Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkopali
addikt
státus (lat. er.)
1. állapot, helyzet
2. a kinevezett alkalmazottak, munkatársak, állománya, létszáma
3. állás, álláshely
4. (rég.) állam
Forrás: Idegen szavak és kifejezések szótára (Bakos)
Ha mindenképp magyarul akarnánk hívni, akkor manapság leggyakrabban a "főállásút", a "főállást" használják, ám az tudható, hogy ez nem pontosan ugyanazt jelenti.[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Agyasima
őstag
Én csak arra akartam utalni, hogy nekem a "nem státuszokról szól,"-ban a "státusz" nem egyenlő azzal, hogy "törzsmunkaerő" vagy "közvetlen az adott céggel kötött munkaszerződés alapján dolgozó munkaerő". (És nem alvállalkozóként vagy közvetítőn keresztül.)
Hogy a túróba hívják ezt magyarul?toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Depression
veterán
Mivel ez a 'kicsi' válság az olaj árából indult, nyár végén jön egy sokkal nagyobb. Ezt szimpla elbocsájtásokkal nem lehet megoldani.
Én csak egy kicsi buta ember vagyok, nem hiszem el, hogy ezt a nagy cégek tanácsadói nem képesek felismerni.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Raymond
félisten
válasz juliabrilke #11 üzenetére
Persze, a mar bejelentett megszuntetesre varo reszleg dolgozoi is biztosan tudjak hogy amugy kamu az egesz es a vegen ugyis maradhatnak a helyukon. Aztan jot rohgnek az egeszen a vezetosegel egyutt a farsangi party-n
Agyasima: ez azert van mert az utobbi par evben az osszes nagy vilagceg lassan de biztosan attert a torzsmunkaerotol (lehet ez sem igazan magyaros) a szerzodeses melosokhoz. Eloszor csak a fizikai munka reszlegeken (logisztika, gyartas, stb.) kesobb a tobbin is. Az egyik kedvenc modszer a helyi torvenyekhez valo igazodas. Peldaul ha benne van a torvenyben hogy szerzodesre csak 12 honapot dolgozhatsz utana fel kell ajanlani az allast akkor az osszes contractor max 11 honapos szerzodest kap. Ezt aztan meghosszabitjak ha kell. A torvenyben az is benne szok lenni hogy maximum hanyszor hosszabbithatjak meg. Ha ebbol kifut az illeto akkor mehet es lesz helyette masik.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
juliabrilke
veterán
Valaki be akar vásárolni IBM részvényekből vagy csak alacsonyan akarja tartani egy kis pletykával.
-
Agyasima
őstag
"a felszámolások többsége a higgadtabb elemzők szerint, ahogy a Google esetében is történt, nem státuszokról szól, hanem annyit jelent – már ha igaz –, hogy nem hosszabbítanak meg korábbi szerződéseket beszállítókkal, alvállalkozókkal."
Ezt így magyarul használják? Sose hallottam még. Az én fülemnek legalábbis magyartalan.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Scalpel
senior tag
válasz WonderCSabo #5 üzenetére
Addig, amíg van megrendelés, forgalom... várd ki végét... ez még nem az.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Az IT-ipar ennyire stabil? Én azt hittem (főleg az egyéni felhasználói része) nem. A válságban az emberek a műszaki cikkek vásárlását szokták legelőször mellőzni...
-
erdoke
titán
"közölték a vállalat vezetői azt is, hogy módosítaniuk kellett a 2009-re szóló üzleti terveiket, s ezek szerint talán még a 6–8 százalékos növekedés sem tartható (az év elején még 15 százalékkal számoltak)"
Melyik év elején számoltak még 15 %-kal? Vagy január 6-a már nem számít éve elejének? Azt a vezetést, akik pénteken még 15 % tervezett éves növekedést prognosztizálnak, hétfőre-keddre pedig a 6-8 %-ot is bizonytalannak tartják, páros lábbal rúgnám ki.
A legjobb aláírás a héten
-
Raymond
félisten
"Az IBM-nél hasonló pletykák terjednek"
Ez nem annyira pletyka mivel az erintetteknek mar szoltak. Ha nem is az osszesnek. Aztan hogy a vegleges szam mekkora majd kiderul.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest