- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
F4ther
tag
válasz tha_answer #30 üzenetére
Amit megvehet a jónép olyan nincs is. Hogy milyen kísérleti stádiumban levők vannak?!...ki tudja. Az OLED kontra Micro led pusztán elnevezés kérdése.. Az hogy "Microled" lesz e hajlítható? Lehetséges hogy előbb utóbb előrukkolnak ilyennel.. De az is lehet, hogy már "Bendled" vagy bárminek hívják... még is a műnködési elv azonos lesz.
-
F4ther
tag
válasz tha_answer #28 üzenetére
Vannak kísérletek... ez pusztán az anyagtechnológián múlik. Szóval annyira hajlítható, amennyire képesek / akarják kivitelezni.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
Megegyszer. A MicroLED mennyire hajlithato, hajtogathato?
[ Szerkesztve ]
-
N!GhTyka
tag
Hmm, de jó lenne, ha titokban fejlesztettek volna energiatakarékosabb plazma paneleket.
-
F4ther
tag
Ez tény és való, és amit mondok mind pusztán spekuláció. Nem tudhatom milyen gyártástechnológiai módszerekkel újítanak be, amivel más irányba viszik akár a panel gyártást is. Viszont a jelenlegi tudásomra alapozva, hogy minden képpont egy "önálló" fényt kibocsájtó dióda, eléggé reális esélyt látok, hogy a technológia még évtizedekig használatban legyen. Ha megnézzük sok helyen még CRT-t is használnak vagy plazma megjelenítőt, több évtizedes technikáról beszélünk Pedig a LED is adott volt, csak gondok voltak az élettartammal, és a gyártástechnológiával. - És ez még mindíg gyerekcipőben jár consumer oldalon.
-
[CsuCsu]
őstag
Volt egy idoszak a 19. sz. vegen, amikor azt hittek, a fizika be van fejezve. Aztan nezd meg, mi mindent fedeztek fel. Szoval en ezt igy nem dontenem el a helyedben. A fizika torvenyei pedig egy kerdes, az alkalmazasuk pedig a masik. Az alkalmazas messze nem tart ott, ahol az elmeleti es kiserleti fizika.
-
lcee79
addikt
Nekem még mindig használatban van a Pana G20 plazma (2010)
Szerintem semmi baj nincs a képével nekünk még mindig megfelel.
Az lcd-k képe nekem azóta is kicsit mű ehhez képest. (mondjuk nem nézem a teljes termékkínálatot naponta)
Néha fellángolok, hogy vehetnék egy nagyobbat, meg 4k stb, de aztán meggondolom magam.
Majd ha tönkremegy cserélek egy OLED-re, de eladni sem lenne már érdemes, alig kapnék érte valamit.https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
tha_answer
őstag
Microled mennyire flexibilis?
-
TeeJay
félisten
szerintem az OLED ami a TV-ben van az sem egyrétegű mivel LG féle WOLED van benne ahol RGB színszűrő van előtte plusz a 4. alpixel átengedi a mögötte lévő fehéret mivel fehér OLED háttérvilágítása van. Az AMOLED amivel a Samsung leállt és csak telóba nyomja az a valódi OLED csak drága és nehéz megoldani a kék szín fáradást.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Mackósajt
senior tag
Előre is elnézést kérek, ez most szőrszálhasogatás lesz, de
"...,és szerves anyagokat (pl: hidrogén, szén)... "Sem a hidrogén, sem a szén nem szerves anyag. Legfeljebb a szerves anyagok jelentős összetevői. (Különösen a szén, mivel definíció szerint annak a vegyületei a szerves anyagok, de önmagában a tisztán szénből álló grafit és a gyémánt nem számítanak szerves anyagnak.)
-
F4ther
tag
válasz Northlorien #14 üzenetére
A Micro led és az OLED technológiai elven azonos, csupán az OLED olcsóbb gyártástechnológiai szempontból, és szerves anyagokat (pl: hidrogén, szén) használnak emitternek, de azon nem változtat hogy mind a kettő led diódák sokasága, egyéb polarizációs / fénykibocsátós rétegek nélkül.A Micro led, meg a hagyományos led "miniatürizálása" - tulajdonképpen ugyan az mint az oled, csak a szerves anyagokat cserélik le, nem szervesre, javítva a beégést, és a fényerőt!
Az LCD-ről meg annyit, hogy a folyadékkristályos technológia a csúcsán van, de önmagában bonyolult és drága technológiáról van szó, amit hamar le fog váltani a könnyebben nyomtatható 1 rétegű LED panelek. Gondolj bele, hogy az lcd legalább 5 réteget igényel, anyag költsége, gyártása mind bonyolultabb és drágább.. (persze jelenleg erre van állva az ipar, ami át fog alakulni az "1 rétegű" panelek gyártására előbb utóbb..)
[ Szerkesztve ]
-
Northlorien
tag
Kettő van amelyik valtani fogja, az egyik a a Dual Layeres LCD: https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1567697397
Ennek az az előnye hogy képesek vele oled szintű feketéket hozni magasabb fényerőn, beégés nélkül, hátrány hogy vastagabb lesz a panel, de azt én személy szerint leszarom.A másik a micro led:
https://prohardver.hu/teszt/velemeny_valod_led_micro_led/az_attores_elott_allunk.html
Szóval az oledet biztos lehetsz benne hogy kinyirjak 10 éven belül - nem véletlen, sok para van velük, kereskedelemben 3 éven belül elérhetőek lesznek a fenti technologia első variánsai. -
tibaimp
nagyúr
A mai napig egy Panasonic TX-P46S20E TV-t használok, csak Forma 1-et és FullHD filmeket nézek rajta PC-ről. Nagyon szép képe van, ez még az "őskorból" való, de én ahogy néztem, csak az OLED megjelenített képe szebb. El is gondolkodtam a cserén...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
F4ther
tag
válasz Northlorien #8 üzenetére
És vajon mi lehet az OLED-től más technológia, ami azt leváltja?
Nem hiszem, hogy erre sor kerülne, 10-20 akár 50 éven belül is. Maximum máshogy hívják majd, de lényegében az önmagukban vezérelt RGB képpontoktól tovább nehezen fejlődnek, ha csak nem egy drasztikusan eltérő megoldást fejlesztenek ki. (És most tekintsünk el attól, ha esetleg más elrendezést, vagy alapszíneket használnak, vagy növelik a felbontást, amíg az alapelv az önálló képpontok) Ami többet nyújtana, mint az egy rétegű egyesével vezérelt képpontokon alapuló LED kijelző. És ezt kétlem, hogy megtörténne az elkövetkezendő 50 évben is akár.
-
nubreed
veterán
Elég szomorú, hogy erre a sorsra jutott a Pana. Japánok közül már csak a Sony áll ezen a téren (úgy-ahogy)? Mert ha jól tudom, sem a Sharp már az a régi japán sharp, és a Toshiba tv gyártó ága is talán pont kínai kézben van.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Northlorien #8 üzenetére
Technologiatol fuggetlenul nem tudnak versenyezni. Amig Kina es D-Korea tolja bele az allami penzt, a japanok mindig vesziteni fognak konzumer elektronika teren.
-
Northlorien
tag
Hát az olcsóbbá tétel persze hogy pénz kérdés, de én azt mondtam hogy mivel több új technológia van láthatáron, ami az lcdt váltani fogja, sőt az oledet is 10 éven belül, ezért valószínűleg nem gazdaságos nekik beruházni ebben a szegmensbe. A kérdés inkább az hogy valamelyik jövőbelibe befognak vagy sem. Az LG monopóliumát nehéz megingatni oled fronton jelenleg, viszont maga a technológia hátrányai miatt valószínű a váltás, a kérdés hogy ez mikor lesz és hogy ki fog arra a vonatra folszallni
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Northlorien #4 üzenetére
Dehogyisnem love beleolesenek a kerdese, hogy mennyire tudod fejleszteni a gyartas koltseghatekonysagat es kihozatalt. Mivel ezt nem tettek meg, a gyartas draga maradt.
Kerdes az, hogy miert nem teszik? Nos azert, mert nem tudnak versenyezni. Del-Koreaban es Kinaban ezek a cegek massziv allami tamogatasokban reszesulnek, alaasva a piaci versenyt olyan orszagokkal szemben, ahol ez nem buli.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Northlorien #4 üzenetére
Szeritnem az OLED sokaig fog maradni, az lesz az uj tomeg "LCD".
-
Northlorien
tag
Szinte kivetel nelkul az osszes oledbe, gyartotol fuggetlenul az LG-nek vannak a paneljei. Nem love beleolesenek a kerdese ez, hanem az hogy nem kifizetodo szamukra, panelt gyartani, ha olcsobban vehetnek mastol aki erre allt ra. A micro led es a dupla lcd kijelzo utan majd kicsit valtozni fog a piac, az Oledbe meg 4-5 ev van.
-
totron
addikt
Miréle külsò körülmények?
-
Ráállhatnának az OLED gyártásra. Ha már...
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest