- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
aliról megjött már egy jan 10-i rendelésem is [link], ebayről a tavaly 30-i az istennek nem akar ideérni. [link] valaki a topicban már hét elején jelezte hogy megérkezett neki. ha záros határidőn belül nem fog megjönni felhagyok az ebayezéssel. már a sokadik cuccom ami nem jön meg. nem tudom MPL vagy a kínaiak számlájára írható, nem is érdekel, minden más oldalról rendesen megjönnek a cuccok. érdekes mód az apróságok ebayről is. csak az ilyen nagyobb/értékesek nem....
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Minstrel
senior tag
Nekem is jött ma egy január 1-jei rendelésem aliról [a820 gomb] (volt hozzá TN) és egy január 9-én rendelt [fülpárna] banggood-ról. Tegnap meg egy ebay-es szintén elsején rendelt [led csomag]
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
Ilyet is csinálnak a kicsi kínaiak:
Még november 25-én vettem egy 2x16 karakteres kijelzőt, ami csak nem akart megérkezni. Mikor már majdnem lejárt a várható szállítási idő (12.31), írtam az eladónak, hogy várok amíg tart a vásárlói védelem, hátha befut, de mikor lejár, fogom kérni a visszatérítést, amiből újrarendelem. Január hatodikán (ez mindjárt fontos lesz!) válaszolt, hogy visszautalta a pénzem, és ha megérkezne a kijelző, legyek olyan kedves küldeni a pénzt. Gyakorlatilag azonnal meg is jött PayPalre a visszatérítés, én pedig azzal a lendülettel hetedikén(!) meg is vettem tőle mégegyszer ugyanezt a kijelzőt.
Ma jött egy kijelző, nézem a dátumot melyik lehet, hát 2015.01.03-án adták fel. Egész pontosan három nappal a reklamációm után, és három nappal a pénzvisszatérítés előtt.
Vegyük át:
- megígértem, hogy újrarendelem a visszakapott összegből;
- egyből újrapostázta;
- vissza is utalta a pénzem, hogy minél hamarabb újrarendelhessem tőle;
- amit hetedikén rendeltem, az még ugye nem érkezett meg, de így majd két kijelzőt fogok venni tőle;
- ha pedig véletlenül mégis megérkezne a november végén rendelt is, akkor pedig hármat. Egy helyett.
Okos
Természetesen a másik kijelzőt is meg ki fogom fizetni, de azért csak fogok írni neki egy levelet, amiben megdícsérem, milyen rafkós volt (Mondjuk én kifejezetten csípem a zsiványokat, szerintem ez még simán az élelmesség kategória, és nem lehúzás)A sztori másik része a csomagolás. Pár napja már érkezett egy 4x20 karakteres kijelzőm egyszerű buborékos fóliában, mellészórva egy rakás olyan cuccal, amik önmagukban is megtörhették volna, mégis ideért. Ez sem volt sokkal különbül csomagolva, és ez is ideért egyben, működik. Befaráf
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
válasz Silent77 #12840 üzenetére
Csak halkan kérdezem: az Unifire lámpa helyett nem jobb egy ilyen? Tény, hogy nagyobb, mert két elem is kell bele, de a hátránya egyben az előnye, és árban is a fele.
Nem szedtem szét (még), és nem tudom igazolni, hogy tényleg XM-L van benne, de nem igazán vagyok kivilágítva a fényétől (aksival), ha még ennél is kevésbé világít a tiédben lévő XP-E, akkor azt egy ötös led is tudja...
Vagy én vagyok eltájolódva, és van benne vitamin?Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
veterán
válasz Gépötty #12862 üzenetére
Nem értek hozzá, egy hozzáértő válaszát meghallgatnám.
Nekem nem pont olyan van, hanem police 3-5W-os...stb, azokhoz képest jobb, pedig már azok is jók voltak.
Épp kérdezni akartam, hogy ez fölött milyet érdemes venni, ami még elfogadható árban van.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
kerekfej
addikt
Külseje fémből van, egész jól porlasztja a vizet, amíg el nem tömítődik, a hirtelen nagy nyomást sajnos nem bírja.
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Gépötty #12860 üzenetére
XM-L LED elvileg 10W/3A-es. Amit én vettem lámpa azt is XM-L-lel reklámozták (kinézetre valami olyasmi, de nem értek hozzá, szerintem ez már nem fog kiderülni), annak a fényereje az aksiban rejlő akarattól függ, és mivel PWM-es, így kisebb fokozatban is kisebb lesz a fényereje egy gyengébb aksival (hisz a felező/negyedelő fokozatokban a pillanatnyi nagy áramokat az aksi képessége határolja be).
Multiméterrel mérve pl. egy merültes 18650-ről asszem 1200/600/300mA-t fogyasztott a három fokozatában, míg AAA elemekről 800/400/200mA-t. (vissza kéne keresnem, ideírtam valamikor, de kábé ilyesmi értékek voltak). Egy töltöttebb 18650-ről már elérte az 1600mA-t is. Egy vadonatúj márkás cella nem tudom, hogy mit hozna ki belőle, de gyanús, hogy a névleges/üzemi 3A-t nem közölné meg azzal se.
[ Szerkesztve ]
-
setom
tag
válasz Outlander #12479 üzenetére
Elmentem a tescoba, de már nem éppen olyan jó az OpenDott töltő ára. 895ft-ért megvettem volna de 2000-ért már gondolom vannak jobbak is.
Ezt használja valaki?: Nillkin 2A charger
-
Gépötty
senior tag
válasz spidersoft #12866 üzenetére
Na, majd mindjárt jól kipróbálom elemmel!
Kipróbáltam, hangosabban világít, mint a fullra töltött Eneloopokkal.
Nyertél!
MegintAzt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
batagy
őstag
Nekem ezek jöttek mostanában:
Konyhai Timer - Teljesen jó, 99 óra visszaszámlálás, külön számjegy gombok. Az utolsó időt megjegyzi, de egyébként nincs programozható memória.
Digitális konyhai mérleg - Kiváló. Max 5 kg, 1 g pontossággal. HDD-kkel teszteltem, jól mérte őket.
Digitális zajszint mérő - Típusa egész pontosan Benetech GM1351. Elég érzékeny, gyorsan reagál. 30-130 dBA között mér. A kijelzőjén a háttérfényt egy automatika be tudja kapcsolni ha fölé hajolunk. Annyi a furcsaság, hogy a fehér műanyag kissé megsárgult rajta, de lehet eredetileg is ilyen.
30 cm hosszú csipesz - Nincs gond vele.
Hőmérő, páramérő, óra - HTC-1, legjobb, ez már a 3. ilyenem. Figyelem, van olyan ami picit kisebb és az órát kisebb betűmérettel jeleníti meg, kolléga olyat rendelt, nem egyformán mérnek. Szerintem az enyém mér jól.
Ergonomikus egér - Memteq típus. Azt kell mondjam nem rossz! Mikor megkaptam csörgött benne valami, szétkaptam, az egyik nyákot rögzítő csavar nem volt a helyén. Visszacsavartam. Így néz ki a belseje. Teljesen jól működik és kényelmes is. Két negatívumot lehet megemlíteni, kissé lehetne nagyobb, számomra majdnem kicsi. Talán női kezekhez jobban illik. A másik, a jobb gombja nehezen nyomódik le. Egyébként úgy komfortosnak érződik, tapintásra is kellemes. Vezetékes, nem wireless. A mutató nem ugrál, stabilan megy. Még valami. Egy ilyen egérpadot használtam korábban egy normál egérrel. Ezzel az új egérrel nem annyira kellemes a kettő együtt. Ennél jobb ha nincs domborulat a könyöknél.
5.25" USB 3.0 front panel - Hibátlan. Még dobozt is adtak hozzá, így nem sérült. Működik. (Korábban már rendeltem egy ilyet, ezt, de totál sérülten küldték, használhatanra repedt ill olvadt a műanyag ) Előbb linkelt viszont tökéletes.
Speciális, 1.8" IDE csatlakozós SSD - KingSpec KSD-CF18.6-032MS. iAudio X5L zenelejátszóba vettem. Működik. Bővebb beszámoló itt.
USB2.0 to 50pin CF IDE adapter - Előbbi SSD-hez, hogy tudjam a gépen az 1.8" SSD/HDD-t akkor is menedzselni, ha nincs a lejátszóban. Működik. Prolific PL-2506C chipes. HDD Sentinel nem támogatja.
USB2.0 to eSATA/SATA adapter. Király. Bővebben itt.
1.8" USB2.0 IDE rack - Az iAudio X5L lejátszóból kiszerelt 32 GB-os 1.8" HDD-hez. Csak a kíváncsiság miatt vettem meg és hogy ne dobjam ki a HDD-t, egyébként nem éri meg, ennyiért 32GB pendrive-ot is kap az ember. Bővebb beszámolót a 2.5" rack topikba fogok írni.
-
fraba
aktív tag
Ilyet vajon hogy lehet keresni ebayen? Kéne egy!
-
Real_Necro
veterán
Egy jó féle időjárásállomást tud valaki ajánlani? A Conrados kikészít, hogy mindig talál valami más érzékelőt szomszédoknál és csipog összevissza...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
setom
tag
Találtam egy hasznos kis usb töltő tesztet: [link]
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok! Kollégám megkért, hogy rendeljek gyári hátlapot az S5 telójára ebayról. Kerestem genuine meg orginal kulcsszavakkal, de mi a garancia arra, hogy tényleg gyári terméket kapok és nem egy 100 forintos vacak műanyagdarabot 2000-ért eladva...? És ha megkapom és hamis, mivel bizonyítom be despute esetén, hogy hamis?
-
spidersoft
senior tag
Hát ha én mondhatnám meg, hogy milyen feltételeknek kelljen megfeleljen egy hálózatról üzemelő szerkezet, akkor minden kicsit nagyobb fogyasztóba tenni kellene egy lágyindító kapcsolást... és nem dobbant a nyúl többet a PC-ben, nem ugrik ki a kezedből a turmix, ha bedugod a konnektorba, mert a szinusz nullátmenete környékén adja csak rá a kakaót. Szerintem a kondik élettartamán jelentősen javítana a dolog...
-
DJGABI
addikt
kaptam 18650-es akksikat. mi volt az a csodatöltő amit korábban dicsért valaki hogy a halott elemeket is visszahozta? ja meg power bankot tud valaki? 1-esből ezt néztem ki [link] fém meg yt-n dicsérték. valami megbízható 2es esetleg van?
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
batagy
őstag
válasz spidersoft #12882 üzenetére
Azt én sem értem! Nem is használtam fel. Maga az adapter is elég.
-
RBJ
addikt
Ez a merőkanál miért jó? Képen jól néz ki a kanálban a leves, de kérdem én mikor megmered a kanalat csak úgy kirakod az asztalra, szerintem kivűl belül leveses lesz. Átbaszós kép gyorsan vevőknek.
Még anno rendeltem cree q5 lámpát, tényleg nagy teljesítményű, amúgy jó a fénye de most volt egy kis szerelésem itthon, világítanom kellett valamivel hát 3 elemet használtam el pár óra alatt. Eszi a kis dög, kell neki az energia.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Zolás
addikt
Mert nem süllyed a fazék aljára keresztben. Nem az asztalra teszed ki merítés után.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
gergom91
tag
válasz gergom91 #11639 üzenetére
Jelentem, hogy minden táska megérkezett, és mindegyik nagyon tetszik a gazdájának, a baglyos egy kicsit kancsalra sikerült
egy ilyen is érkezett a héten, még nem volt alkalmam kipróbálni.
Ha több gombos egeret szeretnék játék céljára venni, akkor az ebayen találhatók jók-e? A mediamarktban egy egyszerű genius egér 3-4k, a gamer meg nincs is 10 alatt. Esetleg ha valaki vett már ilyet és bevált, akkor megköszönném a linket.
-
batagy
őstag
válasz McReay #12889 üzenetére
Persze, itt vannak a képek. Bár nem vagyok egy tehetséges fotós, kérem elnézni.
Tehát ez a konyhai mérleg.
A 200 Ft-ost és a pezsgőtablettát a méretarány miatt raktam oda.fotó1
fotó2
fotó3
fotó4
fotó5
fotó6
fotó7
fotó8Ezt a Hitachi 2.5" HDD-t 115 grammra specifikálják (max), 112 grammot mér:
Hitachi súlyEzt a Seagate 2.5" HDD-t 107 grammra specifikálják (max), 96 grammot mér. Szerintem a specifikáció nem jó.
Seagate súlyEzt a Weksi egeret 60 grammra specifikálják, 58 grammot mér:
Weksi súlyPlusz-mínusz 3 grammot talán rá lehet számolni szerintem, de nem tudni hogy a fenti specifikációk grammra pontosak-e.
A 200 Ft-ost 9 grammnak méri. 200 Ft súly.
Egyébként magától kikapcsol.
Ugyanez nem mondható el a Timer-ről amit korábban linkeltem, annak a kijelzője nem kapcsol ki sosem.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz batagy #12892 üzenetére
Még két mérés.
500 g Spagetti, 504 gramm.
100 g Tuc snack, 104 gramm.Mindkét esetben a csomagolás lehet 4 gramm, szóval szerintem pontosan mér.
1 kg cukrom nincs itthon.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Nem lehetne amúgy az olyan hsz-ekhez, mint az "ezeket rendeltem mostanság" valami kulcsszót írni, amivel ha rákeresünk a keresőbe, csak azokat a hozzászólásokat hozná ki. Mert valamikor olyan sok a hsz, hogy nincs időm visszaolvasni, de az ilyen "ezeket rendeltem/jöttek meg most" azok érdekelnének. Beleírni az elejébe, hogy ezekjöttekmostanság, vagy krumplistészta, vagy vmi. Nem lenne hülyeség, nem ?
[ Szerkesztve ]
-
szakalistvan
senior tag
Javaslom a kütyü megnevezést,ha már a topic címe is ez
HDMI madzag szövetes 1,5m Teszi a dolgát
3M kétoldalas ragasztó 2mm telefon kijelző ragasztására,nagyon erős
Lumia 625 szilikon tok
Falmatrica feltekerve,közte nikecellAmiket várok
Honda CBR feszszabályzó itthoni ára 20K
Transcend 790 USB3 32GB 4100Ft-ra jött ki
2 db Suzuki lógós kulcstartó műanyag -
mm89
őstag
válasz szakalistvan #12897 üzenetére
Én a SOMOTO kártpitnál csináltattam kulcstartót. 2500 volt még annó postával, ha érdekel
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
kerekfej
addikt
12000mA Dual USB Mobile Power Bank ez vajon milyen lehet?
-
spidersoft
senior tag
válasz batagy #12892 üzenetére
Konyhai mérlegekkel pont ez szokott lenni a baj: kicsik... lelóg róla a szál kolbász, a zacskó fagyasztóba szánt tök, vagy az ezt elkerülendő rátett tál eltakarja a kijelzőjét és bűvészkedhetsz, hogy vajon elemlámpával alávilágítva hajlandó-e az LCD-ből meg az ő polárszűrőjéből kigyünni valami talán olvasható szám-szerűség. Amíg ilyen kis mérlegem volt és nagyobb tál valamit akartam lemérni, akkor jött a csel: távtartó oszlopként tettem rá egy hengeres csészét, és azzal együtt táráztam a tálat, így már valamelyest lehetett látni a kijelzőt, de ez erős kompromisszumos megoldás volt, részint azért, mert mindig kellett hoznom a csészét, részint azért, mert a csészén a tál megcsúszhat, valamint ha nem középen van a súlypont lebillenhet róla. Én azt mondom, hogy ha konyhai mérleg, akkor legyen jó nagy pakoló felülete A hitelességet amúgy lehet ellenőrizni *megbízható* boltból hazahozott mérlegelt áruval is... célszerű olyan helyről, ahol a mérlegelést magad végzed (pl. CBA), és figyelsz rá, hogy a mérlegre/alá ne lógjon semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Autós kamerák
- iPhone topik
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest