-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bugarov
aktív tag
válasz gertitorpe #58508 üzenetére
Vaaaagy a lejatszobol mehet a hang az erősítőbe optikai kábellel a kép meg a tv-be hdmi kabellel és akkor egy régebbi (akár hdmi nélkül) erősítő is megteszi.
-
freemanone
addikt
Tény hogy nem használom a TV belső lejáttszóját semmire, de azt gondoltam volna, hogy ha HDMI arc-on van rákötve egy normális hangcucc, akkor működik a TrueHD avagy DTS:X passtrough-val és nem csak DD5.1/DTS5.1 módban megy.
Ezeknél meg alap hogy a hangot adó eszköznek ismernie kell a formátumot.Alapvetően ha TV hangszóróval van használva édesmindegy melyik hangsáv van, erre akartam utalni egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
wrathchild
tag
Üdv! Egy kicsit a témába vág
Tehát ha jól értem:
1:
Android TV esetén külső HDD-t "dugva" TV-be, Kodi lejátszót használva a TV-ből ARC miatt HDMI-n az erősítőbe már butított hang érkezik?
2:
Ha én a leírtak alapján szeretném élvezni a "magas minőségű hangsávot" és most konkrétan erre kérdezve: Dolby Vision képet (tehát külső HDD-Shield-erősítő-TV), akkor csak Plex player jöhet szóba a DV miatt, vagy van kevésbé nyűgös, erre használható lejátszó APP/szoftver?
Mert Plex-et nem javasolják abban az esetben, ha én kedvem szerint más-más HDD-t szeretnék "rádugni" Plex-re, (azokon változtatva olykor a tartalmat). Mivel az adatbázist épít, nem csupán beolvassa a HDD tartalmat.
A TV OLED, hogy a topic-ba beférjen valahogy
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest