szeretnének hallani, hogy szigorítani tudjanak...

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#25) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Szerintem magasabb bevételt generálna ha jóval olcsóbban adnák a filmeket, zenéket, játékokat. Most kb. a fejlett országokban élő felső-középosztály számára elfogadható az árazás. A digitális tartalomszolgáltatók szintén nagyon magasra áraznak...gyakran még többe is kerül náluk egy film vagy zene mint lemezen megvéve.

A Netflix szerű szolgáltatások árazása már jóval közelebb esik az ideálishoz...persze az USA-t tekintve. Ott tényleg kifejezetten jó az ár/érték arány. Ha megnézzük pl., hogy hány mozifilm jelenik meg havonta és azt hogy egy átlagember mekkora összeget engedhet meg magának ilyen célra, akkor elég hamar kiderül, hogy a filmeknek csak a töredékét tudná megvenni. Persze nem az a cél, hogy mindenkinek teljes filmgyűjteménye legyen, de most legálisan kb. a filmek 95+%-át sosem láthatná ha fizetnie kellene mindenért. Akkor meg kinek és minek készítenek filmeket és zenéket?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#26) Argos


Argos
(őstag)

És ez valakit meglepett? :U
Ahogy már fentebb is írták, ha valaki letölt valamit - film/sorozat/zene/játék/könyv/akármiürgürüfütty -, sok esetben nem feltétlen "spórolási" szándékkal teszi. Ha, nem lenne lehetősége ilyen módon hozzájutni, nagy valószínűséggel szimplán az életben nem foglalkozna vele.
Ellenben, az könnyen meglehet, hogy megnézi valaki egy film első részét és a másodikra már elmegy moziba, avagy meghallgat egy albumot és megy az előadó koncertjére, elolvas egy könyvet és keres az írótól újabbat. A játékok esetén meg amióta csak elvétve lehet demo-t találni még jó, hogy előtte ki akarja próbálni, ilyen árak mellett lapátolni ki az ablakon a zsugát pocsék élményt nyújtó, bugos, stb. címekért nem épp okos döntés. Viszont, ha bejön, akkor sanszos, hogy megveszi. Pláne, hogy a jelenlegi trendeket elnézve szinte már minden játék igényli a folyamatos net-kapcsolatot, ami a teljes játékélményhez szükséges.
(Megjegyzem, idejét nem tudom mikor szedtem le valami gammát torrentről, több száz játékom van Steam-en, Origin-en, GoG-on, azokkal sincs időm/kedvem játszani. Néha kis gyilok D3-ban haverokkal TS-en és csókolom.)

Arról nem is beszélve, hogy amíg a warez verziók filmek, sorozatok esetében sokkal jobb minőségben, reklámmentesen(!), nem össze-vissza vagdosva elérhetőek, addig a TV-ben egy kalap csillámporos sz*rral nyakon öntött, villogó, ugráló a képernyő felét beterítő figyelemfelkeltő saját gyártású $*#@!!.-okkal megtűzdelt valamit kapsz a pénzedért. Ráadásul sorozatok esetében nem is biztos, hogy eljutna hozzád, vagy ha mégis, évekkel később és az se tuti, hogy egyáltalán végig leadják, nem pedig csak rongyosra ismételgetik az 1-2 megvett évadot.
És akkor csodálkoznak, hogy virágzik az illegális letöltés.
Pedig a netflix-ben nagyon bíztam, de sajnos egyelőre még nagyon gyér a kínálat kishazánkban. :(

...elmúlik...

(#27) Huha81 válasza Hopkins95 (#20) üzenetére


Huha81
(tag)

HBO Go-t vagy Digi online-t is tudsz nezni VPN-en keresztul kulfoldrol. Ma mar ez is megoldhato :)

(#28) atike válasza oriic (#7) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

....de akkor ez nem is okoz kiesést - mivel az adott ember nem menne el megnézni ugyanezt moziban.... Azaz nem adna pénzt érte se így se úgy. Aki meg igazi filmrajongó kivárja, de ha türelmetlen akkor meg megnézi úgy és majd még moziban is... :) Olyat viszont nem egyet hallottam, hogy megnézte nem legális forrásból és utána megvette, hogy meglegyen. :U Mondjuk lehet ez utóbbi a ritka... :D

És mi van abban az esetben ha valaki azért kalózkodik mert az adott mű (zene/film) nem elérhető számára az adott országban és máshogy nem tudja megnézni/hallgatni azt? :U

(#29) #82729984 válasza borg25 (#19) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Ha nálad van a jegy visszaengednek a filmre a wc-ről jövet is (csak gondoltam szólok hogy csak ez miatt nem kell mindig még +1 embert magaddal vinni) :)

Amúgy nehéz ügy ez, mert a mozi egy szolgáltatás és nem egy termék, meg a kivitelezés sem lenne triviális (pl. 15 perc után megállítjak a filmet 10 percre és aki akar elmehet vagy hogy?)

Egyébként a kávé árát sem szükségszerüen kapod vissza, az csak akkor jár vissza ha romlott vagy ilyesmi és ilyenkor jellemzően be is kell irnod a kis füzetecskébe.
Persze a legtöbb étterem inkább rugalmasan kezeli ezt (meg ritka is), de ha a vendégek fele minden nap meginna egy fél kávét meg enne egy fél hamburgert aztán kérné vissza az árát mondván hogy nem jó, akkor azt már teljesen máshogy kezelné.

Ellenben online filmnézéskor (pl netflix) az ilyen modellt már elképzelhetően tartom, hogy x perc után megkérdi hogy folytatod-e és ha igen akkor vonják le a pénzt.

(#30) kevinium válasza atike (#28) üzenetére


kevinium
(fanatikus tag)

nem elérhető számára az adott országban és máshogy nem tudja megnézni/hallgatni azt?

Az az így jártam kategória...

https://www.battleforthenet.com/july12/ - tüntetés a netsemlegességért Amerikában...

(#31) #82146048 válasza atike (#28) üzenetére


#82146048
(törölt tag)

Szerintem azzal a többség egyetért, hogy ha az adott játékot/filmet/akármit nem lehet legális úton megvásárolni (és nincs GOG-on sem, sehol), akkor elfogadható a letöltés, szerintem a kiadók sem ugrálnak emiatt.

Porthoszx: A megkérdezős módszer azért nem lenne jó, mert sok film lassan indul be, fel kell vezetni a cselekményt, ismertetni a szereplők motivációját, stb. Ha csak ez alapján döntene az ember, akkor az problémás lenne. Persze sok filmnél még így is működne, de akkor meg filmenként kéne ezt a megoldást engedélyezni, így meg erős a gyanúm, hogy nem sokan tennék meg.

[ Szerkesztve ]

(#32) borg25 válasza #82146048 (#23) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

Értem én, hogy moziban mindig új film van.
A Mekis kaját ha csak félig eszem meg, akkor a másik felét nem adhatja el, a moziban se ültethet be a helyemre másvalakit, hogy féláron nézheti a felétől. Viszont moziban ritka a teltház, szóval nehéz ott azt mondani, hogy miattam esett el egy nézőtől, mert a helyemre ült volna olyan is, aki végignézi és nem kéri vissza a pénzt. Főleg úgy, hogy aki a helyemre ült volna, az mivel meg akarja nézni a filmet biztos megnézi egy másik időpontban.
Itt arról van szó, hogy egy évben mondjuk leadnak 1000 filmet, és ami ebből jó az mondjuk 40, amiért megéri pénzt kiadni az 5. Mivel a filmek tartalmi minőségét nem akarják emelni (+ ízlések és pofonok) ezért mindent megtesznek azért, hogy te a maradék 960 rossz film megnézésére is fizess. Hogy utána 1re értékeled, elalszol, kijössz, őt nem érdekli, a pénzed már nála és neki csak ez számít.
Sok olyan film van, amiben az összes jó jelenet benne van a trailerben, aztán ha más vicces jelenetre számítasz csalódni fogsz. Lapos, értelmetlen, zavaros.
Tudtad, hogy régen azt mondták, hogy egy film első 20 perce számít, ott dönti el a néző, hogy végignézi és kijön? Hogy egy film történetének a filmnézés alatt és után is elvben logikusnak kell lennie, és nem kéne benne logikai buktatókat találni? (pl. Valamelyik Mel Gibsonos film az idegenek átutazzák a világűrt, leigázzák a földet, de nem tudnak kinyitni egy fa ajtót és még berúgni/berobbantani se tudják csak azért mert a főhős ott bújt el?)

Porthoszx:
Jaja, online filmnézésnél hozhatnának ilyen funkciót.

Az eredeti példányban nem elérhetőre tökéletes példa, hogy 2003 körül kiadták a Star Warst DVD-n és VHS-en. Magyar hang csak VHS-en volt. Szóval, ha magyar szinkronnal akartad nézni DVD-n, akkor csakis kalóz változat jöhetett szóba, mert ott nem voltak restek alá rakni a VHS hangot és másolni pár példányt...

[ Szerkesztve ]

(#33) Feketelaszlo válasza bolondember (#3) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

A tanulmány az EU-ról szólt így nem foglalkozik ezzel a kérdéssel. Kamerás verziók megosztását a nagy hazai oldalak úgy ~5 éve nem is engedik, ma már csak pl. az oroszoknál, Ukrajnában és harmadik világbéli országokban megfigyelhető jelenség. A rendes nyugati kalózok megvárják a webes vagy DVD/BD megjelenést. Igénytelenség abból a szempontból létezik, hogy még mindig az SD a király (bár nyilván x264/x265 tömörítéssel), 4-5x annyian töltenek le ilyen minőségében, mint HD-ben, de azért ez az előny egyre csökken.

(#34) bambano válasza Argos (#26) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"És ez valakit meglepett?": engem meg, hogy máshol is szemérmetlenül hamisítják a tényeket. úgy értem, nyugatra is...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#35) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)

Csak én olvastam félre a képet úgy, hogy PRIVACY. IT'S A CRIME? :D

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#36) #82146048 válasza borg25 (#32) üzenetére


#82146048
(törölt tag)

A megrágott Mekis kaját nem adhatják el újra, viszont a pénzt vissza kellene adniuk, így lenne egy 200 forintért eladott burger a szemétben. A mozi sem tudja eladni a jegyet arra a filmre, ami már fél órája megy, a pénzt pedig vissza kellene fizetnie. A legtöbb moziban van egy minimális létszám, ami alatt elvben nem indítanak vetítést. Hogy ezt betartják-e, az változó. Én ültem már baráti társasággal egy amúgy üres teremben.

Úgy tűnik, csak azokra a filmekre fizetnél be, amik kifejezetten jók. De úgy igazán. Az egyszer nézős popcorn mozik, a középszerű de valamiben azért kimagasló (pl. látvány) filmek jegyára már nem éri meg.
Szerintem nem kell visszafizetniük a jegyet ha kimész, viszont a jegyek árát jócskán csökkenteni kellene. Így több ember menne moziba, és kevésbé érezné pénzkidobásnak (egy szar filmnél a 600 forintos jegy elmegy, de egy 1700 forintos már nem), így is a kukoricán meg az üdítőn szedik be a legtöbb pénzt.
Egyébként ha érdekel, nagyon könnyen találsz listákat akár fórumokon, akár cikkekben olyan filmekről, amik lassan indulnak, de megéri végigülni őket. Még az is lehet, hogy a főgonosz kiléte a 40. percben derül ki, addig rejtély minden, akkor hiába nézed 20 percig. Ezért is mondtam, hogy nem lehet ezt minden filmnél alkalmazni.

(#37) Franklin válasza borg25 (#19) üzenetére


Franklin
(PH! addikt)

"Sőt ha jó a film, csak épp WC-re kellett kimenned akkor is szopóka van és fizethetsz újra, ha nincs bent barát aki beenged."

Ez szerintem hülyeség, én még nem láttam ilyen mozit.

Nyilván nem a kijáraton kell kimenni WC-re, hanem ahol bementél a terembe.

(#38) dabadab válasza borg25 (#19) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Sőt ha jó a film, csak épp WC-re kellett kimenned akkor is szopóka van és fizethetsz újra, ha nincs bent barát aki beenged."

Szerintem lassan itt az ideje, hogy egyszer elnézz egy moziba, hogy lásd, mi van ott.

DRM is theft

(#39) atike válasza dabadab (#38) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

:DDD

Ennyi.

(#40) Argos válasza bambano (#34) üzenetére


Argos
(őstag)

Első sorban a kimutatás eredményére értettem, ámbátor az eltussolásra is igaz. Nyugaton is megy a mismásolás, sőt. Csak ott már annyira profik, hogy ritkán lát napvilágot. Ellenben, ha kipukkan egy lufi akkor abból van is balhé. Hacsak nem egy másik lufit fújnak sebtiben köré...

(#36) Daxter:
Én a Hobbitot néztem meg egy szál magamban a miskolci Cinema City-ben pár éve.
Jó volt, élveztem, hogy csak az enyém az egész terem. Csak az zavart, hogy végig csörögtem a chips-es zsacsival... :P

...elmúlik...

(#41) borg25 válasza #82146048 (#36) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

Közepes filmet a TV-ben is lehet látni, azért miért adjak ki plusz pénzt :D
Mondjuk tény, ha kevésbé kérnék meg a jegy árát, akkor az embernek kevésbé fájna, hogy átpalizták, hogy trailerben egy jó filmet ígértek, és kapsz egy semmit.

Nézzük informatikusként:
Mozi vs IT kivitelezés
Trailer vs Megvalósítási terv
Film vs Leszállított termék
Film nem hozza azt amit a trailerben ígérnek: Ez van vs Leszállított termék nem felel meg a megrendeltnek, megvalósítási tervben szereplőnek: Kötbér, garanciális javítás

Az egyszer használatos eldobható kínai papucsra is 1 év garancia van ha megőrzöd a blokkot.
Sok üzletben bár nincs rá törvényi kötelezés, ha nem tetszik a vásárolt áru visszaveszik.
Szolgáltatásnál nehéz a helyzet, de ahogy mondtam kávéért lehet reklamálni, és ha az étterembe, vagy Mekiben azt mondod, ezt a kaját elszúrták, elsózták s csak beleharaptál, nem pedig megetted a felét, akkor inkább visszaadják az árát. Nem véletlenek a régi viccek a légy van a levesemben szitukról.
A mozinál meg az az egyetlen kockázati tényező, hogyha nem tetszik a film, akkor facebook és társain igyekszem lebeszélni a barátaimat, esetleg odaállok a mozi elé egy plakáttal, hogy ne nézd meg mert az időd pazarlod. Egyik se tűnik olyan nagy veszélynek a pénzem lenyúlásáért.

De ha pontos akarok lenni, akkor inkább az a baj, hogy kevés a jó film :(

(#42) -Skylake- válasza #82146048 (#23) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"Egyébként arra a kávézóra is kíváncsi lennék, ahol többször is visszakéred a kávé árát, és még mindig kiszolgálnak "

Starbucksba pl ha kikered a kavet es szerinted nem jo, bar az arat nem kapod vissza de ujrafozik. Ha utana se, megint ujrafozik. Addig fozik ujra ameg nem sikerul nekik. (Persze az megint mas kerdes, hogy ha orokke ujrafoznek akkor sem tudnanak jo kavet felszolgalni egy starbucksban, de ez mas tema)

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#43) sanchezsa válasza oriic (#7) üzenetére


sanchezsa
(PH! kedvence)

Filmekről beszélsz? :D Ja nem :D.

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#44) CsabyB válasza #82146048 (#23) üzenetére


CsabyB
(lelkes újonc)

Bocsi, de a mekiben visszaviheted :)
Akkor is ha nem izlik legyen az új valami és nem izlik vagy régi amit már ettél de valami nincs rendben vele.
Vagy ha a minősége nem igazán megfelelő.
Kaptam már olyan szenyót ami bellül még hideg volt és a fél szenyót már megettem, mire meguntam hogy hideg és visszavittem. Megmérték a hőmérsékletét és mivel tényleg hidegebb volt a kelleténél kicserélték és kaptam egy másikat. Az asszony az almáspitét vitte vissza mert előszőr vett és nem izlett neki, és visszakapta az árát.

Régen én sem vettem meg a legtöbb játékot, mert floppys korban még nem nem volt túl sok lehetőség rá.
Cd-s korban meg akármennyire vigyázott az ember a cd-re pikk-pakk összekarcolódott és kukás lett egy rakás pénzért. Ezért csak amit muszáj volt vettem meg.
Amióta steam meg origin... azóta szinte mindet megveszem mert biztonságban érzem, nem karcolódik, nem vesztem el a lemezt, nem rakom el úgy hogy csak évek múlva találom meg stb...

Filmet nem nagyon töltötöttem soha, bár moziba sem járok túl gyakran.

A magyar zenészeket sajnálom inkább kicsit, bár zenét sem töltök szinte semennyit de egy Punnany lemezt egyszer úgyis megveszek :K

(#45) .tnm


.tnm
(PH! addikt)

Magánvélemény következik:
szerintem maguk a kiadók és talán már az ügyvédeik is tudják, hogy nem éri jelentős bevételkiesés a jogtulajdonost a kalózkodás miatt. Viszont ezt nem ismerhetik el, mert akkor megszűnne a legitimáció a büntetésekből, artisjus matricából, stb. beszerezhető extra bevételek begyűjtésére. Meg akkor ki tartaná el azt a sok szerzői jogból élő ügyvédet, aki egyébként semmi hasznosat nem tud letenni az asztalra... (Tipp: pl. valamiért az Artisjus költségvetése nem nyilvános, pedig a gyakorlatban egy állami monopólium joggal rendelkező banda.)

ott volt a "gyakorlatban" szó nem véletlenül. De az artisjus teszi a javaslatot, hogy mennyi legyen az adathordozókon az "adó", amit a nem tudom melyik állami szerv gyakorlatilag átvesz kritika nélkül.
Egyébként meg mostanában nem jártam a témának utána, de milyen más jogvédő szervezetbe csatlakozhat ma Mo-n egy zenész? Kifejezetten arról lehet hallani, hogy milyen macera kibújni belőle, meg akkor is rád másznak, ha a saját zenédet akarod feltenni a saját honlapodra.

Meg ugye a matricára is az van írja, hogy "artisjus" és nincs rajta más matrica...

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#46) bambano válasza .tnm (#45) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

az artisjus nemigen rendelkezik állami monopóliummal, joggal meg pláne, mivel van belőle több.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#47) .tnm válasza #82146048 (#23) üzenetére


.tnm
(PH! addikt)

ha kétszer nem ízlik a kávé, nyilván harmadszorra már te se fogod kérni. ha nem tetszett az Avengers, akkor valszeg nem fogod megnézni a 2-t. Ha nem jön be Ben Affleck színészi játéke, akkor... és így tovább. Nem ördögtől való, hogy visszakérd a moziban az ár egy részét.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#48) .tnm válasza bambano (#46) üzenetére


.tnm
(PH! addikt)

bocs a #45 második fele válasz akart lenni Neked.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#49) bambano válasza .tnm (#45) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

neked jogod van jogvédő szervezetet alapítani, nincs túl komoly törvényi akadálya. papírmunka nyilván van, de ennyi. filmes jogokat védő jogvédő is van több, éppen pár hónapja alakult egy új.

fentiekre tekintettel az artisjus helyzetét nem nevezném monopóliumnak.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#50) bLaCkDoGoNe válasza borg25 (#19) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Nem az a felháborító, hanem hogy ilyen jegyárak mellett még reklámokat nézetnek veled a film előtt.

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.