Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz 4Grider #2050 üzenetére

    A PR-nek nem nehéz, ugyanis ők ebben profik.
    Amúgy eleve nem volt valami stabil ez a G verziójú modem (ami router is egyben), bár lehet csak cserekor sikerült egy hibásat kifogni, de eddig ilyen probléma konkrétan nem volt vele és érdekes mód csak azután kezdődött, hogy újraindult.
    Ami a jelszinteket illeti, szerintem nincs semmi probléma velük, de csináltam róla egy printscreen-t.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2049 üzenetére

    Ahhoz képest megnyertek egy halom pályázatot az országban... Hál' Istennek itt a zempléni régiókban is ők építhetnek és terjeszkedhetnek, nem a köcsög, "narancsos" T.
    Sátoraljaújhelyi, sárospataki járások támogatás összege újgenerációs internet és felhordóhálózatok építésére: 784 205 715 Ft.

    Forrás

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2052 üzenetére

    Miért, a PR micsoda? Ugyan olyan narancsos seggnyaló, másképp nem maradtak volna a piacon ezzel a szar szolgáltatással, hacsak meg nem szánják, hogy ugyan már ez a szánalom cég is kapjon már pár milliót amit zsebre tehet, csak tudod én sajnálok tőlük minden forintot, mert olyan hülyék mint a segg, azt abból a több száz millióból jó ha 1-2 milliót fognak hálózatfejlesztésre költeni, de fejleszteni is csak ott fognak, ahol valami fejes, vagy ismerős van, a többi le van szarva.
    Bár a T se túl jó ezt elismerem, de azért mégis csak jobb és stabilabb háttérrel és jóval több szakértelemmel rendelkeznek, mint a PR, sőt alapból eszük is több van, ahol van konkurencia mint a PR, ott jelentős kedvezményt adnak az ügyfeleknek, de ezeknek az idiótáknak érdekes mód ilyen eszükbe se jut, mondjuk nem csodálkozom ezen, csak érted, azt képzelik hogy jó drágán adhatják ezt az ürüléket azt mindenki ezt fogja választani, meg majd ezzel fogják megváltani a világot, kicsit észhez térhetnének már azt leszállhatnának már a magas lóról.

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2053 üzenetére

    Ez az, jöjjenek még a multik, támogassuk nyaljuk a s*ggüket! Lassan már semmi nem lesz ami a miénk igazad van, pénzeljük a T-t, meg a UPC-t és aztán majd ha megölték az összes konkurenciát ebben az országban, akkor jól felnyomják az árakat és jön majd az oligopólium, mint a mobilpiacon tart évtizedek óta az országban. A PR legalább egy 100%-ban magyar cég, ami nekem már alapból szimpatikus.
    Honnan tudod, hogy milyen ajánlataik vannak máshol? Jó múltkorában olvastam a Facebookjukon, hogy Jászberényben vagy hol pl. a Middle csomagot 6800 Ft-ért adják, mert ott ott van a UPC. Az, hogy nem verik nagy dobra honlapon meg itt ott természetes.
    A UPC sem veri nagy dobra, hogy DIGI-s területen most a Spíler TV miatt 4200 Ft-ért adják a 96 csatornás TV, 120 megás net + telefont.
    De menj át nyugodtan a T-hez, úgyis pont tegnap előtt hívtak telefonon, hogy Sátoraljaújhelyben befejeződtek a hálózatfejlesztések is, és már IP TV-t és gyorsabb netet is tudnak ajánlani. :) Persze elküldtem őket a francba, mert ilyen stabil 60-as netet, mint most van, meg 32 HD csatornát 3 TV-re az életbe nem fognak adni, ennyiért meg főleg nem.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2054 üzenetére

    Te figyelj már, nem mondasz hülyeséget, csak szarul adod elő. Abban teljesen egyetértek veled, hogy nem kéne a rohadt multikat támogatni, mert tudom hogy akkor tönkre megy az ország, csak tudod az a gond, hogy vagy nincsen olyan magyar cég, ami ellátná azt a feladatot, vagy van és olyan hülye mint a segg és így se képes ellátni a feladatot, na ez a PR.
    Meg tudod az a probléma, hogy az ország így is tönkre van, a sok orbán birka eléggé gallyra vágta és ez már aztán nem oszt és nem szoroz rajta, ha nem lennének ilyen idióták mint most, akkor nem lenne egy rossz szavam se rájuk és szívesen maradnék, de amit csinálnak az már egyszerűen épp ésszel felfoghatatlan. Egyébként nem 100%-ban magyar de mindegy, inkább nem megyek bele, mert ebben a témában kicsit durván fogalmaznék.
    Ami pedig a szar előadást illeti még ugye ezt múltkor elmondtam, hogy lehet hogy Neked olcsón adják, de csak Neked, másnak mint pl. nekünk nem, pedig több mint 10-15 éve vagyunk náluk és soha egy akció se semmi nem jött, pedig egyébként egy rossz szavam nem lenne rájuk, mert ha olcsón adnák, akkor a fenét se érdekelné, hogy néha szar, mert legalább nem kérnek érte egy kisebb vagyont, de az hogy drága meg szar is az már nem jön össze már bocs. A T is itt van már a jó hálózattal és árakkal és a PR nem adna kedvezményt még így se, csak ott ahol szarik a konkurenciától, mert itt eléggé megvetette a lábát a fideszes vezetés mellett, tehát vagy ez, vagy szevasz, csak mert van egy olyan hálózatuk, ami épp hogy bírja a 100 feletti internet szolgáltatást, de hogy milyen szarul van összerakva az egyszerűen röhej, persze ez is nézőpont kérdése, egy hülye szerint jó az így ahogy van, mert működik, na de nem egy hülye szemével kellene nézni.

    Egyébként jó hallani, hogy kész a hálózatfejlesztés a T-nél, de remélem itt is, mert múltkor is kész volt azt közbe mégsem.
    Egy problémám van csak velük, az pedig az IPTV, jó lenne ha lehetne SATV, mert nem enné a netet, meg külön lenne és ha esetleg net nem lenne, akkor TV talán még lenne, csak ugye az a baj még, hogy tányéros TV esetén kevesebb a csatorna, viszont a HD ingyen van, plusz a TV GO is és csak TV szolgáltatás kell hozzá, ezzel ellentétben meg a PR-nél nincs ingyen TV esetén, ott is a legfelső csomag kell ha jól emlékszem, ráadásul minimum 60-as net, szóval elmennek a picsába, arról nem is beszélek, hogy a TV GO nézhető gépen is, a PR csodája meg csak telefonon és táblagépen, szóval ennyit erről.

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2055 üzenetére

    Jajj már megint túl okos vagy a billentyűzet mögül, de a hozzászólásaid kb. annyi, hogy "nesze semmi, fogd meg jól".
    Pont Te szidod állandóan a politikusokat, amikor kb. egy szinten vagy velük, sőt, még rosszabb.
    Érdekes, 20 éve vagyok PR-es és semmi gondom nincs vele, de a szomszédoknak sem, sőt a nagymamámnak sem, aki a város másik végén lakik az Arany János utcában és fél éve írt alá két évet és váltotta le az analógot digitálisra és teljesen oda van meg vissza, hogy milyen gyönyörű lett a kép és kevesebbet kell fizetnie és több csatornát kap.

    Konkrétumokat, konkrétumokat...

    mert itt eléggé megvetette a lábát a fideszes vezetés mellett, tehát vagy ez, vagy szevasz, csak mert van egy olyan hálózatuk
    Igen? Honnan tudod? Mi mutatja ezt? Miben látszódik ez meg? Hol találok együttműködésre utaló jeleket?

    de hogy milyen szarul van összerakva az egyszerűen röhej
    Igen? Ismered a teljes hálózati struktúrájukat? Mesélj róla kérlek! Miben kéne változtatniuk? Rosszul vannak felbontva a NODE-ok? Rosszak az erősítő elhelyezések a hálózaton? Érveket, érveket! Ha érv nélküli dumát akarok bekapcsolom a parlamentet!

    Egy problémám van csak velük, az pedig az IPTV, jó lenne ha lehetne SATV, mert nem enné a netet, meg külön lenne és ha esetleg net nem lenne, akkor TV talán még lenne
    Jajj ez is micsoda dilettáns banda, hozzá nem értő vezetéssel, hogy az IPTV-t értékesítik egy ilyen hálózaton, ahelyett, hogy Sat TV-t nyomnák az 1440p-s HD csatornákkal. Itt is csak hülye hozzá nem értők vannak, az egész bagázsban.

    Azt hiszem nem is fárasztom magamat tovább, mert ha dilettáns, segg, hülye stb. szavakat mindenféle érvek és tények nélkül akarok hallgatni, akkor inkább bekapcsolnám a Való Világ nevű borzadályt....

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2056 üzenetére

    Na miért te mi vagy? Persze a PR seggnyalóján kívül, de egyébként ugyan úgy a billentyűzet mögül írsz, ráadásul hülyeségeket és az az egyetlen módszered ellenem, hogy felhozod újra amit én, csak rákérdezel hogy pontosan ezt honnan veszed, de a politikusok is így csinálják, mert itt áll meg a tudomány náluk, persze még a hülye is látja, hogy minden szar, de ők azért rá kérdeznek, hogy pontosan mi és hol stb..

    Az is érdekes amúgy, hogy 20 éve vagy PR-es és általában 1 hónapban vagy 4 alkalommal vagy otthon az előzőleg leírtak szerint, de akkor honnan veszed, hogy soha nincs vele semmi gond? Ja hát biztos valami telepata vagy azt úgy tartod a kapcsolatot otthon egy géppel, vagy a modemmel, hogy én miért nem gondoltam erre hallod, teljesen logikus.
    A TV és a net szolgáltatásukat meg ne hasonlítsuk össze, mert nem lehet, csak úgy hogy ugyan az a szolgáltató, egyébként ég és föld a különbség, na meg a TV szolgáltatásukkal konkrétabb bajom nekem sincs, max. az ár amit elkérnek érte, meg max. a box-ok, mert sajnos le vannak butítva a saját szintjükre, de más baj nincs, viszont az internet az kegyetlen, látszik hogy TV-vel kezdtek és azóta is csak ahhoz értenek.

    Amúgy konkrétum itt van a topikban, már ha tudsz olvasni, kicsit vissza tekersz és ha nem csak az én hozzászólásaimat nézed, akkor látszik, hogy igen is szar a szintezés, meg kb. minden egy csomó helyen, arról nem is beszélek, hogy a kábel hálózatuk már háború előtti, de ha baj van csak toldozgatják, meg foltozgatják és minden rendben, az erősítők nagy része meg jó vízgyűjtő és néha azért olyan szarok, de gondolom szerinted is így kell működniük.

    A T is hülye és nem csak én mondom, de gondolom más hozzászólásait nem olvasod esetleg a T topikban, vagy csak másba nem akarsz belekötni, vagy csak simán nem értesz hozzá, vagy mind három, de a T topikban is legalább 100-an írják, hogy az IPTV egy nagy szar és igazuk van, főleg hogy ugyan úgy meg lehetne oldani a digitális TV-t a hálózatukon mint pl. a DIGI, legalább is optikán, de talán már koax hálózaton is IPTV-t szolgáltatnak, annak meg mi értelme van mond már meg, főleg hogy alapból jóval tömörítettebb a kép, hogy ne egyen meg annyi sávszélt, de gondolom szerinted is így van jól, szóval ne is beszéljünk tovább róla.
    A SAT TV-t meg nem részesítem előnyben (sőt jó lenne, ha már nem kéne használni), csupán ott mégis jobb alternatíva, ahol ADSL/VDSL hálózat van és nem érhető el túl nagy sávszélesség, ott inkább azt részesítem előnyben mint az IPTV-t, már ha az internet a lényeg, ha a TV akkor nyilván nem fogja érdekelni az előfizetőt, hogy leszívja a netet, mert egyébként optikán és koax-on az IPTV nem az előfizető sávszélességét eszi, csak ADSL/VDSL hálózaton van így, ott meg alapból nem áll rendelkezésre túl sok, szóval érted mi a problémám, ha meg nem akkor ne is próbáld megérteni, nehogy megerőltesd magad.

    Amúgy én csupán magyar szavakat használok, persze kifejezhetném magam kevésbé vulgáris szavakkal, de minek? Ha egyszer szar a szolgáltatás, akkor nem fogok rajta szépíteni, a te kedvedért meg főleg nem.
    Amúgy is a hozzád hasonlóknak találták ki a való világot meg az egyéb hülye valóságshow féléket, ahol a szereplők még beszélni se tudnak, úgy hogy ha már elbasznak rá annyi pénzt, akkor nézzed azt ne rinyálj itt, hogy nem tetszik.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2057 üzenetére

    Először is tisztázzunk valamit. Nem vagyok seggnyaló senkinek, csak én ha valamivel meg vagyok elégedve, annak hangot adok, ellentétben az emberek 95%-ával aki nem ad hangot az elégedettségének, csak az elégedetlenségének. A 2 nem egy és ugyanaz. Én ha megveszek egy terméket és meg vagyok vele elégedve annak is hangot adok egy webáruházban vagy bárhol, leírom a pozitív véleményemet.
    Tudod, van családom, akik használják itthon a netet non-stop, van egy 25 éves öcsém aki szintén használja és soha semmi panaszuk nincs. Érdekes.

    Az ország legrégebbi DOCSIS koax hálózata egyébként a miskolci UPC hálózata, ami volt már Miskolc Kábel TV Kft., aztán lett a UPC. Nah az régi. 25 éves, ha nem több. Menj végig Miskolcon, van olyan erősítő ami rozsdás már kívül.
    Most megnéztem az ügyfélkapuba, mivel az átépítés után fizettünk elő digitális kábel TV-re, így pontosan látszik, mikor adták át az újhelyi, 860 MHz-es hálózatot.
    2016. szeptemberében. Tehát ez a sátoraljaújhelyi hálózat pontosan 10 éves! Ez Neked régi?

    Soha nem adtam a fórumokra és nem is fogok, már csak azért sem, mert az emberek 95%-a csak akkor ad hangot, ha nincs megelégedve. Ez nem csak a telekommunikációban van így, hanem bárhol. Így az, hogy itt van x ember aki nincs megelégedve, ugyanúgy van y ember máshol is aki nincs megelégedve. Csak elégedett ember sehol, soha nem lesz, ez így is van rendjén.

    Egyébként nézd csak www.pr.hu/karrier ! Pont ide keresnek hálózatszerelő műszerészt! Ha ennyire értesz hozzá, gyerünk, bizonyíts! Ne mellébeszélj! Bizonyíts! Ha bizonyítasz és látják milyen jó vagy és hozzáértő akkor nem sokáig leszel műszerész, hidd el, mert mész fel a ranglétrán! Gyerünk, most meg tudod csinálni és meglátjuk ki is vagy valójában! Billentyűhuszár vagy egy igazán jó és elismerhető telekommunikációs szakember, akit még nem hagytak kibontakozni! ;)

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2058 üzenetére

    Akkor kérlek ne is tégy úgy és ne adj rá okot, hogy annak lehessen nevezni, mert én egyébként nem teszem meg.
    Az rendben van, hogy meg vagy vele elégedve és hogy ennek hangot adsz, ez eddig rendben van és meg is értem, viszont amikor a másikba belekötsz csak azért, mert ő nem elégedett, az már nem oké, legalább is az én részemről, meg az se, hogy úgy véded őket, mint valami szentet, amire nem lehet semmi rosszat mondani, mert ez tényleg nem oké. Az is igaz, hogy volt ahol én kötekedtem, de volt egy előzménye, viszont lehet kötekedés és jelzőzés nélkül is beszélgetni, legalább is szerintem.
    Visszatérve egy kicsit, nyilván te is érted, hogy ha valaki elégedett, akkor sok esetben nem az az első, hogy ennek hangot ad.
    Én pl. olyan vagyok, hogy ha meg vagyok elégedve valamivel, akkor először is azt használom, mert éppen jól működik és tudom használni és nem feltétlenül van időm azzal foglalkozni közben, hogy megírjam 1-2 helyen hogy minden rendben van vele, ha viszont rossz, akkor nyilván van időm és okom is arra, hogy panaszkodjak (mert ugye éppen nem tudom használni) és ezt meg is teszem. Meg jelen esetben kicsit furcsa lenne, ha itt mindig leírnám, hogy jó, aztán rossz, kicsit hülyén jönne ki, ezért inkább nem jelzem ha jó és ez meg is látszik. Mondjuk valamikor nem jelzek ha rossz, mert nem olyan mértékű, meg nincs is kedvem vele foglalkozni, de amikor már felidegesít, akkor igen is hangot adok neki.
    Az is rendben van, hogy mikor valakinek rossz és nekem éppen jó, akkor jelzem, de ugye mivel DOCSIS esetén elég sok mindentől függ, hogy éppen hol jó és hol nem, ezért nem érdemes a másikkal szembeszegülni. Én azt is elhiszem, hogy nálatok minden rendben van, de itt akkor sincs, itt az utcában többek is hangot tudnak adni arról, hogy minősíthetetlen az internet szolgáltatás, sokan nem véletlenül vannak inkább a Telekomnál, ugyanis a PR-ről váltottak. Ha nekünk rossz az internet, legtöbbször megkérdezünk egy közeli PR-est, hogy neki is rossz-e és legtöbbször az a válasz jön, hogy igen, szóval nem azért szidom a PR-t, mert éppen időm és kedvem van rá, hanem mert ezt kiharcolta magának.

    Ami pedig a 10 éves hálózatot illeti, akkor hogy vagy itt 20 éve a PR-nél? :DDD Maga a hálózat tudtommal nem 10 éves, valamikor a 90-es évek elejétől megvan, csak 10 éve volt utoljára fejlesztve (2005-ben kezdték talán), mégpedig úgy hogy 860 MHz-re, előtte tudtommal 300 MHz-es volt (csak TV) és nem hinném, hogy teljesen lecserélték volna, sőt tudom is hogy nem, max. csak az erősítőket, szűrőket meg a végponti berendezéseket, de ennyi. Az meg hogy régi az nem feltétlenül jelenti hogy rossz, ezt én is tudom, nem is ezért írtam le, csak hogy azért ideje lenne már fejleszteni, mert azért eléggé jól fejlődik a technológia, csak itt van elmaradva ennyire és ha már egyszer van pénz, amit tudom hogy van, akkor azt erre költsék már, csak mert egyébként nem nagyon látszik meg, hogy mire költik és ebbe most ne köss bele, mert tudom bizonyítani kéne, de legyen annyi hogy ismerem már ezt a bandát és ha itt is megcsinálnák már végre egy kis pénzből normálisan a hálózatot, akkor nyilván semmi okom nem lenne a panaszkodásra. Meg egyébként is újhely nem egy kis város, van itt egy csomó nevezetesség, meg látványosság, azt se bánnám, ha szépen elkezdenék lecserélni optikára az egészet, de nyilván én vagyok a hülye és nyilván az olyan kis segglyuknyi helyeken kell optikát kiépíteni, mint Halásztelek, meg Szerencs, ráadásul azoknak is csak egy kis részén, ahol éppen ok van rá, de ezt már leírtam egy-két alkalommal.

    Tényleg nem mellébeszélésként írom, bár úgy is úgy jön ki (bár ezt te is jól tudod és pont azért tetted hozzá), de tudod ha lenne még esélyem rá, akkor már megtettem volna, de mivel nekik is elég panaszlevelet írtam már (jó részükre nem is válaszoltak még, leginkább azokra amiben elmondtam őket ennek meg annak), ezért ahogy elküldeném a jelentkezési levelet úgy az rögtön a kukában is landolna :D

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2059 üzenetére

    Te meg úgy írsz róluk, mintha csak szarok lehetnének és őket csak szídni lehet és kell is non-stop. Hopp kapufa :)

    Hát nagyon nagy tévedésben vagy. 2006-ig a PR-nek itt telesen más hálózata volt, mégpedig valóban egy 300 MHz-es visszirányra nem alkalmas TV-s hálózatuk. 2004-ben viszont összeoptikázták a várost a sárospataki fejállomással és elkezdték a régivel párhuzamosan az új hálózat építését az egész városban. Mindent lecsérltek. Kábeleket, erősítőket, csöcsöket, szűrőket és a kábelbilincseket is. Sok újhelyi utcában még ott vannak a rozsdás régi bilincsek az oszlopon a mostaniak alatt, nézd meg! Sőt a Fürdő utcában, Kazinczy utca végén, Csillag köznél még néhány helyen a régi kábelek és 300-as erősítők, csöcsök és valahol még a 300 MHz-es szűrők is láthatóak az oszlopokon.
    Tehát a mostani hálózat mindössze 10 éves, mindenestül együtt.

    Furcsa, de nekem is van jópár PR-es ismerősöm és nem igazán panaszkodik senki, sem Újhelyben, sem Patakon. Sőt van egy pedagógus ismerősöm is a Kazinczy suliból aki épp azt mondta, hogy mióta PR sulinet van azóta lehet normálisan netezni a suliban, mert a T-s ADSL anno többet állt meg laggolt, mint ment...

    Optika ide? :D Kinek? A turistáknak? Folyamatosan csökken a város lakossága, öregszik a régió. Kinek építsenek ide optikát? Soha nem térülne meg ebben a városban, ahogy Szerencsen sem fog, de ott 300 MHz-es TV-s hálózatot váltottak fel vele, nem pedig egy 860-as DOCSIS-ot. Egyedül talán a lakótelepeken térülne meg egy FTTH vagy FTTB hálózat a városban. Halásztelek Bp. agglomeráció, ott megéri ilyeneket építeni.

    Nem hinném, hogy egy vállalatnál a HR-nek és a panaszkezelésnek sok köze lenne egymáshoz, így nem hiszem, hogy ismer névről a HR-es.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2060 üzenetére

    Miért talán nincs igazam? :D Egyébként nem mint ha nem írtam volna már pár alkalommal, hogy most éppen nincs semmi baj a szolgáltatással meg ilyesmi, de én csak szarul tüntetem fel őket. Én megmondtam, hogy én csak azt mondom, ami éppen igaz, ha jó a szolgáltatás, akkor nem szarozom le, ha meg éppen szar, akkor nem fogom azt mondani hogy jó, szóval fogd a kapufádat és vidd.

    Én nem tévedtem és amit leírtam azt nem hasra ütés szerűen írtam, hanem a PR-től tudom, ők mondták hogy 2005-ig csak 300 MHz-es hálózatuk volt, de már volt rajta digitális adás, 2005-ben elkezdődtek a fejlesztések, amik 2006-ban zárultak le, hogy az évek melyik részén kezdődtek, illetve záródtak le azt nem tudom, de azt is tőlük tudom, hogy nem volt mindenhol teljes a csere, azt hogy éppen hol volt és hol nem volt azt szintén nem közölték, de nem is érdekel, én azt írtam le amit megtudtam, de majd akkor átnézek minden oszlopot :D

    Igazából nem az a furcsa, hogy van, hanem hogy náluk is jó, vagy csak szintén van olyan az ismerősök között, aki akkor nem foglalkozott vele, csak a legutóbbi állapotot mondta el, én is voltam így infóval ellátva, de ezt nem kötekedésként írom.
    Egyébként nem azért, de ugye tudod, hogy az a sulinetes hálózat milyen volt? Az egy dolog, hogy a T hálózatán ment a forgalom, de egy elég régi ADSL modemen keresztül ment és egy eléggé gyenge router volt mögötte ami 10 éve talán megállta a helyét, de az utóbbi években már nem nagyon. A sulinetes net az olyan 4-8 Mbit/s között volt ha jól tudom és itt a legtöbb iskolában van legalább 10 számítógép, a középiskolákban akár 60-100 számítógép, illetve attól is több van és ha ezek mind azon a 4-8 Mbit/s-en osztoztak, akkor nem csoda, hogy volt lassulás, illetve szakadozás, szóval ezt nem kenném a T-re, a másik meg az, hogy most a szolgáltató váltással végponti eszköz csere is volt, tehát modem és router csere is, a modem az Cisco EPC3208(G) a router pedig Cisco 892FSP, ami már nagy előrelépés, ráadásul most már nem 4-8 Mbit/s van (és az is csak lefele volt, felfele jó ha max 0,25 Mbit/s volt), hanem 50/5 Mbit/s szóval azért ne lódítsunk, minden információ fontos ebből a szempontból.
    Ja és azt hozzáteszem, hogy ami volt eddig router, vagyis a Cisco 1711 az eleve max. 10 Mbit/s-t tudott natolni és ha már nagyobb sávszélességen használtad és ezáltal jobban terhelted, akkor tényleg volt szakadozás, ráadásul még egy PPP kapcsolatot is fenntartott (mert ugye úgy van összekapcsolva a NIIF hálózatával), szóval tényleg nem kell csodálkozni a lassuláson, illetve a szakadozáson. Szerintem ha a T is kicserélte volna a modemet, illetve ugyan úgy be lett volna téve mögé az új router, akkor ugyan olyan gyors lenne, max. a válaszidő lenne nagyobb 10-20 ms-al egy két helyen, mert az ADSL/VDSL sajnos ilyen, ahogy a koax hálózat is az optikához képest, bár az inkább az erősítők miatt, de az meg a távolság és a gyengülő jelszint miatt elengedhetetlen.
    Amúgy arról nem szólt az az ismerősöd, hogy volt amikor 1-2 napos kimaradás volt a PR-nél? :D Mert arról is szívesen hallanák valamit :D

    Talán pont azért kéne amit leírtál nem? Szerinted a legtöbb fiatalt mi érdekel mostanság? Hát elmondom neked, hogy az internet (már lassan a csecsemőnek is tabletet adnak a kezébe ha hiszed ha nem és ez eléggé elszomorító is, de ebbe nem akarok belemenni), az idősebbet (18-30 év, bár változó) meg emellett már a munka és a megélhetés, ezért is költöznek először az ország középső, illetve nyugati részére, aztán ha nem akkor mennek ki külföldre, mert itt se munka, se normális távközlési infrastruktúra. Ismerek nem egy olyan embert, aki azért akar faluból városba költözni, mert se normális internetelérés, se munka, de inkább az internet a fontos, mert azt a pár km-t még megtudja tenni, meg fedezi is a munkáltató, de neten egy filmet nem tud letölteni csak órák alatt olyan szar ott az ADSL és ez csak a lefele irány, a feltöltés az még szánalmasabb, ahol itt is DOCSIS-on, mert a feltöltés az lófasz a letöltéshez képest, ahogy a PR is halad felfele letöltésben, úgy már a tizede sincs meg a feltöltés a letöltésnek (ugye úgy volt, hogy pl. 10/1, 12/1, aztán már 15/2 és 20/3, aztán már a 60-as netnél csak 5 a feltöltés, 120-nál meg csak 10, kicsit se észrevehető egy baromságot csináltak), szóval eléggé szánalmas és nem érdekel az a rész, hogy a technológiának ez az sajátossága, mert ha nem csak 2 felöltési csatorna lenne itt se, hanem 4, vagy valahol szegmentáltabb lenne a hálózat, akkor lehetne többet is adni felfele, hogy nagyobb tartalmakat tudjunk megosztani egymással DIGI-s, vagy más optikai interneten kívül, mert ha ilyet szeretnénk, akkor megint költözni kell és sokan meg is teszik.
    Ha itt is lenne normális infrastruktúra és és esetleg néhány erre épülő, vagy ezt használó vállalkozás és nem csak a turizmusból akarna a város megélni (pl. kalandpark meg ilyen faszságok, ami nem lenne rossz de ott is el van kurva pár dolog), akkor talán nem öregedne el a régió és nem menne el mindenki, de igazad van, vigyük az optikát a kis szar helyekre az isten háta mögé csak azért, mert Bp. környékén van valahol, de még sose hallottunk róla, véletlenül se próbáljuk meg a keleti részt egy szintre hozni a nyugatival, hogy itt is elkezdődhessen valami. Persze igaz, megint a rohadt pénz a lényeg, megy a zsidóskodás mindenhol, lényeg hogy minden megtérüljön szinte rögtön, hosszabb távra ne is tervezzünk, hagyjuk inkább lepusztulni a fél országot csak azért, mert most rögtön nem térül meg valami. Még ha Te feltétlenül nem is így gondolod, sajnos ez így van az országban, azért is írtam le, nem azért hogy kötekedjek, csak már leírtam a neked szánt hozzászólásomban.

    Sajnos nem tudom, hogy a PR-nél mi hogy megy, minden cég máshogy működik, de ha nekem lenne egy szolgáltatóm és vennék fel valakit akkor én megnézném, hogy az illető honnan jön, ha a mi szolgáltatási térségünkben van, akkor előfizetőnk-e és ha igen, akkor volt-e valamilyen szóváltása a szolgáltatóval a szolgáltatás kapcsán és ha igen, akkor milyen hangvételű és ez alapján elbírálnám (természetesen ha nem mond hülyeséget, meg nem csak káromkodik, akkor leszarnám, hogy panaszkodik és talán még nagyobb eséllyel indulna, de a legtöbb ember nem így szemléli a dolgokat). Persze ez én vagyok és én gondolkodok így, de hogy a PR-nél mi hogy van azt nem tudom.

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2061 üzenetére

    Pont ugyanezt mondtam én is. 300 MHZ-es rendszer volt 2006-ig, ami nem volt alkalmas visszirányra. Ergo internet és telefon nem ment, nem mehetett rajta. Digitálisnak nem kell visszirány, így valóban 2005-ben elindították itt a digitális szolgáltatást, mivel a pataki optikai kapcsolat már megvolt. Összesen 4 stream volt akkor az S17, S18, S19 és S20-on. Így tudták biztosítani, hogy a családi csomag 40 akárhány csatornája jött itt is, nem csak Patakon (előtt max 30 analóg csatorna volt csak).
    Egy 300 MHz-es nem visszirányosított hálózaton fizikailag lehetetlen internetet és telefont nyújtani, tehát hülyeséget írsz. Azt a hálózatot teljesen le kellett bontani és újat építeni a helyébe, amit meg is tettek.

    A PR-nél szerintem utoljára tavaly valamikor decemberben volt kb. 5-6 órás kimaradás amikor elvágták az optikát valahol a Tiszalöki erőműnél vagy hol. Azonkívül ez az 1-2 napos leállás megint csak olyan ferdítésnek tűnik, amiben nagyon jó vagy. :D

    Igen, erről én is hallottam már, hogy a T szereti maszekul kiszolgálni a közületeket.
    Pl. olyat is hallottam pont itt a városban, hogy valahova (helyileg a belváros) beraktak 2 ADSL modemet, hogy kb. 30-40 Mbit/s meglegyen, persze az is úgy, hogy 2x15-20 Mbit/s. Nyilván azóta ez a közület már PR-es lett és megszűntek a gondok is.

    Ne haragudj meg, de ebből amit leírtál sajnos az látszik, hogy egyáltalán nem vagy benne az életben és a mai világban! Nem akarok személyeskedni, de valószínűleg még szüleiddel élsz, nem saját lakásod, esetleg bérelt lakásod van, nem magadnak keresed a teljes pénzt a megélhetéshez stb.
    Nem, a mai embereknek az, hogy milyen térerő van, milyen internet vagy TV van a településen ahol lakik a legkisebb tényező. Nem ezért fog valaki felköltözni Budapestre, vagy Szombathelyre. Hanem a megélhetés miatt. És mivel egy átlag ember napi 8 órát dolgozik, rohadtul leszarja az internetet és nem az a vágya, hogy ha hazaér a családjához 100-1000 Mbit/s-al töltögessen. Ez pont a DIGI-s példádból látszik, hogy ők dobálják az 1Gigás netet, hogy milyen jól hangzik, a BIX-es fővonaluk meg mindössze 60 G-s! Mit jelent ez? 60 ember fullon használná az 1 Gigás Digi-s netet az országban egyidőben összeomlana a hálózatuk. De nem omlik, mert akár milyen furcsa, az átlag emberek még mindig maximum 2-6 Mbit/s-al forgalmaznak az otthoni internetükön. És ezt tanultam, nem a kisujjamból szívtam ki ezeket a számokat.
    Nem, az élet nem az interneten múlik, mert ha nincs pénz, nincs megélhetési lehetőség, akkor nem lesz miből finanszírozni az internetet és a hozzá szükséges számítógépet sem. Semmivel nem lenne több lakosa a városnak, ha mondjuk holnaptól minden otthonban 1 Gbit/s-ú optikai internet lenne havi 2000 Ft-ért.

    Van itt optikája a PR-nek, meg a T-nek is. Szerinted ott az Ipari Parkban azok a nagy üzemek miről mennek ha nem optikáról? :) Mennyiből tart a PR-nek vagy a T-nek kihúzni pár szálat az ilyen nagyüzemekhez? Attól, hogy a lakosságnak nem érhető el optika a városban, az üzemeknek, nagyfelhasználóknak van választási lehetőségük, ergo ilyen téren a város telekommunikációs infrastruktúrája nagyon is jó és csalogató.

  • 4Grider

    nagyúr

    válasz tomee987 #2052 üzenetére

    Egy középvállalatnál dolgozva van némi élő tapasztalatom az internet-szolgáltatókkal kapcsolatban. A telephelyeink kb. 20%-án T-Kábel, 20%-án Digi FTTH (optika), 20%-án UPC kábelnet, 20%-án Telenor 4G, 10%-án optikai bérelt vonal, 10%-án Pr-Telecom kábelnet van.
    Legjobban az optikai bérelt vonallal és a Digi FTTH-val vagyunk megelégedve. Ár-teljesítményben egyértelmű az utóbbi győzelme, a legnagyobb rendelkezésre állást természetesen az optikai bérelt vonal adja. Utánuk jönnek a UPC kábelnetes telephelyeink, azokat követik a T-Kábeles telephelyeink, majd a Telenor mobilnet jön és leghátul a Pr-Telecom cammog.
    Viszonylag keveset fizetünk (a többiekkel összehasonlítva - kivéve a UPC-t, Digit és Telenort -) a Pr-Telecomos netért, de a 60/5-ös csomagjuk jó ha tudja konstansan felfelé a 2-3 Mbps-ot, gyakorlatilag minden hónapban van valami probléma a hálózattal, amitől az adott telephelyünk (Budakeszi) néhány órára/egy-két napra elérhetetlenné válik. Sajnos Budakeszin alternatívaként csak az ADSL és a mobilnet jöhet szóba, így eddig nem igazán tudtunk váltani, de mivel már a Telenor mobilnet is jobb ettől az összetákolt hálózattól, hamarosan mobilnetre fogom átállítani a Pr-Telecom-os telephelyünket is. Ez azért elég jól kifejezi a vezetékes hálózat megbízhatóságát...

  • tomee987

    tag

    válasz 4Grider #2063 üzenetére

    A bérelt vonalon kívül van ami üzleti előfizetés?

    Szeretnek a KKV-k ugyanis azon spórolni, hogy lakossági távközlési csomagot fizetnek, ami természetesen a 72 órás hibaelhárítással és az évi 95%-os rendelekezésre állással üzleti célra alkalmatlan...

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2062 üzenetére

    Nem teljesen ugyan ezt mondtad, de nem baj. Az újjáépítés kapcsán meg arról beszéltem, hogy kábelt nem mindenhol cseréltek, mert valahol megfelelő volt és ugyan úgy bírta a 860 MHz-et mint a 300-at, persze ez a többi aktív eszköznél már máshogy működik, de ezt te is tudod.

    Az az 5-6 óra volt több is, tudom mert volt amelyik nap több mint 10 órán keresztül nem volt internet, sőt lett volna több is, ha nem indítom újra a modemet, mert egyébként nem vette volna észre hogy már aktív a hálózat hiába szkennelte, egyébként meg nem ferdítésbe vagyok jó, hanem őszinteségbe, ami sokaknak nem teszik, dehát ez van.

    Én erről nem hallottam, mondjuk az tény, hogy egy ADSL vonal nem tud kiszolgálni 30-40 Mbit/s-t, csak egy VDSL vonal, de az már most elméletileg mindenhol megvan és ez nem azt jelenti, hogy a PR a jobb, csak ugye nekik már előbb meg volt a nagyobb sebességű hálózatuk mint a T-nek, így ők kapták meg azt a feladatot, hogy itt üzemeltessék a közhálót, de ennyi csak az egész, nem kell túlozni és ugye, nem is én vagyok ebben jó.

    Tudod vicces az a rész, amikor nem akarsz személyeskedni, de mégis nagyon jól esik neked, legalább is a szavaidat olvasva, de tényleg :D
    Én most nem megyek bele a személyeskedésbe, mert épp az előbb hagytam abba mondván, hogy talán lehet anélkül is beszélgetni, de ezek szerint nem és ez nem attól függ, hogy hány éves vagy, meg hogy éppen hogy élsz, hanem hogy mennyi eszed van és itt nem a papírokra gondolok, mert az hogy valakinek diplomája van az nem azt jelenti hogy esze is van, mert diplomát már minden hülyének adnak, lényeg hogy pénze legyen.
    Tudod éppen veled van most az a baj, hogy nem ismersz minden korosztályt és esetleg mégis, akkor azon belül csak egy kisebb csoport alapján alkotsz véleményt az egészről.
    Sajnos sokaknak már az internetes világ számít már egyre jobban, az oké hogy a megélhetés a legfontosabb, mert ezt még a hülye is tudja, ha nem tud megélni, nyilván nem fog tudni a telefonján is pötyögni, de egyre jobban beleerőltetik már az embereket az internetbe meg a virtuális világba, hogy éppen kit mi fog meg az internetbe az változó (pl. fb, yt, twitter, filmek, játékok mint pl. most a pokémon go, ami a fél világot megfogta és ahhoz éppen milyen jó a folyamatos mobilnet stb.) de azért mikor az utcán mész, vagy esetleg bemész egy iskolába, akkor nézz már szét egy kicsit és ne csukott szemmel járkálj, mert már látni fogod, hogy minden második embernek a telefon, tablet a kezében van már akár vezetés közben is és nem éppen azért, mert beszélget, hanem mert pötyög a fb-on vagy éppen azt nézegeti, hogy majd otthon mit tud letölteni meg ilyesmi és ezt nem kitalálom, hanem tudom, de mondom ne csak egy csoportot nézz, vagy csak egy korosztályt, mert az alapján általánosítani baromság, bár ezt tudnod kéne.
    Azt se nézem ki belőled, hogy szoktál online játszani meg ilyesmi, vagy hogy esetleg van pár ilyen ismerősöd, mert akkor tudnád, hogy mennyi internetfüggő van és főleg gyerek (mert azoknak nincs éppen jobb dolguk a játékon kívül, mert ugye dolgozni nem kell), akik egy nap akár 4-5 órát csak játszanak és szarnak az iskolára és a szülő meg megveszi neki a játékot, meg a gyorsabb internetet csak azért, mert a gyerek rákényszeríti a szülőt mert az egyszer megengedte neki és ez egyre gyakoribb ma, persze csukott szemmel és csak egy kisebb csoportot nézve kurva könnyű az ilyen részleteket kihagyni és megfeledkezni erről.
    Arról meg nem is beszélek, hogy a legtöbb ember már a munkahelyén is a fb-ot, megy egyebeket nézi (lásd előbb zárójelben felsoroltak), meg képeket tölt fel hogy mit csinál és azt nézi, hogy ki mit lájkol, mert ugye legtöbb ember hiába jár dolgozni, nem olyan a munkája, hogy ezekre ne lenne ideje, de nekem pl. nincs időm meg lehetőségem se munka közben netezni, de ismerek pár olyan embert, akinek igen és mikor hazaérek, akkor látom is hogy mit csinált, meg éppen milyen nagy problémái vannak az életben, nekem meg éppen az volt most a problémám, hogy mikor hazaérek a munkából szar a net, mert ledöglés előtt meg szerettem volna nézni egy filmet, vagy beszélgetni az ismerőseimmel, de nem tudtam, mert a rohadt szolgáltató éppen nem teljesítette azt amit elvállalt, csak hogy visszatérjünk egy kicsit a témához és hogy ne csak ócsároljuk egymást elterelve arról a szót, hogy a PR mekkora egy ganéj szolgáltató.

    Veled is amúgy az a baj, hogy te csak tanultál, magyarul legtöbb esetben csak magoltál, ami nem egyenlő a tudással. Mondjuk tudásnak lehet hogy tudás, csak éppen az a szemét tudás, amivel a fejedet tömik, nem pedig a tapasztalat alapján szerzett tudás és gondolom nem is azt fejlesztetted tovább és ezt nem sértésként írom, de egy-két dolgot lazán kihagytál az egyenletből, amit józan paraszti ésszel könnyen kilogikázhattál volna.
    Tudod nem mindenkinek van 1 Gbit/s internete a DIGI-nél, mert a legtöbb ember beéri a legkisebb csomaggal, mint ahogy én is beérném. Másrészt hiába van a legtöbb előfizetőnek 500, meg 1000 Mbit/s-os internete, ha egyszer nem tudja kihasználni, mert nem SSD-kkel van tele a számítógépe, hanem hagyományos merevlemezekkel, amik esetén torrentel jó ha 100-200 Mbit/s-t ki tud használni az 500 és 1000 Mbit/s-ből, mert a HDD több szálon nem bírja ugyan úgy, mint egy szálon, de ezt is kényelmesen kihagytad.
    Másrészt a BIX-es vonal a szolgáltatóknál semmi, vagy legalább is az olyan szolgáltatóknál mint a DIGI, UPC, T, meg talán még az Invitel is, mert ezek nem kis magyar szolgáltatók és nem csak egy vonaluk van belföldre és külföldre mint ahogy pl. a PR-nek, vagy még kisebb szolgáltatóknak, akik pl. az Invitel, vagy a T hálózatán keresztül bonyolítják le a forgalmukat, mert ezeknek a szolgáltatóknak elég nagy belföldi és külföldi kapacitásuk van, a T-nek is pl. ott van a német kapcsolata, plusz külön optikájuk van az USA-ba ha jól tudom, a UPC ott van szinte Európa minden országában és elég komoly kapcsolatai vannak, a DIGI meg ott van Romániában is és ott neki is elég jó kapcsolódási pontjai vannak, hogy pl. Mo-ról is oda irányítson némi forgalmat és onnan ki más hálózatra, plusz ugye ők se BIX-en keresztül kapcsolódnak a külföldi társszolgáltatókhoz, hanem saját hálózatukon belül másik kapcsolódási pontjuk van, melynek a típusát és a forgalmát nem láthatod, hacsak nem dolgozol náluk, bár akkor is nagyon belsősnek, vagy éppen seggnyalónak kell lenned, hogy te azt tudjad.
    A T-nek is van saját adatcserélő központja, melyen keresztül helyi és külföldi szolgáltatókhoz kapcsolódik és ezáltal csökken a BIX-en átmenő forgalom, szóval nehogy azt hidd, hogy az országban lévő emberek kevés adatot forgalmaznak neten csak azért, mert te a publikus adatok alapján ezt látod.
    Meg ha már a PR-nél tartunk, akkor csak hogy tudd a PR se BIX-en keresztül bonyolít le minden forgalmat, ami ott megy az is szinte csak belföld és ha megnézed már az se semmi, persze gondolom ezt is tanultad, azért nem tudod.

    Egyébként meg nem azért, de általában ahol olcsóbbak a megélhetési feltételek, illetve a szolgáltatások ott általában több a lakos is, az internetet már csak azért hozom szóba, mert ma már az sem luxuscikk, olyan már lassan mint a víz, gáz és a villany, bár most még nem nélkülözhetetlen (mondjuk már akninek), de lassan már azzá válik, mert azon elérhetünk információs és kommunikációs felületeket is és ha olyan, akkor lassan munkát is vállalhatunk rajta (távoli felügyelet vagy ilyesmi) és azért nem mindegy, hogy a munkabérből mennyi pénzt kell költeni a szaros internetre, aminek a sebessége és a minősége itt a béka segge alatt van. Hogy véletlenül se értse félre mindenki még egyszer kiemelném, hogy még mindig a megélhetés a legfontosabb és az hogy most kitértem a távközlési szolgáltatások fontosságára az nem azt jelenti, hogy szerintem az a legfontosabb, még ha neked éppen úgy is jön le. Na igen az értelmezés, mely egyénenként eltérő, ezért is alakulnak ki a viták és a személyeskedések, de jó lenne ha ezt már végre félre tudnád tenni.

    Persze, a városba is optikán jön be a net ez is tény, tehát optika az eleve van, csak nem éppen a háztartásoknál, meg az ipari területek többségénél sincs, ha meg van, akkor annak a kiépítése külön nem volt túl olcsó és alapból elég drágák a fenntartási/felügyeleti költségek is, de mindegy ebbe most nem megyek bele, mert nem az ipari terület volt a lényeg, nem csak multik vannak, hanem kisebb magyar vállalkozások is, amikről kellemesen megfeledkeztél, holott az elején még épp azokért voltál oda (jelen esetben a PR) és a multikat ostoroztad (vagyis jelen esetben a T-t).
    Amúgy meg Patakon is a legtöbb cégnél nem PR-es optikai net van, hanem T-s ADSL, vagy éppen mikrohullámú net (50/50 és tudok is példát mondani), mert a PR éppen ilyen-olyan okból nem volt megfelelő, vagy éppen nem tudtak megfelelni bizonyos feltételeknek és/vagy túl drágán kínálták a szart szokás szerint. De tudnék még pár példát mondani arra is, hogy miért nem megfelelő telekommunikációs infrastruktúra (és nem, nem a multik és egyéb pénzesebb nagyvállalkozások számára, szóval felejtsd el őket és gondolj pl. egy most induló vállalkozásra, ha nem tudod folytatni szólj és köv. hsz-ben leírom), de így is egy regényt írtam, hogy a legtöbb dolgot megfelelően részletezzem, bár így is félreérthető és így is bele lehet kötni, ha valaki kötekedni akar.

  • 4Grider

    nagyúr

    válasz tomee987 #2064 üzenetére

    Igen, Magyarországon vannak vállalkozások, ahol nem mindegy, hogy havi 200e vagy 1m Ft-ot költenek csak internetre. Ez nem szeretem kérdése, hajszálon múlt, hogy túléltük a válságot (sok partnerünk nem volt ilyen szerencsés). A költséghatékonyságnak tehát elég nagy szerepe van egy csomó vállalat életében. Meg abban is, hogy azóta az alkalmazottaink létszámát (és az árbevételt) megdupláztuk (2008-ban sem voltunk már kisvállalat). Az ügyviteli folyamataink úgy lettek megszervezve, hogy a telephelyeink kibírnak évi 1 hét internet nélküliséget (kivéve ott, ahol bérelt vonal van). Sajnos a Pr-Telecom idén már nálunk nagyjából ennyinél tart, a többiek meg kb. 0.5-2 napnál. Ez is minősíti ezt a céget, meg az is, hogy gyakorlatilag hozzá sem nyúltak a tvnetwork infrastruktúrájához, ráadásul a települést nem redundáns módon szolgálják ki.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2064 üzenetére

    Mint ha a PR-nél lenne egyáltalán bármilyen üzleti lehetőség is, legalább is ami hivatalosan fel lenne tüntetve bárhol is. Mondjuk az előző oldalukon volt egy ilyen kialakulóban lévő lehetőség, de aztán ők is rájöttek, hogy viccnek is rossz, mert nem tudnak megfelelni szigorúbb feltételeknek, ezért el is álltak tőle, főleg hogy az üzleti előfizetést is ugyan azon a gyenge hálózaton adnák, csak éppen üzleti néven és pár ezer forinttal drágábban, ha meg bérelt vonal mellett döntene egy vállalkozás, akkor nyilván egy normálisabb cég mellett döntene, csak ugye kisebb telephelyeknél meg nem biztos, hogy megéri egy bérelt vonalért előfizetni csak azért, hogy stabil internet hozzáférés legyen, amire egyébként a legtöbb szolgáltatónak törekednie kellene, kivéve persze a PR-Telecom-ot, aki csak a saját pénztárcájának a növelésére törekszik a jelenlegi hálózatuk 100%-on felüli kihasználásából, ami meg is látszik.

    [ Szerkesztve ]

  • leecy045

    újonc

    válasz Alteran-IT #2067 üzenetére

    Régóta olvasom a fórumot, de most úgy gondoltam én is hozzászólok.
    Tarcalon élek, itt csak T Home és PR van, de előbbivel mindenkinek ki van a f...
    Én 1 éve váltottam PR-re, azóta mindenkit rábeszélek a faluban. Stabil, szinte sosincs gond, a 120/10 mindig megvan, a TV kínálat is messze a legjobb és nem drágább, mint a T! Ár érték arányban jobb.
    Szerintem itt a közeljövőben tömeges vándorlás lesz a T-től a PR-re, legalábbis én mindenkinek ezt javaslom aki megkérdez.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz leecy045 #2068 üzenetére

    Még jó hogy írtál, itt is látszik, hogy a PR csak a kisebb településeken (még ha nem is területileg, létszámilag igen) tudja tartani magát anélkül, hogy túlterhelné a hálózatát, bár lehet ha ott is tömegesebb átvándorlás lenne, akkor ott is elkezdődne a PR szidása és a Telekomhoz való visszavándorlás.
    Amúgy nekem ár-érték arányban a T jobbnak tűnik, mint a PR, bár ez nézőpont kérdése.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2069 üzenetére

    Sátoraljaújhely, Sárospatak nem épp kis település és mégis tökéletes, egyáltalán nem túl terhelt a hálózatuk.
    59,2/4,95-nél kevesebbet még soha nem mértem.
    Ez megint, csak a Te világodban lévő megállapítás, aminek úgyis kell lenni, mert azt Te mondtad! :)

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2070 üzenetére

    Tökéletes, de csak a számodra, ugye ez a Te világod, amiben mindennek úgy kell lennie, ahogy Te mondtad, csak a valóságban valamiért minden máshogy van (csak hogy én is visszavághassak egy ismétléssel).

    Itt van neked 30-as net, de egyedül csak a ping van 30, más nem.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2071 üzenetére

    Esetleg ha felemelnéd most a telefont és megkérdeznéd, hogy mit látnak a modemeden, okosabb lennél és megkímélnéd magad az idegességtől.

    Tessék ezt a mérést most kértem otthonról (ha túl terhelt lenne a hálózat, ahogy Te állítod be akkor az egész városban rossz lenne, mivel gondolom Sátoraljaújhely teljes területe a sárospataki fejállomásról él, tehát ha ott nem lenne sávszél, akkor nekem sem lenne, nem csak Neked):

    Várom magyarázatodat erre is!

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2072 üzenetére

    Speciel most nem idegeskedek, sőt konkrétan leszarom, főleg hogy az kurvára érdekes, hogy nekem alig jön valami, főleg feltöltésből, neked meg az túl is teljesít, kicsit se furcsa, szóval igazából még én várok magyarázatot tőled.

    Egyébként olvass már vissza egy kicsit, én azt írtam hogy itt a környéken szar és hogy ez általában nagyobb városok esetében van így a PR-nél, azt nem írtam hogy az egész városban szar, patakra meg egyáltalán nem is tértem ki, szóval nem tudom honnan hallucináltad ezt össze.

    Amúgy az eredeti linkjét nem tudnád elküldeni a képnek?

    Ja amúgy volt most egy szakadás, gondolom akkor mértél és ahhoz hogy meg legyen a mérésen a 60 Mbit/s, ahhoz legalább a fél várost le kellett kapcsolnia a PR-nek.

    Remélem nem veszed komolyan az utolsó mondatom :D

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    Végül is csak eddig kellett várni, hogy használható legyen az internet. Szánalmas ez a szolgáltató.

  • bucihost

    senior tag

    Istenem, látom ebben a topicban még mindig nem változott semmi :D Még mindig nem értem miért kell siránkozni, és tele mocskolni a fórumot. Az hogy 1-2 embernek problémája van a céggel az nem jelenti azt, hogy az egész cég a szar. Speciel nálunk a T egyenlő a nullával, kb 2 hét használat után váltottunk PR re, mert a T max 10/1 et tudott kikötni abból is max 2/0,2 jött le.... Most akkor álljak neki én is szarni a T-t, mert hogy nálam nem jó akkor szar az egész cég?

    Nem vagy megelégedve a szolgáltatással? Fogyasztóvédelem, és bonts szerződést, menj másik szolgáltatóhoz. Jaa ha nincs más szolgáltató? Akkor vagy megszokod ezt, vagy ne legyen neted. De a siránkozás még mindig nem megoldás :) :R

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz bucihost #2075 üzenetére

    Nincs siránkozás, csupán egyszerű tényközlés hazudozás nélkül, ha egyszer szar ez a cég, akkor szar, nem kell fényezni, az hogy 1-2 helyen jó az egy dolog, de az esetek többségében sajnos ez nem igaz.
    Most is csak a szél fúj, azt elfújja a net egy jó részét, ráadásul megint szakadozik és van hogy 1-2 percig nincs is, egyéb esetben meg ezzel kell beérni:

    Az meg más, hogy a T olyan helyen, ahol csak ADSL-en szolgáltat ott egy nagy nulla, de az ADSL-t akkor se hasonlítanám össze egy DOCSIS hálózattal, amin pl. a PR szolgáltat és igen, ha nem lenne ennyire hozzá nem értő a PR, akkor nem lenne ennyi probléma vele, legalább is itt helyben, ezt is csak egyszer kéne átnézni és normálisra megcsinálni és nem lenne probléma, de olyan jó hozzáállásuk van tulajváltás óta, hogy az egyszerűen siralmas.
    Elmondanám neked, hogy anno nekem se volt egy rossz szavam se a PR-re, sőt elégedett voltam a szolgáltatásukkal, igaz hogy az elején csak egy PR UNÓ, majd egy 12-es net volt tőlük, de az stabil volt és csak akkor ment el, mikor az áram, vagy amikor éppen karbantartás volt, szinte egyáltalán nem volt probléma, főleg nem annyi mint az utóbbi 1-2 évben, mert mióta így-úgy fejlesztettek meg egyéb hülyeségeket csináltak azóta egyszerűen minősíthetetlen a szolgáltatás, amit nem képesek javítani többszöri bejelentés után se, ráadásul hülyének is nézik az embert, mert pont olyankor küldik a szerelőt is, mikor éppen semmi baj sincs, az meg értetlenül áll itt, hogy mi a probléma, szóval ne csodálkozz, ha valaki elég ronda jelzőkkel illeti őket, mert teljesen megérdemlik, tisztelet a kivételnek, az is néhány szerelő, illetve ügyfélszolgálatos, akik elég sokat kapnak néha egy-egy elégedetlen ügyféltől a vezetés hozzá nem értése miatt.

    Egyébként hiába mész át máshova, attól még az ugyan úgy szar marad, csak éppen már nem használod, tehát a tényen nem változtat.

    [ Szerkesztve ]

  • Fücsök007

    őstag

    válasz bucihost #2075 üzenetére

    A Telekom ahol normálisan kiépítette az ADSL2+ hálózatát, ott általában (tehát nem mindig!) megvan a 20/1Mbit a központ közelében, ami persze nem elérhető ha túl távol lakik valaki a központtól. (Persze ha egy aprófalvas településen nincs ADSL2+ hálózat, és a szomszédos településről jön a kábel bonding technológiával, ami simán lehet 4-5 vagy akár 7-8km is, akkor 2Mbit is nagy dolog, mivel 2-3km után nagyon leromlik az ADSL rendszer hatékonysága a megnövekvő háttérzaj miatt!) Ahol pedig rendesen kiépített VDSL2+ rendszere van a Telekomnak, ott bizony lealázza minőségben a PR-telecom ED3.0-ás koaxiális hálózatát a legtöbb esetben, mivel jóval megbízhatóbban szolgáltatnak az esetek többségében. Az optikát szándékosan nem is említettem, de a PR-telecom összességében csak egy kis helyi szolgáltató színvonalát képviseli az utóbbi időben, ami egyszerűen siralmas! Egyedül a kábelTV szolgáltatásuk jobb a Telekomhoz képest, ezt leszámítva nem tud elfogadható szolgáltatást nyújtani a legtöbb helyen. Egyébként a réz alapú hálózatoknál egyedül a Telekom szolgáltat jó minőségben, UPC+Digi csak beszedi a pénzt a saját réz alapú hálózatain, de nem fejlesztik vagy tartják karban úgy ahogy T-nél.

    [ Szerkesztve ]

  • 4Grider

    nagyúr

    válasz Fücsök007 #2077 üzenetére

    UPC+Digi csak beszedi a pénzt a saját réz alapú hálózatain, de nem fejlesztik vagy tartják karban úgy ahogy T-nél

    Ha így lenne, akkor nem tudnának rajta a T-től jóval nagyobb le- és feltöltési sebességű csomagokat kínálni.

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz 4Grider #2078 üzenetére

    Szerintem csak a UPC ADSL, illetve a DIGI koax hálózatára gondolt, ahol tényleg nincs fejlesztés, csak lehasználás, ráadásul szép kis pénzt elkérnek egy elég gyenge internetért.

    UPC

    DIGI

    Bár ahogy elnézem, a DIGI 1-2 helyen felfejlesztette a DOCSIS hálózatát és már nagyobb sebességű csomagjai is vannak viszonylag olcsón (pl. PR-hez képest):
    DIGI D3

    Viszont az hogy milyen a szolgáltatás minősége ezeken a területeken az már más kérdés.

  • Fücsök007

    őstag

    válasz 4Grider #2078 üzenetére

    A minőségről írtam, nem az elérhető maximális sávszélességről! Viszont nem szabad xDSL hálózatot optikához hasonlítani, teljesen más a két rendszer. Az a vicc, hogy egy 30 vagy 50MBit-es stabil VDSL2 Telekomos hálózat elveri megbízhatóságban a PR-t, pedig elég sok helyen optika-koaxiális hibrid hálózatuk van már, és ha nem 2-es vagy 3-as csomagot rendelsz tőlük, akkor nem versenyképesek árban sem. 5990Ft a 15/2MBit, 8990Ft a 60/5Mbit náluk kedvezmény nélkül, tehát nem arányos az árazás sem, továbbá csak 2 éves hűséggel kaphatsz kedvezményt, 1 évvel nem! :(((

  • bucihost

    senior tag

    válasz Alteran-IT #2076 üzenetére

    A tényen az nem igazán változtat, hogy ADSL vagy sem. Ha már a T akkora király és minőségi cég, miért nem építi ki rendesen az optikát? Ők megtehetnék, mert lenne miből.

    Egyébként hiába mész át máshova, attól még az ugyan úgy szar marad, csak éppen már nem használod, tehát a tényen nem változtat.

    Ez oké, de neked jobb lenne (meg talán nekünk is), hogy nem menne a siránkozás minden nap :)

    "1-2 évben" ez idő alatt már 2x, de legalább 1x le kellett, hogy járjon a hűséged. Miért vagy még mindig a PR-nél? Kezdem úgy látni, hogy Te ezt élvezed. :DDD

    Ha nincs lehetőséged (pénzed) BMW-t venni csak trabantot, akkor minden szarnak lehordod a gyártót, hogy mekkora trágya autót csinált?? Nem kötelező autózni, lehet gyalog is menni :)

    A véleményem nem változott. Megszoksz vagy megszöksz.... :R

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz bucihost #2081 üzenetére

    Nem akkora király és minőségi cég, mert ott se stimmel minden (túl szép is lenne), de a PR-től milliószor jobb még sima ADSL területen is. Igazad van, még a 50-100 fős faluban, sőt akár a tanyán is kiépíthetnék az optikát, azt akár csődbe is mehetnének.

    Annyira nem, mert már a PR jelenléte is zavar lassan és vedd már fel a szemüvegedet kérlek, mert itt siránkozás nincs :D

    Igazad van egyébként, egy 2 éves hűség szerződés 1-2 év alatt legalább 2x, sőt 3x is lejár :D 5-ösből meg biztos matek voltál :DDD

    Kezdjük ott egyébként, hogy ami nem éri meg, vagy eleve nem jó, azt nem veszem meg, kivéve ha esetleg meg tudom javítani, vagy tudom fejleszteni, csak tudod a PR hálózata nem az enyém, nem nyúlhatok hozzá, szarból meg egyébként se lehet várat építeni és mint írtam, régebben nem volt ilyen, de hát mostanában csak lehasználják a hálózatukat.

    Vagy kibasszuk az országból az idióta libsi embereket és onnantól kezdve nem telepszik meg minden tetű az országban és nem a normálisaknak kell elmenni azért, hogy meg tudjanak élni, na aztán lesz értelme ennek a mondásnak, mert a hülye vagy beáll a sorba és normális lesz (mondjuk ez már ritka), vagy eltakarodik innen, na így már helytálló lenne a mondás :)

  • bucihost

    senior tag

    válasz Alteran-IT #2082 üzenetére

    Senki nem beszélt egy 50-100 fős faluról. Jelen esetben egy 30+ezer fős városról van szó, ahol a PR az egyetlen életképes szolgáltató, 99% ban probléma mentesen T-vel ellentétben ahol még az adsljük is szart sem ér, az optika meg ki van építve 2 helyen (méregdrágán).

    Ha a PR jelenléte zavar az már egyéni szociális probléma. Csinálj jobbat, a lehetőség adott.

    Lehet személyeskedni a matek dologgal, olvasd el én mit írtam de látom neked az értelmezés nem megy.
    Te írtad hogy az utóbbi 1-2 évben szar a szolgáltatás, Gondolom nem 1 és nem is 2 éve vagy velük szerződésben, ergó azt jelenti hogy

    1. 1év (megújuló) hűséged van
    2. Új szerződés és 2 év hűség.

    Akkor matekozd ki kérlek, hogy 1-2 év alatt a felsorolt opciók hányszor valósulhatnak meg. De ez már nehézséget okoz, szólj és segítek. :)

    Idézek: Kezdjük ott egyébként, hogy ami nem éri meg, vagy eleve nem jó, azt nem veszem meg,

    Na ebből a mondatodból csak azt tudom leszűrni, hogy magad ellen beszélsz. A Pr-t miért használod akkor ha nem jó és nem éri meg? Miért nem mész máshova? :R

  • Fücsök007

    őstag

    válasz bucihost #2083 üzenetére

    Te nem tudsz mindent a kollégáról. ;) Arról van szó, hogy helyben nincs jelenleg alternatíva 30Mbit-es netre, de a helyben nagyon túlterhelt PR-es hálózat minden hétköznap szenved reggel 8 és este 8 között, így kb. fele jön a sávszélességnek, DE nem olyan ritka az 1-2MBit-es "szolgáltatás" sem. Tehát a garantált minimumot sem tudja sok esetben teljesíteni a PR nála, ami miatt bünti nélkül felmondhatná már ma a kolléga a szerződését, hisz a szerződésben foglaltak szerint a minimum sávszélesság a maximális sávszélesség harmada. De itt most nem az ő esete a lényeg, hanem az, hogy a PR-es települések kb. 90%-ában bizony gondok vannak a minőséggel ha csak az internetet nézzük, a kábelTV esetében nem tudom milyen az arány, de ott kisebb.

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz bucihost #2083 üzenetére

    Ez igaz, nem volt szó arról hogy pontosan hol, a másik is igaz, mert speciel nem tudom mi értelme van annak, hogy félig optikáznak, plusz kiépítenek újabb DSLAM-okat, ha az optikával egyszerűbben és olcsóbban egy központtal meg tudnák oldani az egészet, ezért is mondtam, hogy a T-nél sincs sok ész, de hát ha nekik így jobban megéri, akkor csinálják így, az én szempontom az, hogy normális és stabil szolgáltatás legyen.
    Azért ha a 99% problémamentességet a PR-re érted akkor ezt felejtsd el, mert itt már bőven túllépték már a 10%-ot is éves szinten, úgy hogy jó ha 90% "problémamentesség" megvan, a másik meg az hogy két helynek is csak a felén optikáztak, szóval felejtős az egész, ez akkora baromság hogy nem lehet már jelzőket se mondani rá. Kb. olyan mint ha a szobád felét kifestenéd, a másik felét hagynád az előző állapotban, ami mondjuk úgy hogy nem éppen jó, ezért is kezdtél el festeni, de félig kifesteni és úgy hagyni mi értelme van? Igaz most gondolom azt mondanád rá, hogy új divat, szóval hagyjuk.

    Ja a 70-80-as években még adott volt, sajnos akkor nem éltem, csak ezek lököttek és ragadtak is az alkalmon. Mondjuk az alapító még egész jól csinálta és megkövetelte a minőséget is, na de az utódai ...

    De megy és volt benne igazság, viszont megint kellemesen kihagytad azt, hogy a szükség megkövetelte, mert sebességben jobbak a csomagok, viszont árban és minőségben nem igazán, viszont ahogy telik az idő, úgy egyre szarabb is.

    Ami a magam ellen beszélést illeti most pont magad ellen beszéltél, vagy kihagytad azt a részt, vagy csak megfeledkeztél róla, de most nem kötekedek.
    Ugye mondtam, hogy a PR szolgáltatásával nem volt mindig probléma, sőt az elején meg voltam vele elégedve, vagyis mikor elő lett rá fizetve, akkor semmi probléma nem volt vele, ergo nem szarra lett előfizetve és még viszonylag meg is érte akkor, mert az ADSL akkor tájt még méregdrága volt és sebességeben sehol se volt a kábelnethez képest. Az igaz, hogy most a 30-asnál hosszabbítva volt, de még az elején nem is volt olyan sok gond, most viszont behozták a 120-as netet meg egyéb hülyeséget azt szarrá terhelik az egyébként is kártyavár stabilitású hálózatukat, na meg mikor még hosszabbítás volt, akkor megint nem volt alternatíva a T-nél.
    Ami a másik, mondtam hogy a szükség miatt, bár már lehet nem sokáig, éppen a Telekom-os dolgok után érdeklődök, ha minden stimmel akkor szerződésbontás és váltás.

    [ Szerkesztve ]

  • bucihost

    senior tag

    válasz Alteran-IT #2085 üzenetére

    Azért ha a 99% problémamentességet a PR-re érted akkor ezt felejtsd el, mert itt már bőven túllépték már a 10%-ot is éves szinten, úgy hogy jó ha 90% "problémamentesség" megvan, a másik meg az hogy két helynek is csak a felén optikáztak, szóval felejtős az egész, ez akkora baromság hogy nem lehet már jelzőket se mondani rá. Kb. olyan mint ha a szobád felét kifestenéd, a másik felét hagynád az előző állapotban, ami mondjuk úgy hogy nem éppen jó, ezért is kezdtél el festeni, de félig kifesteni és úgy hagyni mi értelme van? Igaz most gondolom azt mondanád rá, hogy új divat, szóval hagyjuk.

    A 99%-ot a PR re értettem és nem OTT ahol Te laksz, hanem ITT ahol én. Az Optikát meg a T re értettem (de írtam is), hogy a városban csak 2 helyen van normális optikájuk, azok is lakótelepek.... és szerintem a 30+ ezer fős város, már nem számít kicsinek..... :R

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz bucihost #2086 üzenetére

    Jó helyen laksz, gondolom a T is azért nem fejleszt ott a többi helyen, mivel ha az emberek elégedettek a PR-el, akkor minek építenének ki mindenhol optikát ha nem váltana szinte senki?
    Egyébként lehet itt is azért fejlesztettek csak VDSL-re, mert tudják hogy szar a PR és kíváncsiak hányan váltanának T-re meg milyen csomagokra és ha ilyen 30-as és 50-es csomagokra fizetnének elő sokan (mert ugye ezeket bírja a VDSL és ez elég is egy darabig, plusz ha mégse akkor nem vesztettek olyan sokat), akkor gondolom később lenne nagyobb fejlesztés is, persze ez csak az én elméletem.

  • Imilenni

    addikt

    Sziasztok!
    Lassan 3 hete minden este annyira lelassul az internetem hogy még a PH!-t sem tölti be..
    Annyira jó hogy ez a jó cég még mindíg koax kábellel dolgozik :D
    Egyébként van nektek valami bevált szövegetek, ami után a PR-esek ténylegesen utánna néznek a problémáknak?
    Tavaly annyit mondtam csak a telefonban hogy szolgáltató váltás fog történni, másnap már jöttek is.
    Gondolom mert itt (falun), minden egyes felhasználó számít nekik :D

    Press "F" to pay respects.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Imilenni #2088 üzenetére

    Szerintem csak ott is elkezdődött a környék túlterhelődése, főleg este fele, mikor sokan haza érnek és elkezdenek letöltögetni, ha esetleg ED 2.0 modemed van (pl. motorola), akkor érdemes lecseréltetni egy ED 3.0-asra és akkor remélhetőleg megoldódik a probléma, a cserét meg többféleképpen meg lehet ejteni, vagy úgy hogy bemész egy ügyfélszolgálatra és kérsz egy cserét, vagy felhívod őket, bár kérdéses hogy este ki fognak-e menni, vagy tudni fogják hogy mit kell csinálni, mert a legtöbb PR-es előfizető most ezért szív, legalább is akiknél ED 2.0 modem van, persze nem biztos hogy ez a probléma.

    Amúgy nem kell bevált szöveg, csupán határozotton kell beszélni, vagy éppen írni. Múltkor is volt egy kis kimaradás este, na mobilnetről rögtön megírtam nekik amit éppen akartam és reggel jött már az e-mail vissza, hogy délután jönnek ki a szerelők és ki is jöttek, nem baj hogy akkor már nem volt semmi probléma, azért kiküldték őket :D
    Persze a fenyegetőzés is megoldás mint mindig, csak akkor már hozzá kell tenni hogy már eleged van ebből és ha nem cselekednek, akkor mész a fogyasztóvédelemhez, illetve a média hatósághoz, azoktól úgy is félnek, szóval ez tuti szöveg :D

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2076 üzenetére

    A hétvégén (vasárnap délutánig) Sátoraljaújhelyen tartózkodom, így folyamatosan mérni fogok a PR hálózatán, hogy bebizonyítsam, hogy az általad vázolt központi hiba, terhelés stb. itt a városban tényleg nincs.
    Szombat déli mérés:

    http://www.speedtest.net/result/5658642627.png

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2090 üzenetére

    Mondtam már Neked, hogy nem azt mondtam, hogy központi hiba, inkább körzeti, vagy bánom én hogy mi szerint osztják fel a területeket, de azt tudom hogy külön ágon vagyunk.
    Egyébként meg hétköznapokon lenne jó, hétvégén általában nincs nagy probléma, bár ezt múltkor is mondtam.

    Bár azért a feltöltés eléggé gyenge.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2091 üzenetére

    Ez most, szombat, kicsivel több, mint 21:00 után:


    http://www.speedtest.net/result/5659803042.png

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2092 üzenetére

    Na most hol vagy? A feltöltés éppen a garantált fölött van, a letöltés meg mint egy 20-as netnél.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2093 üzenetére

    Otthon voltam akkor de nem tapasztaltam problémát, igaz nem mértem sebességet, zenéket töltöttem, de pillanatok alatt lejött.

    Most csináltak egyet a kérésemre (igaz csak laptop WiFi-s, nem vezetékes mérés, így nem biztos, hogy annyira reális...):

    http://www.speedtest.net/my-result/5662106263

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2094 üzenetére

    Pedig akkor kíváncsi lettem volna rá, mert most nekem sincs vele különösebb probléma a feltöltést kivéve, amit nem nagyon értek.

    [ Szerkesztve ]

  • Hege1234

    addikt

    sziasztok!

    azt esetleg szokta valaki nézni
    milyen időközönként kapunk új ip-t ?

  • Alteran-IT

    őstag

    Ismételten jól teljesít az internet.

    (#2096) Hege1234: Változó, nálam van amikor hetekig, sőt hónapokig ugyanaz az IP van. Miért kérded amúgy?

  • Hege1234

    addikt

    válasz Alteran-IT #2097 üzenetére

    egyik site-on
    ahonnan adatokat szoktam leszedni
    ip korlát van

    a baj hogy elég okos :)
    tor-al sem tudom megkerülni...

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Hege1234 #2098 üzenetére

    Ha van router a modem után, akkor csinálj egy MAC klónozást, vagy írj be más MAC címet a WAN portra, majd indítsd újra a routert és már másik IP-t kaptál.

    Ma már nem nehéz szűrni a Tor-os IP-ket és aki tudja hogy mi az meg ért is hozzá, az meg is teszi.

Új hozzászólás Aktív témák