Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    válasz szpeti40 #1897 üzenetére

    Az IP rezerválás megőrzi az IP-t újraindítás után, ez oké. De ettől még a configokban akkor ezt a konkrét IP-t kell megadnom, nem a nevet. Ezt akarom elkerülni.

    LXC és LXC között megy a névfeloldás! Tehát ha belépek pl. a 104-es LXC-be SSH-n, akkor ping influxdb és ping mariadb vidáman adja a response-t a helyes, feloldott IP-ről.

    Az LXC-ben (104-es) futnak dockerek, na ezekben már nem működik a névfeloldás. Tehát itt a ping influxdb (ha belépek pl. a grafana docker-be (console)) csak vakarja a fejét, no response. Így ezeknek a dockereknek a configjában nem használhatom az influxdb nevet. De ha tudom az IP-t, akkor azt beírom a configba, az okés, arra megy is a ping.

    Szóval ez sokkal inkább egy docker-témakör szerintem, pedig ezek megöröklik a host rendszer (jelen esetben a 104-es LXC) hálózatát - de ezek szerint a névfeloldási képességet nem.

    De ha ezt így most végiggondolom, ha ez így van, akkor hiába is állok át másik, pl pihole név+IP menedzsmentre, a docker szint akkor is problémába fog ütközni.

Új hozzászólás Aktív témák