Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz petipetya #11909 üzenetére

    eBay-ről - szerintem - legfeljebb régi vagy speciális modulokat használó gépekbe éri meg RAM-ot rendelni, mint pl. noti SDRAM, vagy szerverekbe, workstation-ökbe való FBDIMM RAM.

    *
    Mostani taneset, ha már RAM:

    Rendeltem 2*256 MB SDRAM-ot egy IBM Thinkpad T21-be (tízegynéhány éves noti, még Coppermine alapú mobil Pentium 3-as procival, a 2*256 MB RAM a maximum, amit bele lehet tenni -> a noti kb. arra lenne használva, hogy FreeDOS + Win98 + AntiX Linux tripleboottal régi játékokat lehessen rajta futtatni és szükség esetén azért lehessen valamennyire netezni Linux alól egy PCMCIA wifikártyával).

    12.30-án meg is jöttek a modulok, nem noname, hanem Samsung chipes, a géppel kompatibilis ún. "low density" modulok, elkezdtem tesztelni őket.

    A RAM-okkal simán elindul a gép (jelenleg még csak az AntiX van rajta, tervezek egy vinyócserét is, majd arra jönne a tripleboot), de a két RAM együtt ilyen hibákat hajigál Memtest86+-ban: [link].

    Írtam az eladónak, hogy mi van, mellékeltem a hibákról a fotót is, annyit kért, hogy nézzem meg külön-külön is. Külön tesztelve az egyik modul hibátlan (13 pass után), a másik meg egy darab hibát produkált: [link]. Ez a mostani szitu.

    Ti hogyan folytatnátok?

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák