- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alukard
senior tag
-
moonman
titán
"An attacker who successfully exploited this vulnerability could gain the same user rights as the logged-on user."
viszonthallásra."most az átlag userra gondolok, a cégeket, szakmabélieket hagyjuk ki"
ehhez képest Guglinál is mindenki adminként nyomult. fasza cég lehet.[ Szerkesztve ]
-
Alukard
senior tag
válasz WonderCSabo #155 üzenetére
Ez egész csak arra akart példa lenni, hogy nem is olyan régmúltig mennyire volt integráns része a windowsnak az IE... ez volt a legjobban szemléltethető, és emiatt voltak az IE biztonsági rései veszélyesek, legyenek azok bármlyen kicsik...
Amit moonman elhessegetett "google hisztiként", csak apróság címén azért mégsem volt olyan apróság...
An attacker could exploit the vulnerability by constructing a specially crafted Web page. When a user views the Web page, the vulnerability could allow remote code execution. An attacker who successfully exploited this vulnerability could gain the same user rights as the logged-on user. If a user is logged on with administrative user rights, an attacker who successfully exploited this vulnerability could take complete control of an affected system. An attacker could then install programs; view, change, or delete data; or create new accounts with full user rights.
forrás: [link]
Tény, hogy admin jogu usernak kellett lennie a gépet használónak, de otthon pl ki nem adminként használja (most az átlag userra gondolok, a cégeket, szakmabélieket hagyjuk ki)?
Kár hogy a nem annyira sikeres vista-ra kellett várni, hogy megjelenjen az UAC ami mondjuk unix alapu rendszerekben alap...
Nem rajongok az M$-ért, és igyekszem nem haterként szerepelni.
Nem bánom, hogy meg kellett szüntetniük az integrációt, jobban örülnék ha más nagyvállalat is így tenne.A trend az trend, befolyásolni lehet, megszabni nem. A terméknek is jónak kell lennie ahhoz, hogy a marketing is menjen rendesen. Így épül föl a cég hitelessége, így fogalmazódik meg a márka, alakul ki a márkahűség. Mindenkinek megvan az elképzelése, hogy melyik jobb neki. Moonman ActiveX és M$ megszállott (szerintem ezzel ő nem ért egyet, de mindenki más igen), van aki operázik, vagy krómoztat, de van aki a rókát hajszolja kutya nélkül egérrel. Az igazi hardcore meg hagyja a fenébe a csicsát és lynxet használ.
Ez a topic elment böngészőháborúba...
[ Szerkesztve ]
https://blackfyre.ninja
-
Alukard
senior tag
válasz WonderCSabo #149 üzenetére
"mintha az IE nem is egy alkalmazás lenne, hanem maga a rendszer."
Ez már nem áll fönn, de fönn állt korábban.
-
Alukard
senior tag
válasz WonderCSabo #147 üzenetére
Igen, csak ebből az IE-t megnyitja részből a felhasználó nem sokat érzékelt... leszámítva 1-2 apróbb változást az ablakon, kb ott kimerült, hogy a jobb felső sarokban a winfos logo helyett IE logo...
A legtöbb felhasználót nem érdekli mivel netezik, csak menjen... azt, hogy pistike tette föl és azért használja azt az már más tészta, de az hogy melyik böngésző miért jobb a másiknál az csak azokat érdekli akik tudatosabbak.
Engem sem érdekel melyik kocsi miért jobb, de sorolhatnám tovább...https://blackfyre.ninja
-
Alukard
senior tag
válasz WonderCSabo #143 üzenetére
naja... most már, de elötte mukkanás nélkül behozta a kért oldalakat...
-
floatr
veterán
"hiszti" + "[a FF] minden idők leglyukasabb böngészője"
Ja, igenSzerintem meg az a hiszti, amikor valaki képes azon lovagolni, hogy nyilvánosan hány hibát találnak, miközben a nem nyilvánossal kapcsolatos információk nincsenek, a javítási idő meg le van szarvazva.
Az a legszebb, amikor "a világ gépeinek milliárdjaira kell tekintettel lenniük", hogy mennyire kompatibilisek legyenek a javítással, közben az egész csak amiatt történik, mert ők maguk gyúrták össze keményen a rendszerrel olyan szinten, hogy két különböző verziót fel sem lehet telepíteni nagyobb hekkelés nélkül, mintha az IE nem is egy alkalmazás lenne, hanem maga a rendszer. Nem mondom h egy fos, de elég gáz így ebben a formájában.
-
hack69
aktív tag
válasz Morden24 #131 üzenetére
2000-ig fizetős, utána meg 2005-ig ad-sponsored? Miközben 2004-ben már az fx röhögött a pofájukba? Az Opera azért tart ott, mert elkövették az összes üzletileg lehetséges hibát az elmúlt másfél dekádban
A Google tette ingyenessé és reklámmentessé az Operát, tehát ez nem üzleti hiba volt az Opera részéről, hanem túlélő show. Lehet hogy ez is közrejátszik a részesedésének alacsony arányában, de az Opera felhasználóit a legnehezebb elcsábítani (egy régebben linkelt oldal szerint), így annyira nem tűnik vészesnek a dolog. Érzésem szerint hiányoznak a kapcsolatok az Operának, így emiatt nehezebben indul be a szekér. Érdemes lenne Kína, India és Brazília felé fordulni, mert ezek később (Kína most is) fontos ugródeszka lehetnek. Az USA meg be van gyöpösödve (másfelöl software=made in usa felfogás sem előnyös) és nehéz és túl drága oda betörni egy Európai cégnek.
-
floatr
veterán
válasz Morden24 #135 üzenetére
Nem volt hibás az üzleti modell. A ms legyalulta a piacot 10+ évvel ezelőtt. Vagy ez már az opera üzleti modelljének a hibája volt...? Más kérdés, hogy a mozilla a netscape-es kódbázis egy részével nyílt forrásúként először a guglival szövetkezve tudott más üzleti modellt felmutatni, amit aztán az opera is tudott alkalmazni. De valóban, kár ezen rugózni
Ezt a marketinges témát meg szvsz kár erőltetned. Mindenki tudja, hogy bőven van szerepe, de eltúlzod a jelentőségét.
-
Morden24
nagyúr
de böngésző fejlesztéséből nem tudtak megfelelően profitálni a ms tevékenysége mellett.
Egy hibás üzleti modellért nehogy már megsajnáljam őket. Elszúrták, kész passz. Tény, hogy többet érdemelne a (jelenlegi) O/A böngésző, mint amennyi a részesedése, de azért nem fogok más céget ekézni, mert az Operának nem sikerült az (MS mellett), ami másnak igen (MS mellett).
Egyébként meg nem arról beszélek h "mi lett volna, ha...", hanem arról, hogy nem kis ferdítés kizárólagosan marketing alapokra fogni a jelenlegi állást.
Miért? Azért, mert egyéb, megelőző marketingtevékenység is kihatással volt az eredményekre? Hát így működik a világ könyörgöm.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #130 üzenetére
Tudtommal a wrapper véd a pluginben történő hibák esetén is, nem csupán crash-mentesítés.
(#131) Morden24 Az opera azt az üzleti modellt választotta, amit a netscape. Később sem talált megfelelő szponzorokat, miközben a ms keresztbe finanszírozta az exploder fejlesztését, a mozilla meg többek közt a gugli pénzéből röhögött. Különösebben nem akarom védeni őket, de böngésző fejlesztéséből nem tudtak megfelelően profitálni a ms tevékenysége mellett.
Egyébként meg nem arról beszélek h "mi lett volna, ha...", hanem arról, hogy nem kis ferdítés kizárólagosan marketing alapokra fogni a jelenlegi állást.(#133) moonman nem volt hotfix, nem volt advisory, nem volt patch, full disclosure után is csak hetekkel később. Ami kiderült, az az h nem értett egyet a besorolással kapcsolatban a bejelentő és a ms, és ezek szerint nem a ms-nak volt igaza. Azt meg megszoktam h nem érted a problémát. A secunia jelentés kőbe vésett mantra, ez a két eset meg bagatell marhaság, ami csakis az érintett 30-40 multi hibája
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
gondolom egyik sem volt annyira kritikus, hogy 3 percen belül foltozni kellett volna, különben összedől a világpiac. valamint ilyenkor mindig adnak rá hotfixet, amíg kijön a patch. nem értem, mi a problémád, inkább írják meg két nap alatt, de legyen szar? ez nem nintendo, itt ha elkúrnak valamit az egész világ szív.
-
Morden24
nagyúr
Az Operának az tett be, hogy a cégvezetők alapban hülyék voltak, de még ráadásul volt egy pár éves fáziskésésük is.
2000-ig fizetős, utána meg 2005-ig ad-sponsored? Miközben 2004-ben már az fx röhögött a pofájukba? Az Opera azért tart ott, mert elkövették az összes üzletileg lehetséges hibát az elmúlt másfél dekádban (az utóbbi években erősen próbálnak kompenzálni).Fogalmam nincsen amúgy, hogy hol tartana. Nagyon nincsen kedvem "mi lett volna, ha?" fejtegetésekbe bonyolódni, mert érdektelen. Nem úgy lett, oszt' csoki.
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #126 üzenetére
A FF csak a plugineket teszi sandboxba, a chrome(ium)nak van egy saját komplett implementációja minden rendszeren nem csak pluginekre, de vista/win7 alatt a rendszerét használja.
-
floatr
veterán
Mint minden más is akkor. De magyarázd el a Northrop-Grumman munkatársainak, meg a fél világnak, hogy hogyan is kell használni jól, amikor több lejelentett kritikus bug féléveket kallódott a "kompatibilitás tervezési és ellenőrzési osztályon", mígnem véletlenül megjelent egy full disclosure listán is, amikor egyéb helyeken már eladhatatlanná vált.
(#125) Morden24 az egyetlen problémám ezzel a felvetéssel az, hogy folyamatosan ignoráltad azt, hogy az IE ott figyel telepítve, és ennyire előtérbe helyezted a többi gyártó marketingjét. Ez tett be végül a netscape-nek, és az operának is. A FF-nak volt egy jó közösségi marketingje, a szarafinak a "just works", a chrome-nak a guglis szolgáltatások "hátszele", de ezek mind eltörpülnek azzal szemben, hogy a júzernek már ott van a szájában az IE, amit a jelenlegi állapothoz sokaknak le kellett váltani. Hol tartana mindez, ha eleve választania kellett volna az embereknek, netán kizárólag marketing alapon...?
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Nézd, arról nem tehetek, hogy te folyamatosan úgy akarsz beállítani, hogy az IE-t próbálom propagálni a többi böngésző ellenében. Amikor azt mondtam, hogy a marketingeszközök a leglényegesebbek, akkor az IE-t sem tekintettem kivételnek. És igen, a Windows-integráció (amellett, hogy még mindig pofánvihognék valakit, ha kiad egy olyan OS-t, amivel nem lehet netre menni out-of-the-box), az egyik (ha nem a legdurvább) ilyen.
Értem én, hogy sokkal jobban lehet vitatkozni, ha a partnert köcsög multiszekértoló MSfanboynak próbáljuk beállítani, csak kicsit már kezd uncsivá válni ez a dedó.És most erre mit lehet mondani? Az XP jövőre jubilál. Cseréljék le. Vagy nem kell admin módban mindenre yes-t nyomni. A többi böngésző mennyivel biztonságosabb XP-n? Mert az tiszta sor, hogy Vistán, 7-en az IE nem problémás, sőt: talán biztonság szempontjából a legjobb.
Ja, tényleg: hol is tart az alter böngészők sandbox implementációja? Mintha fx-nél is lett volna ilyesmi, talán mentek Redmondba is "közösbe dógozni", meg minden. Többiek, valami?[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz Morden24 #114 üzenetére
Az egészből csak azt nem látod akkor, hogy a ms egy explodert pakol a zemberek gépére Innentől fogva a véleményük már semmiképpen nem befolyás nélküli, "akárhogy is ragozod".
Tök jó ez a vita, egyre jobban tetszik. A legjobban az -- ez nem pont neked címezve -- amikor olyan jótékonyan elfeledkezik mindenki arról, hogy egyrészt a legújabb exploderek akkor biztonságosak, ha nem XP-vel használják őket (ez önmagában elég bukó az XP becsült 54,28%-os részesedésével), másrészt a túlságosan sok céges rendszerben használnak 6-os, sőt 5.5-ös változatokat.
-
negyedes
addikt
válasz WonderCSabo #121 üzenetére
olyan lesz mintha nem lenne aero(pedig van, nem lovi le) es ossze vissza lehet csak mozgatni az ablakot, vagyis nem arra megy amerre te huzod. de ez igy van mar a legelso betatol.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Morden24
nagyúr
válasz WonderCSabo #118 üzenetére
Okés, erre akartam utalni, hogy amikor "nem volt" nagyon alternatíva, az kb. 2004 volt, amikor indult az fx, viszont akkor jó is volt. Később pedig már alternatíva is volt, meg lassú fx is volt
-
Morden24
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy nem voltak panaszok (teszem azt, egy IT fórumon), de ez nem gátolta meg abban, hogy IRL komoly részesedést érjen el. Ebből meg az következik, hogy bár ezek a problémák bárki által tapasztalhatóak (ja, nehéz nem észrevenni, hogy a júzert rákattint a róka ikonra, és megy a homokóra 2-3 másodpercig, vagy akármeddig), de mégsem érdekelt senkit, mert meggyőződés volt, hogy az fx bizony jobb, mint a [valami]. És erre a sokszor emlegetett plug-inek sem szolgálnak indokkal, mert ugye felmérések szerint a legtöbben szűzen használnak fx-et.
Alternatíva meg a Chrome előtt is volt, szóval azért ez így nem igaz. Vagy konkrétan 2004-re gondolsz? Én úgy emlékszem, hogy a 2.0-tól felfelé kezdett problémás lenni erőforrásilag az fx, de lehet, hogy nem jó a memóriám
[ Szerkesztve ]
-
válasz Morden24 #114 üzenetére
"Anno senkit nem érdekelt, hogy az fx egy terhes anyatetű sebességével hajlandó elindulni, vagy hogy egy totál resource hog memóriaügyileg."
Ezzel nem ertek egyet. A Chrome megjelenese elott is emlekszem a panaszokra hogy milyen kibaszottsok RAM-ot felzabal a Firefox, meg hogy mennyire be tud fagyni - foleg hogy akkoriban a 4 GB RAM meg nem volt gyakori -, csak eppen nem volt jobb alternativa.
Mondjuk eleg neccesnek tartom, hogy a UI a mostani gepemen is kepes befagyni (kifeheriti a Windows), en meg csak leshetek es varhatom, hogy egyszercsak feleledjen. Vagy hogy hogy beakad egy letoltes elinditasakor...
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
zoltanz
nagyúr
Netscape nem halt ki a SeaMonkey az utódja, Mozilla Application Suite-ként ismert programcsomag kódbázisának továbbfejlesztése. Míg a Mozilla Foundation, és cégei, a Mozilla Corporation és a Mozilla Messaging az egyedülálló Firefox és Thunderbird alkalmazások fejlesztésére fordítja erőforrásait, a SeaMonkey projekt mögött álló közösség a „mindent egybe” stílusú internetes programcsomag megőrzését és továbbfejlesztését határozta el.
-
Morden24
nagyúr
Ebből csak azt láttam, hogy TE (mint valszeg ezen emberek által elismert szakértő, vagy legalábbis hozzáértő) Chrome-ot teszel a gépükre, tehát az első döntést már meg is hozod helyettük. Innentől fogva a véleményük már semmiképpen nem befolyás nélküli, "akárhogy is ragozod".
A felsorolt előnyökből egyik sem izgat fel. A goggle acc biztosan nagy előny, hál'isrennek nekem nincs
A nagy felületet eddig is el tudtam érni, én IE8 alatt is kikapcsoltam a status bar-t, a command bart, a favourites bart, szóval nem esem hanyatt attól, hogy a Google ezt nekem 3 kattintással kevesebbért adja a kezembe.Ez a gyorsaság meg szimplán újkori buzzword, éppen divatos fokmérő. Anno senkit nem érdekelt, hogy az fx egy terhes anyatetű sebességével hajlandó elindulni, vagy hogy egy totál resource hog memóriaügyileg. Mert éppen akkor ezek a dolgok lényegtelenek voltak. Most meg nem az. Trend, és pont.
Ha holnap kitalálják, hogy az a trend, hogy legyen dedikált torrentkliens a böngészőben, akkor meg majd az O/A-t fogja mindenki isteníteni, és azt kezdi el másolni mindegyik konkurens.[ Szerkesztve ]
-
Alukard
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #112 üzenetére
Nekem már csak 1 kiegészítés hiányzik a chrome-ból is váltok FF-ről... de szépen fejlődik
Most már csak azt szeretném ha az e-bankom is szeretné...https://blackfyre.ninja
-
Sweet Lou 6
addikt
Ebben van igazság. Középkorúaknál, öregeknél és fiataloknál is láttam, hogy FF-ról, IE-ről Chromera váltott. Az indok a gyorsaság, egyszerű kezelhetőség volt. Pl. el se hinnétek hányan mondták, hogy dejó, hogy nincsen felső menüsor. Annyira nem tudták mire való, hogy idegesítette őket. Ja meg hát a keresősávot is utálták, már IE6-ban a címsorba írtak mindenféle fogalmat, kifejezést is, amire ráakartak keresni. A Google nem találta fel a spanyolviaszt, csak rájött, hogy az emberek nagy része igénytelen, ezt pedig okosan kihasználja.
sweetlou6.wordpress.com
-
marcias
őstag
Most erre meg azt mondom, hogy újabban minden gépre, amit telepítek, Chrome-ot teszek. Olyan emberek gépeire, akik korábban vegyesen használtak mindenféle böngészőt. Ettől függetlenül mindegyik gépen fent hagytam az IE-t is, ott volt a gyorsindítón. Mégis, mindenki ezek közül a Chrome-ot használja, és többen kiemelték, hogy milyen gyors, és hogy "semmi csicsa".
Szóval, akárhogyan is ragozod, te azt állítod, hogy az emberek többsége tudatlan birka, aki azt használja, amit elé tesznek. Szerintem meg nem. A marketing abban segít, hogy a user megismerje, kipróbálja a böngészőt, majd utána választ.Amúgy hogy én miért használok Chrome-ot? Elsősorban azért, mert hozzá lehet kapcsolni a Google Fiókot, és emiatt marha kényelmes a több gépet használóknak (könyvjelző, bővítmény és beállítás szinkronizáció). Ezen felül pedig nagy a hasznos felület, ami a 16:9-es arányú kijelzőknél nem kicsi előny. Aztán ott van még az is, hogy bár kicsit eszetlenül ugrálnak a verziószámokban, nem lehet letagadni, hogy a 7-es verzió már durván jó, és talán összességében a legdinamikusabban fejlődő böngésző. Legutolsó sorban pedig én igencsak kényelmesnek találom, a kezelőfelülete pedig pont annyi, amennyinek lennie kell.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
a chrome a 21. sz 2. évtizedének firefoxa, bár ezt még nem annyira trendi használni mint az ff-et volt anno
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Dakos
tag
válasz WonderCSabo #108 üzenetére
Az emberek által vélt leggyorsabb.
Tudod 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 secundumal gyorsabban hozza be az oldalakat mint a második leggyorsabb[ Szerkesztve ]
What is the browser? Is the Yahoo :DDD :D :DD :C
-
Dakos
tag
válasz WonderCSabo #105 üzenetére
Olyan nincs h legjobb böngésző ezt én is tudom de olyan van h leggyorsabb de ahogy mondtad a tesztek nem számítanak és igazából nem is nagyon lehet lemérni őket úgy h reális képet kapjunk.
Ezért használok én több böngészőt egyszerre jelenleg is két böngésző van fent egy Fx 4.0 Minefield és egy Chrome 6.0 az Fx nekem h teszteljem a Chrome meg öcsémnék mert az vagányabbWhat is the browser? Is the Yahoo :DDD :D :DD :C
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz WonderCSabo #105 üzenetére
,,az a legjobb böngésző, amivel a adott user a legkényelmesebben böngészik." - ez mennyire igaz!
sweetlou6.wordpress.com
-
WonderCSabo
félisten
Ezt az oldalt csak úgy találtam meg, h. rákerestem Googlevel az Internet Explorer kifejezésre a mozilla.com domainen.
sh4d0w: Pontosan.
Dakos: Jelenleg már gyorsabb minden teszten az Fx4. De ezek a tesztek nem számítanak - az a legjobb böngésző, amivel a adott user a legkényelmesebben böngészik.
-
Dakos
tag
"Ami valljuk be eddig jórészt igaz volt web böngészési sebességet tekintve."
És nem elképzelhetetlen h ezután is az lesz egyes teszteken az FF4 gyorsabb az IE9nél és még fog gyorsulni az FF.
-
Fecow
aktív tag
Hálás köszönet.
Szóval 2 kijelentés, amiből az egyiket egy Washington Post újságíró írta, de oké ez is legyen az övék, mivel hivatalosan felvállalják.
Kákán is csomót keresnék egy picit, ha megengeded.
"going from IE to Firefox is like trading in your minivan for a sports car."
hogy téged idézzelek:
"hátizé, ez azért messze van az "ócsárolástól", teljesen korrektül leírja, mi van" (korrektség miatt, igaz ők említenek nevet)
Nem azt mondják, hogy az IE szar azt mondják ők marha gyorsak hozzá képest. Ami valljuk be eddig jórészt igaz volt web böngészési sebességet tekintve.Egyébként részemről nem folytatnám ha nem gond, nem érdekem nekem a firefoxot megvédeni. Én csak arra akartam eredetileg reagálni, hogy a Microsoft igenis hangoztatta, hogy az IE biztonságos, és nagyon fontos szempont volt a biztonság fejlesztésekor, hiszen nagyon komoly támadások érték korábban emiatt, mind közhangulatilag, mind konkrétan technikailag.
Nyergeld meg a nagyot
-
A "lelépéshez" kellett az is, ami miatt majdnem feldarabolták a Microsoftot: törvényellenesen kihasználni a desktop OS-en lévő fölényt a böngészőpiac megzabálására. Erről mindig nagyvonalúan megfeledkeztek, pedig csak a Bush-adminisztrációnak köszönhetően nem történt meg végül a feldarabolás.
https://www.coreinfinity.tech
-
Alukard
senior tag
Na igen... évekig a 6os SPx -el, de semmi lényeges újítás és helyenként a az általad korábban említett biztonsági csík nehezítette is a használatot...
Az FF jött elő egy "újítással" amit reklámoztak is, nem úgy mint az opera...És személy szerint eléggé gáznak érzem, hogy valaminek a 8as verzióját meg kell várni, hogy valami szabvány szerűséget kövessen a dolog...
Eléggé undorító, hogy amikor valaki weblapot fejleszt kell egyszer szabvány szerint és 1x az M$ elképzelése szerint... (főleg, hogy a transparens png-ket nem igazán szereti).
Az IE csak azért rendelkezett ilyen mertékü felhasználói bázissal mert jött a rendszerrel és az emberek többsége nem is volt rendesen tájékozódva a lehetőségeiről, és úgy voltak vele, hogy jó lesz ez is.Igen, ActiveX... szép, szép... de nem is kellett nagyobb biztonsági rés mint amit te is leírtál. Az FFben legalább keresni kellett...
Ezek után csodálkozik az M$, hogy már nem kell senkinek sem az IE... én kérek elnézést...
Persze, nagy cégek így, úgy... akkor amikor az webalapú SWjeiket elkezdték fejleszteni nem igazán volt más technológia az asp-n kívül ami elég összetett volt a dolgokhoz... azóta ez változott, csak mások nem követték a változást és megmaradt az M$... de most már egyre több minden köti őket és kénytelenek átgondolni a dolgokat, lásd Silverlight (erre kíváncsi vagyok, mert van benne fantázia).
Az oktatási cég aminél dolgozom saját magát szivatta be azzal, hogy M$ alapokra helyezte a rendszerét, és itthon nem veszik... M$ SQL vagy Oracle szeró kell hozzá, W2k3 vagy frisebb az IIS miatt, Office 2k3 is, és ez mind pénz, pénz és pénz... nem beszélve arról, hogy rendszer ára is igen borsos... PHP-ban, saját licensz és ionCube segítségével ugyan ott tartanak és a költségeknek csak a töredéke
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #98 üzenetére
Ja, hogy van ilyen oldala, hogy váltás? Én a faq alatt kerestem, azt írta.
ツ Headphones on - World off
-
WonderCSabo
félisten
És visszatértünk a gyökerekhez. Ezt már mondtátok.
És megtaláltam az Internet Explorer dumát is, éljen.
"Speed: going from IE to Firefox is like trading in your minivan for a sports car."
“There may be no easier upgrade to your Web experience than a switch from Internet Explorer to Firefox”
Ez mondjuk számomra igaz, de egy átlaguserre nem.
Egyébként ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #94 üzenetére
nézd, az, hogy a 90-es években a Netscape jó volt, az nem kérdés, de aztán jött az IE és mérföldes lépésekkel lelépte, NS megrekedt. és bizony a Firefox sem azért lett ilyen sikeres, mert annyira jó volt, hanem, mert óriási hype-ot és IE-gyűlöletet építettek köré, ami az immár MS által elhanyagolt IE miatt sokaknál be is jött. röviden ennyi a történet.
-
moonman
titán
"Other browsers either don't offer you this level of protection or require you to download and configure third-party add-ons to get it."
hátizé, ez azért messze van az "ócsárolástól", teljesen korrektül leírja, mi van, ráadásul nevet nem említenek.
mutatok hivatalos anyagot, nem is kell messzire menni: www.firefox.com, nyisd le a faq válaszait és számold meg, hányszor említik az Internet Explorer-t. eleve az egész lap az IE-ről való váltás körül forog. MS feltenne egy ilyen marketingoldalt IE-nek másnap rárontana a fél internet.
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #90 üzenetére
volt.
-
Fecow
aktív tag
Ettől függetlenül állították, amit te tagadtál. Az állításuk igazságtartalmát nem kívánnám megítélni.
Kiemelném neked:
"Other browsers either don't offer you this level of protection or require you to download and configure third-party add-ons to get it."
Nekem nem ez úgy tűnik, minthogyha a többieket ócsárolnák. De legyen igazad kommunikációs technikailag nem ugyanaz azt állítani, hogy mi vagyunk a jobbak, vagy azt állítani, hogy a többi szarabb, mégha szemantikailag ez ugyanaz is.Ha megkérlek mutatsz nekem, egy hivatalos marketing anyagot, ahol a konkurens böngészőgyártók kiemelik, hogy az IE szarabb és nem azt, hogy ők a jobbak? Én sajnos most így hirtelen nem találtam.
Nyergeld meg a nagyot
-
Dakos
tag
válasz WonderCSabo #82 üzenetére
Ha visszaolvasol akkor láthatod h arra írta moonman h én azt állítottam a találat nem egyenlő azzal h mennyi biztonsági rés van benne.
És erre írta ő illetve te h ez nem számít mert ha senki nem tud róla akkor nem tudják kihasználni.
Ezért írtam én h igenis számít mert abban nem lehetünk biztosak h senki nem tud róla.Tehát beszélhetünk feltételes módban és mondhatjuk h ha senki nem tud róla akkor nem létezik és ez esetben igaz az h az FF a legkevésbé biztonságos böngésző vagy elhagyhatjuk a feltételes módot és akkor már egy kicsit reálisabb képet kapunk.
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #87 üzenetére
lehet, hogy az őse öreg, de akkor is bughalmaz (volt), ezt nehéz tagadni.
-
moonman
titán
a te logikád szerint akkor minden jelenlegi és jövőbeni szoftver is hatalmas bughalmaz, tele javítatlan biztonsági résekkel. csakhogy az a hiba, amit 3 év múlva fognak az akkori módszerekkel felfedezni, az ma még nem számít annak, sőt semminek nem számít, mivel nem találtak rá fogást. remélem, érthető.
-
moonman
titán
válasz Sweet Lou 6 #80 üzenetére
egyrészt a Netscape nem csak az MS miatt halt ki, hanem mert szar volt (ugyanúgy nem foglalkoztak vele, mint később MS az IE6-tal), másrészt mit mondjak, elég szar munkát végeztek.
-
Fecow
aktív tag
Na de kérlek....
"IE-t sosem hirdették azzal, hogy mi vagyunk a fort knox, a többi meg vírusmágnes szar."Oké, hogy most gőzerővel nyomatják a 9-es bétát, ahol mit ad isten a szépség, és sebesség a szlogen. Na de azért hiába kezdték el le vakarni a 8-ast minden marketing anyagával a default ie letöltő oldalról, ne legyen már ilyen rövid a memóriánk. A faster, safer, easier volt 3 fő marketing szlogen. Sikerült azért találjak egy gyöngyszemet.
Hogy értsük egymást.
Internet Explorer 8 helps protect you from today's threats, including malware and phishing, as well as emerging threats that can compromise your computer without your knowledge. Other browsers either don't offer you this level of protection or require you to download and configure third-party add-ons to get it, but with Internet Explorer 8 you get it right out of the box, and turned on by default.Nincs semmi bajom, hogy ezzel reklámozták az IE-t, csak furcsállom, hogy pont te nem találkoztál ezzel illetve felejtetted el...
Nyergeld meg a nagyot
-
Sweet Lou 6
addikt
,,3. IE 15 éves szoftver, nyilván sokkal kiforrottabb, letisztultabb, mint egy alig 6 éves, így eleve helyzeti előnye van." - neharagudj de ez azért elég erős ferdítés, hiszen a Firefox a Netscape szabaddá vált kódját vitte tovább, ami szintén nem mai gyerek.
sweetlou6.wordpress.com
-
Dakos
tag
válasz WonderCSabo #78 üzenetére
Már javítottam és kifejtettem bővebben.
A Mozzilla helyett persze írhattam volna bőngészőgyártó céget mert ez nem csak rájuk igaz hanem az MS-re, Googlere s mindenkire aki böngészőt gyárt.What is the browser? Is the Yahoo :DDD :D :DD :C
-
-
Dakos
tag
1.Ez nagyon nem igaz.Attól h a Moziila nem tud róla más még tudhat róla és sztm a Crackerek és a programozók nem nagyon osztják meg egymás között az információikat.
4.Én nem az IE6al hasonlítottam össze hanem úgy általában az összes verziót együttvéve csak te félre értetted.
Amúgy addig van értelme foglalkozni az IE6al amíg végleg ki nem hal DOST már senki nem használ IE6-ot viszont még igen.
A többivel úgy ahogy egyetértek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #72 üzenetére
igen, de ha mondjuk teszem azt másikat használ, akkor ezek szerint azzal sem sznved csorbát, ugye? mert akkor részünkről nagyjából felesleges itt kampányolni egyik vagy másik mellett, illetve ellen.
szóval legyen mindenki heppi, és utáljuk együtt a safari-t, mert az csúnyagonosz alma
-
moonman
titán
1. amíg egy biztonsági rést nem találnak meg, az nem létezik.
2. FF-ban eddig többet találtak (mint IE-ben 2004, tehát a Firefox indulása óta).
3. IE 15 éves szoftver, nyilván sokkal kiforrottabb, letisztultabb, mint egy alig 6 éves, így eleve helyzeti előnye van.
4. ugye 2010-ben nem akarunk az IE6 és korábbi verziók problémáival túlzottan foglalkozni? vagy akkor most vegyük elő a DOS-t? mert biztos abban is maradt még jópár a mai technológiával játszi könnyedséggel kiaknázható hiba. -
Dakos
tag
Amire meg te alapozod az állításodat az egy nagy ferdítés.
Gondolom olvastad néhány cikkben illetve statisztikában h az FF-ben találtak a legöbb rést és ebből neked rögtön az jött le h az FF-ben van a legtöbb rés.
Csak h a kettő véltlenűl sem téveszthető össze mert a cikkekben és a statisztikákban is azon van a hangsúly h találtak és nem azt írják h ebben van a legtöbb de még ha ezt is írnák ez akkor is csak egy nagy ferdítés.
Ezen felül azt is elfelejted megemlíteni h egy böngésző biztonságát nem csak ebben mérik.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz WonderCSabo #67 üzenetére
No offense, és remélem nem robbant ki újabb vitát, de most pont a Chrome vette át a divatböngésző szerepét, amit sok hozzáértő (és még több "hozzáértő") ajánl
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #64 üzenetére
Mondjuk azt el kell ismerni, hogy szerény kis hazánkban pl. elég jó kis gerillamarketing volt/van mögötte.
(#65) Morden24: Ok, rendben, csak tényleg ne hozzuk már ki azt, hogy a marketing az egyedüli oka mindennek.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Hm? Szerintem félreértettél. Az Fx, Safari, Chrome trióra elismerőleg mondtam, hogy "ott tart, ahol", az O/A-ra meg lesajnálóan, hogy a minősége szerintem jóval magasabb, mint amit a szánalmas részesedése sugallna, ha csak az alapján ítélnénk meg.
Az IE meg IE. Én úgy gondolom, hogy a 9-essel lassan meg is felelhetnek a nagy részesedésnek, de amúgy sosem állítottam, hogy a legjobb böngésző lenne attól függetlenül, hogy nekem a default böngetőm. Én csak simán úgy találom, hogy NEKEM megfelelő(#64) WonderCSabo: Pár tucat kommenttel korábban már kifejtettem, hogy a Mozilla leginkább gerillamódszereket használt, ami egyébként (bizonyos feltételek megléte mellett) simán lehet igencsak hatékony. Egyébként gerillamarketing-módszerek alkalmazására ugyanúgy vannak professzionális cégek, mint a "hagyományosok" esetében. Sőt, itthon ilyenből van néhány kifejezettten színvonalas
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
-
ntomka
nagyúr
Már majdnem írtam, hogy végül is egyet tudok veled érteni, de...
"és ezért tart egy Fx, Chrome vagy éppen Safari ott, ahol tart, és ezért van egy Opera a béka segge alatt"
...csak ott tartunk, hogy az IE a legjobb, az FF-t, Safarit és Chromeot csak a marketing adja el, az Operát meg, hát semmi? Értem én.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Mint már mondtam, a reklámokat és egyéb promóciós módszereket én nem kizárólagosnak tartom a böngészőválasztás (vagy történetesen más egyéb akármi) esetében, hanem a legnagyobb jelentőségűnek. És nem azt mondtam, hogy nincsenek kivételek, hanem azt, hogy a kivételek kisebb halmaz, mint aki nem kivétel. Ez nem is meglepő, ezért épül nem egy, hanem több komplett szakma ezen dolog köré, ezért költenek el a cégek milliós dollárösszegeket (és ezért tart egy Fx, Chrome vagy éppen Safari ott, ahol tart, és ezért van egy Opera a béka segge alatt - bár utóbbinál csak erős szépítés, hogy a promóció hiánya a fő ok... inkább az éveken keresztül folytatott hibás üzletpolitika és botrányos helyzetfelismerés a cégvezetők részéről; szóval a lényeg, hogy marginális részesedése van desktop OS-en - pedig azt nem lehet rá mondani, hogy rossz böngésző, sőt).
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem minden a marketing, illetve, hogy nincs mindenkire hatással döntéshozatalnál (még ha a példámban szereplő személyre lehetett is volna, de jelen esetben nem volt), szóval azt állítani, hogy a statisztikák csak amiatt alakulnak úgy, ahogy mert valaki(k) jó reklámot csapnak a termék mögé, hülyeség. Persze a másik végletet sem kell a mondandómból kiolvasni, mert persze sok emberre hatnak az ilyesmik, de a valóság valahol középúton van, akármilyen nehéz elhinned.
-
Morden24
nagyúr
Most igazából azt mondtad, hogy nem volt hatással valakire reklám, mert nem látott soha semmilyen reklámot. Ha az ismerősöd (vagy te) azt sugallta volna, hogy "felteszek 5-öt, de az fx a legjobb", akkor is azt használná.
Ha meg csak az fx-et tette volna fel, akkor meg szintén.Egyébként azt is megkérdezted, hogy miért azt? Mert gondolom a válasz max. az volt, hogy az tetszett (külsőre) a legjobban. Marketingmódszer nem egyenlő azzal, hogy "Biopon ultra féláron a teszkóban". Reklám az is, ha TE a véleményeddel reklámozod. Ez is csak egy példa.
De amúgy persze, van ilyen. Biztos több is. De itt az a lényeg, hogy minek van a legnagyobb aránya, nem az, hogy mire lehet példát találni. Biztos van olyan is, aki a böngészőválasztónál letöltötte az összeset, mindegyiket egy hétig tesztelte, aztán választott. Csak nem jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Nagyon nem ismered az embereket. Pl. (tényleg csak egy pl) itt van a szomszédom. Lövése sincs az informatikához, többnyire hozzám jön a kérdéseivel. Valamelyik okos cimborája a safari kivételével az összes nagy böngészőt feltette neki (én ilyet nem csináltam volna, mert ugye felesleges), és érdekes módon teljesen magától az FF-et használja. Ért hozzá? Nem. Látott róla marketinget? Nem.
Ez tényleg csak egy példa, de ha egy ilyen van, feltételezem több ilyen is van.[ Szerkesztve ]
-
Dakos
tag
Már éppen akartam írni h nem csak az számít mennyi rést találnak benne hanem h milyen gyorsan javítják.
FF-ben ez viszonylag gyorsan megoldják IE-nek fél év kell mire kijavítják(túlzok) benne a hibákat és azt se flejtsük el h a Mozzilla fizet azért h hibát találjanak az FF-ben így természetesen nő az esély arra h hibát találjanak benne mert van mi motiválja a programozókat.
Ne felejdjük azt se h amiért nem találtak az IE-ben annyi rést nem bitos h nincs kétszer annyi benne.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Nem, ha professzionális felszerelésekről vagy szolgáltatásokról, illetve ha ilyen beállítottságú kuncsaftokról van szó (megjegyzem, itt sem non-egzisztens a különböző reklámmetodikák hatása, de jóval kevésbé jelentőségteljes, illetve más jellegű).
Minden más esetben igen. Természetesen most sarkítok, de igen, teljesen komolyan gondolom, hogy ennek van a legnagyobb jelentősége. Ezt természetesen egy IT fórumon nyilván nem könnyű elképzelni, mivel itt a társaság bizonyos része pont, hogy az említett "professzionális" rétegbe esik, vagy képzeli bele magát.[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
IE-t sosem hirdették azzal, hogy mi vagyunk a fort knox, a többi meg vírusmágnes szar. a Firefoxnál pont ezért ennyire irónikus a dolog, mert erre épült az egész reklámkampányuk, aztán amikor elérte a bűvös 20%-ot, kiderült, hogy bizony sokkal lyukasabb, mint a sokat támadott IE.
most, hogy már mindegyik relatíve biztonságosnak mondható, ezzel nem lehet eladni (noha a fórumtrollok többsége még mindig ott tart, hogy IE szar, mert MS és mert vírus), most a gyorsasággal próbálják megfogni a usert és milliszekundumokra veri mindenki a nyálát.
az egyszeri user meg csak néz bután, mert rohadtul nem érti az egészet és igazából nem is érdekli, ő csak kattint és böngész.
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
igen, de már megint nem teljes az igazság.
ha a pályafutást nézzük, akkor nézzük az internet explorer pályafutását 1-től 8-ig, illetve a hibajavítási sebességét.
nem kedvelem a tűzrókát, de nem szeretem az ilyen vetítéseket.
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Morden24
nagyúr
válasz WonderCSabo #50 üzenetére
Más reklámokat látnak, és más cégkommunikáció jön be nekik.
-
Penge_4
veterán
"és elsőként támogatja a legfrissebb webes szabványokat."
Egyet mondj azokon kívül, amiket nem ők terjesztettek be a W3C konzorcium elé és nem working draft jelenleg, hanem legalább a candidate recommendation szintet elérte.
Amúgy a szabványtámogatásával nincs is baj. Meg úgy konkrétan semmivel. Csak azzal, mikor pár fanboy arról akar meggyőzni, hogy azért ért el ekkora részesedést, mert jó, nem pedig azért, mert ha valamit így reklámoznak (hogy egy előttem szóló valakit idézzek: amin piros gomb van és dudál), akkor az is ugyanekkora részesedést érne el.
Annak meg, hogy személy szerint fapados böngészőnek tartom és a verziószámozásával sem értek egyet semmi köze az itteni, statisztikával kapcsolatos véleményemhez.
Ha az Operát elkezdenék tolni ezerrel mindenféle nagyobb oldalon és megugrana a részesedése ott is ugyanezt mondanám, hogy sok olyan felhasználója lett, akik számára mindegy mit használnak, mivel tisztában vagyok az átlagfelhasználók igényeivel.
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #44 üzenetére
Így van. Errefelé többnyire még tudatosabban döntenek az emberek.
(#47) moonman: Ezt én nem állítottam. Te is frusztrált vagy?
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
az, hogy az IE6-ban 10 év alatt nem találtak annyi bugot, mint Firefoxban azalatt a 2-3 év alatt, amíg felfutott. ne felejtük el, hogy az IE6-nak nem a sebezhetőségek száma vagy azok súlyossága a gyengélye, hanem a webes szabványok nemkövetése. az IE6 - főleg az SP1 után - egyáltalán nem volt annyira lyukas, mint ahogy azt mondogatják. (biztonsági sáv, xss szűrés ugyebár itt jelentek meg)
a rossz hírét főleg annak köszönhette, hogy itt kezdték erőteljesen használni az ActiveX technológiát, csak épp ész nélkül, rendszergazda jogokkal, nyílt ajtó volt a víruskészítőknek.
-
Angel1981
veterán
Érdekes, hogy mi magyarok ennyire eltérünk a nemzetközi átlagtól....
-
marcias
őstag
Nem tűnt még fel, hogy ahhoz, hogy egy termék sikeres legyen, nem kell feltalálni a spanyolviaszt, hanem elég pár ötletes újítás, amitől az embernek "bejön", meg jobbnak érzi. A Chrome sem váltotta meg a világot, de hozta ezt a pár újítást. Webdesignerként pedig még hozzátenném, hogy megjelenése óta ezen jelennek meg az oldalak a legjobban és leggyorsabban, és elsőként támogatja a legfrissebb webes szabványokat.
-
dajkopali
addikt
-
WonderCSabo
félisten
Sztem foglaljuk össze:
- az összes böngésző a marketing miatt terjedt el
- mindegyik szar
- mindegyik a Chromehoz hasonlít
- a Windows szar -
Penge_4
veterán
"Ja, azt én is észrevettem, hogy az utóbbi félévben mindenki arra gyúr, hogy minden böngésző úgy nézzen ki gyárilag, mint a chrome"
És emögött nincs is semmi más ok, kizárólag, hogy mekkora király a Chrome.
Még véletlenül sem az, hogy
1: Terjednek a Netbook-ok.
2: Terjednek a Wide monitorok. -> Kell a vertikális hely.
3: Az emberek többsége keres az interneten, vagy a keresőt használja még arra is, hogy eljusson a freemail, facebook, twitter, stb. oldalára, így logikusabb a címsort a keresősávval egybeintegrálni, amit mellesleg legelőször az Opera tudott eléírott "g" kulcsszóval, aztán a Firefox is elkezdte támogatni, ők a "I'm feeling lucky" változatot", mindkettőben el lehetett tüntetni a keresősávot a címsor mellől ősidők óta, aztán a Chrome-ban megjelent alapfunkcióként és mindenki összefosta magát tőle.Mi is volt még a Chrome-ban? Suggestion. Nagy ötlet, akárcsak a legújabb, Instanttal egybeépített címsorkeresőjük, ami már gépeléskor dobálja a Google találatokat.
Az egyetlen értelmes ötletük talán a beépített Google Translate volt, bár magyaroknak kb. felesleges, max angolra fordítani más nyelvekről, de hajlító nyelvcsaládba tartozó népeknél jó szolgálatot tehet.
Az indulási sebesség már nem olyan, mint volt, ráadásul ha letiltod a GoogleCrashHandler processzt, ami folyamatosan fut, akkor egyedül a Firefoxot körözi le a hidegindítás. Plusz ott a Superfetch is. Attól függ melyiket használod aktívan.
-
-
kovsol
titán
az az érdekes, hogy a magyar felhasználás mennyire elüt az átlagtól
May the Force be with you!
-
floatr
veterán
(#21) dajkopali "már" --> "más"
(#19) Morden24 Ja, azt én is észrevettem, hogy az utóbbi félévben mindenki arra gyúr, hogy minden böngésző úgy nézzen ki gyárilag, mint a chrome De használatban te is tudhatod, hogy mindegyik más, és tapasztalatból mondom, hogy nem szakértők is látnak különbséget, bármennyire is bagatellizálod.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Kicsit naív dolog a trendek alakulásának egészét a marketingnek betudni.
Mikor hogy. 2004-ben a Mozilla erősen formálta azt a trendet, amit végül meg is lovagolt. Egyébként a statikusságot sugárzó konzervatív megacorp MS mellett nem is volt meglepő, hogy egy dinamizmust, fejlődést hirdető fél teret tud nyerni. A Mozilla ráadásul kijátszotta a "többet teszel, mint csak egy alter böngit használsz" adut azzal, hogy a júzereket a "don't hurt the web" marhasággal valami nagyobb részesévé tett, és bizony az emberek imádnak passzívan aktívak lenni
De ha valamilyen oknál fogva kipróbálja, és szarnak érzi, akkor csak néhány mazo alkat nem fogja dobni a francba az egészet.
Ja, ha lenne valós különbség a böngik között a felületükön kívül. Ha elém tesznek egy Fx-et vagy egy Safarit, semmivel nem csökken a webezési élményem egy IE-hez képest. Tehát nekem végülis nem rosszabb, de egyébként meg azt mondják róla, hogy szebb-jobb-biztonságosabb-gyorsabb-megmenti a pandákat, és tényleg, hát biztos úgy is van...
El kell fogadni, hogy a legtöbb embernek tökmindegy, hogy mivel netezik, és nem azért, mert érdektelen (pedig az).
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz WonderCSabo #10 üzenetére
"Én csak azt mondtam, h. azért is terjednek az alternatív böngészők, mert jók."
Ennek legjobb példája az Opera. Nincs marketing, ami van az is szar, meg lehet nézni.
1-1,5% tudatos user, a maradék pedig a Campus programok és az ismerős feltette kategória.Viszont olyan szempontból szép eredmény, hogy nem sokkal magasabb ez az arány sem a Firefoxnál, sem az IE-nél.
Az IE-t mindenki azért használta, mert ez volt a Windowsban. A Firefox a marketingnek köszönheti a piaci részesedését. Ezt bizonyítja a korábban általad linkelt statisztika is, hogy addokonat is alig használnak, de még olyan billentyűparancsokat sem, mint Ctrl+T és Ctrl+W csak néhány %-a a Firefox usereknek. Akkor ezt terjeszd ki az összes böngészőfelhasználóra és megkapod, hogy a felhasználók 90%-ának teljesen mindegy milyen böngészőt használ.
A maradék 10% pedig osztozik az 5 böngészőn egyéni preferencia alapján.
-
ntomka
nagyúr
"egyetlen piackutató adatai még nem mérvadóak, ha akadnak egész már eredmények is."
Pali, ezt hogy érted?
-
floatr
veterán
Kicsit naív dolog a trendek alakulásának egészét a marketingnek betudni. Teljesen természetes, hogy ha valakinek fogalma sincsen arról, hogy van FF meg a többi, akkor ki sem próbálja. De ha valamilyen oknál fogva kipróbálja, és szarnak érzi, akkor csak néhány mazo alkat nem fogja dobni a francba az egészet. Az meg teljesen természetes folyamat, hogy ha sokan kipróbálják, és lesz köztük olyan, akinek inkább az újabb jön be.
-
Morden24
nagyúr
Nem, jobb azt hinni, hogy mindeni webdev, és a júzerek nem szarnak magas ívben mindenféle szabványra.
Egyébként az IE8 kampány egy rakás pottypotty volt, most azért jobban odateszik magukat. Az más kérdés, hogy a Microsoft marketing terén túlnyomő többségében elég konzervatív, ami valakinek szimpi, valakinek meg nem, de az tény, hogy manapság már elavult és kevésbé hatékony.Sectumsempra - For Enemies
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #7 üzenetére
Ááá, totál így van. Mindenki agyatlan, és megy a... orra után. Egyedüli meghatározó dolog a reklám, merhát amit az orra elé tolnak az embernek, azt csont nélkül benyeli, akár jó neki akár nem
Egyébként ha valakinek, akkor a msnek aztán igazán nem kéne ezirányban panaszkodnia, mert nekik van pénzbázis bármilyen reklámra -- meg is tették a 8-assal, de láthatóan érdemi reakció nélkül. Megtehetnék, hogy mindent pr0n oldalt megvesznek kilóra, hogy nyomassák az explodert... Arról meg nem is beszélve, hogy eleve "100%"-ról indulnak, hiszen ott figyel minden gépen az exploder, ennél nagyobb helyzetelőny senkinek nincsen, és ennek ellenére egy röhejes gerillakampányt okolnak sokan. Az véletlenül se merüljön fel senkiben sem, hogy minden konkurens termék lekörözte szigorúan vett értelemben böngésző technológiában, és h csak a 9es lesz érdemi verzió ez ügyben.
-
Morden24
nagyúr
válasz WonderCSabo #10 üzenetére
A jóság a böngészőknél erősen szubjektív. Jóság alapján az tudna dönteni, aki szépen végigteszteli az összeset, és hoz egy önnön preferenciáinak megfelelő döntést. Ez persze még mindig csak egy szubjektív vélemény lesz, hiszen nem egyezőek a preferenciák.
A Peacekeeper meg egyéb számszerűsítő bencsmárk tesztek is csak azért kellettek, hogy a böngészőháború elnevezésű bohócszínpadot mindenki számára eladhatóvá változtassák néhány közérthető számmal, amivel aztán lehet dobálózni oda meg vissza.
Félreértés ne essék: én nem azt mondom, hogy az alternatívok szarok, az IE meg király, vagy vice versa. Én azt mondom, hogy a közembernek semmit nem számít a technikai háttér, meg az under the bonnit marhaság. Ő az alapján fog dönteni, hogy mit hallott jónak általa megbízhatónak vagy tájékozottnak ítélt forrásból.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
szerintem még bőven 60% fölött van, ha csak azt nézzük, hogy a legtöbb vállalatnál ezt használják, az már önmagában 40-50%-ot jelenthet. persze statisztikáknak csak akkor hiszek, ha én írom őket.
-
Morden24
nagyúr
válasz WonderCSabo #7 üzenetére
Akkor mégis mivel magyarázod, hogy az Fx volt az első böngésző, amit konkrétan divat* volt használni, és szintén az első, ami konkrét fanbase-t fejlesztett anno maga köré?
* ami alatt azt értem, hogy a legutolsó hülye is beszólt az embernek, hogy te nem fájerfókszot használsz, mééénem?, és nem azért, mert szakmailag megalapozott véleménye volt
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz WonderCSabo #5 üzenetére
Így van.
Az fx marketingjében szerintem a nagycsöcsű csajokon meg a minden kattintás az IE-re megöl egy kiscicát marhaságon, illetve "don't hurt the web" okoskodáson kívül nem sok érdemleges volt, ezek meg messze vannak az igazságtól. Szakmailag ügyes és hatékony, mert gyorsan rájöttek, hogy ezzel az erősen ember- és trendközeli, némileg lázadó + anticorp hozzáállással erős support bázist tudnak kialakítani, akikre a későbbiekben lehet építeni, többek között vírusmarketing szempontjából is.
Félreértés ne essék, nyilván volt értelmes beszólás is anno a Mozillától, de azt max. IT fórumok lakói olvassák és fogják fel, nem az jutott el a tömegekig, akik utána meggyőződéssel használtak kisrókát, mert az megvéd a vírustól
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Nem fura, a csapból is az folyik, az MS meg csak az utóbbi években reformálta meg a marketingtevékenységét - azaz inkább az ehhez való hozzáállást, stílust, imázst.
Anno az fx is akkor tudott lényegi eredményeket elérni, amikor elkezdték a gerillamarketing-módszereiket az MS-bashinggel meg egyéb igen sekélyes, viszont kétségkívül hatékony és emberközeli motívumokkal nyomni.Google-nek meg hatalmas netes felület áll rendelkezésre, hogy terjessze az igét, és nem is vacakolnak.
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Fura a chrome feltörése. Nekem nagyon nem jött be.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
WonderCSabo
félisten
Már féléves a poszt, de érdekes lehet a browser ballotra vonatkozóan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DIGI kábel TV
- Házimozi belépő szinten
- Konteó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest