- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Ezt az "Otthoni hálózat és internet megosztás" topikba befér, inkább célszerűbb ott megtárgyalni ezt a jövőben.
Ezt a topikot zártam.
-
Claude Leon
senior tag
Már megin én, pedig nem is használok ilyesmit
Ezekre már rákerestél?
http://prohardver.hu/teszt/netgear_powerline_uj_sebessegfokozatban/proba.html
http://prohardver.hu/teszt/halozat_220_v-on_a_netgear_powerline_av_eszkozeive/proba_szoloban.htmlSajna többet én sem tudok ezzel kapcsolatban, de a biztosággal nem lesz bajod, mivel olyasféleképp vannak összetitkosítva az adapterek, mint a wlannál (lásd a cikkekben)
-
Romvr
őstag
válasz
littlemole #25 üzenetére
Szia!
Én is ilyet tervezek venni, bár nálam sokkal speciálisabb lenne a helyzet, lévén a házból a melléképületbe szeretném kivinni a netet. Most wifin csordogál, de sajnos a nagy távolság/közegek miatt még kellene vennem legalább 1 AP-t, azt is felkonfigolni, áramot keresni neki és olyan helyre rakni ahol az időjárás és hőmérséklet nem bántja.
Az áram ellenben egy villanyórára van kötve mind a két épületnél, igaz, külön megszakítóval. Ezért gondolkodtam el azon: ez befolyásolná e az adatsebességet ha ilyen Powerline adapterrel küldeném bele a 230-ba a netet a router oldalán és a melléképületben vezetném ki? A távolság nagyjából 30 méter a router és a tervezett "output" között.
A wifi azért is hal el, mert nagyfater ami fémet el tudott hozni anno a TSZ-ből azt beépítette a falba.(ekevas, vonatsín...stb) Az épületbe belépve a telefon térerő is a felére zuhan
A másik ami felrémlett hogy ha a villanyhálóra megy ki a hálózat, akkor az átjut a villanyórán is? Nem lenne egészséges ha valaki más csak bedug egy ilyen kütyüt és bemászik a belső hálómra.A segítségedet előre is köszönöm!
Üdv.
Romvr
-
Claude Leon
senior tag
válasz
littlemole #27 üzenetére
Netgear detto. Ezt a spórolást! ...
-
littlemole
őstag
válasz
Claude Leon #26 üzenetére
Bocs elfelejtettem írni hogy igen akkor érzékeli.
Amit sikerült csinálni, hogy simán a számítógéppel összekötve beállítottam neki a jelszót meg a maga kis hálózatát.
A jelszavát annak az adapternek kérte amelyik a lenti routerral van összekötve (ez rá van írva az adapterre). Ez végülis ahhoz kell, hogy utána egy másik jelszóval, ami a powerline hálózat neve is egyben, egy külön hálózatot alkossanak. Így ha valaki bedug valahol máshol is egy ilyen adaptert, akkor nem tud csatlakozni ehhez. Gondolom én.Az AES titkosítást meg alapból csinálja a párosításnál, ezt nem lehet állítgatni sehol sem.
Utána visszadugtam a routerbe a kábeleket. Ha kell valamit állítani akkor meg kábeleket kell cserélgetni.
Szerintem ennél többet nem lehet ezeken a kütyükön beállítani. Valóban egyszerű kis dolgok és belerakhattak volna egy webszervert. Kérdés hogy az összes ilyen vagy gyártótól függ? -
Claude Leon
senior tag
válasz
littlemole #25 üzenetére
És ha nincsen routerbe dugva, akkor érzékeli?
(megnéztem a manualját, de trehány dolog, hogy egy kis webszervert nem rejtettek bele a beállításokra, így win nélkül teljesen kezelhetetlen)
-
littlemole
őstag
Ma megjött a powerline adapterem. Egy ilyen párt rendeltem.
TP-Link TL-PA211KIT 200Mbps Mini Powerline Ethernet Adapter - Twin PackSikerült beüzemelni, utána meg a routert is rákötni szétosztva négyfelé a netet.
Nekem 25Mb letöltés és 2.5 Mb feltöltés kapcsolatom van.A speedtest oldalon lemérve ezt teljes mértékben hozza. Eddig elégedett vagyok vele. HD Filmek lejátszását nem terveztem rajta,úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.Ami nem megy az a saját programja amit fel lehet rakni a gépre.Diagnosztika, password stb.
Ez most hogy a routeren van szétosztva a net, nem érzékeli az adaptert. Így nem tudok neki jelszót beállítani.
Valahol a routeren kellene valamit beállítani? -
littlemole
őstag
válasz
Claude Leon #23 üzenetére
Közben néztem hogy valóban elég lenne egy switch is. De ez a router amúgy sem lenne használva másra, így nem kell vennem egy switchet . Így ráadásnak tudom nézni hogy mekkora adatforgalom megy át a routeren plusz néhány más beállítás amit használok.
Nem tudtam hogy vannak itt ilyen tesztek. Mindjárt rákeresek és átolvasom őket.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
littlemole #22 üzenetére
Az emeletre szerintem csak switch kell, fölösleges a plusz natolás.
Vagy, ha direkt külön hálózatot szeretnél, akkor persze.Itt, a prohardveren is vannak erről tesztek, gondolom olvastad.
-
littlemole
őstag
Lenne egy kérdésem
A földszintről kellene elvezetnem a netet az emeletre. Kábel,fúrás nem megoldható. Arra gondoltam hogy wifi helyett egy ilyen powerline adapterre ruházok be.
Azt nem tudom, hogy a szobámban el tudom e osztani a netet egy routerrel háromfelé ahová egy powerline adapterből menne a net.
Földszinten net modem ---wifi router---powerline adapter---
emelet powerline adapter---router--- innen ca5 kábelen lenne elosztva a net 3 különböző helyre.Ez így működne?
-
tajati
aktív tag
üdv van nekem 3 db Asus PL-X31 adapterem és nem tudom őket működésre birni.kinek van valami ötlete?
-
koliz1
tag
Sziasztok
Olvastam néhány hozzászólást, nos nekem nincs problémám velük igaz Devolo márkáju német adaptereim vannak, itt vettem Törökbálinton a Basys forgalmazza őket, még örülök is neki hogy nem megy át a villanyórán, mondjuk a lakás csak 15 m hosszú de működik. ha valakit érdekelnek a termékek www.devolo.hu.
-
club1
veterán
Az számít, hogy azon a 100 méteren hány fali dobozon (kötésen) megy át az áram. 2-3 kötés alatt elérhető szerintem simán az 50%. Én sokat jártam iskolákba (mint külső informatikus) és mindenütt találtam olyan csatornákat (falban vagy kívül), ahova be tudtam húzatni 100 m utp kábelt. Ezek után én nem gondolkoznék ebben.
-
-
hatizsak
tag
kösz.
lehet még kérdésem?Egy iskolában lenne erre szükség, kb 100 m-re kell vinni a netet. Ha esetleg külön fázison van a két helyiség, akkor gondolom nem megy?
A hosszabbítóval mi lehet a gond? a legtöbb ilyen eszköz elfoglal egy konnektort, a szgéphez akkor egy másikból kell áramot hozni.
-
hatizsak
tag
Sziasztok!
Ha valaki olvassa és hozzá tud szólni, tegye meg!
Tehát egy ilyen kütyü vásárlása előtt állok, de sehol nem találok leírást, hogy a gyakorlatban hogyan működik. mennyire megbízható, kismegszakítón, hosszabbítón, távolságon mennyire megy át?
Kösz.
-
Santino
aktív tag
Nagy nehézségek árán, de sikerült megoldani, hogy az új hálózat vezetékes legyen, ezért az eszközök vásárlása elmaradt.
Így nem tudok beszámolni tapasztalatokról. -
CWorm
aktív tag
-
Santino
aktív tag
Szia!
Érdekelne, hogy vettél-e karácsonyra ilyen "powerline-os kütyüt"?
Ha igen, akkor milyen benyomásaid vannak?
Egy kismegszakitón vannak a gépek, vagy különbözőn?
Érdekelne még, hogy milyen a sebesség a hálózaton, aztán a beüzemelés utáni teendők, stb.
Én is tervezek 4 ilyet venni, ezért érdekelnének a tapasztalatok. -
Gerrryy
csendes tag
Senkinek nincs még ilyene itt ?? 200mbit is
full hd medialejátszok korában érdekes lehet sztem !
-
CWorm
aktív tag
Így másfél év után én is felhoznám ismét a topikot.
Szóval eléggé csodálkozom, hogy itt a PH!-n még nincsen ilyen topik. Mármint amelyik ilyen "powerline" kütyükkel foglalkozna. Pedig érdekelnének a tapasztalatok, karácsony környékén vennék is otthonra ilyen cuccot, mert a wifivel nagyon nem vagyok megelégedve.
Onnan jött az ötlet, hogy az aqua.hu-n megláttam egy hírt bizonyos Delovo cuccokról:
[link]
Egy ilyet néztem ki magamnak:
[link]
Azért tetszik ez, mert általa nem lesz kevesebb a kettőhuszas aljzatok száma, amiből már így is kevés van a lakásban, és 200mbit-et tud.
Tényleg senkinek semmi tapasztalata nincs ilyen kütyükkel kapcsolatban? -
Ivanchen
tag
na mármost ennek azért van egy-két buktatója....
Ismereteim szerint:
1. Azonos főfázison kell leni ( ugyebár van a 3 db ami mindenhol megvan ), ha ez nincs meg, akkor megette a penész, 220-as kapcsolási rajz alapján ez a rész egyértelmű....
2. A villanyórán NEM megy át, tehát a szomszédnál nem lehet majd elérni, hiába van azonos fázison....
szal a működése szerintem elég korlátozott... -
korneel
tag
bocsi hogy új topicot nyitottam, nem néztem szét kellőképen de esetleg ha valaki tud még másik topicról irja meg
-
shabbarulez
őstag
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=131442&arc=f Bővebben: link
-
korneel
tag
hello ilyen powerline adapterekkel szeretnék megcsinálni 1 hálózatot, mivel a 220 oda van húzva mindenhova, és így nem kell a wirelessel szarakodni, az ovlislink oldalán találtam is ilyen kütyüt azt irájk hogy 500 m2 a hatóstávolsága, ennél jobb ''hatótávolság'' is eszükbe juthatott volna
a kérdésem az lenne hogy használ vki ilyen 220-ra köthető hálózatot mennyire valós a 14 megabit sebesség? milyen messzire visz el? ugy értem milyen vastag kábelen, hány kismegszakítón át kb hány méteren át? nem értem miért nincs ezekről topic hiszen szerintem otthonra tökéletes, és nincsennek vele olan problémák mint a wirelessel. Az ára is olyan 10+áfa, sőt szerintem ha befutnának akár még olcsóbbak is lennének
itt a cím : Bővebben: link
Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest