Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #16005 üzenetére
Akkor nem csoda, hogy nem találtam... Nekem végülis jó úgy is csak furcsa volt ,hogy a régiek név szerint vannak csatolva ,ennél meg sehogy sem tudtam megoldani. Még egy kis (néhány száz GB-os ) adatvesztés is sikerült összehoznom.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Az miért van ,hogy az /srv mappában az eddigi meghajtóim /dev-disk--by-label-(meghajtó név)-ként szerepeltek ,de most vettem a gépbe egy új hdd-t és az már /dev-disk--by-uuid-(hosszú számsor)-ként szerepel. Megtudom ezt valahol változtatni ?''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz Asztee #12971 üzenetére
Na ezt is sikerült megcsinálni ! (legalább is ideiglenesen ,mert nem tudom ,hogy mit csináltam... ) Az van ugyanis ,hogy amikor a "távoli csatolás"-sal hozzá akarom adni a hálózati vinyót ,akkor ott alul van egy olyan sor ,hogy "opciók" ,ami előre ki is van töltve : "_netdev,iocharset=utf8,vers=3.0,nofail" . Ezen én csak a "vers"-t változtattam meg "1.0"-ra,mert azt tudtam ,hogy az a jó ,de a többiről nem igazán tudom ,hogy mi az (na jó a charset-et azt sejtem ) és ez így nem volt jó ,mert hibaüzit kaptam , de utána kitöröltem a "sallangot" és csak a "ver=1.0"-t hagytam meg és utána nem volt hibaüzi. Szóval nem tudom mitcsináltam ,de úgy néz ki hogy most jó.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Az OMV4-gyel működött. Itt is kellene szerintem azzal a "remote mount"-tal csak erre is hibát dob, valami hasonlót ,mint az előbb is. Az fstab-bal van valami problémája.
Az egyébként normális hogyha puttyal lépek be a rendszerbe ott a /sharedfolders könyvtár teljesen üres ,pedig már csináltam pár megosztást és a Win is látja samba-val.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #12964 üzenetére
Nem a swap-et akarom csatolni ,csak zárójelben megjegyeztem ,hogy annak is ugyan az a státusza mint a frissen rádugott 2 HDD-mnek. A WD nem jelenik meg a lemezeknél ,de az nem is helyi lemez ,hanem hálózati. Vagy akkor is meg kellene !? Azt most a "távoli csatolás"-sal próbálom,de még kéreti magát.
-
Asztee
aktív tag
válasz stigma #12961 üzenetére
Sikerült megoldanom !!! Azt etc/fstab-ból töröltem az omv-s bejegyzést és újra csatoltam mindet és most jó. A WD MyCloud az egy egy vinyós NAS és azt hálózati meghajtóként akarom csatolni.
-
Asztee
aktív tag
válasz stigma #12870 üzenetére
Átpakoltam a HDD-imet az új redszerbe ,de valami nem stimmel. Belépek a fájlrendszerek menübe és ott látom is ,hogy ott vannak ,de az "elérhető" oszlopban az van hogy "nem értelmezett" (a /dev/sda3 - swap -nál is ,nem tudom ez baj-e ) és ha rámegyek ,hogy csatolás akkor kapok egy hibaüzenetet :
Hiba #0: OMV\ExecException: Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; omv-salt deploy run fstab 2>&1' with exit code '1': /usr/lib/python3/dist-packages/salt/utils/decorators/signature.py:31: DeprecationWarning: `formatargspec` is deprecated since Python 3.5. Use `signature` and the `Signature` object directly *salt.utils.args.get_function_argspec(original_function)
Előtte már próbálkoztam a külső meghajtómat is felcsatolni (WD MyCloud) ,de azt sem engedte. Mi lehet a hiba ???
Köszi.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
(Bocs ha volt már hasonló... )
Van még egy - alig-alig - működő OMV4-es rendszerem és most elkezdtem összerakni egy másik OMV5+Deb10 kombót. Az lenne a kérdésem ,hogy a régi gépből a HDD-ket át tudom-e rakni az újba adatvesztés nélkül ? Fogom tudni csatolni az újba ? Nem lesz gond pl. a jogosultságokkal ?
Köszi.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Felraktam a VirtualBox plugin-t és próbáltam vele gépet gyártani ,de nem akart összejönni. Csináltam már 3 külömböző gépet más-más oprendszerrel ,de indulás után (helyett) egy hibaüzenetet dob :
"The virtual machine 'Debian 9' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1 (0x1)"
Mi lehet a baj ??? Próbáltam már a Google-t is megkérdezni erről ,de leginkább csak a win-es verziókhoz voltak tippek és azok is főként angolul.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz Asztee #10988 üzenetére
...hiba továbbra is meg van : ERROR: Could not connect to clamd on LocalSocket /var/run/clamav/clamd.ctl: No such file or directory Egyébként van ilyen fájl , MC-rel rákerestem ,de még belenézni sem engedett (F3 ==> " A(z) "/var/run/clamav/clamd.ctl" fájl nem megnyitható. Nem létező eszköz vagy cím (6) " . A fájl neve előtt "=" jel volt ,ha esetleg ez mond valamit.
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10987 üzenetére
Intel alapú a rendszerem. Közben már sikerült a kívánt választ megkapnom a cat /boot/config-4.19.0-0.bpo.2-amd64 | grep FANOTIFY parancsra, (volt benne egy elgépelés ,de nem dobott rá hibát),de a
[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10982 üzenetére
Nálam a konfig.verzió 4.9.0.7.-amd64. és nincs ott az a "bpo.2". Azmiaz !?
Na és nekem arra nem írt ki semmit. Hibaüzenetet sem ,de azt se amit te írtál ,hogy kellene ,hogy kiírjon.[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10969 üzenetére
Kipróbáltam a OnAccessMaxFileSize 100M parancsot , aminek most egy új hibaüzenet az eredménye :
ERROR: Could not connect to clamd on LocalSocket /var/run/clamav/clamd.ctl: No such file or directory----------- SCAN SUMMARY -----------
Infected files: 0
Total errors: 1
Time: 0.000 sec (0 m 0 s)
KészErre : cat /boot/config-4.9.0-7-amd64 | grep FANOTIFY viszont nekem nem írt ki semmit.
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10963 üzenetére
4 GB Ramon van. Csináltam most egy vizsgálatot úgy , hogy közben néztem a műszerfalat. Indítás előtt 62%-on futás közben max 66-ra ment fel , a CPU az 100%-on volt.
A rendszer particiót ez vizsgálja (mert ugye én azt nem tudom hozzáadni) ?
Örülök , hogy megtaláltad ,majd hétvégén nekifutok.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10950 üzenetére
Kipróbáltam az átnevezést , ahogy javasoltad ,de nem hozta a várt sikert. Nálam is be kellene valahogy állítani a méret korlátozást...
Jonesy84:
Sajnos engem nem érint a problémád , nálam 2 MB/s már jónak számít.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10945 üzenetére
Az jó hír , hogy azzal a Warning-gal nem kell foglalkozni. A többi mapának is meg van adva az engedély és nem is az összes fájlnál van hibaüzenet hanem csak 67-nél ,pedig most fut azt hiszem 105 megosztás. Az .nfo-kal , a sample-kal és a rövidebb epizódokkal nincs baja. Szerintem a fájl méret verheti ki a biztosítékot. (Can't allocate memory ERROR)
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10939 üzenetére
Köszi ,hogy drukkolsz ,de még nem az igazi... Ugy néz ki ,hogy átvizsgálja ,de azért valami nem tökéletes. A "Temp" könyvtárban kicsi fájlok vannak , ott "csak" az hibaüzenet ,hogy "
WARNING: Ignoring deprecated option DetectBrokenExecutables at /etc/clamav/clamd.conf:34" ,de pl. a "Torrents" mappámban már nagyobb fájlok is vannak és ott már van az előzőn kívül van még egy másik hiba is : "Can't allocate memory ERROR". Ez utóbbi ott van minden nagyobb file után (pl .: /srv/dev-disk-by-label-HDD-Data/Torrents/Men.in.Black.International.2019.BDRiP.x264.HuN-TRiNiTY/mib.international.sd-trinity.mkv: Can't allocate memory ERROR) és a végén : Total errors: 67. Lehet hogy ezek már túl nagy file-ok és nem férnek el a memóriában és így nem tudja átvizsgálni és az a baja vele !?
Na is mi az az első hibaüzenet ami mindig ott van : "WARNING: Ignoring deprecated option DetectBrokenExecutables at /etc/clamav/clamd.conf:34" !?''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10936 üzenetére
Nem tudom ,hogy a parancsot hatására történt-e ,de most megint kipróbáltam a kézi indítást és most már látszik , hogy dolgozik , végig kutatja a könyvtárat ,viszont még mindig tele van hibaüzenettel.
Az elején azt írja , hogy "Warning: Ignoring deprecated option DetectBrokenExecutables at /etc/clamav/clamd.conf:34" ,utána minden file-nál azt írja , hogy "Can't allocate memory ERROR".[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10936 üzenetére
● clamav-daemon.service - Clam AntiVirus userspace daemon
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/clamav-daemon.service; enabled; vendor preset: enabled)
Drop-In: /etc/systemd/system/clamav-daemon.service.d
└─extend.conf
Active: active (running) since Sun 2019-10-20 11:19:48 BST; 5h 17min ago
Docs: man:clamd(8)
man:clamd.conf(5)
https://www.clamav.net/documents/
Main PID: 23687 (clamd)
Tasks: 4 (limit: 4915)
Memory: 760.7M
CPU: 2min 30.280s
CGroup: /system.slice/clamav-daemon.service
└─23687 /usr/sbin/clamd --foreground=trueEzeket írta ki. (A JuiceSSH-t használtam és minden szürke volt )
A beállítás részemről annyi volt , hogy hozzá adtam egy mappát és beállítottam a gyakoriságot. Utána rámentem ,hogy "indít" és kiírta amiket feljebb írtam.[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
Próbáltam beállítani a vírusírtót ,de valami nem kerek...
Kézi indításnál ezt az üzenetet kapom :Please waiting, scanning shared folder <Temp> ...
WARNING: Ignoring deprecated option DetectBrokenExecutables at /etc/clamav/clamd.conf:34
ERROR: Could not connect to clamd on LocalSocket /var/run/clamav/clamd.ctl: Connection refused
----------- SCAN SUMMARY -----------
Infected files: 0
Total errors: 1
Time: 0.000 sec (0 m 0 s)
Kész
Mi lehet a gebasz !?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10287 üzenetére
Szia ! Nálam most Debian 9-en van OMW4. A kérdésem az lenne ,hogy lehet-e Deb 10-re frissíteni a rendszert , úgy ,hogy minden más érintetlen marad ? (Mint pl. Windows-nál, ott a programok többsége ugye túlél egy verziófrissítést.)
Köszönöm.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Nem arra gondoltam ,hogy ssh-ból törlöm ,hanem hogy ott valami paranccsal "feloldom" és utána majd OMV-bol tötlöm. Öszintén szólva az az ACL nem teljesen egyértelű számomra. Sok ott az ismeretlen kifejezés... Mit kellene ott látnom ? Minden négyzetnek üresnek kell lenni ? (most az) Vagy ha nem akkor mit kellene bepipálnom ?
-
Asztee
aktív tag
-
Asztee
aktív tag
Sikerült végre eltávolítani a nem létező mappáimat (MC-vel létrehoztam újra a törölt mappát) és azóta tudok mostmár létrehozni / eltávolítani megosztást ,de azért még mindig van egy kis problémám...
Van egy megosztott mappa amit nem tudok törölni ,mert nem aktiv a törlés gomb. Rámentem a "Shared Folders In Use"-ra és ott ez van :
In Use By :
config/system/resetperms
config/system/shares/sharedfolder
Le ellenőriztem a szolgáltatásoknál is és csináltam Reset Permissions-t is ,de továbbra is inaktív a törlés gomb.
Mitévő legyek ???
Köszönöm.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
OMV 4.x alatt a megosztott mappákkal van egy kis problémám.
Egy ideje nem tudok sem törlni sem hozzáadni mappát. Miután rákattintok az "alkalmaz"-ra ez a hibaüzit kapom :
Nem vagyok benne egészen biztos ,de azt hiszem ,hogy egyszer MC-rel csináltam egy (megosztott)mappa-áthelyezést ( ) és azóta csinálja ezt. Próbáltam már visszamásolni és úgy OMV alól eltávoítani ,de arra is ugyanígy , hibaüzenettel reagál. Mit lehet ilyenkor tenni !?''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Régóta keresgélem a megoldás a torrentezésem - és CSAK a torrentezésem - VPN mögé rejtésére ,de idáig nem találtam jó leírást ,amit a viszonylag kezdö linux tudásommal kivitelezni is tudtam volna ,de most végre felsejlett valami fény az alagút végén... Ez a négy oldal segített a megoldásban (igazából 2-2 az majdnem ugyanaz ) :
[link1] [link2] [link3] [link4]
Ezzel a megoldással csinálunk egy "VPN" user-t aki csak VPN-en netezhet és a torrent úgy van beállítva ,hogy azt a "VPN" user használja. Ezzel a megoldással egyelőle csak egy problémám van, az hogy a Transmission Remote app.-pal nem tudok hozzá csatlakozni ,csak böngészőből. Ha tudna rá valaki megoldást azt megköszönném.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz predi32 #8406 üzenetére
Na végül sikerült elindítani ,de nem az újraindítás és nem is a bridge mode volt a megoldást , hanem az OPENVPN_CONFIG bejegyzéshez beírtam egy olyan szerver address-t ,ami biztos megtalálható volt a docker által telepítettek között (konkrétan nálam : uk197.nordvpn.com.udp), mert alapból - a napló alapján úgy gondolom, hogy - olyanhoz akart csatlakozni amihez nem volt .ovpn file a tarsolyában . Ezért ssh-n MC-rel indítottam egy keresést "*.ovpn"-re és azok közül választottam egyet a szolgáltatómnak megfelelőek közül.
De !!! Kiderült , hogy "én nem ilyen lovat akartam !". Ugyanis ez a módszer is - ugyanúgy , mintha külön feltelepítettem volna az OpenVPN-t - az egész vasat VPN mögé bújtatja,de nálam az lenne a cél , hogy csak a torrent menjen VPN-en. Szóval még mindig keresem a megoldást arra , hogy ezt hogy lehetne megvalósítani.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
válasz predi32 #8402 üzenetére
Nekem még mindig nem megy. Még a WebGUI sem jön be és még mindig ez van a naplóban :
Using OpenVPN provider: NORDVPN
Setting best server uk745.nordvpn.com.udp
Supplied config uk745.nordvpn.com.udp.ovpn could not be found.
Using default OpenVPN gateway for provider nordvpn
Setting OPENVPN credentials...
adding route to local network 192.168.2.99 via 172.17.0.1 dev eth0
Options error: In [CMD-LINE]:1: Error opening configuration file: /etc/openvpn/nordvpn/default.ovpn
Use --help for more information.
-
Asztee
aktív tag
válasz DIEGO15 #8399 üzenetére
Már írtam is neki privátban ,hogy árulja már el a titkot ! Ő úgy tudom ,hogy a docker-es verzióval csinálta. Arról van itt egy elég jó videó ,de nekem sajnos azzal sem jött össze.
Ez van a hibanaplóban :Using OpenVPN provider: NORDVPN
Setting best server uk736.nordvpn.com.udp
Supplied config uk736.nordvpn.com.udp.ovpn could not be found.
Using default OpenVPN gateway for provider nordvpn
Setting OPENVPN credentials...
Options error: In [CMD-LINE]:1: Error opening configuration file: /etc/openvpn/nordvpn/default.ovpn
Use --help for more information.
Azt látom ,hogy a uk736 servert nem találja ,de próbáltam másikkal is és akkor is ez volt.
Az a "default.ovpn" file az nem létezik a megadott helyen ,de nem tudom ,hogy annak honnan kellene odakerülnie. Az a videóból - legalább is számomra - nem derült ki.[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok ! A torrent forgalmam szeretném VPN-en keresztül bonyolítani, de ha az megoldható ,akkor csak azt. Próbálkozok már vele vagy két napja ,de nem akar össze jönni. Plugin-ként van felrakva a torrent ,de tegnap már kipróbáltam a szemüveges youtube-er által javasolt docker-es verziót is, de úgy sem volt siker. Légyszi segítsetek !
Köszönöm !''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Az a gyanúm ,hogy a NextCloud lesz a lúdas... Elöző nap fotózgattam a telómmal - csináltam náhány panoráma képet is - az autó-szinkron be van állítva ugyebár és amikor a gépen próbáltam megnézi a képeket ,akkor néhány képnél nem volt bélyegkép és csak homok-órázott ,amikor rékattintottam és olyankor van az is ,hogy minden egyéb nas funkció is hosszan várakozik.
-
Asztee
aktív tag
válasz Jesus_Shaves #8299 üzenetére
A deluge-t én még soha az életben nem használtam. Az valami más rakhatta fel magával. Ha valaki leírja ,hogy hogy kell ,akkor le is törlöm.
Lovi27 - a swap-ot nem piszkáltam, úgy van ahogy a rendszer beállította.
Adamo_sx - az hogy lehet ,hogy apache--ból kettő is fut !?[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
A 8276-os hsz-ban azt írtam ,hogy az a baj ! Azután kérte valaki ,hogy tölsek fel egy "top" print screen-t és te arra válaszoltál. Bele olvastam abba ,amit linkeltél ,de ott - ha jól értem - inkább azt magyarázzák el ,hogy mi az a swap és az miért kell.
-
Asztee
aktív tag
Azt én is láttam ,hogy a kswapd0 a hibás ,de nem tudom az okát. Eddig soha nem csinált ilyet és - remélem végleg - el is múlt ,mert most már a normális szinten van.
A képen is jól látszik ,hogy eddig nem volt ilyen szenten a cpu terhelés.
Ma is megugrott egy kicsit ,de csak egy rövid időre és nem is ment fel teljesen 100%-ra.
Szóval a kérdés még mindig aktuális ,hogy most mi történhetett ,amiért nem volt elég a 4 GB RAM és ha nem is elég , akkor is - szerintem - nem kellene ,hogy az ennyire lelassítsa a rendszert.(föleg ssd-s swap particióval. )''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Meg tudná valaki mondani ,hogy mi történhetett a rendszeremmel ? 3-4 hónapja telepítettem a Debian + OMV + Kodi + NextCloud + Transmission rendszert és azóta ment is (szinte) hibátlanul ,de ma egyszer csak nagyon belassult (már restart-on is túl vagyok) ,de nem tudom mi lehet az oka. Néztemtop
-pal ,hogy mi lehet és akswapd0
megy néha (gyakran) 100%-on és a memória használat is 80% körül van (4 GB RAM) pedig ezelőtt csak 50% körül volt.
Help Please !!! Köszönöm !''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Szia ! Meg lehet változtatni a nextcloud data directory-ját ,mert nekem (is) sikerült (pedig én nem igazán konyítok a linux-hoz) ,de azt ne (tőlem) kérdezd ,hogy hogyan ,mert azt sajnos már nem tudom. Keresgéltem és találtam választ...
A másikra : nekem is pont ilyen routerem van és nálam a routeren van beállítva a VPN ,mert így a többi kütyümhöz is hozzá tudok férni távolról (RPi, WD MyCloud,stb) ,amúgy meg csak az omv-hez férnék hozzá ,de ha csak az a cél ,akkor nem tudom melyik lehet a jobb megoldás és miért ?
Ui.: mielőtt lehurrognátok : tudom hogy a WD-hez alapból is hozzá lehet férni távolról ,de nekem régebben azon volt a transmission is és ahhoz használtam[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
Nálam is SSD-n van a rendszer , van egy régebbi 500GB-os HDD a torrenteknek és van benne - egyenlőre 1db - vadiúj 4TB-os WD Red HDD az képeknek, filmeknek, zenéknek. Tehát ez utóbbi valamelyest kímélve van.
Amúgy az OMV-hez van egy Flash Memory bővítmény , ami - ha jól tudom - azt a célt szolgálja ,hogy a rendszer ne vágja haza idejekorán az SSD-t.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok ! SSL-lel kapcsolatos problémával fordulok hozzátok. Van egy Deb 9-re felrakott OMV4-em és erre felraktam egy Nextcloud-ot (is). Valahol itt kezdődnek a problémák... A NC telefonos ap.-ja nem enged csak https kapcsolatot (jogos) ,viszont nekem olyanom nincs (azt hiszem ) Nézegettem a NC súgóját is ,de az nem oldotta meg a problémám. (lehet ,hogy csak nem t'om értelmezni az ott leírtakat ) Szóval nem egészen tiszta nekem ez az egész SSL. Ha jól tudom már az alap OMV4-ben is lehet valamiféle SSL tanusítványt csinálni ,azután még fel is lehet telepíteni valami Let's Encrypt bővítményt is ,de vannak a neten is ingyenes és fizetős SSL szolgáltatók( ). Ehez az egészhez a DDNS szolgáltatónak is támogatni kell a HTTPS-t vagy az nem azon múlik ? Nekem most az ASUS a DDNS szolgáltatóm. (az ASUS routerhez jár)
Nem tudom sikerürlt-e érthetően fogalmaznom... Várom a kérdéseket ,de méginkább a válaszokat !
Köszönöm !''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok ! Azt meg kehet-e csinálni hogy a jelenlegi 500 GIB-os hdd-n levő debian 9+omv kombót pl a clonzilla-val átrakjam egy 120-as ssd-re ? A hdd-n vagy egy Data partíció de még szinte üres és azt nem is szeretném átrakni ,ha nagyon fontos akkor meg akár törölhetem is. Win-nel ez nem okozna problémát ,de a linuxot nem igazán ismerem még és nem tudom hogy nem fog-e "hisztizni" hogy ez a lemez nem az a lemez és jogosultságok meg stb.
És ha végül összejönne akkor kell/érdemes felrakni azt a flash meghajtós plugin-t ?
Köszi , majd még biztos jövök új kérdésékkel...''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Stellar Blade
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen program, ami...?
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest