Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
zebra_hun #303 üzenetére
köszi!
itt még meg lehet lesni, milyen dolgokra rávettek korábban!
a logint már elfelejtettem, így már frissítés nem lesz az oldalon..
-
helkis
veterán
válasz
thunder1991 #299 üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
matheuszka #292 üzenetére
ott a procilábak valójában alaplap lábak, tűvel visszaegyengetheted, de sok esetben le is törnek, ezek nem ide-oda- hajlításra lettek tervezve..
ha letörik és gyári minőséget akarsz, akkor foglalatcsere következik.. ami nem olcsó mulatság.. magyarul olcsóbb ha veszel egy másik lapot.. persze próbálkozni lehet..ha sikerül is visszaegyengetni, akkor következő procicserénél megint lehet hogy el kell játszani a mutatványt..
rosszabb esetben nem fog rendesen érintkezni pl az egyik láb, ami erős melegedéssel, sőt égéssel is járhat, akkor a lap és a proci is kuka, vagy kitudja még mi..üdv! helkis
-
helkis
veterán
válasz
AbsonIZE123 #288 üzenetére
ment a válasz!
-
helkis
veterán
van nekem is ilyen hűtőm, nem kell levenni a mechanikát.. igazából semelyikhez sem, ha nem írják külön..
igen, BGA-zással fogalalkozó szakit kell keresned, aki cserél fogalaltot, természetesen egy új foglalatban benne vannak újra a lábak.. a probléma az, hogy lehet olcsóbb venni egy másik lapot, tehát közel van a gazdasági totálkárhoz a javítási költség..
ha te raktad össze, akkor fel kellett volna tűnnie, hogy a procin nincs egy db láb sem..
+a procin van oldalt két bemarás, a foglalatban pedig 1-1 db öntvény, ami meghatározza a proci helyzetét a foglalatban (csak helyesen lehet berakni különben nem érintkezik), ezt figyelembe vetted berakásnál?
ha igen, akkor szerintem még így sem tuti hogy a procid meghalt, bár semelyik nem szereti, ha nem érintkezik jól..
még egy kérdés, gondolom adtál rá villanyt is meg minden, tudott jól működni? meddig?
ill. ha mégis meghalt, akkor elküldheted gariba, ha nincs külsérelmi nyom rajta..ha valóban kettétört, arról tegyél fel képet okulásként, +ez esetben kuka a proci..
gyakorlatilag te a matterhornnal nyomtad a foglalatba a procit, ami egyébként nem lenne baj, mert ugyanannyira kell nyomnia, ha ott van a lefogató, ha nincs..
-
helkis
veterán
hkm... előbb kellett volna kérdezned szvsz..
újabban ugyanis az alaplapon vannak a lábak, a procin pedig csak érintkezők vannak!!
tehát azokat a lábakat nem kellett volna kivenni..
ki rakta össze ezt a gépet?hiányzik róla a proci lefogató mechanika! [link]
az tudja megakadályozni azt ami történt, hogy egy hűtőlevételnál kijöjjön a proci, ill. biztosítja a megfelelő rögzítést is a proci számára..valszeg a procinak nincs baja, és a lapnak is csak annyi, hogy kitépted a lábait, az innentől csak foglalatcserével lehetne orvosolni, de lehet olcsóbb egy másik lapot venned..
-
helkis
veterán
nem csak neked:
pasztacserekor, vagy hűtőcserekor, érdemes járatni egy kicsit a gépet mielőtt megpróbálod levenni a hűtőt, ill. ekkor érdemes nem szimplán felfelé húzni, hanem elsőnek jobbra-balra tekergetve, majd kiakasztva a lefogatót, majd billentve - egyik oldalon felfelé, miközben a másikon lefelé nyomva, könnyen vagy úgy el lehet távolítani a procit, hogy nem jön ki a foglalatból..
magából a lábvisszahajlításból nem lesz gondod, de abból már lehet hogy épp milyen zokni/ruha van rajtad, ha egy statikusan feltöltődött, akkor van esély rá, hogy pl a műtét alatt kisütöd a memóriavezérlőt, vagy bármilyen olyan regisztereket, ami nélkül nem működőképes a proci.. ekkor már kuka..
ha valaki nem akarja tönkretenni a prociját, jobb ha elküldi lejavítom/tesztelem..
-
helkis
veterán
válasz
800.henrik #258 üzenetére
ment vissza is..
-
helkis
veterán
válasz
slipknot9406 #256 üzenetére
ment pü!
-
helkis
veterán
-
-
helkis
veterán
hogy spóroljuk a billentyűzettel, aki szeretne árajánlatot, küldjön képeket a hibáról a mailcímemre, vagy priviben..
-
helkis
veterán
üdv!
korában már volt erről szó, ha visszaolvasol, de a lényeg, hogy sufni/otthoni módszerekkel nem érdemes nekilátni a felület-szerelt foglalat javításának, mert lehet hogy pillanatnyilag működne, de hosszabb távon, vagy pár procicsere után már lehet hogy kontakthibát, égést eredményezne a nem megfelelően javított láb.. főleg VSS lábnál.. (táp-láb)
én nem merem tiszta szívvel ajánlani, hogy bekösd a törött lábat egy másik VSS lábra, a powermanagement miatt, lehet hogy instabilításba vezérelné magát egy másik blokk éppeni lekapcsolásánál..
A_ScHuLcZ - neked priviben már válaszoltam..
Nacho Libre - a helyes prociberakást minden alaplap leírása tartalmazza..
a kivételnél arra számít általában az ember, hogy ugyan úgy le fog jönni a cooler, mint ahogy rárakta, ha kicsit nehezebben jön akkor meg feszegetik sokan..
a gyári paszták sajna idővel kiszáradnak, és olyanná válnak mint egy "ragasztó" főleg hidegen.. ezért mikor valaki kiveszi a coolert a foglalatból valszeg kitépi a proci is, ekkor már késő..célszerű akkor levenni a coolert, ha egy kicsit járattuk a rendszert, ahogy a kocsiknál is könnyebb meleg motorból olajat cserélni..
illetve mielőtt felfele húzzuk a coolert előtte próbáljuk meg forgatni jobbra-balra, hogy a elváljon a procitól a cooler..+ célszerű kerülni a gyári pasztákat a gyári coolereken.. ajánlott az Arctic Cooling MX2-ese, vagy olyan paszta, ami nem vezeti az áramot, a fémesek és ezüsösek is felejtősek szvsz..
üdv! helkis
-
helkis
veterán
válasz
cobrakigyo #227 üzenetére
sok probléma lehet egy procival, statikus kisülés, lábaiból ítélve ez egy K7-es, ott még előfordult a sarkazás, stb..
megemlíteném, hogy azért nem jó dolog beépíteni egy kétséges működésű procit egy gépbe, lehet hogy hazavágja vele az ember az alaplapját is.. lábhiánnyal sem célszerű eljátszani hogy működik-e nélküle, stb..
-
helkis
veterán
válasz
cobrakigyo #225 üzenetére
ennyiből sajna nehéz megmondani..
drunk procija viszont már késsz!
-
helkis
veterán
esetleg azt tudom elképzelni, hogy egy proci cserénél valamennyire elhajlott a láb, ami nem lett észrevéve, majd a következő proci szépen rányomta a másik lábat, majd mikor használtad, akkor összesülhettek, ha az egyik tápláb.. nagy a valószínűsége, de annak is, hogy első indításkor el kellett volna füstölnie a cuccnak, tehát nagy mákod van ha megmaradt minden és ennyivel megúsztad..
vagy le volt már törve a láb és valaki visszagányolta, többek között én hasonló lehetőségek miatt sem vállalnám ennek házi javítását..
-
helkis
veterán
ha azt a lábat hajlították vissza, amivel probléma volt, akkor valszeg, kezdi elveszteni a rugalmasságát, tehát lehet hogy 1x2x érintkezik, aztán már nem feszül annyira neki a proci "lábának" hogy "átvigye" a jelet.. ez egyben veszélyes is, mert ha KH-s pl. tápláb akkor ott akár meg is éghet a proci, ha néha érintkezik, néha nem..
ezért nem vállalom ilyen eseteknek a "házi"-javítását, mivel ez csak akkor lesz 100%-osan jó újra, ha minden láb gyári! ellentétben egy valós procilábbal, ahol a megfelelő anyagválasztással 100%-osan helyreállíthatók a procik.. -
helkis
veterán
régebben az Aviatronoknál dolgoztam, ott volt BGA-zó gép, tudtam is volna csinálni, de itthonra 1.5Millát beleölni, hogy utána 10k-két visszajöjjön az ára elég lutri.. persze utána már hozná a lét..
de akkor is, csak akkor van értelme, amíg ilyen 50k-s lapok jönnek, 20k-soknál már inkább vesz egy másikat a user, vagy megpróbálja gariztatni. erre a legmegfelelőb ember udi, eddig az ilyen jellegű problémás lapokat hozzá irányítottam, még nem szólt, hogy ne tegyem!
-
helkis
veterán
hali, nem ismerem őket, de gyorsan googliztam párat így ki tudod választani a neked legmegfelelőbbet
Deltaline BT
Szem Kft.
Cellform Kft.üdv! helkis
szerk: ha sikerült javítani valamelyikkel, akkor tapasztalataidat oszd ide vissza!
-
helkis
veterán
válasz
norbee2244 #169 üzenetére
repü
-
helkis
veterán
üdv srácok, sajnos a LGA775-ös lapokkal kapcsolatban rossz híreim vannak, a foglalat a laptopoknál bevált felületszerelt megoldással van a lapra rögzítve, ezért nincs olyan ''házi'' megoldás, amely minden esetben megoldást hozna:
a foglalatban a lábak pedig így helyezkednek el:
100%-os megoldást csak a foglalat cseréjével lehet elérni, néhány pesti cég foglalkozik ilyesmivel horror áron (annyiért simán lehet egy olcsóbb alaplapot venni), ill ha valaki 1db procifoglalatot (vagy bármilyen BGA-áramkört) akar venni, eléggé kinyithatja a buxáját! (sajnos donort sem lehet használni, a technológia miatt - hiányoznak az óngolyók a levett alkatrészről, ezért az egyenletesen kétoldalról melegített IC-t nem tudja a felületi feszültség a megfelelő pozicióba ''rántani'' és valószinüleg nem is lesznek tökéletesek az érintkezések sem)
prociláb helyreállítással továbbra is állok rendelkezésetekre! -
helkis
veterán
válasz
[HUN]Zolee #144 üzenetére
privi ment!
-
helkis
veterán
UP!
-
helkis
veterán
UP!
-
helkis
veterán
válasz
7Heads Drago #138 üzenetére
2 fabatkát!
-
helkis
veterán
up!
-
helkis
veterán
Srácok! ha kiveszitek a procit a gépből, vagy a tokjából elötte vessétek le a műszálas alsógatyát! ill szüntessétek meg a statikus feltöltődést magatokon, pl.: nagyobb fémtömeg megfogásával, esetleg ESD-védelembe kössétek be magatokat, nehogy úgy járjatok, mint egyik kuncsaftom, akinek sikerült 1lábat letörnie a procijáról, viszont megfogott a memóriavezérlőkörben pár lábat és ezzel az örök bitmezőkre küldte a 3000+ -os A64-ét..
tehát gépszerelés elött: pamutzokni és kályhacső!! -
helkis
veterán
UP4me!
-
helkis
veterán
up+!
-
helkis
veterán
no, te hitetlen!
igazából ez nem csoda, hanem technológia. bizonyíték az a sok procitulaj, aki velem csináltatta meg a prociját, és azóta is gond nélkül megy náluk.. ha azt mondod visszafele készültek a képek, akkor mivel lehet leszedni úgy a forrasztási anyagot hogy úgy nézzen ki mint a 2-es képen? (a törött lábak helyét figyeld) másrészről ember direkt szerintem nem tud ilyen kuszaságot csinálni egy procin, normális meg nem is akar..
de ha van egy törött lábú procid, küld el és ha nem forrponthiányos, akkor megjavítom.. ... és hivő leszel!
-
helkis
veterán
közben új helyre költöztettem a képeket!
aki még nem látta volna, itt meglesheti >> [link] -
helkis
veterán
UP!
-
helkis
veterán
UP!
-
helkis
veterán
UP!
mindenkinek megvan minden lába? -
helkis
veterán
válasz
KisBundi #110 üzenetére
mivel nem üzletszerüen ''kéjelegsz''
ezért nincs harag..
tegnap találkoztam az első olyan procival,amit nem tudtam megcsinálni..
egy 754-es 2600+-os sempron, belső lába úgy tört le, hogy a forrpont is odalett, megkerestem a láb ''gyökerét'' kb.:0.05mm-es kis pont!!! erre van ponthegesztve az 1mm-es forrpont, és arra a 0.2mm-es láb. sajnos ezt már nem lehet megoperálni.. R.I.P
Jótanács! Ha valakinek véletlenül elhajlik a procilába valamilyen okból kifolyólag, ne próbálja meg visszahajlítani, mert az egész proci használhatatlanná válhat, amint sikerül letörnie a forrpontot, ha a forrpont megmarad akkor 100%-osan lehet javítani a procit. Akinek eddig ilyen hajlításból megmaradt a láb a prociján, annak nagy mákja volt..
(itt persze nem a 0.5mm-es elhajlásról van szó..)
Keressetek nyugodtan priviben, mailen, telefonon, msn-en megololdjuk a problémát a lehető leggyorsabban!
Jó hétvégét mindenkinek! -
helkis
veterán
-
helkis
veterán
UP! törött valakinek még a procilába? küldheti bátran!
-
helkis
veterán
valamilyen okból kifolyólag megint töröltek a freewebről
mindegy...
csináltam egy szép oldalt innen a melóból wordben!
itt megtaláljátok a képeket: [link]
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
válasz
Ultram3jor #41 üzenetére
asszem el akarta adni a mostani tulaj és elküldte a vevőnek. az pedig így külte neki vissza..
ez nemrég mondta a srác nekem is.. természetesen a vevő a postára fogta az egészet.. több részletet nem tudok..
-
-
helkis
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest