- Milyen routert?
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Opera böngésző
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Starlink
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
beef
őstag
Ha egy szolgáltatást megdrágítasz és vannak ingyenes vagy olcsóbb alternatítvái, akkor nem nehéz kitalálni mit fognak használni az emberek.
-
bwoay
nagyúr
Az sm egyik legnagyobb előnye az volt, hogy megtanította az embereket röviden és tömören fogalmazni. 160 karakterben mindenki le tudta írni akár az egész életét is. Az ingyenes üzenetküldő szolgáltatásokat használók viszont sokszor inkább minden egyes mondatot külön küldenek el, minthogy megírnák egyben és a végén nyomnának a küldésre.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
zizidor
őstag
Az SMS-ről nekem a "pofátlan" és a "túlárazás" kifejezések jutnak eszembe.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
nagyúr
Teljesen érthető a hanyatlása az internetes üzenetküldő szolgáltatások miatt.
@#3zizidor
Régebben, még '98-ban a PannonGSM-nél volt olyan csomag, ami 50 (?) sms-t engedett naponta, és mivel akkor még volt csúcsidő és azon kívüli díjazás is, ezért na küzben sms-sel "nyomultunk", csúcsidő végétől már telefonáltunk is.
Azóta sokminden változott.Céges telefonnál más a helyzet, ott olyan csomagban vagyunk, hogy hívások és sms-ek benne vannak az árban korlátlanul.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
arnyekxxx
veterán
A kb 5 éve számhorozáshoz vett dominó kártyámhoz járt 5 ajándék sms. 3 még megvan belőle
-
Akkor SMS-zek ha nincs fent a neten akinek küldöm.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
Qtya123
őstag
"Az sms egyik legnagyobb előnye az volt, hogy megtanította az embereket röviden és tömören fogalmazni."
Kamasz koromban volt a 3 másodperces szabály, ha jól emlékszem az volt, ha 3 másodpercnél nem volt hosszabb a telefonbeszélgetés, akkor 1 Ft-ot vont le.
Mi akkor megtanultunk gyorsan és röviden beszélni. Egész nagy beszélgetéseket lezavartunk így. -
M@cika
őstag
Sokat változott a mobilkommunikáció az SMS megjelenése óta. Amikor a "fél országnak" korlátlan beszélgetése lehet 4k-ért meg ugye ott vannak a netes üzenetküldők is, nem csoda, hogy csökken az SMS népszerűsége.
Nasit a kis fehér medvének!
-
bitblueduck
senior tag
talán menteni lehetne, ha havidíjas lenne vagy 1Ft/10db de kérdés, hogy kinek hiányzik? eleve egy tech hack az egész, jobban járnánk ha minden átlenne rakva ip alapokra. hangszolgáltatás is már legacy mióta van rendes mobilinternet.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
joey04
titán
nekem az a meglepő, hogy csak ilyen lassan hanyatlik.
-
totron
addikt
válasz bitblueduck #10 üzenetére
A korlátlan hangi csomagok virágoznak. A rendes mobilinternetet definiáld pontosan. Az adatforgalmat nem számláló platformok épp most kerülnek át EU-rendelet nyomán számlált módba, egy korlátlan, flottás netcsomag árát meg inkább a hangi csomagokra költik az emberek, adattal kombináltakra. Nem legacy az.
(#12) arnyekxxx, az lehet, hogy idegesítő volt, de nem volt kötelező csinálni, nem? Mindig érdekelt a Telecum filozófiája ez ügyben. Hálózati teszt volt vagy szánták valakiknek a 3 szekundum művészetét? Haladók szót félbehagyva, következő etapban a félbehagyott hangtól folytatva azt űzték az ipart.
Akkoriban figyelte a nép a kedvezményeket, úgy percdíjilag, mint készülékileg, belénk égtek a prospektusok dizájnjai. Mára felületes figyelmet élveznek a nem egyszer röhejes árú alapcsomagok, a bennfentesség tutisági érzésével telefonálnak flották égisze alól a csacsogók. A prepaid ajánlatok meg nyugdíjasokon és kisdiákokon kívül nem sokmindenkit hatnak meg.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bitblueduck #10 üzenetére
Azért a "rendes mobilnet" (3G? 4G? 5G?) csak bizonyos területeken érhető el.
Ahol még mindig csak 2g esetleg 3g van, ott azért nem releváns. (kisebb települések, hegyek, erdők, stb.)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
bwoay
nagyúr
A 3 mp alatti ingyenes hívások koncepciója konkrétan az volt, hogy csak a sikeres hívások miatt számoljon fel díjat a szolgáltató. Tehát amennyiben valaki hangpostára futott, és ezt képest volt időben felismerni, majd a hívást megszakítani, megúszta ingyen. Hozzátenném: ez még vastagon a perc alapú számlázás ideje alatt történt, ezért egy abszolút méltányolandó gesztus volt a Westel részéről. Csak ugye jött a szokásos magyar fortély, és sikerült a lehető legrosszabb módon visszaélni a szolgáltatással.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Yodafon
senior tag
mondjuk en nem tudnam elkepzelni azt a helyzetet hogy :
felhiv
kicsong
felvesz
mond fel mondatot
letesz
felhiv
kicsong
felvesz
mond fel mondatot
letesz
felhiv
kicsong
felvesz
mond fel mondatot
letesz
es ezt sokszor.
Akkor mar inkabb hagynam a 'csaba es elmennek hozza szemelyesen :VI'm gangsta!
-
tonyrulez
őstag
És abból a 8db-ból vajon mennyi a "Most nem tudom felvenni, hamarosan visszahívlak" automata üzenet.
4 8 15 16 23 42
-
fatpingvin
addikt
na ez. én mai napig SMS-t írok ha úton vagyok valahol. nyomógombossal hatványozottan igaz hogy meggondolod mit írsz.
elég sok ember van akinek kötelezően előírnám egy hónapon keresztül hogy csak nyomógomboson pötyöghet SMS-t ha kommunikálni akar.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
arnyekxxx
veterán
aki gyakrabban szokott chatelni, az kedveli az sms-t és szokott is küldeni.
ezt mondjuk nem hiszem el -
addikt
Amikor először láttam, hogy ez hogy megy élőben, nem értettem a szitut. Aztán elmondták, hogy mit csinál a haverom. Én továbbra is bután néztem, hogy ez miért jó. Így elbeszélgetett kb 15 percet a haver, de kb 1 perces hívással ugyanazt a beszélgetést meg tudta volna ejteni.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
törölt tag
Ameddig egy "Nokia" nyomógombos telefonon odafigyelés nélkül be lehetett ropogtatni a szöveget, addig szinte élveztem az sms használatát. Mai lassan reagáló, idiótán felépített karaktersorozattal operáló készüléken inkább frusztráló sms-t írni, úgy, hogy tudom hogy milyen hatékony is lehetne...
Simogatóson meg az imitált, tök egyforma-idegesítő kattogáson kívül nincs semmi feedback, és ugye nézni kell a kijelzőt közben. Itt már minek limitáljam be magam, minek kerüljem az ékezetes karaktereket, minek használjak sms-t, ha az nem ad cserébe semmilyen kézzelfogható előnyt, semmilyen feelinget?Röviden nem ez a szolgáltatás köré vannak már kihegyezve a mai készülék, lassan el fogjuk felejteni, ennyi.
-
törölt tag
válasz fatpingvin #25 üzenetére
Azt is használok, telefonálni, készenléti idő, munka közben zsebben hordani még mindig jobb, nekem.
-
Qtya123
őstag
"Így elbeszélgetett kb 15 percet a haver, de kb 1 perces hívással ugyanazt a beszélgetést meg tudta volna ejteni."
Igen, csak gondolkodj egy kisdiák fejével, akinek x időközönként feltöltötték 1500-3000 Ft-al a szülei a kártyát és a kokain árú percdíjak miatt ha csak úgy telefonálgat, akkor hamar a seggére ver, bevétele nincs, otthon meg megmondják, hogy így jártál fiam, majd 2 hónap múlva újra fel lesz töltve.
Időd meg mint a tenger, nem idegesített a tökölés senkit. A legtöbb diák anno ezt csinálta, megvolt a varázsa. -
addikt
Passz, nekem világ életembe előfizetéses volt. Akkoriban valami ZöldZóna vagy milyen társkártyával nyomultam 30Ft-os percdíjjal. (Persze ez a megyeszékhelyeken, Pesten, Balatonnál valami 150Ft/perc volt, de ilyen helyre nem is nagyon jártam.)
Persze értem én, hogy gyorsan lefogyott ha sokat szövegelt az ember, de az 1 perc alatt megbeszélhető dolgokból is 15-20 perces nyögdécselés lett aminek nem láttam értelmét.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
gliskard
senior tag
SMS üzenetnél az okot is érdemes lett volna vizsgálni (NMHH kutatás erről nem szól?).
pl.:
• iOS esetében az iMessage hosszú évek óta használ alternatív utat az SMS helyett
• Android-on elérhető RCS és ha ezt használja, akkor az nem számít SMS-nekLaikusok esetében a fenti ket eset is SMS lehet, ha megkérdezik őket, mert nem tudják mi a különbség.
(NMHH esetében azért élek a gyanuval, hogy vannak módszertani problémák a kutatással)
[ Szerkesztve ]
-
-=MrLF=-
senior tag
SMS-nek rég ingyenesnek kéne lennie, nem panaszkodni, esetleg Bruttó 1 forint
Nálam Telekom flotta másodperc alapú, lebeszélhető, persze sms horror áron mindig külön számolva.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Az SMS használatának mértékét, a mobilnet előfizetés nagysága határozza meg.
A nem létező vagy parinyi adatforgalmat tartalmazó előfizetés esetén bizonyosan hasznos az SMS.A német szolgáltatók a legkisebb prepaid csomagba raknak 100/100-t. (Perc/SMS) A nagyobbakba FLAT/FLAT kerül. A nethasználat GB limitje határozza meg a havi díjat. Illetve van éves akció. Ennek mondjuk a nethasználat miatt lehet jelentősége. Éves az adatforgalmi keret és nem havi.
Amúgy nekem sem tiszta ez a felmérés. Miért nem mérték az azonnali üzenetküldő szolgáltatások térnyerését a SMS kárára.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
bambano
titán
a sok fiatal kedvéért: a történet úgy indult, hogy az elején HAT másodpercig volt ingyenes a hívás, azért, hogyha nem vették fel vagy alközpontot hívtál vagy ilyenek, akkor ne kerüljön pénzbe. utána lett három másodperc.
megértem, hogy ezt csinálták emberek, én nem csináltam, el is toltam bő kéthavi fizetésemet az első mobil számlámra...
akkoriban volt a szlogen, hogy harmincas vagy? vesztel...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
arnyekxxx
veterán
-
sethi
senior tag
Még a mobilozás hajnalán kb 1999-2000 körül mi úgy kommunikáltunk, hogy külföldi szolgáltatók sms központjain keresztül küldtük az üzenetetekt. Volt hogy napi 1000db-ot. A Pannon folyamatosan tiltotta le ezeket a számokat, mi kerestünk egy újat. Sokáig ment a szerb, utána a török szám. Ezután jött a 3mp-ezés
-
őstag
2000-es évek környékén a szolgáltatónak 50 fillérbe került 1 db sms. Akkor olyan 36 ft volt a legolcsóbb sms...
-
Akkoriban jelentek meg az ingyen sms-ek a neten, freesms meg ilyesmik. Sőt volt ingyen levélküldés is, megírtad a neten es a posta kivitte.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
-
janeszgol
félisten
Akkoriban az emberek személyes érintkezése sokkal gyakoribb volt, mint ma. Nem is erre használtuk, hanem pl megbeszéltük, hogy este elmegyünk valahova, és ki mikor ér rá.
"Hali, 18 óra". Egy példa.
De volt más is: "Megyek haza." Muternak, barátnőnek ez a mondat gyakran elhangzott. -
hamar megszüntették mert rájöttek, h piszkosul visszaélnek vele, talán egy év adatot meg neki vagy még annyi sem
-
balaaazs
senior tag
Nem is olyan durva hanyatlás ez, őszintén ettől sokkal meredekebb leszakadást tippeltem volna ha valaki rákérdez... minden whatsapp, imessage stb mellett már csak véletlenül küldök néha sms-t
¯\_(ツ)_/¯
-
Necroman_Mk2
őstag
Tudom, hogy e téren egy dinoszaurusz vagyok, de én a naponta SMS-t küldők 7 %-t gyarapítom. Drága és volna "ingyenes" alternatíva is? Lehet, de nekem prepaid előfizetésem van, és nem nagyon akarok erről váltani. (Ha volna mondjuk egy pár ezer forintos mobilnet ajánlat nem pár gigányi adatfrogalom kerettel, akkor elgondolkodom a havi előfizetésen, de egyelőre nem tudok ilyenről.) A hívás meg kényelmesebb, de van, amikor a pötyögés a jobb választás, hogy maga az üzenet célba érjen. Nem beszélve arról, amikor pl. a feleségem dolgozik, és nem tudja felvenni a telefont.
#17 Yodafon Én egy lány osztálytársamnál láttam, hogy néz ki a gyakrolatban: "Szia!" (őt hívják) "Este tali?" (őt hívják) "Hol?" (őt hívják) "Jó, rendben!" (őt hívják) "Pápá!" (még egyszer utoljára visszahívják hívják)
#19 arnyekxxx Ha viszont véletlenül átcsúszott a beszélő a 4. másodpercbe, akkor már egy egész percnyi pénzt levont a szolgáltató. Szóval rizikós is volt a dolog.
#35 Braddock A Domino7 csomag szlogenje "Az SMS 18, a duma meg 20" volt, és az is olyan 2000 körül ment.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Yeffy
veterán
-
Yeffy
veterán
Akkoriban figyelte a nép a kedvezményeket, úgy percdíjilag, mint készülékileg, belénk égtek a prospektusok dizájnjai.
pontosan. szerettem az egyedi arculatukat a szolgaltatoknak, a jopofa, otletes reklamokat. egyik kedvencem mai napig az akkor még Westel meg Vodafone csorteje, amikor utobbi bevezetett egy kedvezo percdijas VitaMax csomagot, de 10 perces egysegekben vonta le.manapsag meg? semmi. egy kaptafa, erdektelen az osszes. meg szamomra a reklamok ugy altalaban. persze, en is valtoztam, a vilag is valtozott, nem is "fogyasztok" igazan reklamokat, plane nem tv-n már 15 eve kb. de jo ezekre neha visszaemlekezni, vagy ha szembejon velem valami a (szamomra) hoskorbol (2000-2007/8 mondjuk).
Telecum, lol
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
wow, ez nem is tudtam. ez nem is volt egy rossz dolog. ma is tanultam valamit.
#27 Qtya123: pontosan, hatvanyozottan atereztem anno.
#44 Necroman_Mk2:
A Domino7 csomag szlogenje "Az SMS 18, a duma meg 20" volt, és az is olyan 2000 körül ment.
jaja, plusz 3 napos hetvege. voltam is abban a csomiban jo ideig. az volt a valaszuk a megboldogult BEE-re (ami kesobb djuice lett), amit szinten csiptem fiatalkent, jo volt a dizajnja/reklamjai.
jo volt a hosszabb hetvegi idoszak, kár, h a normal percdijak meg egy vagyonba kerultek, foleg csoro videki suhancnak.[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
k-adi
nagyúr
Az SMS-nek szinte egyetlen előnye, hogy "biztos" megkapja a címzett. Míg az online chat appok esetén nem feltétlen, elakad itt-ott. Persze ez akkor volt inkább gond, amikor még kevés mobilnet volt és mindenki a wifin lógott ahogy tudott.
Az SMS másik "előnye" ami egyben a hátránya is a kevés karakterszám lehetőség, ami miatt tömören kellett fogalmazni. Meg ugye nem volt emoji, ezek az újfajták, meg matricák, stb.
-
Dragon3000
veterán
válasz Hieronymus #31 üzenetére
Vagy a költsége, míg 4Ft-os percdíjjal tudok dumálni, addig egy sms ára 21Ft, ezek után nem csoda, ha nem használok sms-t, másik kártyám esetében ugyanannyiba kerül a kettő, akkor már inkább felhívom a másik félt.
-
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz Hieronymus #50 üzenetére
Pl. szilveszter éjfélkor.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
k-adi
nagyúr
válasz Necroman_Mk2 #51 üzenetére
extrém példa
-
arnyekxxx
veterán
válasz Necroman_Mk2 #44 üzenetére
a domino7 2002-es csomag és a szlogen elegánsan csak a kedvezményes időszakot tartalmazza (éjjel+hétvége) hétköznap napközben 100/125 pénz volt vele egy perc beszéd
-
totron
addikt
Gondolom az is baj ha több, logikailag egymástól jól láthatóan elkülönülő címszó vagy téma van beírva, újsorral elválasztva, amiket te mindenképp és kizárólag egymásba öltött szavakból összeálló folyószövegként szeretnél értelmezni, átállva nem tudva a meseüzemmódról. Ez a fogadóoldalon legalább akkora akadály, mint az esetlegesen felesleges plusztördelés az adóoldali részen (a fent vázolt példa nem számít annak). Csak hogy lássuk már ezt is a vetületét is. Megesik az, hogy egymenetben több témára is reagál az ember, illetve kapcsolódó, később tetszés szerint kibontható gondolatokkal toldja meg a társalgást. Ez olyan, mint idegennyelv tanulásakor, ha még egybe folynak a szavak, nem ismered, nem érzed az egyik szó végét, sem a másik elejét. Anyanyelven azért illik disztingválni tudni, a bejövő gondolati struktúrát belőni.
-
bwoay
nagyúr
szerintem csak értsd jól az általam leírtakat, ahogy mindenki más. Az nem baj, amit te gondolsz (hogy eleve mi alapján teszed, az rejtély), ellenben ez...:
"szia!"
"itt vagy?"
"kérdezhetek valamit?"
" egy olyan kérdésem lenne, hogy..."
kajak, mint a 3mp-ezés hőskora Üzenetenként 20 Ft-os tarifa mellett az illető valszeg egyszerűen csak megkérdezné, amit akar, ahelyett, hogy 3-4 különálló üzenetben vezetné fel a dolgot. Megtanultunk feleslegesen dagályosan fogalmazni + semmitmondó köröket tenni a lényeg körül, ez a baj. A tarifacsomagom lehetővé teszi, hogy korlátlan mennyiségben küldjek üzeneteket, de ettől még lehet lényegretörően, röviden fogalmazni, ahelyett, hogy mindent chat stílusban, mondatonként beszéjünk meg, 5x annyi idő alatt.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hiányzik a gamer érzés
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- GTA V
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG Ultragear 32GQ85X Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/260hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR600/HDMi 2.1
- RTX 3090 Ti (ha szereted a ritkaságot)
- Canon A-1 + Tokina 80-200mm
- Samsung SP-LFF3 - Hordozható Smart projektor - WiFi - Multi Bluetooth - HDR & HLG
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest