Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
A kockák közt itt nem szabadna szemléletbeli vitának fennállnia, mert hát ez is csak olyan, hogy valahova a bicikli jobb, valahova meg a vonat, épp ezért nagy baromság azt mondani, hogy de a bicikli az jobb. De hát a kockák legtöbbje is már csak olyan, hogy lecövekel valami táborban, aztán ott fan-oskodik, kifelé meg flame-el... ez valami identitás, összetartozás keresés lehet, vagy nem tudom. Kb mint az ATI-sok vs nVidia-sok...
Értelmes emberek közt kevesen vitatják, hogy nagyobb és/vagy sok ember által fejlesztett rendszerekben a jól definiált és technikailag is keményen betartatott "interfészek" (pl. mezőket deklarálni kell, és a típusukat is, funkciók/metódusok paramétereinek a típusát is, stb) igencsak hasznosak a gyakorlatban. Kisebb szöszöléseknél meg nyilván inkább a script-es kocsonya a jobb kompromisszum. De amúgy én itt csak azt akartam mondani, hogy ha van egy "komoly" szemlélettel kialakított VM-ünk hasonló API-val (kb Java platform vagy .Net), arra lehet jól építeni "kemény" dolgokat is meg script-eseket is... Na de hát itt nincs nagyon miről beszélni szakmai téren, mert hiszen a jelenlegi infrastruktúra nem azért ilyen, mert ilyenre tervezték, hanem mert történelmileg épp így alakult... ismétlődő rövidtávú üzleti megfontolásból elkövetett sorozatos gányolás minősített esete.
-
floatr
veterán
Szép szabályos nyelv a java, de az ecmascript-el szemben elég rugalmatlan. Ha az ES4-et elfogadják, akkor OOP szempontból is kerekebb lesz. Egyébként ha egy kicsit szokja a szemed a dolgot, akkor már nem tűnik olyan nagyon gányolásnak, és elég méretes, normálisan strukturálható scriptes alkalmazásokat lehet készíteni némi gyakorlattal a hátad mögött.
Ez a "háború" engem kb arra a szemléletkülönbségre emlékeztet, ami jellemzően egy informatikus és egy progmatos közt van. Gyakorlat vs elmélet...
-
ddekany
veterán
Ja, fasza... Azt azért remélem hosszú távon nem gondolják komolyan, hogy JavaScript-ben fogjuk írni az alkalmazásokat, illetve arra fogjuk lefordítani
. Könyörgöm, ott a JVM, vagy felőlem kitalálhatnak helyette valami más VM-et, csak ezt scriptes komolytalan gányolást hagynák már abba... Persze itt ismét el fog hangzani, hogy de pedig hülye vagyok, mert lehet szarból is fasza várat építeni, nézzem csak meg ezt meg azt milyen csodásan működik már... persze hogy lehet, csak azért köböl ugyan annyi befektetéssel minőségben és mennyiségben is messzebbre lehetne jutni. Csak ugye a hype... mert akkor most minnnnndent JavaScript-ben kell csinálni...
-
orbano
félisten
-
julius666
addikt
Mielőtt vki azt hiszi hogy alapjaiban meg fog ennek a projektnek a hatására a netezés változni (hú, háromdés lesz az egész, mint a Johnny Mnemonicban -
) azt el kell keserítenem: az iwiw meg az ilyenek gyakorlatilag 2D-s-k fognak maradni, csak még több csicsa lesz benne (kb mint az XP skinje és a Vista skinje közötti átmenet), meg esetleg nem fog annyira akadni a dolog. No meg a flashjátékok mellett lesz egy rakat 3D-s böngészős gamma is.
Azért nem, mert a 3D-s felületen nem lehet eligazodni (legalábbis addig semmiképpen sem amíg nem lesznek 3D-s monitorok illetve vmi az egért leváltó 3D-s irányítási rendszer).Illetve a Khronos-osok foglalkozhatnának inkább az OpenCLI-vel, abban nagyobb fantáziát látok
-
Timyyy
őstag
Ha kész lesz, akkor ők megálmodták, én meg használni fogom az új gépecskémen.
-
orbano
félisten
válasz
KilgoreTrout #17 üzenetére
nehéz (sok munka) átírni openGLre egy directXes alkalmazást.
-
Alchemist
addikt
Napi 8 órás munkában agy- és szemzsibbasztó 2D-s monitoron 3D-s alkalmazásokban dolgozni.
-
Penge_4
veterán
válasz
KilgoreTrout #17 üzenetére
Viszont az nem gond, hogy opengl-re épül az egész?
Nem. Sőt, sokkal jobb, mintha DirectX-re épülne.
Mennyire nehéz (és egyáltalán lehetséges-e) a mai, nem opengl-es engine-eket átírni opengl-re?
Lehetségesnek lehetséges, hogy mennyire nehéz, azt nem tudom, de ezt hívják "visszanyal a fagyi" effektusnak.
-
floatr
veterán
válasz
#06658560 #21 üzenetére
Namost -- gondolom a kopipészt miatt -- nem annyira egyszerű ez a kérdés
Először is használtam pár autodesk alkalmazást (map, mapguide), meg volt szerencsém egy másik elborult, szintén GIS-témára kevert cucchoz. Kicsit többet foglalkoztam vele, mint szerettem volna.
Ami a felületet illeti, pár js-alapú framework már eleve teljesen saját widget-tárral rendelkezik, ami mentes a böngésző bárakármilyen sajátosságától is, a skin-témát így nem is értem. Egy ilyen felület nem foglal sokkal több helyet, mint egy natív alkalmazás, megfelelő prezentáció esetében (például próbáld ki ezt a kis tolitoli demót teljes képernyőn (F11) -- van most egy kis hibája, de korábban egész normális volt).
Innentől kezdve a sávszélesség még lehet érdekes, bár a script motorok fejlődésével egyre nagyobb mennyiségű számítás tolható át a klienshez (a gugli v8as tesztje pl raytracing számításokat végez, v még ez is figyelemreméltó), így egyre inkább csak állományokat kell, érdemes mozgatni. Térképészetben gyakori a GIS-szerver folyamatos használata, és akkor sem volt kiabálás a sávszél miatt. -
törölt tag
Ö, próbfelületben is eléggé problémás ud lenni? Most ezt egy tetszáltál már valami komolyabb CAD-et? Ami külön külön felületben is eléggé macerás tud lenni, nem hogy még egy böngészőbe beépítve. Amit még a kedves júzer átskinez, hogy a végén semmit nem lehet megtalálni benne, de kérdezni kérdez, hogy oldja meg. sávszélről mr nem is beszélek. Valamint egy böngészőben futó program kb dupla helyet vesz el a munkafelületből a saját futási helyhez képest, ami azért nem túl kellemes érzés- munkafelületből minél nagyobb annál jobb.
-
floatr
veterán
válasz
KilgoreTrout #15 üzenetére
Jah, odaültetnek egy acad elé minden előzetes tudás nélkül, aztán észre sem veszed, és már auditáltad a megyei földhivatal egy vitás térképét
-
-
KilgoreTrout
senior tag
Egyébként a pc-s játék jövője is lehetne ez, mivel így bármilyen os alól, bárhonnan el tudnád érni az általad megvett játékokat, és még warezolni sem lehet. Mondjuk egy-egy népszerűbb játékhoz elég durva sávszélesség kell majd a cégek oldaláról...
Viszont az nem gond, hogy opengl-re épül az egész? Amikor megjelent a legújabb elég sok helyen olvastam, hogy valamiért nem olyan lett, mint azt várták. Mennyire nehéz (és egyáltalán lehetséges-e) a mai, nem opengl-es engine-eket átírni opengl-re? -
Khan13
senior tag
Talán
De komolyra fordítva, elég optimalizált ahogy mostanában belemerülök a WPF világába. Amiket eddig láttam, arra elég volt az integrált VIA chipem, és azok is elég látványosak voltak. Egy mondjuk WOWhoz már nyilván egy 4670 vagy egy 8600 kelleni fog, de natívan talán nem? (Kisebb kártyákkal is lehet játszani nyilván, de kinek mire vannak igényei), vagy mondjuk egy 3D városnézéshez 3650 vagy 7600GT (vagy integrált chipek) és ha belehalni készülne a kártya, akkor a CPU segít.
-
floatr
veterán
EcmaScript4, 2d/3d canvas, ésszerű továbbgondolása a jelenlegi api-knak. Nem a silverlight-ról szól, de még csak nem is a flash/flex-ről. Bár az oldalak többségénél így nem kellene plugin már, csak egy megfelelő tudású böngésző.
Ez a tudás meg már részben most megvan a chrome, safari, ff, opera, konquerror és származékainál. Olyan szinten tovább lehet fejleszteni az elképzelés alapján az alkalmazásokat, hogy akár egy CAD alkalmazás is simán futhatna böngi alatt, egyszerűbb backend támogatással. -
Wolverine
félisten
Kíváncsi vagyok, mikor perli őket a Worlds.com
(feltételezve azt, hogy az NCSoft ellen nyernek)
-
Khan13
senior tag
Születőben a Microsoft Silverlight Mozilla+Khronos alternatívája, hurrá. A cím ebből a szempontból nem túl találó, mert a Silverlight már jóideje elérhető és működőképes, szépen fejlődik is (és nem csak IE-vel használható legjobb tudomásom szerint), szóval nem kell azt gondolni, hogy milyen ügyes - okos a Mozilla hogy ilyet kitalált. (És igen, GPU-t (is) használja, nem a CPU-t eszi meg). De ettől függetlenül jó ha van más is, aki dolgozik ilyenen. Kíváncsi vagyok mikorra terjednek el, és milyen felhasználási módjai lesznek.
-
Inv1sus
addikt
Én jó ötletnek tartom, ha közösségi oldalakat így átalakítanak, de konkrét önálló játékokat ne a böngészőbe kelljen már futtatni... Sztem a quake live is baromság ebből a szempontból.
-
Jó kis játék, de ez a virtuális világ/csetszoba jobban érdekel.(ráadásul nálam stabilabb ff-al)
-
alien24
tag
nem anynira alom q3 eleg regota fut browserben
sajna 5000es sorok allnak, ritkan jutok be a serverre -
ttower
aktív tag
érdekes kezdeményezés. lassan eljutunk oda hogy már az egész életünk a monitoron zajlik. ha becsukod a böngésződ meghalsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest