- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spidersoft
senior tag
válasz batagy #11898 üzenetére
Az "egér3" nevű van itthon, de még nem volt alkalmam tesztelni, lévén *lényegesen* nagyobb helyre van szüksége, mint a hagyományos egérnek. Amit a rövid használat alatt észrevettem: nem 100%-osak ezek se... valamivel jobb talán, de nem az igazi, egy kicsivel talán lehetne lankásabb. Amúgy az alkar két csontja közötti szövet az, ahol állítólag kibuknak az egerek, lévén az távolodik/közeledik egymáshoz attól függően, hogy a csuklód hova van fordulva (csuklót könyékből fordítunk). Ha rá van szokva arra, hogy egymáshoz közel van a két csont, akkor kicsit kényelmetlen lesz könyéktájt az ilyen egér (nekem konkrétan izomlázat csinált). Persze gondolom ez is csak egy darabig van így... hosszú távú véléményt viszont nem tudok mondani, lehet, ha átszoknék erre, sokkal jobb lenne. Ha lezajlik ez a karácsonyoskodás, akkor befejezem már végre a számítógép asztalom terveit... folyamatban van már vagy egy éve Fő probléma az, hogy nagyon sok mindent kéne elhelyezni benne és nem sok a rendelkezésre álló hely Segítene, ha lenne *emberi áron* (mittomén max. 15k) olyan PC ház, ami nem sokkal nagyobb egy normál ATX háznál, de két m-ATX gépet bele lehetne tenni... két táp (mittomén egy fent, egy lent, vagy ahogy kiadja), illetve két alaplap, viszont a HDD/ODD bay lehet közös, úgyis csak max. 2-2 eszköz lenne csatlakoztatva. Ha felharagít akkor lesz ez is pozdorjából
-
flegga92
senior tag
Én olyan órát keresnék mint a Sony Ericcson MBW széria volt. Rendes ízléses óra kis kijelzővel ami kiírja a hívő nevét vagy jelzi az üzenetet. Nincs szükségem fittnes dolgokra böngészőre kihangosítóra és kamerára amikor mind ott van a zsebemben csak nem akarom eloszedni fölöslegesen a nagy telefont.
-
üszök
őstag
válasz spidersoft #11905 üzenetére
Kéne nekem konyhába a mosogató felé a szekrényre valami led szalag,lehetőleg igényes megoldás. Ötletek?
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
spidersoft
senior tag
Ha nyitott helyen van, akkor mindenképp IP67-es (hogy le tudd róla törölni a koszt/port/zsírgőzt/stb), esetleg IP68-as (ez a kültéri, viszont ennek nincs ragasztócsíkja, egy plusz műanyag "zárt szelvénybe" van behúzva a csík). Nem vízállót csak olyan helyre szabad, ahol zárt helyen van (bura alatt), mert a por beleragad a LED-ek sárga lumineszcens anyagába (jellemzően lágy szilikonos érzetű valami), és soha többet nem jön róla normálisan le... Ha kell a fényerő (konyhában, munkatéren azért nem árt), akkor 5050-es LED-ekből állót válassz, 600LED/5m-est. A névleges fogyasztása egy 5m-es szakasznak 72W (a Tina szerint (ha a vezetők ellenállását nem vesszük figyelembe), 100W fölött is lehetne -- a képen egy 3LED-es szakasz látható), de a 72W-os is max. akkor éri el, ha normális szalagot fogsz ki (vastag rézvezetős a panelje), és méterenként megtáplálod. Ezt azért írom, hogy sikerüljön hozzá a megfelelő tápot kiválasztani, és ne valami 2A-est vegyél hozzá, mert az karcsú lesz... Ha nem kell túl hosszú (elég pl. 1,6m), akkor fel lehet ezeket darabolni 3-LED-enként, és lehet egymás mellé több rövidebb csíkot is tenni, amit kiad az 5m. Hidegfehér fénye erősebb, melegfehéré természetesebb. Véleményem szerint a hidegfehérnél (pláne kékesen hidegnél) érzed a nagy fényt, de nem látsz jól... melegfehérnél látod, hogy kicsit gyengébb, de nagyjából azért látsz is nála. RGB-ből soha nem fogsz tudni normális fehéret kikeverni, kicsit ciános kékes, esetleg zöldesbe hajló lesz max. gázon.
-
twine
veterán
válasz gilfoyle #11894 üzenetére
OLvasgatva a hozzászólásokat...(abszolut nem vagyok profi a külföldi rendelésekben,,inkább a szerencsémen múlnak a dolgok) kezd körvonalazódni egy olyan,,,hogy lehet hogy nem is a hajós,repülős, "kínai út" tart sokáig sokszor,,hanem az itthoni posta szívatja az embereket?
Sokszor olvasom hogy ilyen rossz a település posta/postás szempontjából, meg olyan rosz...
Én tegnap úgy kaptam meg 4 csomagomat, hogy a postás, a közértnél látta meg az autómat, és oda hozta be utánam, mert előtte épp nem talált otthon...
MOndtam is neki, hogy hatalmas Respect....
Szóval lehet, hogy nekem azért érnek ilyen hamar ide a csomagjaim?
Nem tudom,,(meg nem is örök érvényű igazságot akartam minden helyzetre ráhúzni) csak találgatok,,,
Egy csomagom van ami pont fontos lenne és a legrégebben rendelt, már említett iphone kijelző havernak,,,Az az egy csomag az istennek nem akar érkezni,, (dec.5-ös rendelés)...
Nem túl erős az angolom, és soha nem nyitottam még semmilyen reklamációt,,,így rettegek tőle, hogy más sz@rsága miatt kell elkezdnem,,,mert a lalkiismeret miatt még hatványozottabban szeretnék pontot rakni a végére...remélem nem most kell megtanulnom ezeket a lépéseket...előbb utóbb muszáj lesz, csak most épp nincs hozzá affinitásom... -
petipetya
nagyúr
Laptop memória ügyében van ajánlott eladó?
Egy Acer Aspire V5-131-10072G32nkk gépben 2GB DDR3 1600 MHz RAM van. Gondolom a 4GB RAM esetén is 1600 MHz-es kell.
Itthon 10-12 ezer, az ebay-en pedig 6ezer: ezt megvennétek?
"nincs rá lezsóidő"
-
batagy
őstag
válasz spidersoft #11903 üzenetére
Köszi az infókat!
Nekem az "egér2" nevezetű tetszik a legjobban, szerintem az eleve lankásabb is, nem 90 fokos a kattintó rész. Talán nem ferdíti ki annyira a kart. Egyet lehet bepróbálok majd. 2eFt-ot megér talán.
-
flegga92
senior tag
válasz spidersoft #11905 üzenetére
Telefon javította hívó lett volna.
-
batagy
őstag
Nekem ez a retrós kinézetű Skmei 9058 van, de nem használom, most már túl old-schoolnak találom. A mutató lépése kicsit hangosabb, mint a Q&Q órámnak. Volt ugyanebből korábban egy másik verzióm (más betűtípusú Skmei logóval), annak a hátlapja nem illeszkedett rendesen a helyére és nem lehetett visszarakni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Buék!
Mindenkinek jó vásárlást a 2015 évre!Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
üszök
őstag
válasz spidersoft #11907 üzenetére
Köszi a sok infót.
A szekrény alja 110x40 centi. azt sem tudom hány sor kell rá,hogy jó fénye legyen. Link esetleg amit érdemes megvenni?"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
üszök
őstag
válasz spidersoft #11907 üzenetére
Közben nézelődtem,és rá jöttem,hogy ebből 2 darab nekem elég lenne,a 90 centis. Mekkora táp kell ebből kettőnek?
-
üszök
őstag
Egy ilyen elég, vagy valami normálisabb kéne?
-
spidersoft
senior tag
Kínai tápoknál, ha gyanús az ár és a kinézet, akkor gyanús lesz az is, hogy egyszercsak elpukkan... célszerű a kapcsolót a 230V-ra kötni, tehát a táp ne legyen feszültség alatt, ha nem megy a pilács (meg nyilván akkor se, ha nem vagy otthon), nehogy tüzet okozzon. A 1210-es LED másik "neve" 3528 (csak egyik inch másik metrikus léptékben van), de olyan csíkot még nem láttam, amiben 90cm-enként 45db LED lenne... persze a léte logikus, mert így egy blokk nem (pl.) 5 centi, hanem 6, így más méretek rakhatóak ki belőle. Leginkább 30/60/120 szokott (vagy 24 Voltosnál 240). Ezek a LED-ek 20mA körül szeretnek menni, de legyen 30, tehát 12V*30mA=0,36W/3LED, neked kell 2x45 LED, ami 10,8W, tehát akár még 1A körüli is elviheti, ha normális, persze az effélét érdemes erősen túlméretezni, mert csak öregszenek az alkatrészek benne... viszont ezek a szalagok fényerőben szinte biztosan gyengébbek, mint az 5050-es LED-del szereltek (ott egy tokon belül van 3db ilyen LED-nyi félvezető).
[ Szerkesztve ]
-
üszök
őstag
válasz spidersoft #11921 üzenetére
Köszi.
Akkor megpróbálkozok egy ilyen kombóval. 2 csík meg egy táp.De lehet elég lesz egy csík is,mert találtam itthon egy ilyet,és már annak is tök jó fénye volt a mosogató felett,és nem is megy az utolsó három led,mert meg van törve.
A kapcsolót természetesen a fázisra fogom tenni. Ha elpukkan a táp,nézek valami jobbat hozzá."Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
mm89
őstag
válasz huliganboy #11893 üzenetére
Szerintem is inkább banggoodról rendelj. Van UK raktáron nekik, így nem lesz vámeljárás (amit linkeltél az kínából jön, +27% áfa és + 1500 Ft vámkezelési költség. ).
akkupakk
copter
Mondjuk az akku az kínából jön, de áfahatár alatt van. A quad meg 15e Ft ra jön ki, 10 nap alatt megkapod.Én most egy Cheerson cx10a -t várok, majd azon eldöntöm, hogy kell-e nagyobb, mert ez a xyma nagyon megtetszett nekem is. Nem is a kamera miatt, mert az nem valami nagy szám, inkább a cserélhető akksi miatt, nameg csak nagyobb és komolyabb cucc.
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Degeczi
nagyúr
Egy gyors illusztráció, h az amúgy áráért nem rossz "topikmultiméter" DT-9205B-höz miért rendeltem azonnal korrekt zsinórt: a gyárilag mellékeltből szó szerint pár használat után rángatás nélkül is kiszakadt a kábel - részben pont azért, mert elképesztően vékony (és semmi nem tehermentesítette a huzalt). Javítani nem lehet, nem szétszedhető a csúcs - de értelme sem lenne ilyen vékony madzagot fölhasználni, 1A-t sem mernék átengedni rajta...
(szó se róla, persze az összes olcsó kínai multiméterhez ilyen hulladék zsinór jár)
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Nem számítottam rá, de ma megérkezett egy nyakörv. Kíváncsi vagyok, hogy fog mutatni este.
-
huliganboy
addikt
Nem is rossz!
banggood-ról még soha nem rendeltem. Mire kell figyelni itt? Furcsa az eladó 159 értékelése de 7400 eladása..... Megbízható eladó vajon?Továbbá netes kuponkódok használhatóak itt? Az 50 pontom mire elég?
Köszi
-
zoli03
őstag
válasz huliganboy #11930 üzenetére
A Banggood egy webshop, nem egy személy, és a megbízhatók közé tartozik. 7411-et adtak el a quadcopterből, és 159 ember írt véleményt róla.
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Ellenállást szeretnék venni ebayről. Valakinek van tapasztalata a dologgal kapcsolatban?
[link1] [link2]
Szívem szerint a másodikat venném meg, mivel többet kapok a pénzemért. Általánosságban véve Kínából vagy Hongkongból érdemes rendelni, ha ugyanaz a termék és az ára? A posta miatt kérdezem...
Az első eladó matekja hagy némi kívánni valót maga után "Quantity: 30 values x 30 pcs=400pcs" -
spidersoft
senior tag
Én anno 1280db-os pakkot vettem (20x64-féle), abban vannak 1M fölötti és 10Ohm alatti értékek is. Ritkábban kell, de nem baj, hogy vannak. Jelenlegi áron 1900Ft körül van. Nekem rá volt írva tollal minden csíkra, hogy melyik milyen értékű, hogy ne kelljen a kéken csíkot böngészni nagyító alatt... eddig nem sokat használtam el belőle, de még nem futottam hibásba.
Ha megfelel ez a sor, akkor a tied jobban megérősnek tűnik Annyi, hogy ezek csak negyed wattosak, erre jó felkészülni (persze a legtöbb helyre teljesen elég ez is).
-
Degeczi
nagyúr
Nem a helyszín számít, hanem az alkalmazott posta: hiába jobb a Hongkong Post, ha hongkongi eladó is választhatja a "királyi" kínai postát (és szokták is, jó pár éve már pl. a szintén hongkongi DX is alapban a China Post-tal küld)
De ilyesminél nincs jelentősége (és néha a China Post is teljesen normális időtartam alatt szállít)
-
fraba
aktív tag
válasz spidersoft #11934 üzenetére
Most is 1/4W-at használok, azért gondoltam ilyenekre. Igen, az valóban jó, ha rá van írva, hogy mi melyik. De mivel nekem amúgy is szortírozva vannak már az ellenállások, így mikor megjönnek, csak rájuk kell mérni, és berakni a megfelelő rekeszbe.
A posta dologra visszatérve... Régről az rémlik, hogy a HK Post az jobb, gyorsabb, megbízhatóbb. Ez még mindig így van?(#11935) Degeczi
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
DX-en év eleji kiárusításban Raspberry Pi "bazdmeg változat" átlátszó dobozzal, hűtőbordákkal 32 EUR (vagyis bő egy 10-es. Mivel EU-s raktárból, áfára már nem kell számítani) - és ha vki úgy gondolja, ventillátoros változatban is ugyanennyi (szerintem a legtöbb célra fölösleges, legalábbis már a régebbi változat sem melegedett annyira, h pusztán a borda ne legyen elég - a B+ pedig elvileg még kevésbé melegszik)
Itthon csak a gép 13.5 + szállítás
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Vasinger! #11939 üzenetére
Ha nincs rajta nagy fogyasztású perféria (ez a változat elméletben már meg tud hajtani 2.5-es USB HDD-t), egy 2A-es USB falitöltő is megfelel hozzá
De ha vki tud lelőhelyet jó táphoz, engem is érdekel, mert a korábbi változathoz egy régi külső CD egység tápjával építettem médiajátékost, ott nem volt szempont (viszont a 3.5-es vinyóhoz akkor kellett +12V is, most elég az 5V. Mondjuk akad itthon töltő, de egy megbízható táp még jobb lenne)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Írok egy eladónak, segítséget kérek egy bluetooth adapterrel kapcsolatosan, mert plug and play módon nem tudom működésre bírni. Válasz: 'we can return you money, ok? Sorry.' 😁
-
őstag
Kérdés az nincs, élményt osztottam meg.
-
Blaise
veterán
-
kerekfej
addikt
275 már paypalon a dodo.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Apple asztali gépek
- Havi limitet kap a GeForce Now
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Autós kamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest