- Adatközpont-város lesz Zaragoza
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gmail
- Python programozás
- OpenWRT topic
- Linux kezdőknek
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
-
IT café
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
pchris
tag
válasz Intruder2k5 #4292 üzenetére
Megtennéd, RM-2100-ra még fordítasz kérlek. Emlékeim, és az összefoglaló linkjei szerint is, csak te fordítottál eddig rá itt, amit meg is osztottál. Vagyunk itt néhányan akik ezért köszönettel tartozunk neked.
Nem minden fordításodat raktam fel, de amiket igen, azokkal soha sem volt gondom.
Köszönöm -
pchris
tag
válasz Intruder2k5 #4157 üzenetére
Köszönöm. Mindkét routerem (MI-R3G és RM-2100) megkapta. Eddig minden működik, ahogy kell.
-
pchris
tag
válasz Intruder2k5 #3817 üzenetére
Köszönöm! Ha valami nem menne vele akkor maximum megy vissza a mostani. Breed van rajta...
-
pchris
tag
válasz Intruder2k5 #3805 üzenetére
Köszönöm! (3G)
Esetleg lehetne még a RM AC2100-ra is egy utolsót? -
pchris
tag
válasz Intruder2k5 #3615 üzenetére
Rendben, így teszek majd. Csak timeslot kell a családtól, mert net nélkül forradalom lesz...
Még egyszer köszönöm. -
pchris
tag
válasz Intruder2k5 #3612 üzenetére
Köszönöm. Csak még egy kérdés. Mit javasolsz a verzióváltásra tekintettel a beállítások megtartása ügyében? Mehet megtartva mindent, vagy jobb, ha újrakonfiguráljuk inkább? Én erről frissítenék: 3.4.3.9L-101_32b5fa4.
-
pchris
tag
válasz Intruder2k5 #3605 üzenetére
Szerintem sokan vagyunk, akik csak olvasgatnak, és használják az általad, és mások által megosztott firmware -eket. Általában a tudásunk kevés ahhoz, hogy forgassunk magunkak sajátot, ezért "élősködünk". Mindenesetre a magam részéről köszönöm ha megosztod a munkádat.
Lehetek pofátlan? RM2100? Nagyon ráérős nekem, szóval csak ha akad időd, kedved. -
pchris
tag
Nekem ugyanez a felállás van. A 3G a "fő" router, de a szolgáltatói eszköz miatt már ez is AP módban van. A 4pda leírást trance89 az előbb linkelte. Én is az alaján raktam össze, és tényleg szuperül működik szemben mindenféle wifi jelerősítős szívással. Annyi még a kollega leírásához, hogy ahogy a 4pda-s leírásban is van, az "al"router WAN portját kell vezetékkel a fő router egyik LAN portjára csatlakoztatni. Nálam külön SSID van a 2.4 és az 5GHz-re. A klienseken van beállítva, hogy az 5Ghz a preferált hálózat. Beltérben csak arra csatlakoznak, a házat elhagyva lépnek át a 2.4-re.
-
pchris
tag
válasz trance89 #2869 üzenetére
Hét elején meg is jött az új RM2100-am. Ment is rá rögtön a breed a 4pda-s leírás alapján. Plusz a padavan tőled. Ezt külön köszönöm.
Igazság szerint én nem tapasztaltam, hogy ez a router jelerősségben jobb lenne, mint a 3g. Utóbbi a szekrényből erősebb wifi jelet produkált nekem, mint a 2100 az asztalról (ez nálam kb 1m távolság) a lakás másik szintjén vizsgálva. Stabilitást nem vizsgáltam. No sebaj az eredeti elképzelés úgyis a wds volt két ruterrel. Először 5ghz-en akartam kapcsolatot létrehozni az eszközök között, de ehhez már gyengének bizonyult a jelszint. Maradt a 2.4. Azzal csak egy bajon volt. Ha bakapcsoljuk a mikrohullámú sütőt totálisan bezavar a 2.4-es wifinek. Gyakorlatilag megáll. És ugye ezt a mai gyerekek nehezen tolerálják, ha éppen youtube-ra vannak cuppanva. Egyébként tényleg jól, és megfelelő sebességgel ment mindenhol a net. Maradt hát, hogy vezetékkel kössem össze a két eszközt. Régi ház, és az utolsó felújításnál nem éreztem szükségét kábeleket kihúzni, mondván a wifi ma már igen gyors. Úgyhogy tettem egy kísérletet és vettem egy pár powerline adaptert. A 4pda-n szintén ott volt a beállítás vezetékes kapcsolatra, hogy a wifit összehangoltan szórják. Egy különbség volt csupán. Nálam a fő router is ap módban van, mert a szolgáltatói routert nem lehet modem módba rakni. És megy is minden szépen. Majdnem minden eszközünk tudja az 5ghz-et, így most már arra csatlakozhatnak bárhol a házban. A sebesség rendben, és végig stabil, ha megy a mikró akkor is.
Most még egy usb-s lte modemet szeretnék beszerezni a 3g-re, hogy azzal váltsam ki a szolgáltatói eszközt. Ha valakinek van tapasztalata valami árban is kedvező modemmel padavan alatt ne tartsa vissza! -
pchris
tag
válasz trance89 #2860 üzenetére
Hardverapro nekem sajnos már egy ideje nem játszik, mivel kicsit messze vagyok Magyarországtól. Így marad az e-bay, meg a helyi apróhirdetések. Illetve rendeltem aliról egy Redmi 2100-at. Az is MTK (MT7621) chippel van szerelve, és ahogy látom már forgattál is rá padavant. Ahogy visszaolvastam, általában jó véleménnyel vannak róla akiknek van. Szóval teszek egy próbát vele $35 tokkal vonóval, hely áfával (mert az ali ezt rögtön rá is tette, amit eddig nem léttam tőlük, de ilyen kis értéknél még így is elmegy). Ha megjön megy is rá a padavan, meg a breed.
-
pchris
tag
válasz trance89 #2858 üzenetére
Csakis padavanban gondolkozom. Az általad írt tapasztalati értékek nekem is elegendőek lennének, hiszen most van olyan pontja a háznak, ahol alig van kapcsolat már, és ha vsn akkor is csak 1-2 Mbit, gyengébb, belső antennás készülékeken. Ahova a második router kerülne ott persze ennél jobb a helyzet, és onnan akadálytalan a gyenge részekre is a "rálátás". A wifi jelerősítők, amiket próbáltam a gyengébb részeken is elegendő jelerősséget észleltek, csak hát külön wifi hálózatként üzemelve az androidos telefonok egy istenért sem akartak az erősebb jelű eszköz hálózatára váltani amíg a másik jelet, ha gyengén is, de érzékelték. Az meg nem megoldás ugye, hogy manuálisan csatlakozzak oda-vissza ahogy jövök-megyek a házban. Ezt az asszony meg a gyerekek sem értékelnék nagyra... Szóval ezért lenne a wds remélem jó megoldás. Vagyonokat nem akarok rá költeni, a meglévő 3g mellé kell egy másik, padavan router lehetőleg gigabites portokkal, mert ha megy a rendszer vezetékes kapcsolat is ki lesz építve a két router közé.
Még egyszer köszönöm, hogy a tapasztalataid megosztottad! Most már csak a megfelelő routert kell megtalálnom a megfelelő áron, mert közben a kinézett 4a-t elvitték. De időm van bőven. -
pchris
tag
válasz trance89 #2248 üzenetére
Tudom, hogy régi hozzászólásra kérdezek rá, de nem találok egyértelmű információt sehol sem 4a gigabit router padavan (breed + padavan, ha lehetséges) telepítésére. Amit szeretnék, az egy múködő két routeres wds rendszer wifi-wifi kapcsolattal. Az egyik router már adott. Egy 3g padavannal. Viszont ez ugye már beszerezhetetlen, és nekem nem is kell még egy usb-s eszköz. A fellelhető információk alapján a két router hardveresen egyezik (-usb). 4a gigabites routert tudnék még venni, de nekem nem egyértelmű a padavan felvarázsolása.
Szóval két kérdésem, kérésem lenne. Egyrészt tapasztalatotok szerint mennyire müködik jól padavannal egy wds rendszer? Illetve tud-e valaki egy használható leírást padavanosításra az említett hardverre? Na jó. Még egy kérdés. Az összefoglalóban nem látom a támogatott hardverek között, és csak az usb hiányában van különbség a 3g-vel. Jól gondolom, hogy a 3g firmware felrakható erre is, vagy forgatnom kell rá magamnak speciálisan erre valót?
Köszönöm -
pchris
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi haladó szinten
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adatközpont-város lesz Zaragoza
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Disney PC játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 01. 17.)
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- Office 2024 Professional Plus, Office Pro Plus 2024 online 32/64 bit - MEGA akció!
- Bitdefender Internet Security 1 Year Plan for 1 Device
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest