- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Felesbandi #57 üzenetére
Oké, akkor próbálj meg használni egy akármilyen USB-s perifériát, (de lehet bármilyen más is, ami nem USB-s) miközben töltöd a mobilod, és hamar rá fogsz jönni, hogy a kettő egyáltalán nem biztos, hogy egyszerre menni fog.
Erre egyébként létezik külön szabvány (USB ACA), ami még a Micro USB-s időkből való, és van talán összesen két eszköz, ami támogatja, azok is tabletek.A DisplayPorton nem tudom, mit nem lehet érteni.
A DP Alt Mode szerves része az USB szabványnak, aminek az implementálására a gyártók nagy ívben tojnak.
Ennek a töltéshez nincs köze, de ezt eleve válasz üzenetben írtam, nem a poszthoz.
Ugyanis a “gagyi” Lightning valójában egy nagyon is sokoldalú dock csatlakozó, ami egy csomó dolgot támogat, nem csak azt, hogy fájlokat tudsz ide-oda pakolgatni, és ezeknek mind létezik USB-s megfelelője is, természetesen, csak amíg a kapcsolódó szabványokat a gyártók nem hajlandóak használni, addig merő hülyeség azt hangoztatni, hogy a Lightning mindenben sokkal szarabb, mint az USB, mert ez egész egyszerűen nem igaz, és erre hoztam példákat, hogy mik azok a funkciók, amik a Lightningban magától értetődően támogatva van, míg az USB C-s mobiloknál úgy kell vadászni rájuk. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
Felesbandi #33 üzenetére
Hát ezzel azért vitatkoznék.
Egyrészt Androidon a legjobb tudásom szerint a mai napig megoldatlan probléma a töltés + adat, miközben az iPhone-omhoz vettem egy ilyen fülest, ahol van külön egy Lightning bemenet magán a fülesen, hogy tudd tölteni a mobilod zenehallgatás közben. (Még azon túl is, hogy egyébként ott van a Qi mint alternatív opció, amennyiben az rendelkezésemre áll, ami szintén nem egy túl gyakori feature az Androidos mobilok közt.)
Másrészt meg ezt a funkcionalitást meg tudod szerezni külön adapterrel is, pl nekem ilyenem van.
Igen, léteznek adapterek USB C-hez is, de ezeknek a megbízhatósága nagyon is kérdéses, eleve nem minden mobil támogatja őket, és amelyik igen, az is csak korlátozásokkal (pl. lassan tölt vele), és a legtöbb az USB C + jack kivitelben van, USB C + USB C kivitelben már nincs, holott ha valóban egységes csatlakozót akarunk használni, akkor az egy nagyon is valid felhasználás lenne, hogy az USB C-s fülesemet tudjam használni, miközben töltöm a mobilom.
Másrészt pedig egy kezemen meg tudnám számolni hány olyan mobil van, amelyik hajlandó kezelni a DisplayPort Alt Mode szabványt, miközben gyakorlatilag minden egyes iPhone magától értetődően kezeli a VGA-t és a HDMI-t is.
Persze tudom, mindkettőre létezik wireless megoldás, de azok sem jók minden élethelyzetben, és legalább annyi problémát nyitnak ki, mint amennyit megoldanak. Tapasztalatból mondom.
Persze ettől még igaz az, hogy 2022-ben gáz az, hogy Lightningon az USB 2.0 a max, ezt kétségtelenül aláírom, na de nem csak ennyiből áll egy mobil csatlakozója.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megegyezésre jutottak az EU jogalkotói, a 2024 őszétől az Európai Unióban megjelenő okostelefonoknak és táblagépeknek kötelező lesz USB-C-t használni, mint vezetékes töltőcsatlakozót. Az iPhone sem kivétel.
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest