Új hozzászólás Aktív témák

• naja

aktív tag

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni a TS-228a NAS-ommal kapcsolatban.

– 1: Az egyik legzavaróbb benne, hogy szinte folyamatosan "teker" a HDD. Ha lekapcsolok minden szolgáltatást (legalábbis szerintem mindent: indexing, thumbnail gen., qbittorrent, HBS, nem csatlakozik rá user stb), akkor is ez van. Gyakorlatilag új korától fogva ezt csinálja. Fogalmam sincs, hogy mit történik. Resource monitorban alap dolgok vannak a CPU usage lista elején (System processes, Network+virtual switch, Kernel processes stb)

– 2: Nagyon lassú tud lenni a file/mappa törlés, átmozgatás. Van erre beállítás valahol (lehet, hogy én állítottam el valamikor)? File Stationből is elfogadhatatlanul lassú, SMB-n még sokkal inkább, de AFP-n az igazán durva. Azt vettem észre, hogy minél nagyobb egy file, annál tovább tart a törlése. Mintha wipe-olná a felszabadítandó területet. Ennek van így értelme? Eddig úgy tudtam, semmi köze filemérethez, csakis a törlendő file-ok számához. Az egy dolog, hogy szörnyen lassú tud lenni, ilyen a belépő szint gondolom, de ez szerintem valami más lehet.

– 3: Több művelet esetén nem válaszol. Például, ha törlök egy mappát, addig nem tudok egy másikat listázni, amíg nem végez a törléssel. Ilyenkor el is dobja magát

Háttér infó: 1 db Ironwolf 4TB (ST4000VN008-2DR166) van benne, thick kötetben. Win10 vagy MacOS Mojave a kliens amiről csatlakozom.

Köszi szépen előre is a hozzászólásokat!

Új hozzászólás Aktív témák