Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Proxmox VE
- Windows 11
- Amazon Prime Video
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
válasz orion1025 #49 üzenetére
Azért kell menőzni, mert így a sekélyes élete felértékelődik. Nem az számít egyeseknek, hogy ők mit gondolnak magukról, hanem hogy mások. Ez a magamutogatás lényege. És ezért szeretik sokan a fészbukot szerintem. Oda nem kell feltölteni semmi rosszat, csak a jót. Ott nem derül ki, hogy reggel fogmosás előtt büdös az ember szája, meg hogy milyen rusnya smink nélkül, stb Csak az előnyös képek kellenek
-
orion1025
őstag
válasz Elemental #48 üzenetére
Teljesen jól megfogalmaztad, de egy lényeges szót ragadnék ki belőle, ez pedig a magamutogatás.A mai napig nem értem, hogy miért kell menőzni mindennel....Új kocsi, új motor, itt jártunk-ott jártunk, ezt ittunk, azt ettünk, ezek mind-mind nálam is megtalálhatóak, de gyanítom elég sokunknál fellelhető slágertémák.
A szerelmes fröcsögős idézetek pedig igen, eléggé agyzsibbasztóak tudnak lenni, és sajnos a helyzet mit sem változott az évek alatt.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Elemental
addikt
válasz orion1025 #18 üzenetére
Én hiába tanulom meg használni. Tehetek bármit, ha az exhibicionista értelmetlen ismerősök feltöltenek képeket, amin szerepelek, bejelölnek, megjelölik, hogy éppen hol vagyunk, stb. És felnőtt -legalábbis az életkort tekintve (30+)- emberekről beszélek. Az a baj, hogy a fb már nem a kapcsolattartás eszköze, ami jó lenne, hanem a magamutogatásé lett. Méghozzá a kozmetikázott magamutogatásé. Mikor lehet bejegyzést látni, hogy pl valaki elejtett egy pénztárcát és én nem adtam vissza neki, vagy láttam egy balesetet, de fülem farkam behúzva továbbhajtottam, lehetne sorolni. Mindenki osztja az igét, meg a sok-sok idézet a szerelemről, a barátságról a becsületről.
A sok függő meg csüng rajta, nehogy lemaradjon valami érdekes dologról.
Legalább tartanák tiszteletben, hogy nem mindenki akarja megosztani, hogy pl hol volt, mit evett ebédre, milyen színűt sz.rt.Szóval hiába figyelsz oda, esélytelen az egész.
Ezért is töröltem a fiókom.
-
zseko
veterán
válasz orion1025 #41 üzenetére
Én is rákattantam egy időben, szerencsére mindig voltak olyan dolgok amik segítettek visszafogni magam. Januárban aztán deaktiváltam a fiókomat, azóta kb. 5x ha visszanéztem. És őszintén szólva nem is hiányzik. Törölni azért nem töröltem magam, mert decemberben lettek összeszedve a 20 évvel ezelőtti osztálytársak. Igaz így kissé elvágtam magam újra tőlük, de az elérhetőségeimet meghagytam nekik, és mivel a fiókom még megvan, így rájuk tudok találni én is.
HR24.hu
-
-
törölt tag
válasz orion1025 #41 üzenetére
Vannak, akiknél már felcserélődött a valós énjük fontossága a virtuálissal. Náluk problémát okozhat az, hogy milyen adatot, hogyan kezel a FB. Ezt megértem. Csak lesz..rom. Maguknak csinálták, megérdemlik. Somatom adataival azt csinál a FB, amit akar, mert pont egyformán virtuálisak. Meg gondolom, az a több, mint száz is, akik eddig bejelölték ismerősüknek. Nagy az isten állatkertje.
-
orion1025
őstag
válasz #79335424 #40 üzenetére
Számomra érthetetlen hogyan tudják ott élni az emberk a napjuk nagy részét, és a legfontosabb!; munkaidőben hogy az istenbe van rá idejük??Nekem valahogy eszembe nem jutott volna soha, hogy akár ebédidőben azzal szórakozzak, hogy lájkoljak és posztoljak.Na és az ilyen internet barbárokról szólnak az ehhez hasonló cikkek, mert ahol tudnak, ott teregetnek.A másik kisebb százaléka persze az idősebb korosztály, aki tapasztalatlanabb az internet használat terén, és mindent megad magáról akár egy e-mail cím kreálásnál is, de ez egy másik történet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
"Mivel sok felhasználó nem tudja, hogy a közzétett tartalmai, posztjai alapértelmezésben nyilvánosak,"
Aztán néztek, mint a borjú, amikor mondom hogy láttam a képeit.Mutogatni való hater díszpinty
-
orion1025
őstag
Szerintem pont ezt írtam már én is....Nem kell a közösségi oldalakig elmenni, elég egy "ártatlan regisztráció" olyan helyre ahol mobil számot is meg kell adnod x okból kifolyólag.Onnan már tudni fogják a családtag többi számát is, stb. így tovább...
-
bambano
titán
válasz orion1025 #33 üzenetére
úgy jön ide, hogy minden erőlködésem ellenére sem vagytok képesek felfogni, hogy más is szivárogtathat rólad kényes adatot akkor is, ha te nem szeretnéd.
a facebook egyáltalán nem úgy működik, hogy az kerül ki rólad, amit te akarsz. a facebook úgy működik, hogy mindent kiborít a nyilvánosságba, és néha egy-egy dolgot lehetőséged van visszatartani. de ez egyre inkább csak egy kiadós békegalamb lesz...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
zseko
veterán
válasz VaniliásRönk #21 üzenetére
Nem tudom te mit használsz, de nálam változatlanul ott van a kijelentkezés pedig a legfrissebb verziót használom (május 20. 4.9.0.45564) Amiből nem lehet se kilépni se kijelentkezni az a viber, a memóriából kirúgás is csak ideiglenes, visszamászik.
HR24.hu
-
orion1025
őstag
Nem, de ők engem hol érdekelnek?Meg ez hogy jön ide?Aki agyhalott, már pedig a facebook ezekkel van tele, tisztelet a kivételnek a saját ismerőseim között is, a többi pedig megérdemli ha olyan infók kijutnak róluk.Már pedig nem nehéz, elvégre a facebookon mindenki megoszt mindent, így még jó, hogy potenciális adatgyűjtő oldal.
-
törölt tag
Addig értem, hogy valaki, valamit meg akar rólam tudni. De akkor miért nem hív el sörözni és mi az a Faceizé? Ha én meg akarok osztani vkivel egy személyes infót, akkor elhívom és belájkolunk pár korit. Miért osztanék meg bármi személyeset olyannal, aki nem jön el velem sörözni?
-
orion1025
őstag
válasz VaniliásRönk #26 üzenetére
Aki olyan hülye, hogy fontos infókat ad ki magáról, az komolyan mondom meg is érdemli.Senkire nincs ráerőltetve semmi, de az alap, hogy maga az internet már egy nagy adathalászvadászmadarász, nem kell a facebookig menni.
-
zoli62
addikt
Nem tudom, miért kell még mindig meglepődni azon, hogy a Fb tárolja a felhasználói adatokat. A Google-nél pl. már legalább hat-nyolc éve bevett szokás volt, hogy a böngészési előzményeket akkor is elmentette, ha valaki nem is volt bejelentkezve.
-
Lewzke
őstag
amire kell arra elég a mobil webes felület, üzenetet megnézni/írni elég. az appot használják a fejesztőik ....
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egyelőre még ki lehet söpörni a memóriából, de a kijelentkezés és a kilépés opció is eltűnt a legutóbbi frissítések egyike óta. Csak kiegészítés, nem kötekedés.
#18 orion1025: #14 bambano
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Urshini
tag
Az arckönyvnél nem létezik az a fogalom, hogy adatvédelem. Ez kamú. Több oldal is naplózza a regisztráltak posztjait napi szinten. Ezeken az oldalakon megtalálhatóak bárkinek.
"ha van egy ájfónod akkor megütöd azt a szintet amitől te jó vagy" "-10 óra várakozás után mennyiért adnád el a kézhezvett ájfónodat? -készülék ára +50 ezer! -+50 ezer?! -Owh... igazad van az nem túl jó órabér, akko' +200!"
-
orion1025
őstag
Ezt én sem fogalmazhattam volna szebben.Még mindig nem kötelező senkinek sem regisztrálni, vagy aki regisztrált, az tanulja meg használni az egész oldalt, mert sajnos sokan telef@osság az üzenőfalat mindennel, aztán később megy a meglepődés, ha visszaüt a dolog.
-
bambano
titán
válasz VaniliásRönk #16 üzenetére
az enyémből ki lehet.
másrészt mindig emlegetem: attól, hogy most egy adott cég a téma, a többit nem mentettem fel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Vajon az androidos Skype-ból miért nem lehet kilépni egy ideje? Teljesen mindegy mit csinálsz, valahogy adatot gyűjtenek rólad ígyis-úgyis, Google, Facebook, M$, felsorolni sem lehet mindet, és akkor a hárombetűsöket még csak meg sem említettük...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
bambano
titán
válasz Dilikutya #10 üzenetére
lassan mondom, hogy mindenki megértse, nem csak te.
a k k o r i s h a s z n á l o d a f a c s é t, h a n e m r e g e l t é l r á.egyszerűen nem tudod kikerülni, hogy ne nyomkövessen, teljesen mindegy, hogy mit próbálsz.
például konkrétan itt, a teló hangszóróján keresztül nem csak azt hallgatják le, aki felrakta a mobilappot és engedélyezte, hanem mindenkit a környezetében.
például a sok idióta webes kiadványban a lájk gomb azokat is nyomköveti, akik nincsenek regelve az arckönyvre
például ha kifogsz legalább egy funkcionális analfabéta havert, aki rosszul klikkel, mikor az arckönyvön regel és engedélyezi a levelei leszívását, akkor megint felkerülsz az arckönyvre.utána meg már hiába veszekedsz bárkivel is, a facse nem ismeri a delete fogalmát.
tehát ezt az idióta agyzsugorító "nem kötelező használni" című ócska dumát mindenkinek el kellene már felejteni, mert NEM IGAZ.
-
Steve1207
veterán
válasz Dilikutya #10 üzenetére
Ott a pont. Amúgy mindenhol ott a fogaskerék aztán át lehet állítani, hogy ki láthatja és ki nem. Még a posztnál is ott virít alul, hogy kiknek posztolod. Azért ne piktogrammokkra szoktassuk már át az embereket az olvasás helyett lassan, aki valamit használni akar az igen is olvassa el legalább a főbb dolgokat.
Lásd a manualt bármilyen terméknél (bár manapság ritka, hogy ne esnének esztelenül bárminek is az emberek, mint a karácsonyi ajándéknak...).
-
Dilikutya
félisten
1. Engem nem zavart, hogy mi az alapbeállítás, mindent át lehet állítani egy kattintással, abszolút hülye-biztos a Facebook felülete. Persze arra nincs ellenszer, ha a hülye felhasználó semmit sem olvas el.
2. Tényleg nem kötelező használni, meg mindent megosztani. A regisztrációkor és a további felhasználással elfogadod az oldal szabályzatát. A reklámok sem zavarnak, PC-n, hála az AdBlock-nak, nem látok egyet sem. Az androidos kliensből még ki kéne zavarni, bár azt ritkán használom, inkább csak az üzenetküldőt.Szerencsére ez nem kötelező. Érdekes, a nem kötelező, nem fontos dolgokon annyian háborognak, a közalkalmazotti bérek több mint fél évtizede tartó befagyasztása meg senkit nem izgat.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
aelod
veterán
Nem tudom mit kell rinyálni folyton. Köztudott, hogy az fb adatokat gyűjt. Aki nem akar szolgáltatni ne legyen profilja. Ennyi. Ha nagyon akarnak úgyis kiderítenek rólad bármit fél perc alatt fb ide vagy oda...
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Syl
nagyúr
(#1) bambano
A NAV mit nem adna egy ilyen "hasznos" appért
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
errorcode06
őstag
Nem használok mobil appot, így sok sikert kívánok nekik.
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
PR0JECTNR56
addikt
A kis kék dinoszaurusz tetszik, az adatvédelem meg mindig is a lőtéri döglött kutya hatékonyságával nyújtott ekvivalens teljesítményt a fb esetében.
-
bambano
titán
de ha pl. elmész valakivel moziba, akinek a telóját lehallgatja a facebook, akkor gyakorlatilag taggá leszel, mert a te hangodat is felveszik, akár akarod, akár nem. vagy csak egy helyiségben tartózkodsz egy-két face fannal, máris felvesznek.
és mint tudjuk, a facse programozók tudása hiányos, nem ismerik a delete műveletet.
a lovettáról meg annyit, hogy a kábítószer termelő-terjesztő szervezeteket se kis lóvé fenntartani, mégis le szokta dúlni a hatóság.
teljesen megkergült a világ facebook kérdésben. ha odamész egy újsághoz, hogy reklámozzon téged, vaskos zsetont akasztanak le, miközben mindegyik rohan és erőlködik, hogy a facebookot ingyen és dalolva reklámozza. hülyék ezek (is).
-
floatr
veterán
Ne aggódjatok, majd az EU őket is lerendezi, ahogy a google-t... ja nem
-
stutga
tag
Kotelezo-e a tagság?
Ha nem:
[link]deal with it.Amugy meg tobb tizezer szerver fenntartása nem kis lóvé, meg hát a medence meg a kaliforniai vittyilló, jachtok ezeket mind-mind finanszirozni kell valamibol.
Semmi sincs ingyen.
-
bambano
titán
a tetű facebook közben lehallgat a mobilappján keresztül.
ez is egy adatvédelmi változás, mindenedet ellopjuk, ami nincs lebetonozva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
- Sony Xperia 1 III, újszerű, 256 GB + 12 GB ram, 8 mag CPU, 4 kamerás csúcstelefon
- Vostok Amphibia Locator fehér-piros buvár automata karóra raket tokban
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - VAPOR CHAMBER -20 hőfok
- Gigabyte Z390 Aorus Pro, dobozos
- Új! Sofirn SP40A LH351D 1200 lumen TIR USB tölthető fejlámpa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest