- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz ottofon #9335 üzenetére
"A Q betű a Quantum Dot kifejezésből került a betűszó elejére, a kvantumpontocskák pedig mikroszkopikus méretű, félvezető nanokristályokat tartalmaznak, amelyek áram hatására tiszta vörös, zöld vagy kék fényt képesek kibocsátani. " by Samsung?
Haha ez mekkora hazugság... Teljesen alap, hogy a QD réteg fotolumineszcens, tehát a kék LED fény "hajtja" ... gerjeszti a dotokat. Elektrolumineszcens QD TV még fényévekre van.
[ Szerkesztve ]
-
lala666
senior tag
-
lala666
senior tag
válasz Pro Koryak #9358 üzenetére
😂😂😂 Gondolom...annyira nem rossz ám.😉
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Gajho
csendes tag
"A B7V és C7V -ben is van mélynyomó, azaz 2.2-es 40W-os hangrendszer. A két készülék között csupán dizájnbeli eltérés van. Az új sorozatok várhatóan idén áprilisban fognak a boltok polcaira kerülni. Bízom benne, hogy tudtam segíteni és sikerült megválaszolnom kérdését."
ezt kaptam válasznak az LG-tol
-
B_imi
csendes tag
Üdv!
Van itt valakinek LG OLED55B7V készüléke? -
Morph76
aktív tag
Én is nagyon várom.Ugyan 150"-t nem tudok betenni a nappalimba ,de majd olyan 100-110"-t igen!
Arra lennék kíváncsi ,hogy a végtelen kontraszt mellett,milyenek lesznek a betekintési szögei?
Ha továbbra is gyenge,mondjuk 40 fok alatti ,akkor nincs értelme sok.
Ehhez már nem kéne dedikált moziszoba sem ,hiszen a fény nem ront a képen.
Az biztos ,hogy nem lesz olcsó,és ha igaz túl nagy egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
B_imi
csendes tag
Van pár érdekes dolog ami a frissítés után jött.
Youtube lejátszás a távirányító menü gombjának lenyomásakor megáll.
Szimultán hangkimenet TV hangszóróval menüpontban az optikai kimenet < PCM > és az ablak inaktív, csak akkor állítható ha a DOLBY ATMOS ki van kapcsolva.
A WIFI kapcsolatot 0,5 Mbps értékre korlátozta, de ha újra csatlakoztam, utána tudta a maximális értéket.
Nem ismerte fel a külső HDD -t.
A HBOGO alkalmazást többször töröltem ill. telepítettem mire jó lett.
az utolsó három probléma többszöri visszaállítás után eddig jól működik.Jelenlegi szofververzió: 04.70.30
Olyan tulajt keresek aki még a gyári, nem frissített szoftverrel rendelkezik. -
Jack@l
veterán
"Itt kell megjegyezni, hogy az idei LG TV-k sem rendelkeznek még HDMI 2.1 bemenettel"
bye-bye vétel idén...
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
zakoshun
csendes tag
Akit érdekelhet, egy francia OLED fórumon 55EG9A7V-hez ezeket a beállításokat javasolják:
Paraméter kép üzemmód : Színház/Mozi
Képarány: Eredeti
Energiatakarékos üzemmód: Ki
OLED fény: 43
Kontraszt: 77
Fényerő: 50
Élesség: 22
Szín: 50
Árnyalat: 0Dinamikus kontraszt: Ki
Szuperfelbontás: Alacsony képvezérlés
Színskála: Eredeti
Éljavítás: Ki
Színszűrő: Ki
Gamma: 2.4Színhőmérséklet: hideg
Mód: IRE 20 pont
Minta: külső
IRE: 100
Fényesség: 130
Piros, zöld, kék 0Zajcsökkentés: Ki
MPEG zajcsökkentés: Ki
Szemkímélő funkció: Ki
TruMotion: De-Judder: 4 De-blur: 7 -
Madwe
nagyúr
válasz zakoshun #9376 üzenetére
hm, ez furcsa beállítási javaslat nekem, igaz nem láttam még a7et, de azért az h ne expert módot javasoljanak... ez világos szobába javasolt gondolom? vagy félhomály, mindenesetre nem sötét?
élesség jól túl van tolva, szuperfelbontáshoz se nyúlnék... azt furcsállom h hideg s nem meleg2 színhőmérsékletet ajánlják ennél... a trumotion pedig eszeveszetten túl van ezen tolva, 3-3 de inkább 2-2 felé már nem merészkednékpersze ez csak az én általános meglátásom
-
Joshi
titán
Egy kérdés a hozzáértőktől. A Dolby Vision elvileg tudja a dinamikus metaadatot, és az hogy működik a 2017-es LG tévéken? Gondolom HDMI-n keresztül sehogy? Érdekes, mert az Oppo 203 is tudja a Dolby Visiont, de azt csak HDMI-n keresztül lehet tévére kötni. Vagy most akkor a dinamikus metaadatnak nem feltétele a HDMI 2.1 szabvány?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez nem válasz, hanem egy tök más kérdés lesz. A Sony A1 Android TV-t futtat, ha jól tudom. Tényleg nincs rá HBO Go?
A Shield TV kapcsán olvastam Redditen, hogy Android TV-re ebben a régióban nem elérhető. Egy cseh csapat az HBO-nál viszont már dolgozik rajta hogy legyen, így talán érkezik, hozzánk is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz #72042496 #9380 üzenetére
Engem nem érdekel az HBO, de kérdezd meg a Sony LCD topikban ott biztosan tudják a választ.
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #9383 üzenetére
A kérdés nem ez volt, hanem a specifikációk szerint csak a HDMI 2.1 tudja a dynamic HDR metadatat (SMPTE ST 2094). Most akkor hogy működhet teljesértékűen HDMI 2.0-án a Dolby Vision?
-
Madwe
nagyúr
Konkrétan a DV hdmi 1.4en is kifér
"Another advantage of Dolby Vision is that the metadata is embedded into the video signal, meaning it can run across ‘legacy’ HDR connections as far back as version 1.4b. Despite only using static metadata, HDR10 requires HDMI 2.0a compatibility." -
Jack@l
veterán
Hülyeséget mondtam.
"HDR10+ can be supported over HDMI 2.0b. HDMI 2.1 is not a requirement, said Paul Williams"[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Gajho
csendes tag
na akkor azt az április, májust érdemes megvárni, vagy így vagy úgy.
ha már ennyien jelentkeztetek hogy van B7v készüléketek, hogy állnak a beégésekkel? nagyon félek tőle, most egy plazma tv van itthon lassan 8-10 éve, és hát elég ronda már az amúgy gyönyörű képe a beégések miatt. mondjuk annyiban kevésbé fáj mert nem volt olyan drága, mint most az Oled. és ennyi pénzért már csak nem akarnám a beégést. (gondolom ez nem tartozik bele a garanciába se)
-
Ren Hoek
veterán
Itt még senkinek nem égett be permanensen.
Image retenion van, de ha hagyod éjjel futni a kompenzációs ciklust, akkor kiegyenlíti ezeket.Tény, hogy normál monitornak napi sok órás konstans tartalommal azért nem használják olyan sokan, de játékra igen. Nem kell félned
Azt mondjuk nem tudjuk megmondani, hogy több év múlva mi lesz. Max annyit, hogy vannak itt már több mint egy éves készülékek, probléma nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz envagyok #9393 üzenetére
Végigméri az OLED diódák nyitófeszültségét, és ezek alapján újra kalibrálja a digitális szinteknek megfelelő analóg értékeket.
Evvel kompenzálja az egyes területek esetleges eltéréseit. Hogy tényleg pixel szintű, vagy nagyobb blokkonkénti a kompenzáció azt nem tudom.
Érdemes lenne esetleg egy komolyabb géppel sötétben csinálni pár hosszú expozíciós képet amikor lefut egy ciklus. Jó eséllyel látszana rajta valami minta ahogy dolgozik az algoritmus a pixeleken.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Prophyte
tag
Sziasztok Oledesek!
Oled tv vásárlás előtt állok. Most hogy megjöttek az infok az idén érkező tvk-ről és sok minden nem fog változni, ezért úgy gondolom nem érdemes nagyon várni az újakra, maximum csak azért, hátha kicsit lenyomják a tavalyi modellek árát. Vagy nem
A kérdésem az lenne, hogy a B7 és a C7 között csak dizájnkülönbségek vannak? Azt gondolom a kettő közül kerül majd ki a győztes. Illetve fali konzollal van tapasztalata valakinek? Bevált esetleg valami? Gyerkőc fél éven belül járni fog és muszáj lesz felszerelni.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Prophyte #9396 üzenetére
B és c7 között csak design a különbség. Szerintem várj. Jelentősen lejjebb szokta vinni az un széria a régit, persze az meg pár hónap, ha addig kibirod
Vesa szabványosak, azt nézd meg hanyxhany mm kell hozzájuk s simán felszereled a falra, sokan úgy használjuk (nekem c6 van a falon) -
törölt tag
A konzolt én nem gondoltam túl. Egy fix, széles, masszív darabot akartam, ami egyszerű mint a faék. Vettem egy ilyet, nekem teljesen bevált. (Most egy 49"-os tévé lóg rajta, de a 65"-os is erre megy majd. Nálam gipszkarton van, mögötte téglafallal. Ehhez vettem normális fém dübelt, így ez a konzol szerintem már csak a fallal együtt jön le. )
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
"Gyerkőc fél éven belül járni fog és muszáj lesz felszerelni."
Minden gyerek más és más, nem tudhatod a TIED mit fog csinálni ha egy oledet teszel elé.
A lányom 1 éves volt amikor vettem az E6V-t, 40 centire volt az alja a padlótól, mégsem tapicskolta soha.
Viszont rendszeresen megállt a tévé előtt és 50 centiről bámulta.Meg kell tanítani neki, hogy nem érünk hozzá, nem taperoljuk.
Persze vannak extrém rombológépek, ott nagy a baj ha veszel egy ilyen cuccost.De szerintem egy frissen "felállt" gyereknél minden pillanatban ott kell lennetek, emiatt felesleges a falra szerelni a tévét, hacsak nem akarod eleve odarakni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest