Új hozzászólás Aktív témák

  • DanielLong

    senior tag

    válasz inspiroyhome #1584 üzenetére

    A fogyasztásnak részben elvi okai vannak :D, részben pedig szeretném, hogy full passzívan menjen a cucc, ne melegedjen, ne kelljen rá figyelni. Kicsi Intel NUC lesz, amiben össze vannak zsúfolva a hardverek, de majd meglátom, hogy milyen.

    A Win10 egyelőre nekem nem fontos, de még lehet, hogy hasznos lesz. Lényegében a média szervert annyival bonyolítanám, hogy bizonyos ritka esetekben (DTS-HD, Dolby TrueHD) a filmeket a szerveren játszanám le, a HDMI csatija rá lesz kötve a házimozi ersítőre. Ilyenkor kéne egy grafikus felület és egy média lejátszó progi is. Ha jól sejtem, amennyiben a háttértár nincs dedikálva a torrent VM-nek, akkor azok a fájlok elérhetőek lesznek egy másik VM-ből is. Gondolom ez a média lejátszó pedig mehetne egy VM-re a konzol emulátorokkal. Erre tudnátok ajánlást tenni, hogy milyen VM legyen?

    Ha már ennyire bele is mentünk, akkor visszatérve a média szerveres VM-re, arra mit ajánlotok? Plex vagy Jellyfin menne rajta plusz qBittorrent és akkor már valami SMB vagy hasonló fájlszerver kéne, amin keresztül tudnék biztonsági mentéseket csinálni (ilyen 5-10GB az egész mérete egyelőre és dedikált progival csak a változásokat szinkronizálom, ami ilyen pár 100 MB, szóval a sebessége lehet alacsony). Vagy érdemes ezt a három fenti funkciót is külön VM-re rakni?

    Ja és még az nem tiszta, hogy ha a Proxmox Debian alapon fut, akkor alapból egy VM az kvázi egy Debián gép? (amiről annyit sejtek, hogy egy Linux disztró, ha jól fogalmazok). Viszont ettől még lehet tök más OS-t is felrakni egy VM-re?

    Amúgy köszi mindenkinek a válaszokat, nagyon segítőkész és informatív a topik! :R

Új hozzászólás Aktív témák