Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
..persze... remek megoldás. A szülők meg lassan halál feleslegesen vannak mi? Nem kell nevelni és megtanítani a mértéket a kölöknek.....
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz
PandaMonium #39 üzenetére
Tudtam hogy szarkazmus, de tudtam a választ a kérdésre
-
Reggie0
félisten
válasz
PandaMonium #39 üzenetére
-
SunyaMacs
aktív tag
Nem tudom, miért olyan addiktívak az ilyen játékok. Nekem nem jönnek be.
-
Sinisi
senior tag
Bárcsak általánosságban elterjedt jelenség lenne a gondos szülői modell. Szerintem akkor nem is jutott volna ilyen szintre a szabályozás. A takaró alatt való olvasás is elindulhatna "népbetegséggé' válás ösvényén, aztán ha tömeges méretekbe torkollna, majd foglalkozunk azzal is :-)
Félre ne érts, alapvetően ingoványos talajnak tartom az állami szabályozás betüremkedését a privát szférába. -
Mirman
őstag
Szerintem meg nem jó húzás . A törvényes gondviselő az aki eldönti hogy mennyit játsszon a gyerek . És ha neki csak hétvégente van megengedve ? Miért ne ülhetne le akar 4-5 órát is egy esős hétvégi napon pl ?
Mert anno pl könyvet olvasni éjszaka takaró alatt zseblampaval az szemkimelo volt nem ? Ott nem jött a kiadó hogy Géza ne olvass ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
A korlátozás egy igen jó húzás! (ha nem lehet kijátszani)...
-
BlackPriest
őstag
Ha mar ennyire ellenorzott, az anyagi helyzet fenyeben a mikrotranzakciokat is lehetne korlatozni.
-
törölt tag
válasz
Blindmouse #8 üzenetére
pl.: a figyelem, az érdeklődés, a minőségi idő, a követhető példa, a megalapozott értékrend hiánya, sorolhatnám még. Komoly morális értékválságban vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
Blindmouse #22 üzenetére
Senki sem irt 24 orat. Esetleg olvassal utana a szalmabab ervelesnek.
De aki napi 16 orat dolgozik es csak aludni megy haza, annak haziallat sem valo, nem hogy gyerek. Remelem erted mit irtal.
[ Szerkesztve ]
-
cami][us
senior tag
Nem egy nagy durranás.
-
lm83
őstag
Ezen nem illene vicceskednem,
De biztos már csökkent a termelés, azért kellett -
Hunmugli
aktív tag
Nem a Clash Royale a legnépszerűbb játék?
Mondjuk itt valszeg átsiklottam valami felett, hogy a 200m játékos talán nem is napi, vagy hogy ez a mobákon belül, stb... Bár ha Kína a fő bázis, akkor nem csodálom ezt a nagy számot. Csak én még nem is hallottam erről...
-
PandaMonium
őstag
Gondolom nem saját megfontolásból hozta a cég a döntést, hanem így szeretnék elkerülni, hogy betiltsák a játékot. Jó sok pénztől eshetnek így el, biztos nem volt kellemes döntés a vezetőség részéről.
[ Szerkesztve ]
-
Mindezt egy droidos tableten... lassan tényleg fölösleges egy gyereknek külön PC-t venni, elég a nappaliba egy családi HTPC/letöltőgép.
-
Reggie0
félisten
válasz
Blindmouse #16 üzenetére
Aki nem erti a logikat, az elobb kialt demagogiat.
-
atike
nagyúr
Eddig is voltak már korlátozások. Csak épp úgy, hogy megcsináltál x pályát a játékből, és utána csak x óra múlva enged továbblépni. CSAKHOGY pénzért lehetett venni instant továbbjutást...
-
Reggie0
félisten
válasz
Blindmouse #12 üzenetére
Ezt most ugy mondod, mintha kotelezo lenne szulni.
-
válasz
Blindmouse #12 üzenetére
Itthon más a helyzet, de itt is probléma ez. Mindenki rohan, már nincsenek többgenerációs családok, anyuka beteszi gyereket a TV/PC/akármi elé és dolgozik otthon is, apa meg még haza sem ért... Ez lehet az alap gond, csak ezzel nem nagyon tudunk mit kezdeni.
-
Blindmouse
senior tag
Lehet nem olvasol híreket, de lehet hallottál arról, hogy kínában a gyárakban gyakorlatilag miliók dolgoznak úgy, hogy csak aludni mennek valami kollégium szerűségbe. A család maradéka meg valahol a rizsmező közepén él, a nagyszülők nevelik az unokát. Akinek fogalma sincs az internetről, mert amikor ő felnőtt, még fullba nyomták a maoista kommunista elzárkózást. Gyakorlatilag szót sem ért a gyerekkel.
Szóval lehet baj van a szülői kontrollal? Nem mondod. -
dobisan
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #1 üzenetére
Kínáról beszélünk. Tuti nyilván van tartva.
-
Reggie0
félisten
válasz
Blindmouse #8 üzenetére
Mert ez a szuloi kontrol hianyat/felulbiralasat jelenti Konkretan egy ceg ne diszkriminaljon vedett tulajdonsag alapjan.
[ Szerkesztve ]
-
Én ezt nem találom a play-en...
-
Blindmouse
senior tag
Miért lenne probléma? Egy gyerek nem rendelkezik döntéshez szükséges képességekkel. Telefon meg mindig nála van. Sejtem mekkora probléma lehet az okostelefon a sulikban. Már nálunk a butatelefonoknál is baj volt.
Peppa : Mert mi a probléma? Az hogy a valóság nem eléggé színes, meg nem ugrál eleget?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Fred23
nagyúr
Nekem ez nem tetszik. A béna szülő mintha sikerrel áttolta volna a felelősséget másra, közben pedig ez a korlátozás sokakat hátrányosan érinthet.
-
-szp-
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #1 üzenetére
Nagyon jó kínai szülői felügyelet toolok vannak a Tencentnél, illetve Kínában például a valódi nevüket kell használni a felhasználóknak (ha van, akkor közösségi oldal regisztrációt is), ami a többi játékos számára nem látszik, tehát visszaélni elvileg nem lehet vele.
-
Dicséretes. Mondjuk szülőként nem értem, h apja/anyja miért nem veri ki a kezéből a tabletet
Nálunk is időkorlát van, kell is, mert a gyerekek nem érzik, h mennyit bámulják.
-
aprokaroka87
nagyúr
Értem én...de azt hogy ellenőrzik le hogy ha a gyerkőc 11 éves, de mondjuk 18-nak vallja magát?
Új hozzászólás Aktív témák
it A gyerekek teljesen belefeledkeztek a Honor of Kingsbe, ezért 12 év alatt napi 1 órát, 12-18 között két órát játszhatnak csak.
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest