Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
Belenézni azért nem úgy gondoltam, hogy belekukucskálsz, ahol lyuk van!
Mondjuk ez a legjobb ötlet: beindítani. Ha motor megfeküdt, akkor megáll, ugyan ott vagy, mintha szétszeded és látod, hogy tré...illetve minimális eltérés lehet.
Bár ha kis gixer van csak, azt lehet olcsóbb és megéri) javítani, mint nagyobb bajt csináljon. Kérdezz rá előző tulajnál, segítene-e, veszíteni sokat nem tudsz!Ha megy, csapatsz még egyet, ha nem, akkor így is úgy is roller árban megy majd el...
Akku sajna ha 2 évig csak úgy ott volt, szintet tuti, hogy kuka. Max ha vevő akku van, abban még lehet egy kevés játékidő...
Na majd számolj be, mi lett a sorsa (sok sikert hozzá), érdekel most már.
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
A telok es a gumi a "legkisebb gond ". Telokat valszeg illik majd ujratolteni. Inkabb a moci ami macera, ahogy irtad is, ha korrodalodott …
Lipo tol szerintem annyira nem kell ma mar felni. Persze nem trehanyul kell foglalkozni vele.
De mas alternativa nincs is, max a tologatos machbox. Vagy nitros mocival szarozol vagy lipo val.Amugy kezdonek elektromos lehet jobb. De szerelni ott is kell. Pl hasznalt autonal alap, hogy lebontod tovig, atnezed difiket, mindent , ujrazsirozod osszerakod. Ha rritkan csapatsz nitros tan jobb. Beolajzova elteszed, nitro jobban birja az idot. Lipo megfarad attol is, hogy csak van …es az sem olcso.
Amugy visszaterve savage re, nemtom ki fog belenezni, hogy rozsdas e, sztem senki …azt el kell inditani es vagy megall vagy nem. Vagy ha turelmed, idod van, szetbontani.
Arulni igy meg necces, nekem nem kene, hogy nyakamra jarjanak, ha szar. De ennel olcsobban meg tenyleg nem lenne kellemes odaadni. En helyedben megtsrtanam egy atnezes utan, ezt legalabb ismered!
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Bl dologba nem folytam bele . Menj fel hobbykingre, ott van motor kereso. Irhatsz meretet, utana mar tudni fogod mit keress.
En pl csak azert VV valtok 2.4 esre, mert ami nekem van fm, ahhoz draga a kristaly meg vevo es 2 kocsit nem akarok 2 tavval nyomni …"Oh my Goa'uld!"
-
-
Peaceliker
addikt
Sajna az modellezés (legyen repcsi, heli, bmi) nem olcsó mulatság.
Pálya nemtom merre van, asszem itt pesttől nem messze van.
Offraod azért egyszerűbb, az megy "bhol"."Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz KaiotEch #917 üzenetére
Azokat eddig 50 körül láttam, de nagyon nem értek hozzá, csak nézelődöm.
Egy haverom vett egy onroad robbanósat (1:8 asszem), de a köv( elég hamar) az volt, hogy vett egy offroad elektromosat
Drift re meg úgytom nem is ajánlják a robbanóst...
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Most a kínai újév miatt elég lassú lesz, de amúgy 3-4 hét szokott lenni.
Amúgy most jutott eszembe, hogy árulok egy 911 távot, szólhattam vna és akkor elég lett vna egy BNF gépet venned.
Amúgy a 911 jó választás, nagyon strapabíró és olcsón fenntartható és nem utolsó sorban jó móka!"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
A 911 kicsi szélben használható, a DH semennyire nem használható kint, mert egy halvány szellő is elviszi és pápá...a coax 3 csatis heliket a hátsó kis motor hajtja előre, hátra...gondolhatod mennyi kraft van abban...
A DH 3 csatornás, csak beltérre alkalmas, 911 4 csatornás (tehát oldalazni is tud, nem csak körbe pörögni és más módon halad előre-hátra is) bizonyos viszonyok között kint is.
Ha nagyobbra vágsz és értelmesre, akkor v912. DE! A nagyobb nehezebb, könnyebben törik. 911 et kb bmilyen magasról leejtheted, nagy eséllyel nem lesz baja.
Én azt a dh-t nem venném meg, teljesen értelmetlen kategória sztem(akkor inkább syma s107g, az legalább jó olcsó, bent is elfér).
Van koax ból is 4 csatornás, de azok vmiért drágák.[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz Laca1212 #890 üzenetére
1-2 fontos dolog a PRO ról :
-a pro rotor hub és rotor lapát nem cserélhető a simával (tehát pro hub ra csak pro lapát megy fel és fordítva)
-többen úgy érezzük, hogy a PRO lomhább picit...ez lehet a könnyebb és vékonyabb lapát miatt van, ezt még nem tudjuk.
-egyelőre ennyi, tesztek, tapasztalás még folyamatban."Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz jozsi252 #888 üzenetére
Banggod.com pl, itthon 14k körül kaphatod meg, van, aki megrendeli és eladja vmennyi felárral, az is megérheti, nem kell várni 3-4-sok hetet és tuti működik (bár nem jellemző rájuk, hogy bajuk legyen). Vám+áfá val sem lesz sokkal olcsóbb, forint is gyenge.
Az a lényeg, hogy ha ütközni fogsz húzd le a gázkart és akkor kb 99%, hogy nem lesz baja, persze bmi történhet, de jól bírja a kiképzést.
De ha profi vagy (ha most kezded, törni zúzni fogod, nem aggódj ), akkor jól bírja, 80-100 startokat emlegetnek motoronként. Farokmotor szokott megfáradni (kintről 500ft kb). Mire főmotor elfárad addigra pinion meg főfogas is odalesz, de nem nagy pénz.
Ha sokáig akarod használni, akkor nem árt tarcsiban: kutyacsont készlet, hiller, fő és farokmotor, főtengely...szal mindenből még 1 (egy pro kit 5-6 dolcsi).
Sztem PRO változatot rendelj de legalább v2 eset.
150 es aksi ugyan annyit bír, 200 as 5-6 perc helyett bír 10-11 et (de teljesen nem érdemes lemeríteni, mert akkor csökken az élettartama). Jah 200 as askival kicsit lassabban emelkedik, mert 4-5 (nem pontos a mérlegem) gramm helyett 6-7...Ha van még kérdés ne tartsd magadba!
Üdv
Igen, tudod azzal tölteni, berhálni sem kell, mert a töltője USB csatis, csak bedugod és csókolom.
Aksit lemerítés után 10 percet illik pihentetni, utána tölteni, töltés után szintén pihentetni repülés előtt.[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
-
-
Peaceliker
addikt
Akkut én 3500 ért vettem most 2200 asat, moci 3-5k...kivéve ha vmi komolyabb cucc van benne.
Az tény, hogy ennyiért nem jellemző hogy jobb helit kapsz, csak kifogni lehet …én azért nem vettem meg, mert nem sok alkatrészt találtam hozzá, meg mert 400 as osztály, ami nem annyira "divatos " így más alkatrész is kevesebb lesz hozzá.
Nem akarom elvenni a kedved, ne érts félre, csak a saját gondolat menetem osztom meg veled.
Nekem is egy hajszál on múlott, hogy nem vettem meg.
Ha kezdő vagy csak szimulátorozz egy darabig, vagy hamar vége lesz a gépnek."Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Mennyibe sikerült elhozni?
A szervót le tudod tesztelni, dugd át a vevőn egy másik csatornára. Ha ott is szar, akkor kuka, de akkor összeset illene cserélni …
A megbontás sikeressége elég kérdéses, mert akkor kapsz csak érte pénzt, ha vkinek ennek a gépnek az alkatrészei kellenem …nemtom mennyire felkapott modell. Nem akarlak letöri, de azt nem hiszem, hogy az adó vevő keresett dolog."Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Hali!
Azt a gépet sztem én is nézegettem, csak lebeszéltem magam róla.
Így néz ki, igaz? Ha ez az, akkor az egy art tech falcon 400. Csak hogy tudd, mihez keresel alkatrészt (itthon nemtom mennyire lesz hozzá bmi is)!
Szervót bmelyik modell boltban kapsz, de csak egyet ne cserélj, fontos, hogy a 3 ugyan olyan legyen (kivéve, ha a farok szervóról van szó).
Az FM adó vevőt majd érdemes lehet 2,4GHzesre cserélni, mert annál kisebb a zavar esélye...
Olyan boltot nem tudok, ahol be is állítják sajna.
Ezen a fórumon esetleg találhatsz vkit, aki tud segíteni.Üdv
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz Laca1212 #848 üzenetére
De, lakásba nagy lesz, amíg kezdő vagy a v911 is nagy lesz lakásba, mert marha izgága!
Én egy 18nm es szobában nem igazán tudom magam kiélni vele.
Én azt mondom, hogy v911 el kezdj, ha bejön meglátod merre tovább, ha nem, akkor nem buksz akkorát és lakásban is használhatóbb. a v912 meg kint használhatóbb, ezt te döntsd el melyik fontosabb.Aprod on van 13-14 ért v911, 19ért v912.
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Havernak a gyári akkuval (az nem túl komoly) 20-30 percet bír. Vett hozzá egy 5000mah (asszem 30c) lipo-t azzal másfél óra körül teker el vele (persze játékidőt mondok, nem folyamatos nyélgázt). Egy olyan akku itthon 10k, ebyről 5 körül.
Amin idővel el fogsz gondolkodni az a táv csere, mert alapból 27mhz es van, egy 2,4ghz es sokkal jobb...de idővel majd kialakul, tuning ha egyszer elkezdődik tuti nincs vége! Szerencsére egy kocsi tunnig és "életben tartás" sokkal olcsóbb, mint egy helié pl.Jah és igen, bele lehet szeretni ezekbe!
(#843) Laca1212
Mindenképpen 4 csatornásba gondolkodj, ha ki is akarod vinni, 3 csatisak kint nem életképesek. !csatis koaxos az elég drága, hiába a legstabilabb, én is azt mondom, hogy single rotoros v912 a te géped. Az ebayről megvan 15ba, de itthon is 19, ahogy zolisx4 is írta.
De én elgondolkodnék először egy v911 en, igaz kisebb, kintre korlátozottabban jó csak (mert kicsi a súlya), de nehezebb tönkre tenni (ha lehúzott gázzal zuhansz szinte elpusztíthatatlan), alkatrész olcsóbb és kicsit olcsóbb is (ebayről kb 9k, itthon 13k)."Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Haveromnak ez van, brutális mit megy.
Azt tudnod kell, hogy ez egy nem olcsó hobby (mint mondjuk egyik hobby sem), ha olcsót veszek, kb bovlit veszel. Főleg az ilyen vaterás dolgokra igaz. MMint az az autó ar árához képest nem rossz, de az ára nem 29k, hanem 20 körül...jah és ha megfogják vámon, akkor 27% plus...mert általában ezeket helyetted rendelik meg kínából, ha megfogják a vámon, te jártál rosszul. Ha ez mondjuk már itthon van, akkor nem annyira rossz vétel.
De amit linkeltem, ahhoz van alkatrész is, ehhez picit tán nehezebb lesz szerezni....ez persze csak az én véleményem, nem garancia, hogy amit leírtam, az igaz is, akár tévedhetek is!
(#834) RCPortal
asszem egy rugóra jár az agyunk!
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
Amit írt silverlit az 2 csatis. És a farok rotor azon függőben van …
A v911 meg akkor jó beltérben, ha nagy a szoba és van rutin …különben pár mp repülés jön csak ki egyhuzamban... ez tapasztalat.
Az, hogy enyhe szellő elviszi meg túlzás, persze szeles időben nem mész ki vele.
Persze nem a nagyokhoz kell hasonlítani a tudását."Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Azért tönkre ne tedd, a gép nem tehet róla, hogy ócskára gyártották!
Nem akartam amúgy ilyesmit javasolni, de lehet jobban jársz, ha nem idegesíted magad vele!Ha bemered vállalni, hogy Kínából rendelsz, akkor 4k körül már kapni vmire valót.
3 csatornásban a syma 107g t ajánlom. Ez egy marha stabil kis gép, persze nem gyors és csak 3 csatornás.Ha egyel komolyabbra vágysz, akkor a v911 a te géped. Ez már 4 csatornás (tud már oldalazni is) és gyors (szobába nem is nagyon való, oda talán túl gyors is). Jah és ez rádiós.
Mindkettő elég strapabíró. Nézz róluk videókat YT on.
Itthon az a baj, hogy a 107g olyan 9k, a v911 meg 14k kb...
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Jajj ezek a 2 csatornás helik...nem volna pofán forgalmazni, főleg nem ennyiért.
Amúgy vhol kellene (illene) lennie egy trimmelő "kapcsolónak", amit használtam 3 csatornás gépet, azon a távirányítón felül volt egy tekergethető kis kerék. Azzal lehetett beállítani, hogy ne forogjon így. Talán ezek is van olyan...bár ha belegondolok, amiről én beszélek az koax rotoros, ott oké, hogy van ilyen, de ezen lehet nem lesz (bár farok rotor ellensúlyozhatja a pörgést).
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz Stauffenberg #813 üzenetére
Milyet vegyek topic lehet nincs, de helisben is tudnak segíteni sztem …
Wltoys tudtommal megbízható márka, a legolcsóbb is gyros és 4 csatornás, szóval szimpátia és pénztárcád függvénye csak, hogy mit kéne venned. Sztem először vmi pici gyorsat vegyél, ha azt már vágod, akkor egy nagyobb türelmesebb gép nem lehet majd gond"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz Stauffenberg #810 üzenetére
Hali!
Nagy szakértő nem vagyok, de én a helyedben vmi wltoys quadro coptert vennék. Megbízható a márka és olcsón vannak cuccaik, alkatrész utánpótlás is megoldott …
Talán itthon is kapsz vmi minit 16-20 körül, de ebayrol ugyan az kb fele ár.Forum. Rcmodell. Hu ra nézz fel, ott most árultak nagyokat, amik kamerát is elbírnak …
Ui: sry ahogy írok, de telorol vok.
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Gondolom fent van az oldalon, de nem találtam meg. Hobbykingtől mibe kerül a posta és honnan jön pontosan?
Illetve itthon(akár használtba) hol lehet olcsó (nagyon max 20k) 4ch heliket nézgelődni?
Köszi!"Oh my Goa'uld!"
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest