- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
amdboy
senior tag
Sziasztok. Nagy dilemmába vagyok. Jelenleg egy LG 55b26LA használok. Lehetőségem nyilt, hogy váltsak egy samsung qe55s90daexxh-ra. Volna értelme a cserének? Mivel lennék előrébb vagy hátrébb? Nagyon köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #104000 üzenetére
Erre nem tudok biztosat mondani. Lehet ez olyan probléma mint a vrr flickering, van amelyiknél van amelyiknél nincs. Panel lottó.
Nem tudsz videót felvenni róla?
Nem koklerkedet bolt kalibralassal? És felül írták a gyári 1d lutot olyan muszerrel ami sötét részeknél már rosszul mér (ez siman okozhat ilyelt)? Pl c5 vagy c6 colorimeter.
Gyári visszaállítas megvolt?
Minden tartalommal jelentkezik? Mert ha csak 1-2-nél akkor lehet a tartalom a rosz vagy tömörítési hiba.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz szkutyi #104004 üzenetére
Én nem tudom, csak kérdeztem.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
KubanitoS
veterán
válasz thomasrc #103993 üzenetére
Mondjuk a mai világban egy efféle elektronikai eszközön nyomonkövetni a garit nem nagy cucc, lehet gyártási szám alapján azt is látják, hogy hány órát használtad. Ki tudja mit kommunikál vissza a nagy testvérnek a tévé.
Jannn: Igen arról van szó. Ahogy nézegettem az enyém lett az utolsó kapható 65-ös G4 a webshopból, akkor még maradt talp az enyémen kívül. Másnapra már nem volt raktáron ugyanez a 65-ös G4 valami Soundbaros kombóval, szóval lehet ahhoz kérte valaki az utolsó talpat.
Ez vajon normális, hogy a hivatalos boltnak ennyire nincs készlete?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #104003 üzenetére
Nem ilyesmi?
-
mcwolf79
veterán
válasz bez78 #103724 üzenetére
Nem tudom miért fikázza mindenki a Philips-et. Nekem 2 éve van egy 65 colos 806/12 Philips tv-m, és teljesen jó játékra is . Nincs tele rakva gamer fícsőrökkel, de egyszer kell belőni oszt csókolom . Sógornak LG-je, van , talán C3, de sok különbséget nem látok a kettő között (konkrétan semmit). Talán az android picit lomhább mint a webos, de teljesen használható .Nem mellesleg 100000-rel olcsóbb volt mint az LG. És persze ebben is LG panel van , sőt pletykálják azt is , hogy a Philips válogatja a panelokat.
Szoval szerintem ha fontos az ár , akkor nyugodtan megveheted a Philips-et!Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
KubanitoS
veterán
Kis érdekesség: ezek között mi a különbség (azon kívül, hogy az egyik nincs készleten)?
mcwolf79: Szerintem nagyon egyszerű, tévés topikban vagyunk és ugye itt hardcore userek vannak, ugyanúgy, mint minden más specifikus topikban, mert kb mindenhol ez megy. Milyen videókártya a legjobb, melyik kocsi fogyaszt a legkevesebbet stb...
Átlag usernek szerintem is kb -kis túlzással nyilván- mindegy mit vesz OLED tv esetében, csak legyen friss modell. Főleg, ha sima LCD-ről vált.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Beüzemeltem a 65G4-et.
Elnézést mindenkitől, ezek kb minősíthetetlen képek a rossz fényviszonyok miatt, de élőben nagyon fullos, pedig még nem is állítottam semmit. Valami AI képjavítás van most alapból rajta, azon van.A képernyővel nem látok semmiféle problémát, felhősödést, vagy bármi mást, bár az is igaz, hogy én nem nézegettem orvosi precizitással a pixeleket.
Amint látjátok soundbarral használom HDMI CEC módban és azt vettem észre, hogy a régi 2019-es sima LED LG-hez képest a hang ég és föld. Olyan basszus jön most mélyládájából, hogy csak néztünk, meg maga a hangsugárzós hang is erőteljesebb, teltebb, az asszony is egyetértett, hogy olyan, mintha vettünk volna egy új hangsugárzót is. Ez nagyon meglepő számunkra, de egyben nagyon pozitív élmény is.
A talppal nagyon megszenvedtünk. Egy-egy unboxing videóban úgy mutatják, hogy a dobozban lévő hungarocellt össze lehet állítani úgy, hogy a tévét bele tudod helyezni állítva és ekkor kényelmesen rá tudod tenni a talpat, mert úgy van kialakítva az egész, hogy a talp pont odafér, kényelmesen felcsavarozod és kész. Na mi nyilván nem olyan hungarocellt kaptunk hozzá, mivel ez a falra szerelhető variáns volt. Végül meg tudtuk oldani úgy, hogy nem fektettük el a tévét, de azért nem volt egyszerű...
Akkor a szoftverfrissítést hanyagoljam? Egyszer bejött a tüzijáték, de utána valami reklám is volt kosárlabdázóval. Kifejezetetten képernyővédő beállításokat amúgy nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
amdboy
senior tag
válasz Sonex79 #104013 üzenetére
képminőségre volnék kiváncsi leginkább.. A boltban a Samsung olyat villantott, hogy az agyam nem hitte el amit a szemem lát. Ugyan azt az adást beraktam itthon és meg sem közelítette amit ott láttam. Aztán lehet, hogy csak beállítás kérdése, viszont azért kértem itt a véleményt mert nem akarnék mellé lőni, mert még is csak közel 500k-s tv és évekre terveznék..
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz amdboy #104016 üzenetére
Sokkal jobb az a Samsung mint a b2.
-
amdboy
senior tag
Köszönöm
-
paatrick
őstag
válasz KubanitoS #104015 üzenetére
Nekem is valószínű G lesz a következő ha váltok de én biztos nem az LG talpat veszem meg hozzá. Már most is agyfaszt kapok hogy a soundbar jó 20 centivel kintebb van mint a képernyő. Ráadásul nekem még olyan alacsony is volt a talp (BX) hogy a TV alá kellett rakni pluszban magasítást mert a soundbar kitakart a képből. Persze utána jött a következő probléma, tükröződik a kép a soundbar tetején. Akkor a soundbart szögbe emelni stb.
Valahogy nem volt a fejemben hogy létezik VESA kompatibilis univerzális talp is a világon, amivel simán alámegy a TV-nek az egész és nincs ez az elcseszett helyzet.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
KubanitoS
veterán
válasz paatrick #104019 üzenetére
Pontosan ez volt nekem is a gondom a soundbarral. Eredetileg nem akartam ennyi pénzt szánni tévére, elég lett volna a C4 is, de annak meg olyan a talpa, hogy a soundbarom teteje valszeg belelógott volna a képernyőbe. Akkor meg én kaptam volna agyfaszt. Ennek ellensúlyozására a C4-hez kapható lg soundbar, amihez van talp is hogy pont a tv alá kerülhessen a soundbar. Árban ekkor már ugyanott vagyok mint a G4… Mindenesetre láttam a G4 talpát, hogy két szinten állítható és a magasabbik alá kényelmesen befér a hangprojektor. Ezért lett többek között a G4…
-
paatrick
őstag
válasz RockCNC #104020 üzenetére
Az előző TV-mnek én is olyat csináltam, de az se az igazi. Sima bútorlap ~2 cm vastag, plusz a talp magassága, esetleges ráhagyás 1-2 centi, gyorsan összeadódik 10 centire. Én simán észre tudtam venni hogy alulról jön a hang és nem a képernyőtől. Anyagiakban se biztos hogy olcsóbbra jöttem ki mint a kész talppal, de mint írtam akkor se gondoltam rá hogy van gyárilag univerzális talp.
Legtöbb gyártó készít soundbart, aztán ugyanez a gyártó TV-ben már nem gondol rá hogy alá is kéne valahogy rakniSzerintem nincs jobb mint amikor be tudod alá rakni, főleg center sugárzónál. Vagy van még a Sonynak az a megoldása mikor a képernyő is ad hangot centerben de azt még nem hallottam élőben.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Icewloxy
újonc
válasz Quadgame94 #104031 üzenetére
De ez a G3 szériás és ferde, Nem olyan egyenes mint a G4 gyárija.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Említettétek a tűzijátékos képernyővédőt. A Home screen ha úgy marad akkor 3 perc múlva elindul. Viszont ha pl Disney pluszon megállítod a lejátszást, akkor semmi sem történik 3 perc után sem. Szóval akkor a képernyővédő funkció appok alatt nem is működik? Mert akkor így nem sok értelme van az egésznek. Én biztos nem hagyom véletlenül a Home screenen ott a tévét, akkor inkább kikapcsolom…
-
Rinkasime
tag
Van egy C3, kb 1 hónapja rajta van még a fólia, mennyire gáz mivel jár ha rajta hagyom?
-
Rinkasime
tag
Ápropo, új webos-ra érdemes frissíteni?
-
hunspikey
őstag
válasz krx21 #104008 üzenetére
De, pontosan ez a jelenség. Iszonyú sötét derengő alig látható szürke van fekete helyett. Ha ez plazma lenne kb ez lenne a normális, de ez oled basszaszellő...
@Vhiktor nem, ez tutti nem bolti "kalibrált" mert telekomos és ők nem bontják ki.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
veterán
-
-
szkutyi
addikt
válasz N.YCityBoy #104040 üzenetére
Sikerült képek alapján eldönteni?hmm.azert g4 és C1 között pont egy szakadéknyi különbség van.xd
Csúcs fenyerő hdrben kb duplája, sdrben másfélszerese,
Színfenyero 1.5-2x-e mint a c1nek.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szkutyi #104042 üzenetére
Mit sikerült eldönteni??? Azt írtam, hogy semmi szégyenkezni valója nincs,és nincs is...a szakadék az pedig szerintem csak egy kis gödör maximum 😂
És kinek kell akkora fényerő már bocs, ja és egyenesen arányosan ezzel veszít is a szintelítettségből, erről ennyit, nézzél anyagot ezekről van bőven, rendesen okádék képe van ezeknek a nagy fényerősségű tévéknek a régebbiekhez képest, amikor felhúzzák a fényerőt, így aztán sok értelme van 😳🤔
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
-
veterán
-
szkutyi
addikt
válasz N.YCityBoy #104046 üzenetére
Igy van ezek tények..c3-c4 gödröcske, míg a c1-g4 szakadék...
kinek kell akkora fényerő már bocs, ja és egyenesen arányosan ezzel veszít is a szintelítettségből, erről ennyit, nézzél anyagot ezekről van bőven, rendesen okádék képe van ezeknek a nagy fényerősségű tévéknek a régebbiekhez képest,
Hogy mivan????xd
Mint mondtam, dupla akkora színfényerők vannak jelen....jó a C1, de semmi köze már a g4-hez...csupán annyi hogy Oled-Oled.
szerintem is itt fejezzük be.xdd -
belan
addikt
válasz N.YCityBoy #104043 üzenetére
Én is úgy láttam nagyobb fenyeronel veszít a színből sima oled , itt QD-oledtol nincs jobb ezen téren óriási fenyerő mellett is szín tökéletes.
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
hunspikey
őstag
válasz N.YCityBoy #104043 üzenetére
A c1-nek köze sincs egy mla paneles g3 vagy g4hez. Pont.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)