Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #3035 üzenetére

    Itt ne is rántson rá, ez nem az a hely, egy kis kulturáltságot elvárnék, főleg ha már szapulással vádolsz, amire én azt mondom, hogy az igazság az nem negatívum, ergo nem nevezhető jelen esetben szapulásnak, legalább is részemről, mert ha valakinek tökéletes lenne a szolgáltatása és annak ellenére anyázik, akkor azt mondom, hogy na igen, ő szapulja, vagy legalább is valami másért, de itt nem arról van szó, az meg hogy szakmailag gyakorlatilag nulla a cég színvonala, főleg ami a vezetést illeti, azt hagy ne részletezzem már.
    Igen, el voltam tűnve (legalább is a PR topikban nem voltak aktív, mert máshol azért voltam), de ne magadból indulj ki kérlek, csupán se időm, se kedvem nem volt foglalkozni a PR-el egészen addig, míg fel nem baszott, hogy amikor nagyon kellett volna, akkor éppen nem volt, vagy éppen szokás szerint használhatatlan volt.

    Ami a mérődobozt illeti, legszívesebben én is igényeltem volna, de két problémát már nem akartam, mármint ugye az egyik az, hogy szar a net, másik meg hogy rögtön a modem mögé kell tenni, amivel tudtommal külön hálózat jönne létre (ugye valahogy IP alapon kell kommunikálnia) és dupla NAT-ot nem akarok, másként meg nem mér pontosan, illetve nem tudja mikor nem terhelt a hálózat, bár ezzel kapcsolatban tapasztalatot szívesen meghallgatok, hogy van-e benne port forward meg ilyenek, vagy nálatok hogy van.

    Az összehasonlításokkal kapcsolatban én még mindig az internetre helyezem a hangsúlyt, ugyanis az a 21. század egyik fő kommunikációs eleme (interneten gyakorlatilag minden elérhető, még a TV is), a TV már a múlt századé, ezért is van az, hogy leginkább csak az idősebb korosztály néz TV-t, vagyis kb. 35-40 év felett, a fiatalabbak, főleg akik ki tudják használni az internetet, azok max. TV-t is csak azért vesznek, hogy gépről, vagy laptopról menjen az amit letöltöttek, csatornából is csak max. sportcsatornát néznek már a legtöbben, de azt is inkább online nézik már, szóval bocs, de valahogy a TV része nem érdekel, nem a múltszázadban vagyunk, ezt kellene már felfogni.
    Igaz, hogy a PR-nél van a legtöbb csatorna és az adással nálunk sincs probléma, de mellette elég drága is, ami negatívum (ahogy az is, hogy az alap csomagban nem sok nézhető csatorna van, bár ez ízlés kérdése), azon kívül pedig mint mondtam, egy szolgáltatónak a 21. század követelményeinek kellene megfelelni, nem pedig a múltszázadénak, a jelen században meg inkább az internet fontosabb, abba meg nem teljesít olyan jól a PR jó pár esetben, ahogy nálam sem, persze főleg a HFC területeken, mert optikán általában nincs gond, max. az már jól ismert PR-es mutatvány, hogy elvágják néhol az optikai gerinckábelt, amit amúgy legtöbb esetben mint itt is nagyon jól megválasztottak költségmegtakarítási szempontból (ugye többszálas optika, nehogy már külön központokat kelljen létesíteni), azért is tartott múltkor egy napig megcsinálni, még jó hogy nem távmunkám van Budapest-re, mert ha az internet rendelkezésre állásán múlik már rég kibasztak volna.

    Ami a T-t illeti, ugye igaz, hogy az IPTV nem egy nagy szám, ezzel én is tisztában vagyok, de az alap csatornakínálat egész jó és több digitális szolgáltatás is ingyen jár hozzá (TV GO, ami Telekomos mobilneten is akár korlátlanul nézhető), másrészt elméletileg hamarosan kap egy ráncfelvarrást, másrészt ha az nem tetszik a TV függőknek (bocs, de szebben perpillanat nem tudom megfogalmazni), akkor elérhető lesz hamarosan a Vodafone TV szintén a Telekom FTTH hálózatán, szóval lesz választék, de a legtöbben akik a T-hez átmennek egy kábel/optikai szolgáltatótól, azok általában nem a TV-t tartják szem előtt, hanem a stabil és gyors internetet belföldre és külföldre is.
    Egyébként meg pluszként leírom, hogy ha lenne normális net, akkor akár 4K minőségben is tudnék filmet/sorozatot nézni ha akarok, nem csak 1080i-ben (már ha van FHD és nem csak HD), de ugye egy 25-50 GB-os fájl esetében már kétszer is meggondolja az ember, hogy letöltse-e, még a 100-200 Mbit/s is elég kevés ehhez, ha rövid időn belül le akarod tölteni, persze már ha megvan ez a névleges sávszélesség, ha meg nincs meg, csak ugye a fele, vagy éppen a garantált, akkor meg még el se gondolkozik az ember ilyenen és bár lehet jönni azzal, hogy ez nem nevezhető tévézésnek, de szerintem még mindig jobb, másrészt amíg megfizetem a TV-t, addig nem érdekel, mondjuk amúgy sem, mert most is azért fizetek, hogy a TV2 vagy éppen melyik hülye csatorna való világot, vagy most éppen exatlont rendezzen egy Kubához közeli szigeten, holott lehetne azt a pénzt az oktatást és egészségügyet ismerve máshova is fordítani, na de mindegy, lényeg hogy legyen min ordibálni a TV előtt megfeledkezve a valóságról és a problémákról.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák