Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Matyi222
senior tag
Konkrétan QNAP-ot szeretnék, ezért itt tettem fel a kérdést.
-Elég ha megossza
-Torrent alkalomszerűen, ha unalom van, akkor pár film, néha pár program, de mindig hagyom visszaosztani.
-2 fiókos elég lenne, vagy akár egy is ha van elég teljesítmény abban is, bár tudom nem a fiók száma határozza meg a teljesítményt.
-1Gbps-el már elvagyok.
Van hogy a útközben a kocsiban a plexen hallgatom a zenét stb, szóval tényleg ilyen alap dolgok.
Azt szeretném leváltani, hogy ezekért ne a számítógép ketyegjen, mert jelenleg arról oldom meg, így ha utazom is bekapcsolva hagyom a gépet.
Szóval nem vagyok pró, Egy olyannal már elégedett lennék, ami ezeket megoldja, akkor lemondanám a Google drive előfizetésem is, ha már beruházok egy ilyen cuccosba.
Igazából a RAM mérete mennyire fontos, ezt nem tudom eldönteni, ezért nem mertem még választani.Köszönöm!
-
válasz
Matyi222 #8047 üzenetére
Erre van egy másik topik.
- A Plex transzkódoljon ( röptében konvertálja a videót), vagy csak a Plex ossza meg a médiatartalmakat?
- Mekkora torrent bubus vagy? Havi 4-5 torrent, vagy folyamatosa seed-elsz (több)száz torrentet. Mennyire esel kétségbe ha csak 50-60Mbps-el tölt?
- Mennyire fontos a bővíthetőség? (1,2,4,... fiókos kivitel)
- Mennyire fontos a hálózati sebesség (1,2.5, 10Gbps), vagy éppen az USB port sebessége/számossága -
Matyi222
senior tag
Elvesztem a részletekben
Mondjátok meg nekem legyetek szívesek, hogy Torrent, családi adatok, fotók/videók tárolása távolieléréssel, Plex 4k. Melyiket érdemes megvenni?
Köszönöm! -
válasz
Skynet258 #8044 üzenetére
Azért a kernel/samba naplót átböngészném. +1 dolog ugrott be: a te eszközödön keresztül valami "karbantartotta" a hálózati meghajtót is.
Viszont nem is tudtam, hogy már a NAS-os rendszereket is támogatja az Easus programja, szóval ma is tanultam valamit. Ugyanakkor csak vészhelyzetben éri meg "megvenni" arra az egy hónapra(23k), amíg visszaszerzed amit lehet.
A smart adatokra nem volt riasztás a NAS-on? Most hogy a gépre van kötve HDS-el is ránézhetnél.Azért a kedvenc boltodban kérdezz rá, hogy van-e raktáron a TS233
Olyan minimális a difi, hogy a TS251D-t választanám.(Ebben a topokban nem ajánlok más gyártó modelljét)
-
Skynet258
veterán
A portok nem az alap 8080-on voltak, a gépet csak én használom, szóval véletlen törlés biztos nem volt.
BTW az adatok ott vannak, mert az EaseUS már 2 órája olvasgatja be őket, eddig 22%-ot scannelt be és 480GB adat megvan (eddig, de ezek alapján meglesz az összes). Ellenben a NAS üresnek mutatta. Tippre a vinyó döglődik, 1400 nap üzemóra van benne, nem túl sok ugyan de elfogadom ha ennyi idő után elkezdi beadni az unalmast. Ezzel együtt mivel úgyis terveztem a NAS cseréjét (TS-228A) megy fel apróra szerintem 25k körül, én meg rendeltem egy TS-233-at és egy TS-251D-t. Nem tudok dönteni mert árban nincs nagy diffi, a 251 alapból 2GB RAM de bővíthető, plusz a Celeron proci is erősebb lenne. A 233 viszont újabb, talán tovább lesz támogatva, illetve az is némi előrelépés lenne a 228A után. Franc tudja, még eldöntöm melyiket kéne megtartani.Az eszem a 251D felé húz egyébként.
-
Csorbi
addikt
Ha valamit visszahívnak, akkor azt le kell venni a polcokról, ergo ott sem lenne kapható ahol épp kapható, valamint a gyártó a saját oldalán is kommunikálná.
Nyilvánvalóan gyártási kapacitáshiány van valamelyik beszállítónál/a gyártónál.
De továbbra is azt mondom, biztosat a disztribútor mond, ez túl kicsi fórum ahhoz. -
Matyi222
senior tag
Sziasztok,
Qnap TS-128A Még érdemes megvenni használtan? Ha igen mennyi a reális ára?
Plex fut rajta?
Jelentős a különbség a TS-133 és a fenti között?Köszönöm előre is!
-
Az árlisták legtöbbször csak azokat listázzák ki, amik éppen kaphatóak,
Én ezt másképpen tapasztalom látom. Volt hogy az árlistán szereplő termékre több mint 3 hetet vártam, mert nem volt raktáron. Pl. a mysoft boltjában külön jelzik mi az ami a polcon van és elérhető, és mi az ami csak az árlistán, és majd valamikor lesz ha megrendelem tőlük.
De most igazából mit szeretnél megtudni?Na vajon mit?
Segítek, ez volt a kérdés: Ekkora chip hiány van, vagy valami (szériahiba) miatt kivonták a gyártásból?Arra voltam kíváncsi, hogy én sikottam el valami qnappal (konkrétan a TS233-al) kapcsolatos hír felet (valami SW/HW hiba miatt visszahívták), vagy a szokásos nyenyergés az alkatrészhiányról.
-
Csorbi
addikt
Az árlisták legtöbbször csak azokat listázzák ki, amik éppen kaphatóak, vagy rövid időn belül újra elérhetőek lesznek.
De most igazából mit szeretnél megtudni? Miért nem a QNAP disztrójánál érdeklődsz arról, hogy miért nem érhető el? Millió oka lehet, chiphiány, háború, halálcsillag közelsége, szerecsengyerek csuklása, satöbbi. -
válasz
sanyijedi #8037 üzenetére
Jó, tegyük fel hivatalosan 2 hete gyártják/kapható. Az nem magyarázat arra, hogy miért van egyre kevesebb bolt árlistáján.
Qnap oldalán ott mysoft is mint online bolt, mégsincs a webshopban, pedig pár hete még ott volt, és "raktáron" státusszal. Érdeklődésemre csak annyit írtak, hogy nincs információjuk a termék elérhetőségéről.
A TS-133 nincs is fent a magyar nyelvű qnap oldalon, aztán mégis kapható szinte mindenhol ... -
Ahelyett, hogy a TS230 kikopott volna, a TS233 tűnt el a piacról. Már csak egy helyen listázzák, de olyan áron, hogy pár ezer forintot hozzáadva iknább egy TS251-et veszek.
Ekkora chip hiány van, vagy valami (szériahiba) miatt kivonták a gyártásból? -
válasz
Skynet258 #8031 üzenetére
Ha nem is a gyíkemberek, de a család/háziállat/szomszéd/ismerős, aki akkor a környéken volt, mind végigsétálhatot a billentyűzeten, aminek szándékosan/véletlenül teljes törlés let az eredménye.
Plusz ugye nincs kizárva, hogy valaki kívülről... de nehéz bármit mondani a konkrét modell, fw verzió, beállítások, hálózat ismerete nélkül.
Ha mégse mered használni/eladni, akkor keress meg privátban. Megbeszéljük hogyan juttasd el hozzám. Én vagyok olyan bátor, hogy tovább használnám
Azért majd írd meg hogy a support meg tudta-e oldani, vagy legalább kideríteni, hogy mi történt!
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
találkoztatok már olyannal, hogy egyik percről a másikra minden adat eltűnt a NAS-ról?
Volt pár mappám, Dokumentumok, Sorozatok, Filmek... ma külső lejátszóról akartam sorozatot nézni erre közölte, hogy nem éri el a mappákat. Mondom mi a fene... belépek a NAS felületére, a file kezelőben ott vannak a mappák, de rányomva azt írja nem található. Az összes megosztott mappám eltűnt, filmek sorozatok kevésbé érdekel persze de az összes saját fotó, videó és sok sok file ott volt rajta. Mind eltűnt. Tárhely szerint is, mert konkrétan üres a 4TB-os vinyó, valami 16GB foglalt (ma délutánig 3.6 TB terület volt foglalt). A tárhelyes logban annyit látok, hogy késő délután még egyik percben tele a vinyó, a következőben üres. Nem volt látható login más IP-ről, nem volt áramszünet, nem volt semmi, csak mintha kb. egy napkorona kilökődés letörölt volna mindent.
Úsztak az adataim?Holnap rákötöm gépre és hátha Easeus-szal még valamit meg tudok menteni a vinyóról... De basszus. Most mi lehetett az oka az egésznek? A NAS? A vinyó? Gyíkemberek? Vehetek újra mindent, NAS-t, tárhelyet, mert ezeket én már nem merem használni a továbbiakban. Még csak eladni sem tudom őket így.
-
-
Gaben92
őstag
válasz
qnapfan #8026 üzenetére
Hogy leszűkítsem kicsit a kört a TS-X31 és TS-X41-en kívül mindegyik 64 bites.
Tippre azt mondanám, hogy egyik sem fog menni ha repónól nem ment. Az elvileg csak azt hozza fel amibből van kompatibilis csomag és automatikusan választ. QNAP Club repóban milyen telepíthető appokat látsz?
-
qnapfan
újonc
@Gaben92 - Köszönöm a választ - igaz csak az ARM név miatt próbáltam ezt a verziót és szerettem volna megspórolni a többi próbálkozást, de akkor elkezdem kipróbálni a verziókat....
-
Gaben92
őstag
válasz
qnapfan #8024 üzenetére
"TS-NASARM_64 pakkot. Ilyen CPU van a NAS-ban."
Ebben egészen biztos vagy? Specifikáció alapján "Annapurna Labs Alpine AL-514 quad-core 1.7 GHz ARM® Cortex-A15 Processor" van benne. Márpedig a Cortex-A15 32 bites. Újabb kiadásokból szerintem nem fogsz találni 32 bitest, régebbi verzióknál nézz körül.
-
qnapfan
újonc
Segítséget kérnék! TS-1635 (V:5.0.0.1986 - Lehet, hogy ez a gond) ?
Qnap Club részleteknél fel sem adja a qbittorrent applikációt. Letöltöttem direktben a TS-NASARM_64 pakkot. Ilyen CPU van a NAS-ban. Manuális feltöltéssel:
"Failed to install qBittorrent 4.4.1.0. The installation package is incompatible. Use the compatible package."
Szerintetek van hozzá kompatibilis pakk?
Elnézést kérek, ha volt már hozzászólás ehhez, de nem találtam.
-
Nekem 251A van, lista szerint EOL (EndOfLife), de full OS és HW support van rá, tehát továbbra is megkapja a legújabb SW-t. EOL ezek szerint QNAP-nál első körben azt jelenti, hogy a terméket már nem gyártják, de van rá support. De amúgy a lista teljesen egyértelmű: ahol FULL van, ott megkapja a legújabb cuccokat. Azt is jelzik, hogy ha már nem. A TS228A is FULL-FULL jelenleg (HW és OS), hiába EOL.
-
Attesz
aktív tag
Eddig sikerül eljutni:
[link] -
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy vajon mi okozhatja azt, hogy a myQNAPcloud link nem települ fel a NAS-ra?
Kiírja, hogy letöltés, a telepítésnél pedig 0%-on marad.
Egy QNAP TS-410 NAS-ról van szó. -
Gaben92
őstag
válasz
Pizzafutar #8018 üzenetére
Ez ilyen QNAP-os dolog. Nem tudom pontosan mi áll a háttérben de valamit szinkronizálgat a háttérben soronként emiatt van az, hogy átrendezi a listát ahogy neki tetszik és az is, hogy a crontab -e-vel hozzáaadott dolgok újraindításkor az enyészeti lesznek.
Azt mondjuk nem tudom, hogy QTS 5-ben ez változott-e.
-
Pizzafutar
aktív tag
válasz
Gaben92 #8017 üzenetére
Hát ez vicces!
Vim-el szerkesztettem az /etc/config/crontab-ot , majd a hozzászólásokat elolvasva gondolom letesztelem, és újraindítottam a NAS-t.
Nos, a gphotos-sync bejegyzés megmaradt a crontab-ban, csak egész máshol helyezkedik el mind ahova beírtam. Az utolsó sorból valahogy a fájl közepére került. :-) -
Gaben92
őstag
Jó móka a crontab -e csak QNAP-on minden módosítás ami azzal lett hozzáadva elveszik az első újraindításkor.
Közvetlenül kell megnyitni és szerkeszteni vi vagy nano editorral, viszont a nano nem része a rendszernek alapból, emiatt írtam, hogy használjon vi-t.
Bővebben a QNAP wiki-n.
edit: Itt azért említi a nanot is mert bár gyárilag nem része a rendszernek, entware alól telepíthető utólag. -
válasz
Gaben92 #8013 üzenetére
jó móka a vi, de a crontab -e se rossz. Jó esetben megkérdi mi legyen az alapértelmezett szerkesztő, és a nano-t is fel szokta ajánlani:
Persze lehet a Qnap-nál nem ad választási lehetőséget, de elméletileg könnyen módosítható egy mezei user számára is kezelhető szövegszerkesztőre.kovadam1
Tuti? Az EOL címke jelentése: Előfordulhat, hogy ezeket a termékeket a QNAP jövőbeni operációs rendszer-frissítései vagy szolgáltatásai nem támogatják.
Vagyis csak biztonsági frissítéseket kap, ki tudja meddig. -
Gaben92
őstag
válasz
Pizzafutar #8011 üzenetére
Arra azért figyelj, hogy nem mindegy mivel/hogy szerkeszted. Ha jól rémlik putty alatt vi editor az egyetlen ami működik, minden más esetben újraindítás után visszaállítja magát backup-ból.
-
kovadam1
tag
sziasztok. hol lehet utánnanézni hogy egy nasnak meddig van szoftveres támogatottsága?
qnap 228a-m van -
válasz
Pizzafutar #8008 üzenetére
(Bocsi, de Linux-ot szinte mindég parancssorból, de biztos van ami GUI-s Scheduled alkalmazás is, plusz nincs is Qnap eszközöm )
-
Alex91
félisten
válasz
richardbill #8006 üzenetére
Hmm, most bit vagy Byte...?
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Gyakorlatt tapasztalat érdekelne, TS-233 az milyen torrent sebességet tud?
Illetve, az ARM proci-nak milyen "hátránya" van az Intelesekkel szemben ami észrevehető?
Optikám van otthon 1000/1000 (Telekom). -
lazsi
tag
Azért én hozzátenném, hogy a ts233 valószínűleg 2 évvel tovább fog szoftverfrissítést kapni mint a 2 éve megjelent ts230. Az erősebb hardver mellett emiatt én biztosan a ts233at venném, akkor is ha drágább.
Van egy 5 éves Ts228am, nekem teljesen megfelel, de most októberben le fognak állni a támogatásával teljesen. Mivel a Nas neten lóg, emiatt a támogatás lejártakor muszáj újat venni. -
válasz
Pizzafutar #8002 üzenetére
-
Pizzafutar
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ford topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest