Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
amúgy itt írjátok hogy eMagyarország program meg ilyesmi... de szerintem ott pl vagy már olyan licence van, hogy nektek nem lesz problémátok vele... vagy (mivel hogy elvileg ez a dolog magyarországra csak most jött be) a pályázaton keresztül értelemszerűen kapjátok a szükséges upgrade-t a licencre... nyílván nem egészen látok bele, de az ilyen pályázatokon keresztül szerzett gépek szerintem nem feltétlenül lesznek érintettek ebben a dologban.
És már múltkor is írtam (kérdeztem) hogy ez a kis "ms adó" nem jár e valamiféle Microsoft Partner -séggel... ami esetlegesen előnyt jelenthet... vagy ottlesznek a netkávézók az ms oldalán (mint a windows logo programnál amelyik szoftver pl tökéletesen win7 ready az ottvan az ms oldalára kirakva)
de ebben szerintem moonman a kompetens[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
az utóbbit mondanád és nem kapnál kapát és nem keresnél semmi pénzt...
"valaminek az 50% is több mint a semmi 100% -a"de helytállóbb lenne ha az lenne hogy Dávid gyárt kapákat, te odamész, hogy venni akarsz tőle és aztmondja, hogy jó, de ha ebből te pénzt fogsz keresni akkor egy kicsit többe fog kerülni a kapa mint ha saját célra vennéd...
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
csak megpróbálom egy másik szemszögből megvilágítani a dolgot: Te sem örülnél ha csinálnál valami szoftvert és aztán abból valaki megvenne 1 példányt és kiadná bérbe egy csomó embernek (helyetted a Te szoftveredből valaki más húz hasznot)...
az hogy magyarországon nehézkesen mennek a netkáfék az nem a microsoft hibája hanem inkább a magyarországi adóké meg szabályozásoké...
És ne gyertek azzal, hogy a microsoft így pénzéhes meg úgy pénzéhes meghogy "mintha nem lenne elég pénzük"... ha nem olyan lenne az üzletpolitikájuk amilyen, akkor baromira nem lenne ennyi pénzük... MS egy profitorientált multi és nem egy szeretetszolgálat...
És azzal se gyertek, hogy mennyi adót kell fizetni ÉS még az "MS adót" is... ez egy EGYSZERI tétel ami azért nem olyan húdenagyon vészes
-
oO7
őstag
true...
de még mindig azt mondom, hogy ha az ember vállalkozás szinten foglalkozik valamiféle szolgáltatás nyújtásával, akkor annak jobban utánajár, hogy hogy is lehetne meg mire kell figyelni stb stb... egy netcafe tulajdonos pl kizártnak tartom, hogy ne járna utána annak, hogy nincs e valamiféle csoportos kedvezmény ha több szoftvert is vesz... én bennem tuti a jelenleg is tárgyalt kérdés is megfogalmazódna, hogy ha megveszem a windows-t a gépekre akkor ott nincs e még valami plusz... mondjuk én már több ilyen szoftvert is láttam és hallásból ismerem a Microsoft Partner programot szóval szinte számítanék valami ilyesmi dologra... -
oO7
őstag
a netkáfés vett volna a gépekre valami mennyiségi licencet (már 5 gépre is lehet mennyiségi licencet venni)... olcsóbban is jött volna ki és most ez a problémázás sem menne... amúgymeg ha vállalkozó létére nem olvassa el a licencet akkor az az ő baja
"törvény nem ismerete nem mentesít a betartásától" -
oO7
őstag
válasz Mr.Csizmás #30 üzenetére
nincs megkerülve... nem arról van szó, hogy te hasznot húzol a megvett windows-odból vagy sem... hanem arról, hogy nem oszthatod meg a "nagyközönséggel"... ez nyílván nem azt jelenti, hogy haver-család-barátnő-stb nem használhatják a géped... hanem azt, hogy üzleti szinten nem adhatod oda csak úgy a windows-os géped random embereknek...
amúgy ha jóltudom pénzt sem adhatsz csak úgy senkinek... mert olyan kedved van... szal ha pl akarnál adni egy nagyobb összeget barátnődnek/barátodnak/családtagnak (100k -s nagyságrend) akkor elvileg azt csak úgy nem adhatod oda, adóztatni kell azt a pénzt különben rádszánlak, hogy hogy is volt az az utalás
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy topik
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Politikai mémek
- Futás, futópályák
- Destiny 2 (Xbox One, PS4, PC)
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Battlefield Labs - Közösségi tesztelés előzi meg az új játék érkezését
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest