Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
tboy93 #11848 üzenetére
De igen rossz. Gondolj bele, hogy aki freelancerként dolgozik, az az áraiba folyamatosan belekalkulálja a bizonytalanságot (mi van ha másnap lebetegszik például), adókat egyéb felmerülő költségeit stb...
Azaz ne abból indulj ki, hogy te most juniorként keresel mondjuk 2.5K-t per óra, és milyen istenkirály lenne 4.000-ért dolgozni egy ilyen projekten. Mert a valóság ennél sokkal árnyaltabb.
Ha pedig cég vállalja el, akkor az külön ráteszi a plusz költségeket, hogy neked, mint juniornak 2.5K-t kell fizetnie havonta, aminek van egy rakás egyéb járulék vonzata, amiket te mint alkalmazott nem is látsz, emellett az irodának is van költsége, amiben dolgoztatnak, a menedzsment pénzét is veled termeltetik ki, amin szintén van egy rakás járulék és a többi.
Szóval hidd el nagyon is reális, hogy manapság 6-8K / óra alatt normális freelancert se találsz, cégek meg 12-15K / óra alatt nem mozdulnak meg. -
szata.68
senior tag
Sziasztok!
Teljesen buta vagyok a programozáshoz,előre is bocs ha hülyeséget kérdezek.
Az a helyzet,hogy van egy program amit meg szeretnék vásárolni,de csak online funkciókkal árulják,és csak havidíjas verzióban lehet megvenni. Én azt szeretném,hogy egy (nagyobb) összegben megvehessem, a későbi frissítések nem annyira érdekelnek. A baj az,hogy ez így nem megy sajnos.
A kérdésem az lenne,hogy elviekben megoldható-e az,hogy a programot látva,használva megírja (nyilván nem kopp ugyanazt,de hasonlót) valaki az "új" programot. És ha igen akkor van-e valaki aki elvállaná a munkát?
Tomi
-
kingabo
őstag
válasz
BTminishop #11839 üzenetére
Itt egy regex debugger ami egy kis vizualizációval segíthet megérteni: debuggex
-
sztanozs
veterán
válasz
BTminishop #11839 üzenetére
Ez a regex már magában is "katasztrófa". Pontosabban a Catastrophic backtacking ékes példája.
-
BTminishop
aktív tag
Sziasztok
Egy kis segítség kellene, a feladat az, hogy egy regex-re állapotgépet kell csinálni és a feladatbeadó rendszer pedig sorozza sorokkal EOF-ig és megkell számolni hány sor illeszkedett a regexemre.
A regexem :
^[^#]_*(0x)?[0-9]*W6.*[a-z]+.*mmese(A|a)
W6-ig eljutottam és jól működik viszont az utáni részt nem sikerült még megcsinálni. Állítólag össze lehet vonni egy két állapotot, de ez a bármi ( 0 vagy több ) | a tól z ig | (minimum 1) bármi ( 0 vagy több ) rész nem nagyon akar átjönni. Ebben kérnék segítséget.Köszönöm.
-
opr
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #11837 üzenetére
Hat, nyelvfuggetlenul gondolkodva:
Gondolom van valami rule-set, ami alapjan a hoszabbik stringbol egyertelmuen meghatarozhato a rovidebbik string egy definitiv, teljesen egyedi resze (filenev-mappanev).
Ha ilyened nincs, akkor a problemad csak sacc/kb szintre oldhato meg, mert tele leszel false positive-al.Ilyen rule-ra pelda mondjuk ez:
C_20151007_0701_T_TESZT_HUG00001465560Erre En igy elso blikkre a kovetkezo rule-okat tudnam mondani:
- Eldobjuk az elso X karaktert, ha mindig ugyanolyan hosszu, igy kijon, hogy: T_TESZT_HUG00001465560, (ha a vege is fix hosszu, akkor azt is eldobjuk) ezutan _ alapon splittelunk, elso kettot figyelembe vesszuk. Mappanevet hasonloan. Ezutan ha az elso string (T) egyezik a mappa elso n betujevel (esetunkben egy, mert siman egy T van), a masodik string pedig egy az egyben egyezik, akkor megtalaltuk a mappat, masolunk, egyebkent megyunk tovabb a mappak listajan.
- Elso karaktert eldobjuk, utana megkeressuk az elso "betu" karaktert. Innentol lasd elso pelda.
- Ha a filenev elejenek a hossza valtozo, de a vegen a kod mindig adott mennyisegu karaktert tartalmaz, akkor hatulrol elorefele megyunk a fenti logika szerintIgy hirtelen ennyi.
Annyi, hogy mivel fileok es mappakrol van szo, valszeg a mappak eseten ertelmezheto abc-sorrend lesz, (file-ok eseten a kod miatt nem biztos, passz) tehat felesleges mindig vegigmenni a teljes listan, ha nincs talalat, nincs es kesz (ezt illik logolni), illetve en nem is tesztelnek mindket stringre egyszerre, hanem a masodikra egyezest csak akkor neznek, ha mar az elsore van. -
VB.NET-ben szeretnék írni egy egy olyan progit ami bemásol egy adott file-t egy hasonló nevű mappába.
Tehát a fileok nevei ilyesmik:
C_20151007_0701_T_TESZT_HUG00001465560
A mappák nevei pedig pl:
TAMAS TESZTTehát mi az a kód amivel úgy tudok másolni hogy egyezést keres a filenévben és oda másolja. Az egyezéskor csak betüt kell figyelembe venni, abból is csak az összefügő nevet pl T_TESZT a név mögötti és elötti nem érdekes de azt le tudom vágni.
Addig megvan hogy beolvasom a mappák nevét és fileok nevét.Azonos vezetéknév miatt figyelnem kell az egész névre tehát a keresztnév első betűje is fontos.
-
sztanozs
veterán
válasz
smallmer #11835 üzenetére
Bármilyen programozási tapasztalatod van? Ha van bármi, akkor nem lesz nehéz, csak a VBA-nak kell utána nézni, ha viszont nincs, akkor s.o.s. szerintem nem fogsz atudni megtanulni.
A következő két topikban biztos tudnak egyébként segíteni ha elakadsz: Visual Basic és Excel -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Excel Makrók írásában van itt valaki aki toppon van? Szeretnék megtanulni makrókat írni, de elég s.o.s lenne a munkám miatt!
Nagyon köszönöm
-
Nagytoll
senior tag
válasz
bambano #11833 üzenetére
Megoldottam... Az ékezetekkel volt baj. Leszedtem őket és rögtön jó, de nem értem hogy miért nem ment. Ha ékezetes betűt adok a Format-nak az megy, de ha Name string ékezetes az nem jó.
A [name] tömbindex, de ez a Format így működik, ezt kéri
Amúgy a sulim könyvelő rendszere állít ki összesített txt-t és abból kellett darabolnom.
-
Nagytoll
senior tag
Hello!
Kéne egy kis tipp Pascalban. A lényeg, hogy egy nagy txt fájlt szétdarabolok x darab kicsi fájlra. A program úgy néz ki, hogy megnyitom olvasásra a nagy txt-t, majd belül egy ciklusban mindig nyitok/létrehozok egy új txt fájlt amibe adatot rakok. Az új txt fájl neve mindig változik ezért mindig új fájl jön létre.
A problémám, hogy a Format parancs ezt a hibát dobja, ha az én Stringemet próbálom megetetni veleAn unhandled exception occurred at $00010C33:
EInOutError: Unknown Run-Time error : 092
$00010C33Itt pedig maga az új TXT csinaló kódrészlet:
Assign(g, Format('%s.txt', [name]));
Rewrite(g);
Writeln(g, bs);
akt := akt^.kov;
while (bs <> akt^.bs) and (not eof(f)) do
begin
readln(f,bs);
Writeln(g, bs);
end;
Close(g);A lényeg az Assign(), itt van a hiba. A format működik más adattípusra, de még más stringre is, csak az enyémre nem, ergo az enyémmel lesz a gond, de fogalmam sincs mi. Az én stringjeim szimpla nevek amikről leszedtem a felesleges előtte/mögötte levő adatokat.
Példa String:6. Constantini Marco 24950
Ami lesz belőle miután megkopasztom:
Constantini MarcoMár gugliztam mindenfelé, de erről a 92-as hibakódról nem találatam sehol semmit, még említést se
-
bambano
titán
ez a topic tényleg arról fog szólni, hogy pár hsz-t is visszaolvasni képtelenek offtopic kérdéseit kell megválaszolni?
mert ha igen, kiveszem a kedvencek közül.
-
kurion
senior tag
válasz
tboy93 #11827 üzenetére
Csak tapogatózom, konkrétan nem tudom mivel kéne foglalkoznom, tanulási hajlandóságom van de elképzelésem nincs. Jelenlegi lakókörnyezetemben a programozásban látom a jövőt mert hálózat üzemeltetés és Rendszeradminisztráció nem igazán van a környéken ezért szeretném képezni magam hogy piacképesebb legyek.
-
válasz
kurion #11824 üzenetére
Szia!
Első körben az angol menjen rendesen. Utána kezdőknek szerintem nagyon jópofa app a SoloLearn android-ra, aztán mehetnek az Udemy, Pluralsight, Lynda kurzusok is, a téged érdeklő témákban. Én a Codewars-t is szeretem, lehet rajta gyakorolni, egyre nehezebb feladatokat megoldani.
Pascalt szerintem hanyagold. Milyen irányba szeretnél elindulni? Web? Desktop? Mobil?
-
kurion
senior tag
Sziasztok,
Programozást szeretnék tanulni viszont főállásban dolgozom és olyan oktatási programot vagy lehetőséget keresek amit e mellett tudok végezni. A Mimo mobilapplikációja nagyon tetszett amit az oktatásra fejlesztettek de nem tudom mennyire mondható ez jónak.
Tudnátok nekem javasolni Online tanfolyamot vagy olyan könyvet és programozási nyelvet amivel érdemes foglalkozni.
Középiskolában tanultam Pascalt; C+; Java-t viszont itt mindenből kb az alapokat. ennek 2-3 éve tehát nem olyan régen.
-
asuspc96
senior tag
Hát konkrétan az lenne, a végletegik leegyszerűsítve, hogyan tudom beállítani az intellij-be, hogy szinkronizálni tudjam a projektet a githubon lévő kóddal, és én is tudjam frissíteni ?
Zárójelesen megjegyezném, soha életembe nem használtam még a githubot...
Van ehhez valami jó oldal, ahol leírja ennek a menetét, vagy videó ?
-
asuspc96
senior tag
Helló!
Van itt valaki aki Intellij-t használ Githubos szinkronizációval ?
Kicsit belebonyolódtam ezekbe a dolgokba, hogyan is kéne ezt beállítani.
Leszedtem a GitKraken-t, azt olvastam elég jó, de megmondom őszintén elvesztem a rengetegben
Tudna valaki dobni egy jó leírást/videót, hogyan is kéne ezt ?
-
dabadab
titán
válasz
Chesterfield #11818 üzenetére
Ha jól látom, az a különbség, hogy a Codeacademyn van valami interaktivitás is (ezért van, hogy mettől meddig tart a kurzus meg létszámkorlát), az Udemy meg teljesen konzervanyag.
-
HoTDoG
tag
Sziasztok,
Codeacademy-ról mi a véleményetek? Ezt a kurzust néztem ki.
Terveim között szerepel egy web app létrehozása, majd később hozzá mobilalkalmazás is. Programozó nem vagyok, de tanultam egyetemen alap szinten, plusz HTML, CSS, Sharepoint, SQL, xml és egyéb script nyelvekben van tapasztalatom.Köszi,
-
opr
nagyúr
válasz
hiperFizikus #11811 üzenetére
"Szenzációsan nagy szó, új doktrínát teremtettem vele a filozófiában!"
Fo a szerenyseg...
A sajat leveben.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
dabadab #11812 üzenetére
Szia dabadab !
Megnéztem a wikipédián a WWW -t, és azt írja, hogy a www lényege a linkelhetőség. Gondolom azt kifogásolod, hogy ZIP-es a linkem. Ez azért van így, mert egy webszerkesztést szolgáltató biztosítja az interneten való jelenlétemet, ez pedig a script-es futatható fájlokat csak ZIP-elve fogadja el. -
dabadab
titán
válasz
hiperFizikus #11811 üzenetére
Ahogy látom, a world wide web alapkoncepcióját azóta se sikerült megértened.
-
hiperFizikus
senior tag
Sziasztok szorgalmasan programozók !
A szíves segítségeteket szeretném kérni. Mostanában a szimulációkkal foglalkozom, de nem a videojáték szimulációkkal, hanem az egyszerű rácsos koordináta táblán való szimulációkkal, amit mindannyiunk záros idő alatt le tudna programozni. A fejlett kortárs szimuláció programozók a fizikai világot teszik a szimulációik tárgyává, ellenben én azt találtam ki, hogy a szellemieket is lehet a szimuláció tárgyává tenni, mint amilyenek a pszichológiai jelenségek, a filozófia vélemények alakulása, gondolkodás kölcsönhatásai a szereplők közt, a neveltetések hatása a társasági viselkedésekre, ...stb. Itt nem kell gondolni valamilyen nagyon komplikált a valódi világot azonosan leképző szoftver dinoszauruszra, hanem csak olyan ügyes kis szimulációkra, ami ezeket a szellemieket a bolyongásos, a járványos, a növekedéses, a perkolációs, ...stb. megszokott szimulációk technikájába viszi bele. Azt, hogy hogy s mint kell ezeket a szellemiek számítógépes szimulációját megoldani, arról épen a tanulmányomban lehet részletesen olvasni. Szenzációsan nagy szó, új doktrínát teremtettem vele a filozófiában!
A szimulációs filozófia és a kultúrmérnökség kapcsolata ! ZIP/html
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyik programnyelv a legalkalmasabb az ilyen szimulációs programok elkészítésére: a C++, Visual Basic, a JS, az Assembly, Pascal, Delphi, Lisp, Fortran, Forth, Perl, Python, Ada, ...stb., és hogy milyennek is kellene lennie az ilyen programnyelvnek, lehet-e a JavaScript újabb verzióin is ilyet csinálni?! Persze akkor már arra is kíváncsi vagyok, hogy mit szóltok az idevágó tanulmányomhoz?!
Üdvözlettel: Erdős Attila a szlovákiai Rimaszombatból. -
emre
veterán
Köszönöm mindenkinek!
Reggel megmutattam a Scratch-et, egyenlőre ez marad, aztán majd meglássuk hova fajul a dolog.
A robotos dolog még korai, mert alapvető mechanikai dolgok sem érdeklik. Van egy zsáknyi legó, de önállóan működő mozgó szerkezetet még nem állt neki fabrikálni. -
dabadab
titán
-
sztanozs
veterán
Esetleg megveszed neki a kisebbiek LEGO robotot (4 hónapnyi logischool árából kijön) és azt is lehet vizuálisan programozni (és a valóságban is történik valami): https://shop.lego.com/en-HU/Creative-Toolbox-17101
Egy tanévnyi költségen megvan az EV3 is: https://shop.lego.com/en-HU/LEGO-MINDSTORMS-EV3-31313 -
emre
veterán
Üdv!
Most jöttünk haza a gyerekkel a logiscool nyílt napjáról.
A fiamnak piszkosul tetszett a dolog, de sajnos még csak általános iskola első osztályos és célszerű lenne várni vele egy évet, de már most nyaggat hogy szeretne ilyesmivel foglalkozni.Szóval tudtok olyan elsősorban magyar nyelvű programozó játékot ami megfelelne egy hét éves gyerkőcnek?
A Scratch-et most találtam, ez lehet jó is lenne. Más esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Diablo IV
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest