- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Adobe Photoshop
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
válasz xXxian #32194 üzenetére
Android-os tablet, Windows phone, ugyanaz a helyzet, mint Windows notebook és tablet. Amennyiben az eszköznek van megfelelő jogosultsága ugyanúgy hozzáfér a megosztott erőforrásokhoz. A Smart TV (bármilyen márkájú) kicsit más helyzet sajnos. A gyártók - nyilván nem technikai hanem üzletpolitikai okokból - nem csinálnak olyan TV-ket, amelyek egy olyan egyszerű műveletet, mint egy hálózati erőforrás kitallózása végre tudnának hajtani. Végletekig ragaszkodnak a DLNA szabvány alkalmazásához, ennek nyilván vannak előnyei, de aki az egyszerűségre törekedne (mint pl. én), annak ez inkább vörös posztó. Magyarán vagy használod a NAS "beépített" DLNA szerverét (ha jól tudom, Zyxelben gondolkodsz, annak Twonky van), vagy telepítesz rá magadnak egy sokkal jobbat, miniDLNA-t (sztem a legjobb), serviio-t, plex-et, stb...
Továbbra is a NAS a legjobb megoldás.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Smktrooper
senior tag
-
mobilizmo
addikt
válasz xXxian #32079 üzenetére
Nekem NSA-320 van, ez a kistestvér korábbi típusa. Azért a szimultán 3 film egyidejű nézése szerintem erős lenne, még talán SD-ben is. Nekem minden kábelezve van (GB) de előfordul, hogy ha valami 1080p-s magasabb bitrátájú anyagot nézek és közben kicsit aktívabb a torrent akkor meg-meg döccen a lejátszás (mondjuk ritkán, utóbbi időben nem is emlékszem ilyenre, de azért előfordul). Ha komolyan gondolod, akkor a te igényeidhez egy jóval combosabb NAS kell, persze jóval drágábban, esetleg egy mikroszerver.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
jerry311
nagyúr
válasz xXxian #32079 üzenetére
Hát ez közel sem olyan biztos.
Nekem pl 1TB Samsung M3 vinyóm van, gondoltam kicserélem a házat, mert az USB csatlakozó elég lötyögős, még nem volt belőle gond, de akkor is. Na hát ebben egy natív USB3 vinyó van. Tehát USB csatlakozó forrasztással vagy teljes elektronika cserével lehetséges.ZyXel NSA325v2 jó cucc, bár én is csak mások véleményére tudok alapozni. Nálam Synology van a hálózatban.
Szerintem a wifi lesz a leggyengébb láncszem, utána az USB router (már ha még mindig ezt akarod, nem NAS-t), vinyó szerintem röhögve kiszolgálja az igényeket.
Nem a WiFi terjedése, hanem a működési elve. Alapvetően egyszerre csak 1 eszköz beszél WiFi-n (multi user mimo más kérdés, de tippelem az most nincs képben). Minél többen akarjátok egyszerre nagy adatforgalomra használni, annál inkább nem fog menni.(#32078) ReSeTer
Te is építhetsz NAS-t, de azért azt ne felejtsd el, hogy szarból várat...
Tehát jó adatátviteli sebességhez jól megválasztott hardver és szoftver kell. -
jerry311
nagyúr
válasz xXxian #32072 üzenetére
Ha nem natív USB csatlakozósak a külső vinyóid, akkor az USB-s házból kivéve átrakhatod őket a NAS-ba (feltéve hogy SATA vinyók vannak benne és a NAS is SATA). Ha nem akarod szétszedni, akkor meg csak rádugod a NAS USB portjára.
Vagy vegyél egy USB-s routert, szenvedj vele egy hónapig, aztán vegyél egy NAS-t. Így az összköltség máris több egy router árával.Mondjuk én már az elején felhúztam a szemöldököm, amikor arról volt szó, hogy többen egyszerre videot néztek WiFi-n. Persze ez nagyban függ attól, hogy milyen zavarások vannak és milyen sebesség érhető el. Nálam a lakótelepen, 25 másik WiFi társaságában még 1 SD film sem feltétlenül megy akadás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz xXxian #32066 üzenetére
Először is, nem kell feltétlenül rögtön 2 HDD-t belerakni, én is 1-el kezdtem. a már meglévő 2 HDD-det USB-n keresztül ugyancsak rá tudod dugni a NAS-ra (amennyiben olyan típust veszel, mondjuk az USB2 port elég alap azért).
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Smktrooper
senior tag
válasz xXxian #32066 üzenetére
Próbáld meg beazonosítani a hálózaton fellelhető eszközök adat igényét.
Pl XBOX mekkora sávon csatlakozik minimum elfogadhatóan, hogy ne laggoljon egy netes játék.(100ms ping time/5Mbps illike neki)
Illetve egy WNETWATCHERT is javaslok ott látszik hányszoros kapcsolata van egy eszköznek.
Reboot
-
Borisz76
veterán
válasz xXxian #32062 üzenetére
Szia.
Idéznék a Milyen NAS-t vegyek topik összefoglalójából :
Minimalista megoldás - routerre kötött HDD
Ha nagyon sajnáljuk a pénzt dedikált NAS-ra, akkor megoldás lehet, hogy a routerünk látja el a hálózati adattár funkciókat. Ehhez egy olyan routerre van szükség, amihez USB-s HDD csatlakoztatható - a router gyári firmware-e általában a filemegosztás funkciót, valamint a médiaszervert rendelkezésünkre is bocsátja (utóbbit jellemzően csapnivaló színvonalon). Ha valamivel több / jobb / stabilabb funkcióra van szükségünk, akkor megoldást jelenthet valamilyen egyedi router firmware használata (OpenWRT, DD-WRT), de egy ilyen átalakításnak inkább csak némi szakértelem birtokában fogjunk neki.
A router hálózati kiszolgálóként való használatának a legnagyobb korlátja, hogy az eszköz amúgy sem túl acélos CPU-ját terheli tovább. Egy átlagos routertől maximum 10MB/sec írási / olvasás sebességre számíthatunk, de ha az USB-s HDD NTFS filerendszert tartalmaz, akkor inkább 3-5MB/sec lesz a jellemző. Kisebb file-ok (pl. office dokumentumok) megosztására és nem túlzottan nagyméretű filmek streamelésére megfelelhet - más célra nem igazán ajánlott.
Érdemes megjegyezni, hogy léteznek erősebb hardverrel szerelt routerek is (pl. Asus AC-56U), ahol a másolási sebesség lényegesen magasabb (akár 30MB/sec), de ezek a készülékek már korántsem olcsók.Tehát egy drágább routerre rá tudsz kötni egy külső usb csatlakozós házat HDD-vel.
Menni fog de előbb utóbb rá fogsz jönni, hogy ez csak kényszermegoldás.Szerintem a routerre kellene kötnöd egy NAS-t...szigorúan vezetékkel !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Topikgazda
válasz xXxian #32062 üzenetére
1; Megoldás lehet az Asus N18U használata.
2; Környezet és videó függő hogy milyen lesz a lejátszás minősége.
3; Elviekben nem lesz gond, HDD részről biztosan nem, de környezet és videó függő hogy milyen lesz a lejátszás minősége.
Amit lehet azt kábelen kellene csatlakoztatni a router-re.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest