Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
insanehitz #296 üzenetére
"Az accountok persze nevtelenek. "
Vagyis innentöl ha valakik a bedöntésére játszanak, hogy majd utána az övéké legyen, nem lehet flekutatni öket, s a károsultak miatt kártérítésre kötelezni. Ja, valóban jó transzparencia.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
insanehitz #292 üzenetére
Ha ez müxik akkor már tényleg nagyon komfortos a dolog és a zsíroskenyérre bányászók, meg a botcsinálta "befektetők" is tudnak alacsony összegeket mozgatni.
Azt még nem értem, hogy az OKPAY számláról hogy lehet pénzt felvenni ATM-nél.
-
törölt tag
Szerintem ha gyorsan es bankszamlara kell a penz az aukcios oldalak a nyerok. Akar gyorsan eladhatod, de haszon remenyeben ki is varhatsz. Nekem a nemet oldal valt be. Sima banki utalassal kuldik a penzt, 2-3 nap alatt itt is van. Gyakorlatilag piszok kenyelmes. Persze ha a paypal neked megfelelo mert arrol akarsz vasarolni, akkor hiaba a 6% meg mindig jobban jarsz kozvetlen odautalni.
-
Dany007
veterán
Számomra hiánypótló írás! Köszönöm!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
insanehitz #289 üzenetére
Köszi!
Az lesz a jó megoldás, de ott is van minimális összeg (100 USD). Szóval az előző példában szereplő user 2 USD-je beragadt a rendszerbe.
Egy kezdő bámnyásznak legalább 1 BTC-t kéne termelnie havonta, hogy pénzt tudjon felvenni így.
Az nem kevés...Örömhír, hogy van PayPal is, de ahhoz 1,6 BTC-t kéne váltsak, ráadásnak helyből 6% a tranzakciós díj.
-
törölt tag
válasz
ignorant #285 üzenetére
"Abban jobb mint a USD/EUR/stb, hogy ezt nem kontrolalja maffia kenye-kedve szerint, szabad penz es tokeletesen transzparens."
Ha már a "maffia hozta létre" akkor hogy is nem kontrollálja? Nem esetleg csak másik, amelyikröl még nem tudsz? És az elosztottságával miben is transzparens? Ha valami nem kóser vele, kit kell csapkodni, mert elszabta?
-
insanehitz
csendes tag
igen vannak igazabol feek. Szamit, hogy milyen idos a coin, hogy az adott cimre mekkora utalasok jottek, ha microtransakciok vannak a feek magasak is lehetnek..
amugy ez az egesz fee dolog egy kicsit olyan mint a voodoo...
szoval hagyni kell az ermeket, hogy oregedjenek...
-
ignorant
senior tag
válasz
kisfurko #269 üzenetére
De ott sem matematikai alapon játszották ki a rendszert, hanem megkerülték.
Mindig lesznek felelotlen emberek akik nem vigyaznak elegge a vagyonukra (mind user mind szolgaltato reszrol), ezt bonozok mindig is megprobaljak majd kihasznalni barmi is legyen a szoban forgo "ertek", de magan a protocol-on meg nem talalt senki fogast (mivel proof of work alapu ezert kurva nehez kijatszani a rendszert, mert ugymond a rendszerben levo node-ok 51%-nak legalabb el kell "hinnie" a csalast.
Ez a fee miben van? Bitcoin? Egyfajta tranzakciós díj? Ez fix, vagy ez is változik?
Termeszetesen Bitcoin-ban, masban nem is lenne ertelme.
A kozosseg megegyezesen mulik a fee. (kliensekben manual allithatod barmire most, 0-ra is)
Akkor miben jobb, mint az USD?
Abban jobb mint a USD/EUR/stb, hogy ezt nem kontrolalja maffia kenye-kedve szerint, szabad penz es tokeletesen transzparens.
Tovabba digitalis, es barhova minimalis vagy nagyon alacsony fee-vel kuldhetsz bitcoin-t relative azonnal, teljesen biztonsagosan (ahol van internet ugyebar).
Ha már csak fee lesz, akkor is egyre költséghatékonyabban csak a pénzesek fogják tudni csinálni.
A mining resz teljesen irrelevans currency szemszogbol. Az hogy milyen formaban fogjak fentartani a mining-ot, elorelathatatlan. A monopolium kinyirna az egesz protocol-t ezert senkinek sem erdeke.
Én nem látom, hol szűnik meg a kiszolgáltatottság.
Ott szunik meg, hogy nincs hatalom ami belulrol manipulalhatna a rendszert a kedvere. Nem tudom hallottatok-e Barclays legutobbi balhejarol peldaul, bank kozi ratakat manipulaltak, rengeteg penzt keresve (lopas, nagyon karos cselekmeny ha nem lenne egyertelmu).
Az anonymus peldaul a vilagban jelenlevo negativ dolgok jelentos reszet a korrupt politikusoknak es bank - penz rendszernek tudja be. Ezt a velemenyt, en is osztom. Barmennyire "minosegi" az illuzio, egytol egyig rabszolgak vagyunk jelen pillanatban. ;-)
szerintem lehetne maskepp, egy elterjedt crypto valuta csak az elso lepes a helyes iranyban.
A rendes valutákat sem érdemes piszkálni, mert attól is elfordulnak az emberek.
Hat, megprobalhatsz elfordulni, de eselyed sincs, hacsak nem mesz el remetenek. Azt hogy nem piszkaljak, a rengeteg balhe cafolja ami (eddig) nyilvanossagra kerult.
Vajon miért nem random szórja a pénzt a számlatulajdonosok között? Miért nem lehet egyből fee alapú a hitelesítés?
legalabb 2040-ig, affele "disztribucios" idoszak van, ne feledd hogy a minerek munkaja felettebb fontos a protocol szempontjabol (biztonsagi faktor). Az hogy rewardot kapnak az elejen, az a jutalom a biztonsag fentartasaert.
Ha random szornad a penzt, akkor nem lenne senki aki a minereket uzemeltetne (minek ha random kapna mindenki penzt?) ----> megszunne a biztonsag.
-
insanehitz
csendes tag
nem ertem mi a bajod. nem igazan hat meg, ha par megahashel nagyobb lesz a kapacitas... amugy pl ltc eseten a difficulty harom naponta retargetelve van.
igen, amugy meg szerintem magyarorszag egyik legnagyobb mining farmja van a kezeim alatt, gondoltam tudok valaszolni olyan kerdesekre amire itt mas nem nagyon, mivel van tapasztalatom, milyen sok gepet managelni amik alatt szarra vannak huzva a videokartyak
-
priti
addikt
válasz
insanehitz #280 üzenetére
Rohanunk.
Köszi, hogy regisztráltál csak azért, hogy mi is bányásszunk és te kevesebbet keress a bányászattal. Állati rendes tőled.
Még tanácsot is adsz csak itt, csak most, csak nekünk mielőtt örökre eltűnsz? Fú nagyon fogsz hiányozni.
Még egy pár ilyen link és elkészül az állami tűzfal, isteni lesz majd úgy netezni. Köszi, hogy kijárod nekünk. Már alig várom. -
dabadab
titán
válasz
#06658560 #277 üzenetére
"Mi a garancia, hogy nem fog elterjedni? Mi a garancia arra, hogy soha, senki nem fogja kitolni a limitet?"
A masodikra semmi (sot, tulajdonkeppen szinte biztos, hogy par embernek eszebe fog jutni, hogy milyen jo is lenne) az elsore sincs abszolut garancia, viszont nem latok semmi plauzibilis utat arra, hogy megtortenhetne.
"Másik kérdés: mi garantálja, hogy nem hamisítható"
A mogotte levo kriptografiai algoritmusok, ilyen szempontbol tenyleg sokkal jobban all, mint kb. barmi mas.
-
insanehitz
csendes tag
asic/fpga minerekhez eleg nehez hozzaferni, nagyon sok a gpu miner bitcoibnan, de mineolnak vele sokminden mast is, adok par linket, hogy jobban korul tudjatok nezni, hogy mi van:
Alt Coinok/Profitability:
http://www.coinwarz.com/cryptocurrency/
http://www.coinchoose.com/Arfolyam:
http://bltc-live.com/Chartok:
http://www.cryptocoincharts.info/Forumok:
https://bitcointalk.orgValto oldalak:
https://btc-e.com/
http://mtgox.com
https://bter.com/Amugy en csak LTC-t mineolok
De azt nagyooooooooooon
Ha van kerdesetek a kovetkezo par oraban meg itt leszek es lesem a forumot aztan nem jovok vissza tobbe
Sikereket!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
->Raizen<- #275 üzenetére
Én nem vagyok szakértő, csak szeretném GYAKORLATI oldalról megtapasztalni a BTC-t.
Már sokmindenen túl vagyok és pozítiv a tapasztalatom.
Amit nem csinálok: Bányászat
Amit még nem tudok. BTC-t forintra váltani---
Létrehoztam webes és lokál pénztárcát is, a Bitcoin-qt nálam lefutott kb. 6 óra alatt és csak 10GB-ot termelt az SSD-mre
Ide: c:\Documents and Settings\FSB1000\Application Data\Bitcoin\
Mivel nem installtam, hanem ZIP-ből csomagoltam ki értelemszerűen kézzel kell törölni, nincs uninstal -
orbano
félisten
válasz
ignorant #263 üzenetére
a "hatalom" mögött is a normál emberek vannak. ezt illene felfognia mindenkinek. van egy társadalmunk, amit az emberek bőven jelentős többsége elfogadott. politikusostól, hatalmastól, pénzestől, bankostól. fel lehet találni a spanyolviaszt, de ez vagy egy törvényen kívüli, társadalmi támogatást mellőző valami lesz, mit egy szubkultúra használ, vagy elfogadott fizetőeszköz, de onnantól majd a törvények is figyelembeveszik, és majd szépen ugyanazon szabályok lesznek érvényesek rá, mint a többire, tehát elvész az egyetlen előnye. kicsit nagyobb távlatból kellene tekinteni a társadalmunkra, és szerintem műris triviálisan látszanak ezek a pofonegyszerű összefüggések.
-
törölt tag
"Ez a veszely pont nem fenyeget, mert a forraskod nyilt es elosztott az egesz rendszer, szoval senkinek sincs ott a kezeben a kod, amit csak ugy atirhat (vagyishat atirhatja, csak nem er el vele semmit, mert senki se fogja hasznalni)."
Mi a garancia, hogy nem fog elterjedni? Mi a garancia arra, hogy soha, senki nem fogja kitolni a limitet?Ha valaki létrehoz egy olyan verziót, ami elvileg gyorsítja a bányászatot, akkor az a tudatlan tömegek körében sokkal népszerübb kliens lesz, mint amelyik rendesen müködik.
Másik kérdés: mi garantálja, hogy nem hamisítható, nem lehet vele visszaélni, s ki tartja érte a hátát, ki vállalja a felelösséget?
Az elképzelés olyan szempontból jó, hogy a nemzeti valuták és egyéb tizenkilencedikszázadi csökevényei az akkori rimantikus lázálmoknak rengeteg globális problémát okoznak manapság is, amik felszámolását igen üdvözölném.
-
->Raizen<-
veterán
Na hali. Amikor elsőnek elindítottam a programot akkor beolvasott egy csomó file-t és betelt az ssd-m! Letöröltem a progit és azután se szabadult fel a több gb hely! Te vagy valaki tudna segíteni hogy hol tárolja a gépen a blokkokat ez a sz@r bitcoin? Láttam a táblázatod inkább lemondok a bányászásról!
-
kisfurko
senior tag
válasz
ignorant #263 üzenetére
Mivel emogott nincs "hatalom" ezert a normal embereken mulik a terjedese.
A hatalom mindig azt befolyásolja, ami az érdeke. Ha ez is eléri az ingerküszöböt, akkor emögött is ott lesz (vagy talán már a kezdetek óta ott van, ahogy mások korábban írták).Azért megnézném, hogy közületek ki merné bitcoinban tartani a megtakarítását. Könnyű úgy beszélni róla, hogy bányászgatunk, de egészen más, ha van már megtakarításod, családod.
Nekem a Paypal se tetszik, mert magasak a költségei. Egy VISA kártyával jobban jársz. Kíváncsi lennék, ezzel mekkorák a járulékos költségek.
-
priti
addikt
válasz
ignorant #264 üzenetére
Amit te csinálsz itt a fórumban, na attól zseniális a buli.
Amikor a madár megkapta az első havi törlesztését az autójának azt mondta a haverjának, hogy ez működik. "Rajta a matrica a kocsimon és megkeresi az árát" és ezzel rádumálta a másik marhát is és az is beszállt és végül tízezer ember bevette, hogy egy matrica bányász neki autót, aztán kipukkadt a lufi. Ez a buli olyan nagyban megy, hogy azonnal bukna, ha nem tudnák tetszés szerint manipulálni a bányászatot, de a rendszert úgy hozták létre, hogy a bányászat eredménye nem függ attól, hogy hányan bányásznak, így lazán játszható annyi marhával, amennyi már bőven elég és reklámozni sem kell, mert vannak olyanok, mint te bőven elegen.
Ha BTC-vel fizetsz, az nem vásárlás, mert a BTC nem pénz. Ha nem pénz akkor mi? Értékpapír? Nem. Mi? Egy semmi. Te kitől veszed, vagy kitől kapod? Kinél reklamálsz ha nem kapod meg? Ki ellen teszel feljelentést, hogy te bányásztál fél évig és most nem akarják beváltani a BTC-det? Ha nincs pénz, akkor nincs adó. Nincs névre szóló számla, nincs tranzakció, nincs kereskedés, azaz nincs vevő, nincs célország, csak egy kamion van ami körbemegy és mire visszaér üres, kétszázötven speditőr cég papírját tudod kötni a kamionhoz amiből a fele már nem is létezik. Mit szállított, hova szállította, kinek szállította, mikor szállította? Ha azt hiszed, hogy ezen nincs akkora haszon, hogy lehessen játszani egy ilyen játékot, akkor hatalmasat tévedsz. Mindenki a drogra gondol, de ez nem csak droggal éri meg. -
dabadab
titán
válasz
#06658560 #270 üzenetére
"A véges szám pedig csak addig igaz, amíg valaki, akinek kezében van a kulcskód át nem ír egy változót a kódban."
Ez a veszely pont nem fenyeget, mert a forraskod nyilt es elosztott az egesz rendszer, szoval senkinek sincs ott a kezeben a kod, amit csak ugy atirhat (vagyishat atirhatja, csak nem er el vele semmit, mert senki se fogja hasznalni).
-
-
kisfurko
senior tag
válasz
ignorant #260 üzenetére
Ez azert mas terulet mint xbox v ps3. nem mondom hogy nem lesz feltorve, de jelen pillanatban senki nem tudja megcsinalni.
De ott sem matematikai alapon játszották ki a rendszert, hanem megkerülték. Miért ne tehetnék itt is? Ahogy olvastam, loptak is. Az tetszik, hogy vissza lehet követni a lopást, de az adócsalókat is vissza lehet, azonban a valódi érték sose kerül vissza.Ahogy elozo kommentben, fokozatosan atall fee alapu rendszerre, minerek ugyan ott lesznek, blok reward megszunese utan (2140)
Ez a fee miben van? Bitcoin? Egyfajta tranzakciós díj? Ez fix, vagy ez is változik?Azert mert mindenki elfordulna tole.
Akkor miben jobb, mint az USD? Ill. mi van, ha nem tudsz róla, hogy valaki 51%-ban uralja? Ha egyre nehezebb bányászni, egyre inkább a nagyok fogják csinálni. Ha már csak fee lesz, akkor is egyre költséghatékonyabban csak a pénzesek fogják tudni csinálni. Én nem látom, hol szűnik meg a kiszolgáltatottság.
A rendes valutákat sem érdemes piszkálni, mert attól is elfordulnak az emberek.Na, de legalább a papírpénznél akkor jobb
Vajon miért nem random szórja a pénzt a számlatulajdonosok között? Miért nem lehet egyből fee alapú a hitelesítés?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
ittakary #257 üzenetére
Hát ezt nem tudtam, hogy kamu.. a kalkulátor oldalról nyilt a link erre a masinára.
Egyáltalán van olyan masina ami nem kamu és 1000 USD -ért (vagy alatta) megvehető és nagyságrenddel jobban "bányászik" mint egy VGA?
Abban kérnék még segítséget, hogy hol tudok BTC-t "azonnal" beváltani valamilyen pénzre (USD, EUR, HUF), vagy átforgatni a PayPal számlámra?
Nem olyan aukciós/hírdetős helyre gondolok ahol magán emberek tesznek ajánlatot, hanem ahol a nap szinte bármely szakában eladhatom, amit előző nap vásároltam. -
ignorant
senior tag
válasz
MCGaiwer #261 üzenetére
Ertelemszeruen, ha dragabb lesz akkor alul marad a versenyben, "sajnos" nincs kristaly gomb hogy erre elore ra tudj latni.
Ahogy terjed, egyre kevesebbet kell majd valtani mert tobb lehetoseg lesz elerheto (cegek, szolgaltatasok) ahol direkt elkoltheted.
Nem tudom mennyire vagy tisztaban a mostani banki koltsegekkel, meg payment processor fee-kkel, BTC-nek hatalmas elonye van ezekkel szemben, barmilyen szintu kereskedest / penzmozgast nezve.
Ne kesz "termeket" varj azonnal, ennek nagyon sok ido kell mire kiforrja magat, most meg tavolrol se beszelhetunk szeleskoru elterjedesrol.
Ezert gaz egyebkent ez a tulzott media hype, aki ezzel foglalkozik long term, teljesen tisztaban van a project helyzetevel (meg nagyon kezdeti idoszak), a sok newbie meg egybol, egy mindenhol elfogadott valutat var, a megjeleno cikkek utan.
Mivel emogott nincs "hatalom" ezert a normal embereken mulik a terjedese. Ha barkinek koze van kereskedeshez, az szerintem egybol eszreveszi az ebben rejlo lehetosegeket.
priti: LOL, latom the az open source reszig se jutottal el, gratulalok.
Nezd meg hogy a valodi penz "erteke" hogy kepzodik ;-)
[ Módosította: radi8tor ]
-
priti
addikt
válasz
MCGaiwer #261 üzenetére
Ez egy játék. Nagyon ki van találva, de csak bundázás. A BTC-nek igazából a valódi pénz ad értéket, attól van rendes árfolyama (és nem filléres semmi), hogy valódi pénzért veszik és a valódi pénz értéke ad neki értéket és azért használják, mert nem pénz, de igazából más se, igazából egy semmi, egy lufi, így a pénz és az áru nem lesz egy helyen, következésképpen nincs kereskedés, csak szállítás. A madarak, akik bányásznak csak hasznos marhák akik között el lehet bújni. Ez kőkemény alvilág.
Semmi és senki nem garantálja, hogy nem nyúlhatnak bele a rendszerbe amit maguk hoztak létre maguknak. Van egy remekül kitalált mese és egy szakmailag megvalósított rendszer mellé, de azért kilóg a lóláb... A bányászat nem értékteremtő munka, ez egy mese, a BTC-nek nem attól van értéke, mert bányásszák is. -
MCGaiwer
addikt
válasz
ignorant #260 üzenetére
és miért használná bárki is a fee-vel a hagyományos rendszerek helyett? teljes lefedettséget sosem fog elérni, ha a váltók csak 1%ot nyernek, akkor is 2x kell váltani egy sima vásárláshoz, de egy btc elfogadásúhoz is 1x. ha a hagyományos utalási/kezelési költség 1% (ennyi közel sincs, de most legyen), és a váltó leveszi az ő 1%át (ennél meg általában jóval több a váltói rész), akkor a btcnek legalább 2%os kezelési költség kell, hogy 0ra jöjjön. minek használná bárki, ha még drágább is mint a hagyományos, bejáratott rendszer?
-
ignorant
senior tag
válasz
kisfurko #258 üzenetére
Az a baj, hogy mindig abból indul ki mindenki, hogy pusztán matematikai, algoritmikus irányból nézi a dolgokat. Elhiszem, hogy elméletben nem törhető, de ezt mondták az Enigmáról is. Azt is úgy törték fel, hogy elkaptak dekódereket. Ahogyan a PS3 is törhetetlen volt, és az XBox360 is.
Ez azert mas terulet mint xbox v ps3. nem mondom hogy nem lesz feltorve, de jelen pillanatban senki nem tudja megcsinalni.
Az anonimitást se értem most már. Ha tényleg van egy lánc, amiben benne van az egész számlatörténet, akkor miért ne lehetne visszakövetni, hogy ki kicsoda? A valósággal mindig érintkezni fog, amint vásárol valamit legálisan (márpedig nem fogják hagyni, hogy ne legálisan menjen, mert ez az adózás végét jelentené). A feketézők persze sok-sok számlán nyomnák keresztül, hogy gyakorlatilag felderíthetetlen legyen, de a sima mezei user ugyanott van, mint egy banknál.
Az anonimitas ugyan annyira felre ertheto mint a decentralizacio.
Ha te a neveded adod egy kulcshoz, akkor teljesen atlathatova valik a "szamlatortenet".
Ezert is vannak a protocol-ban durva lehetosegek a csalok, es lopott BTC-k tokeletes nyomonkovetesere / megfekezesere.
itt egy szar stilusban irt, de amugy nagyon jo cikk
...mert nem éri meg.
Ahogy elozo kommentben, fokozatosan atall fee alapu rendszerre, minerek ugyan ott lesznek, blok reward megszunese utan (2140)
Miért nem érdeke valakiknek 51%-nyi bányászást fenntartani, ha ezzel uralhat egy valutát?
Azert mert mindenki elfordulna tole.
-
ignorant
senior tag
válasz
andris74 #256 üzenetére
Akkor valakinek a gépe kevesebbet termel hiszen onnan "csábítom át" a számolási igényt?
elviekben igazad van.
Ahogy adodik tobb teljesitmeny a rendszerhez, ugy lesz egyre nehezebb szamolni mindenkinek.
maga a nehezseg minden 2016. bloknal allitodik, ami kb 2 het (tehat 2 hetnel elorebb nem nagyon lehet "latni")
Az utolso bitcoin 2140ben lesz kibanyaszva, ezutan fee-k veszik at a reward helyet (nem egyik naprol a masikra, hanem folyamatosan allitodik at a fee alapu incentive-re.
minden ~4 evben a reward felezodik, 50BTC/blokk-rol indult, jelenleg 25BTC/blokk. kov 12.5 lesz es igy tovabb.
-
kisfurko
senior tag
Az a baj, hogy mindig abból indul ki mindenki, hogy pusztán matematikai, algoritmikus irányból nézi a dolgokat. Elhiszem, hogy elméletben nem törhető, de ezt mondták az Enigmáról is. Azt is úgy törték fel, hogy elkaptak dekódereket. Ahogyan a PS3 is törhetetlen volt, és az XBox360 is.
Az anonimitást se értem most már. Ha tényleg van egy lánc, amiben benne van az egész számlatörténet, akkor miért ne lehetne visszakövetni, hogy ki kicsoda? A valósággal mindig érintkezni fog, amint vásárol valamit legálisan (márpedig nem fogják hagyni, hogy ne legálisan menjen, mert ez az adózás végét jelentené). A feketézők persze sok-sok számlán nyomnák keresztül, hogy gyakorlatilag felderíthetetlen legyen, de a sima mezei user ugyanott van, mint egy banknál.
Mások is felhozták, de én nem találtam itt választ rá. Mi van, ha nem éri meg senkinek bányászni? Ki fog hitelesíteni? Azért nem értem ezt a részt, mert, ha jól értem, egyre nehezebb bányászni adott számítási kapacitással. Tegyük fel, hogy elterjed a dolog. Ekkor egyre több hitelesítésre van szükség. Viszont, egyre kevesebben bányásznak, mert nem éri meg. Kialakul valami egyensúly, de mivel egyre kisebb a bányászós haszon, ezért ez folyamatosan tolódik lejjebb. Ez azt fogja eredményezni, hogy lassabb lesz a tranzakció, vagy kevésbé biztonságos? Vagy most feleslegesen sokat izzanak a gépek, mert a töredék kapacitással is működne a rendszer? Amikor kikerül az összes pénz a piacra, akkor miért bányásznának tovább? Nekem az nem indok, hogy az sokára lesz.
Miért nem érdeke valakiknek 51%-nyi bányászást fenntartani, ha ezzel uralhat egy valutát?
Akik az algoritmusokra, matematikára bíznák az életüket, azok olvassanak egy kis sci-fit
-
andris74
csendes tag
Sziasztok!
Olvasom ezt a fórumot de nem értek valamit, valaki elmagyarázná nekem?
A "bányászó gépek" a bitcom tranzakciókat kezelik a jól értem, attól hogy nálam egy erősebb gép van mint másnál nem lesz több a tranzakció amit számolni kell nem? Akkor valakinek a gépe kevesebbet termel hiszen onnan "csábítom át" a számolási igényt? Meg mi az hogy 2040-ig van. Akkor egyszerre csak összeomlik az egész, ha nem lehet vele többet keresni mindenki lekapcsolja a gépét és így nem lesz egy gép sem ami a tranzakciókat kezeli. Ez olyan mit egy állam csőd, lesz egy csomó bitcom "pénz" de nem lehet beváltani hiszen nem mennek majd a gépek amik a tranzakciókat kezelnék...Vagy rosszul értem az egészet...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
ittakary #254 üzenetére
Eddig sem foglaltam állást a témában, ezután sem szeretnék, de én is utána néztem a bányászatnak budapesti áramtarifával számolva. Remélem jók az adatok. 45 Ft-os KW/h az kb 0,2 USD
HD 6950-el bányászva egy 220W-ot fogyasztó géppel (350 Mh/s)
A napi profit szerény 165 Ft. A PC kb. 2 év alatt térül meg 110.00 Ft volt
Megtérülés után a havi profit 4.800 Ft.Napi 1 BTC-t bányászva célhardverrel, ha PC-vel együtt 250W-ot fogyaszt (22.500 Mh/s)
A célhardver megtérülése: 11 nap, ha 1250 USD-be kerül: [link]
A megtérülés után a havi profit: 750.000 Ft -
válasz
radi8tor #238 üzenetére
Na mert a SETI olyan marha hasznos
értelmesebb, ha ledarálod a pénzedet és azzal trágyázod a virágoskertet, mint ez az ufo figyelős marhaság
(#253) fsb1000: 1000 MHash összteljesítménnyel (2 VGA) 1 hónapig tartott az 1 BTC összegyűjtése. Sokszor volt, hogy a nappaliban aludtam és éjjel is ment a gép, viszont sokszor volt hogy tanulnom kellett ezért egyáltalán nem ment. Most várok még kicsit és lassan be is váltom...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
ignorant #252 üzenetére
Köszi!
Beleovastam a PH BitCoin fórumába is, ott nem túl derűlátóak a vélemények. (a tied sem annak tünt)Nekem az nem kerek, hogy a BTC árának 10x emelkedésével kb. egy időben következik be a termelési ráfordítás erős növekedése is (max. 2 héttel elötte következett be). Ez miért lehet? Ekkor sokkal többen kezdtek el termelni? ÚJ célhardver jelent meg?
Szerintem nem csak "piaci" és hype oka lehet ennek.Jelenleg nincs indíttatásom bányászni, de engem is érdekelne, hogy egy 100 Mhash/s-ra képes VGA kártyával mennyi idő alatt lehet kitermelni egy BTC-t.
A "kereskedő" szelleműeknek is jó infó ez, mert befolyásolhatja az árfolyamat ha jól gondolom.
A bányászási volumen tendenciája csak egy komponens... talán nem elhanyagolható. -
ignorant
senior tag
diohejban:
A crash oka: hype kombinalva manipulativ kereskedessel, ennek eredmenyekent - a megelozo hype hatasara nagy mennyisegben beozonlo- n00b-ok panik rohama.És előtte 1-2 hónappal nem is volt érdemes bányászni?
nezd meg a difficulty chartot, regen kisebb volt diff ----> konyebb volt banyaszni, adott mhash tobbet termelt.
Amugy a kerdes ertelmetlen. max ugy lenne ertelme,h "Es elotte 1-2 honappal x HW-val nem is volt erdemes banyaszni?"
Amugy igen, ha mas valutat akarsz, nem BTC-t akkor szempont hogy mennyi az arfolyam.
ertelem szeruen minel kisebb az arfolyam annal kevesbe eri meg
-
devast
addikt
Hogy okosan fogalmazzak... folyamatosan "megéri" bányászni, ha szerinted az árfolyam emelkedni fog. Ha egyből napi árfolyamon mindig eladod, akkor kérdéses, számolgatni kell. Ezt tekinthetjük egy befektetésnek is. A kockázatot Te vállalod, ha nem adod el egyből, mert eshet is az árfolyam. De ennyi erővel
kereskedhetszspekulálhatsz is. Ha úgy érzed emelkedni fog, vegyél. Ha a csúcson van adj el. Ha leért a mélybe vásárolj be. Az a "baj", hogy senki nem tudja hol lesznek ezek a pontokÍgy vagy nyersz rajta, vagy buksz.
Sokan azt csinálják, hogy fix dollárért vásárolnak minden héten btc-t, megtakarításuk egy részét ebben tartják. Így az ilyen nagy kilengések őket nem zavarják, ha a hosszú távú trend emelkedő akkor nyernek rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Synology NAS
- Éjszakai műszak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest