Új hozzászólás Aktív témák
-
core i7
addikt
"A legnagyobb probléma, hogy erre igazából még reagálni sem egyszerű. Ahmad Moghimi, az egyik kutató szerint a memóriaalrendszert nagyon nehéz módosítani. Technikailag lehetséges a mikrokódon belül változtatni rajta, de a hardver teljesítményének jelentős része odaveszne"
Gondoltam ,hogy hatalmas teljesítmény vesztéssel jár már az elején mikor csak címet olvastam
"Mást persze úgy sem tudnak mondani, a Spoiler kivédéséhez hardveresen át kell tervezni a processzor architektúráját, és nem kis módosításról van szó, ha a memóriaalrendszerbe kell belenyúlni."
Egész Nehalem sorozatot lehet kukázni Jöhetne már az a Sapphire Rappids
-
Fasza...
Sajnos erre mast mar nem igazan lehet mondani.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
twollah1976
őstag
Miert csak az Intel CPUkban talalnak ilyen sebezhetosegeket?
Vajon miert...
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
core i7
addikt
válasz twollah1976 #5 üzenetére
Valószínűleg azért mert a Nehalem 2010-es cucc
az AMD Ryzen pedig egy teljesen friss 2017 architectúraÉs 7 év alatt fejlődött a számtech tudás
-
carl18
addikt
Hát az intel anyagilag elég vastag, náluk semmi sincs a véletlenre bízva. Hát szerintem valamilyen téren őket nem érdekli hogy a régi 10 éves procikkal mi a helyzet. Sőt örülnek ha lassulnak, mert legalább lesz okod váltani a régebbi genről. A 9. generációban legalább a Meltdown hardveresen is fixálva lett végre, ennyiből jó választás.
Idén ismét megjelenek 14 nanométeren, csak 10 mag lesz az idei generáció csúcsa. A fogyasztásra kíváncsi leszek mennyire szál el
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
devast
addikt
Talan mert ott keresnek ? Egyeb kerdes?
-
[CsuCsu]
őstag
Nem debilek, ez nekik nagyon rossz PR. Ennyit nem er a tervezett elavulas.
Inkabb az lehet mogotte, hogy ugy gondoltak, ha egyaltalan tudtak roluk amikor terveztek, a sebezhetosegeknek nincsen valodi gyakorlati alkalmazhatosaga. Lehet hogy most sincs, csak elmeleti. A kinyert adat hasznalhato kell legyen, ha csak par random bit megy egyszerre, eleg kicsi a valoszinusege, hogy barmi problemat jelentsen.
-
Yutani
nagyúr
-
core i7
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Simid
senior tag
Van valami hír arról, hogy bárhol bármikor sikerült volna kihasználni a spectre, meltdown, spoiler stb sebezhetőségeket? Van akár csak egy panaszos/károsult?
-
t72killer
titán
" az Intel modern processzoraiban, egészen konkrétan az első generációs Core, illetve az újabb modellek érintettek"
Csak én érzek némi ellentmondást, vagy Pentium II óta minden modern?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Viktor77
titán
Hogyne, persze...
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
nagyúr
Lehet én értelmezem félre(vagy páran), de az van odaírva, hogy az első generációt érinti az egész. Ki használ még olyan gépet? Ma már nem olyan vészesen drága venni egy 2-3 generációs gépet. Mondhatni "utánadköpik."
(#22) Viktor77: Hájóna, azt átugrottam. Mindjárt dobom is fel HA-ra. Aztán kihúzom a LAN-t is a gépből
[ Szerkesztve ]
-
Youri
veterán
Spoiler alert
RTX ON
-
DraXoN
addikt
ez elvileg valami memóriavezérlőben levő bug ha jól értettem (vagy a memória kezeléssel kapcsolatos).. nemcsak az első core procikra, hanem a teljes architektúrára vonatkozik...
sebaj.. üssünk még egy szöget az i5-3470es gépembe... szegény a specre patch óta is nagyon szenved.. igen az adott gép sok IO műveletet végez (munkára használom).. az FXes gépem jól bírja az időt, de az adott intel ... az idén cserélve lesz (az FX nem biztos)..
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
devast
addikt
Te fuss neki. Ott azt írják, hogy ezt a spoilert ellenőrizték arm és amd cpu-kon.
A bugot konkrét hw-en keresed, nem a kertben. Intelen keresik és ha találnak valamit azt megnézik a többin is. Ez nem mentesíti természetesen az intelt, hogy lyukas a cpu-ja, de nehogy itt azt gondolja valaki, hogy a többiben nincs... -
Ixion77
addikt
Ha tényleg nem lehet védekezni ellene akkor innentől gyakorlatilag a cybervédelem nagy része cakk-um-pakk értéktelenné válik. Ha ez a hír így igaz, akkor napokon belül minden komolyabb ország hadseregének cyber részlege rendelkezni fog ezen alapuló támadással, és könyékig bújnak rendszereibe. El se tudom képzelni milyen idegbaj lehet jelenleg egyes igen nagy titkosságú helyeken...
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Balala2007
tag
A Zen1/2 ugy tunik nyitott kerdes, AMD-n mindossze egy Piledrivert neztek meg.IIRC a Meltdown volt Intel specifikus, a tobbi megy Ryzeneken is.
[ Szerkesztve ]
AIDA64.com
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezeket vizsgálják. Ha vizsgálsz egy gyártót, és az ő megoldásaira csinálsz valami támadásvektort, akkor azok még ha elméletben működnek is egy másik gyártón, a gyakorlatban rendkívül nehéz alkalmazni. Ha mondjuk az AMD-t vagy az ARM-ot vizsgálnák, akkor az Intel megoldásain lenne nehéz alkalmazni. Hacsak nem olyan zomájgád jellegű a sebezhetőség, mint a Meltdown.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Seirei
tag
Intelnek fogyasztói szinten amúgy is reszeltek ajtón dörömbölő zen 2 miatt, ez már csak halottnak a csók
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ezért kell ryzen 5 2600-at venni a legjobb átlagnak játékra is.
-
wwenigma
Jómunkásember
De erdekes hogy megint egy olyan sebezhetoseg ami a sebessegelony miatt van....vajon errol tudtak csak ugy voltak hogy ugyse fedezik fel soha?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Lacika112
aktív tag
Ez már tényleg nagyon gáz, lassan annyi sebezhetőségük van hogy nem lehet számon tartani.
14nm++++++++++++++++++++++++++++
Fogyasztás-melegedés a p4 végét idézi (a takony a kupak alatt már megszokott)Mit is hajtogatnak a kékek? 9x% szerver piaci részesedés?
Tehát amd-arm olyan jelenleg amiről nem lehet ellopkodni instant az adatokat?nagyon a kékekre jár a rúd, de legalább drága
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
hokuszpk
nagyúr
mar kb. feleve van.
de lehet, hogy regebben.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
ddekany
veterán
Ez tényleg "durva rés", vagy csak növeli más támadások kivitelezésének esélyét, hogy azok "nagyon nagyon esélytelen" kategóriából a simán "nagyon esélytelen" kategóriába kerüljenek? Valami ennél konkrétabb, gyakorlatiasabb demó van, főleg böngészőn keresztüli?
A kirobbantó meltdown + spectre triót még értettem, utána lévőket egyre kevésbé, ez meg már simán az "inkább nem értem" kategória. Szóval nem tudom mit szóljak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tulajdonképpen igen. A Rowhammer és a hasonló támadások visszafejtik a virtuális és fizikai címtérképet. Ez viszont elég lassú, így a mákfaktort is beleszámolva nehéz használni. A Spoilerrel sokkal, kb. 250-szer gyorsabb megoldást adnak erre.
A Prime+Probe támadás is felgyorsítható vele, gyakorlatilag 4000-szeresre.
Effektíve régebbi, nehezen használható támadásokból csinál reálisan használhatót, ráadásul úgy, hogy nem kellenek speciális jogkörök, illetve sandbox környezetben is menni fog.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TTomax
félisten
Ez így nem sokat mond,hogy 250X meg 4000X gyorsabb a visszafejtés... ettől az még lehet akár 40 nap meg 40év is.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt nincsenek napok meg évek. Nagyságrendekkel kisebb intervallumokról beszélünk. Az igazi probléma nem az idő önmaga, hanem az, hogy mondjuk rowhammerrel jó bitet sikerüljön megfordítani. Azért ehhez szerencse is kell, de ha ennyivel gyorsabb a támadás, akkor a szerencse kevésbé szükséges. Kell még, de nem annyira.
[ Szerkesztve ]
-
Carlos Padre
veterán
Neeeee
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
ATi GAMES
tag
Na ez a hír is úgy kellett mint egy falat kenyér. Főleg hogy a probléma megoldása is igencsak komplikált.
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
Akula
őstag
Miért nem vagyok (ismét) meglepve?
Nálam az intel innetől kezdve ennyi volt."Akula Sub, ready for the deep!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VMware
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elite: Dangerous
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest