Új hozzászólás Aktív témák

  • _ap_

    csendes tag

    válasz Mr Bond 007 #6270 üzenetére

    Igen, ezt (mminthogy felesleges számomra egy nas) felvetettem a "Milyen NAS-t vegyek?" topikban, de hát ott eléggé Qnap/Synology/Asus trió az amit ajánlanak, és hát semmi kedvem szervert építeni, telepíteni, linuxozni.

    A 100 giga már akkor eltűnt, amikor még a lemezzel semmit nem csináltam. Ha tárállományt akartam létrehozni, kiírta, hogy a végén a 960-ból 796-t fogok megkapni, úgy hogy kikapcsoltam/letiltottam előtte MINDEN funkciót az eszközön, nem kértem semmilyen plusz szolgáltatást, védelmet stb. Egyedül a szimpla RAID-et nem tudtam megkerülni (amit igazán nem is értek mi akar lenni??) azt mindenképp ki kellett választanom.

    Ha statikus kötetet hoztam csak létre, akkor a 960-ból 867 lett az enyém. Ha figyelembe veszem a bináris/decimális értékmegadást, 30 giga akkor is kvázi kuka, mert az eszköz magára a lemezre 895 gigát ír, de a létrehozott kötet már csak 867 giga tud lenni max. Ha vastag vagy vékony kötetet, illetve tárállományt hozok létre, akkor még ennyi se.

    Gondolkozom rajta, hogy kiszerelem az ssd-t és ránézek gépen, mi van rajta, de pont ezt a szerelgetést, szüttyögést akartam elkerülni. Ezzel az erővel tényleg építhettem volna szervert.

    A public és a web mappákkal csak az a problémám, hogy web egyáltalán nincs beüzemelve, se sql, se webszerver, se semmi. Akkor miért kell lennie egy ilyen könyvtárnak? Ugyanígy a public is. Nem kívánom úgy használni az eszközt, hogy vannak benne publikus adatok. (Igen, persze, tudom, ne másoljak bele semmit, na de na.)

    Azon gondolkozom, hogy le tudom-e csapni netről valahogy a NAS-t? Vagy ő a háttérben mindenféleképpen felmegy, ha a hálózaton van net? (Egyébként ez is milyen már, én belső hálózatra szeretnék adattárolót, nem pedig egy neten lógó bármikor megtörhető publikus drive-ot.) Nem tudom mi az ami az eszközre van "égetve" de élek a gyanúperrel, hogy az alkalmazásokat meg egy csomó szart a netről ránt le önhatalmúlag.

    http://brianmaze.hu

Új hozzászólás Aktív témák