Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
ezzel a progresszív adórendszerrel az a bajom, hogy naaagyon szépen mutat a fizetési papírom első sorában, hogy 245k a bruttóm. csak az a baj, hogy 2 túlórázott hétvégével, és jópár egyéb normál túlórával se nagyon tudom az átutalás sor összegét 130k fölé vinni... tehát jó közelítéssel a bruttó fizetésem fele megy az állambácsi zsebébe! azért a pénzért én dolgoztam, én túlóráztam, erre más dőzsöl rajta. ez kormánytól független, de számomra azt mutatja, hogy "odafenn" a kedves honatyák/honanyák valamit nagyon elszúrtak.
és még mielőtt valaki azt mondaná, hogy könnyű nekem, mert egyedül lakom egy (majdnem) saját lakásban: azért jártam egyetemre, hogy olyan melót találjak, ahol tudok annyit keresni, hogy egyszercsak egy családot fenn tudjak tartani. nem azért, hogy utána rajtam az állam tömhesse a zsebét. merthogy nem kapok annyit vissza belőle, amennyit befizettem. sőt, a töredékét se.
szabályosan, mindenhova be vagyok jelentve, mindenki megkapja az enyémből a "neki járó" szeletkét, mindössze az a baj, hogy a maradék nekem arányaiban nagyon kevés. igen, kevés, akkor is, ha tudom, hogy máshol négyen élnek ennek feléből.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest