Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
házimozi szerintem... a mozifilmeknél ha jól tippelem, már 24k felbontás környékén járnak...
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
törölt tag
4320p-re speciel épp ki lehet rakni pixeltöbbszörözéssel a 2160p, 1440p, 1080p és nyilván a 720p képet is. De a filmek szerintem nem néznek ki jól úgy. Játékokhoz tetszik ez a skálázás, kár, hogy a konzolokban nincs ilyen opció.
Ez a hír arról szól, hogy keresik a kijelzőtechnológia határait. Egy ilyen magas képfrissítésű panellel pl. rugalmasan skálázható BFI-t lehet implementálni, vagy elővehetik a passzív 3D-t.
Azt nem értem, hogy mihez szeretnél kábelt, amikor interfész sincs, meg amúgy megvásárolható termék sincs, és ki tudja, hogy ebből mi és mikorra fog bekerülni a tévékbe. Páréves távlatban reális lehet pl. olyan készülék, ami tud HDMI 2.1-en 4320p@120-at DSC-vel, a belső feldolgozást pedig 240 Hz-en végzi, amivel bumm, kábelgond és frekvenciagond megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Ha bemész a boltba és megveszed a filmet, az is 24 fps lesz, nem 30.... A tv adás engem nem érdekel, 10 éve nem néztem, jelenleg tv-m sincs. Jövőre tervezek venni, de csak pc-hez, mint nagy megjelenítő. A 120Hz is többszöröse a 24-nek, de a 30/60-nak is. Tv-k esetében a HDMI is közbeszól, hogy milyen frissítés érhető el, míg monitor esetében a dp nagyobb szabadságot enged meg. Mint írtam, több kábel egyidejű használatával szokták ilyen esetben megoldani, de ez kit érdekel, mire ilyen tv-k kerülnek a boltokba, addigra lesz megfelelő szabvány is hozzá.
-
válasz Dragon3000 #46 üzenetére
ezzel tisztába vagyok, de a 24 inkább a MOZI-ban elterjedt, otthoni felhasználásra a 30.
DE ha 24et is használnak, a mostani TV-k a 30,60, és 120hz-es vonalat képviselik a nagy többség Pedig általában azon nézünk filmeket.Ellenben a PC monitorral ahol a 30,60hz lenne ajánlatos viszont ott a 144hz gyakoribb mint TV esetében. Tehát itt megint keverik a rendszereket.
A 24x11=264 és nem 265, meg a 11es szorzószám is milyen szép kerek, bár nem tudom milyen különbség lehet a 240hz és a 265hz között látványba ami látható, érzékelhető.Játéknál még csak-csak bele lehet magyarázni , de egy filmnél ahol fix anyagot játszik le? föleg, hogy a gyűrük ura 48hz és a gemini man 120hz-es lejátszására is sokan panaszkodtak, hogy szappanoperás érzése lett, akkor milyen lehet 265hzen?
A kábelt csatlakozoval egyutt értettem. ÉS ez is ugyan ezt a kérdést felveti, hogy felteszi az olyan csatlakozot a TV-jére amirol tudja, hogy nem fogja tudni azt amit a kijelző tudna, vagy kifejleszt egy olyan csatlakozot ami képes mindenre, de mivel nem szabványos igy nem lehet , hozzá kábelt és csatlakozot venni külön amit más eszközzel párositani lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Az a 30 inkább 24 és a filmek is ezt használják, aminek többszöröse a 144. Milyen kábelt szeretnél? Adhatnak neked bármilyen kábelt, azzal sokra nem mész, ha a tv-n lévő csatlakozó szabvány korlátoz, mert nincs még belőle jobb. Amúgy az összes ilyen első fecske esetében több kábel használatával lehetett elérni a képességeket, de ha jól tudom egyik megoldás sem került forgalmazásra, csak ilyen mi ezt is tudjuk dolgok.
-
akkor azt hiszem nem értetted , hogy mire akartam kilyukadni.
Nem azzal van bajom, hogy fejlesztenek , hanem az, hogy ésszerütlenul minden logikát nélkülözve.
vegyuk sorra, a 720p-s HD videok felbontása 1280x720, de egy HD TV felbontása meg 1366x728-volt , hogyan fogod nativan lejátszani ?
aztán bejött a FHD, 1080x1920 felbontéssal, de a 720p videokat nem tudtad lejátszani vagy felskálázni ugyhogy egész pixelre jojjon ki a kép.
A 4k-nál sem egyezik a pixelszám a video felbontással.
Meg lehetne ott kezdeni, hogy az LCD felbontása meghatározásánál miért nem egész számu pixelekre terveztek? pl 1600x900
aztán ugye bejonnek a képfrissitések .
30hz-tol mondjuk, hogy folyamatos a kép, ennek a közös többszörösét kellene elkésziteniuk, de helyette jönnek a 144hz meg a 265hz ami semmi logika mentén szuletett, nincs olyan képformátum ami ezeknek megfelelne.
ÉS igen lenne lehetőséguk elö9re lépni a fejlesztésekkel , mert olyan kábel van ami a 8k60hzet tudja átvinni, de nem 265hzen. Tehát vagy adjanak mellé kábelt vagy felesleges addig ekkora képfrissités mig nem lehet kihasználni ,mert mire másvalaki kifejleszti a kábelt addigra, meg már elavult ez a konkrét eszkoz.
DE lehetne rengeteg ilyet felsorolni.
A világban nagy többségnek még olyan netje sincs amin 4k-t tudna streamelni.
Vagy ha fejleszteni akarnak, akkor a webkamerák miért csak FHD-felbontást tudnak jobb esetben, de legtöbbször a 640x480 az is blokkolva szétesve. , mikor már egy nyamvadt mobilba is olyan kamera van ami tud 4k videot felvenni. -
dabadab
titán
Ha mindenki ezt a logikát követné, akkor soha nem jönne létre semmi.
- Te, Béla, rakjunk HDMI csatalakozót a TV-re?
- Minek, nincs HDMI-s DVD lejátszó.- Te, Béla, rakjunk HDMI csatalakozót a DVD lejátszóra?
- Minek, nincs HDMI-s TV.Ez nyilvánvalóan egy techdemo, nem pedig valami konzumer tömegtermék, min legyenek újdonságok, ha nem ezeken?
DRM is theft
-
akaido
addikt
Ez is egy része a kérdésnek, hogy lehet-é úgymond "naprakésznek" lenni, és igen, ez tervbe van-é véve "egyáltalján". Aztán ott van pl. a "pihacmatató" részleg szerepe, hogyha ennyire nagynak számít a lemaradás, akkor miért is kapnak bármekkora fizetést?Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
veterán
-
iagazábol nem értem a piac szereplöit, hogy amikor létrehoznak valamit akkor miért nem néznek körül, hogy az amit csinálnának az, hogyan illene bele a rendszerbe a többi komponenssel.
Mert oké, hogy 8k meg 265hz, de ha nincs még 4k-s müsor sem a TV-re akkor mit lehet nézni rajta a techdemokon kivul?
Játékra még a csucs VGA-k sem tudják a 4k-ban rendesen folyamatosan a 60hzet, nem hogy 8k ban. Ahogy irták egy egyszerü kábel sincs még hozzá amivel ki lehet a jelet küldeni.
Kamera sincs még olyan ami ezt tudná, hogy azt nézni rajta.Arról nem is beszélve, hogy ezek a TV-s cégek be vannak oltva a szabványok ellen?
Mert miért nem lehet valamit ugy felépiteni, hogy az kompromisszumoktol mentesen lehessen használni a jövöben is?
ez a 265hz is honnan jön ? hogyan lesz erre nativ video forrás, mikor a 30 vagy 50 60 hz-es videoforrások sehogy sem jönnek össze ezzek a frissitéssel .
De ugyan ezt eljátszották már a kijelzőknél is, hogy miért nem tudnak egységes felbontást és képarányt bevezetni?
Behozták a 16É9 és 16É10 es képarányt, de még mindig megvan a fekete csik alul felül, csak ugy mint a 4:3as CRT-k nél, ami miatt behozták a szélesvásznu LCD-ket, hogy igy majd nagyobb lesz a láthato kép.
Aztán ott van a 720p, 1080p 4k, vonal, még véletlenul sem pontosan a duplája a képpontok , nehogy nativ felbontáson lehessen nézni a filmeket vagy felkonvertálni azokat.Ezen kellene nekik elötte elgondolkozni és fejleszteni mielött olyan dolgokat csinálnak aminek nincs értelme vagy nem használhato jelenleg.
-
vaakuum
addikt
válasz fatpingvin #5 üzenetére
Valóban. Ráadásul ilyen vga árak mellett tök fölöslegesnek tűnik, gyakorlatilag vidéki ház árában lehetne venni hozzá hardvert
A konzoloknak meg amúgy sem kell ekkora frissítés..."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
törölt tag
Hülye dolgai mindegyiknek vannak, csak pár jellemző elem a mostani funkciólistákból: 8K/4K, 120 Hz, HDR, Dolby Vision, HGiG, VRR (G-Sync Compatible), FreeSync Premium Pro, (auto) low-latency mód, FALD, eARC, DTS, és akkor sok szerencsét hozzá, hogy a stackből mi elérhető, és milyen feltételekkel illetve kompromisszumokkal működik együtt.
Ez egy elég ratyi helyzet sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
D.Va
senior tag
válasz Komplikato #34 üzenetére
Szuper, amíg rá nem jössz a "hibáira", meg amíg meg nem adja magát 2-3 év után, mert egy kínai hulladék
-
D.Va
senior tag
válasz #72042496 #33 üzenetére
Értem a logikát mögötte (a TV led nem tud kisebb fényerőt, ezért lekapcsol... gondolom, mert túl kevés áramot kap v nem tudom) De a TV "tudhatná" hogy ne kapcsoljon le ha folyamatos video jelet kap... Nem hiszem el hogy a tervező mérnökök nem látják, vagy nem találkoztak ezzel a jelenséggel még soha... Még arra tudok gondolni, hogy valami alkatrész "gyenge minőségű" (A LED, vagy az azt szabályozó elektronika) és azért kapcsol le teljesen, de igazából fingom sincs.
-
Komplikato
veterán
TCL mostanában nagyot megy, bármilyen is a minősége. Az új Amazon Fire TV sorozatból szvsz rengeteget fognak eladni és azt is ők gyártják. Persze az összes valamire való "tesztoldal" lehozta már, hogy milyen szuper az áráért.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
-
D.Va
senior tag
Soha nem fogok TCL-t venni. Pár hónapig volt egy új TCL-em, el is adtam, agyrákot kaptam tőle. Nagyon sötét jeleneteknél teljesen kikapcsolta a panel világítást, tehát teljesen fekete lett a kép mintha kikapcsoltam volna a TV-t. Ráadásul ez elég sűrűn előfordul filmeknél, youtube-nál. A baj csak az hogy az 1 másodperces snittek "fekete vágások" videókban, filmekben, plusz 1-2 másodperc feketeséget okoz mire a TCL visszakapcsolja a panel világítást. De volt hogy hosszabb fél percekre is kikapcsolt a képernyő (a hang ment) ha nagyon sötét volt a filmben a jelenet... Gáz.
Menübe mindent kikapcsoltam, dinamikos kontraszt, automata fényerő szabályozás, mindent de mindent, de ettől a jelenségtől nem tudtam megszabadulni.
Hallottam Samsungnál is ilyen problémát ismerősnél.
Számomra érthetetlen az ilyen, 2021-ben...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Bossp
addikt
Arra senki ne mgondolt hogy 8k-t is tud meg 265Hz-et is de nem egyszerre? Az én ócsak tv-m is 4k60Hz12Bit de qhd-n meg 120Hz
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
kurta9999
tag
Ezt a részt keresd meg itt: Limits including compression and chroma subsampling
https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort240Hz 8K-n átmegy DSC-vel a DP2.0-n. (Ez nem HDR, hanem csak 8bit SDR-re megadva) Na erre én nagyon kíváncsi leszek. Csak jelenleg a DP2.0 még sehol nincs használva, TV-ken meg egyáltalán DP se nagyon van. Akkor most ez érdekes lesz
[ Szerkesztve ]
-
F_Balazs
aktív tag
Ha mondjuk a 120Hz-es TV-n az adott konzoljáték csak 35FPS-sel fut, akkor az mi?
Ha van Sync technológia, akkor a videokártya által küldött jelet a TV hozzá tudja passzintani a képernyő frekvenciájához, de ugye a régebbi TV-knél és monitoroknál nem volt ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Acélfarkas
senior tag
Sztornó.
dabadab: Képminőség szempontjából van összefüggés köztük. De nem ugyanaz a kettő.
Frame/secet a grafkártya küldi a kijelzöre. amit a kijelzö adot Hz/seccel rajzol ki, esetünkben 265ször másodpercenként. Ebbe a 265be van elosztva a framek száma, vagyis 1 framet többször is kirajzol.[ Szerkesztve ]
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
törölt tag
válasz Baryka007 #19 üzenetére
Azt írták valahol, hogy a 8K-t és 265 Hz-et együtt tudja, illetve hogy fogad-e egyáltalán 265 Hz-es jelet? Vagy hogy kapható lesz kereskedelmi forgalomban ilyen tévé?
Ez lehet az angol forrás, amit átvett a többi oldal, én közelebbit nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
F_Balazs
aktív tag
A 8K-t jelenleg milyen sebességgel lehet megmozgatni? 60 frame / sec-kel?
-
Baryka007
őstag
Kína quantum szuperszámítógépét is bérbe lehet hozzá venni? Még 4k 265 fps -t sem tud egyetlen single vga jelenleg, de kimerem jelenteni, hogy a kövi genben sem fog tudni...
A játékokat a mai napig 1080p re optimalizálják, annyi különbséggel, hogy 244fps re ... Annyit hagynak a vga erejéből... Ha olyan grafikai motort tennének bele, mehetnének 8k 300 fps el is a játékok....
Amire rá akarok világítani az az, hogy az nVidia és az AMD gyárthat akármilyen erős vga-t a következő játékok azokhoz lesznek optimalizálva, hogy ultrán tudják a 1080p 244fps -t.... Tehát képernyőt teljesen fölösleges ennyire fölül kalibrálni... Ha csak nem CS:GO zni akar az ember, de arra meg ekkora képernyő már nem jó. Szóval nem értem -
törölt tag
A 2160p@120 (10 bit, 4:4:4) jelhez elég a ~32 Gbps, ugyanígy a 4320p@120 esetén a ~128 Gbps. Ez gyakorlatilag már a PC játék HDR-ben. DSC-vel az utóbbi is átmegy HDMI 2.1-en, de nem biztos, hogy a tévé akár "csak" ilyen jelet kezel külső forrásból.
Filmekhez nem kell ennyi, azokat eleve chroma 4:2:0-val veszik fel, így a színinformáció háromnegyede ezzel rögtön ki is esik.
Szerintem a 265 Hz is a belső feldolgozásra vonatkozik, és ez egy proof of concept készülék lehet. Látszólag mindeki ugyanazt hozta le, részletek nincsenek róla.
[ Szerkesztve ]
-
Morph76
aktív tag
És a 75 coll sem óriás 2021-ben, de mind1...
-
félisten
válasz Acélfarkas #8 üzenetére
DLSS / FSR ezen tud segíteni,( az FPS számon) persze kérdés a képminőség .
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
bfkerek
csendes tag
Ok, 48Gbps HDMI 2.1 kábel 4k@120Hz akkor 8k@120Hz az 192Gbps valamilyen kábel... (a displayport 2.0 80Gbps)
Honnan szerezzek 410 Gbps-es kábelt amin átküldöm a Tv-re a 256Hz-es 8k adatot?
Vagy azt úgy hogy?Maradjunk csak filmeknél... a "gyűrűk ura" 8k @256Hz... 3,5TB? hevc
Majd 4TB-s nvme ssd-ken árulják a filmeket? vagy először fel kell másolni a tv memóriájába valami terabites optikai kábellel? -
Cs1csó
félisten
válasz Acélfarkas #2 üzenetére
PR, semmi más. Jelenleg még a 4K tartalomban sem tobzódunk. Normál tévéadás egyáltalán nincs csak filmek.
Az irány jó, csak úgy lehet elől maradni egy piacon ha folyamatosan fejleszt az ember és előre tekint nem hátra a versenytársakra, hanem mindig előre. -
F_Balazs
aktív tag
válasz Acélfarkas #8 üzenetére
Kevered a frame/sec-t a Hz-cel.
-
Acélfarkas
senior tag
-
Semplar
őstag
Végre már! Épp jelzett a bank, hogy a pénztárcám megtelt.
[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
F_Balazs
aktív tag
Gémerek álma lesz...
-
fatpingvin
addikt
olcsó nem lesz, de legalább felmerül a kérdés hogy mire jó ez azon kívül hogy elmondhatjuk hogy megcsináltuk
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Acélfarkas #2 üzenetére
4K necces milyen jateknal, milyen grafikai beallitasok mellett? Nincsen abszolut ertek, vannak regebbi jatekok amik 8K-n is siman el tudnanak futni. Mas meg full HD-n is beszaggat.
-
veterán
Gamereknek? 8k vajon milyen játék támogat? és milyen hardver hajt meg?
duree54
-
Acélfarkas
senior tag
válasz szabi__memo #1 üzenetére
Szimulátoroknál esetleg hasznos lehet az ekkora képméret. Csak 8k-t 265Hz-en mi hajt ki? Még 4k-nál is necces a legerősebb kártyákkal is. Vagy a köv. konzolgenererációkra gondolnak már most.
[ Szerkesztve ]
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
szabi__memo
nagyúr
75" és gamerek? Az gyakori lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest