- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Azért írtam átlag 55"-t. Tőlem hajlíthatják a 75"+ kijelzőket, nekem akkora nem is kellene, ahhoz már tényleg kicsi a nappalim. Lehet hogy mégis csak 75", de mégiscsak LCD.
Visszatérve a hajlításra, ha tényleg akkora jelentősége lett volna, akkor a gyártók nem engedik el ilyen gyorsan a témát.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Jó az 1m-re csak megszokás kérdése. Filmek nagy részéhez nincs szükség nagy nézési szögre, sőt inkább kényelmetlen hogy sokat kell a szemmel pásztázni. Ilyen 45-60 fokos nézési szögekhez már egész másként kellene a filmeket fényképezni, a fő kompozíció mindig a középső 50% tartományban a többi pedig perifériás képi információt tartalmaz.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Gajho
csendes tag
sziasztok. visszaolvasgatva látom, hogy nagyon sokan a B7 mellett döntöttetek. kicsit utánajárva az tűnt fel, hogy a C7 tök ugyanaz csak más a talpa és van benne mélynyomó (emiatt a tesztek alapján kicsit jobb a hangja). jelenleg teljesen ugyanaz a két készülék ára. mi az oka, hogy mégis a B7 mellett döntöttetek? (ha jól láttam akkor a b7et olcsóbban vettétek mint a mostani ára, de ha azonos áron vannak akkor a C7 a jobb jól gondolom? esetleg valaki találkozott már B8/C8as hírekkel? érdekelne hogy az is vajon március körül jön-e mint 2017ben, mert akkor lehet érdemes várni hátha tud vmi extrát vagy ha nem is, de legalább lejjebb nyomja a C7 árát
-
daneel_hu
addikt
válasz Zsmester89 #9296 üzenetére
Ez így van.
Hovatovább még a legszuperebb modern lakásokban is látni teljesen degenerált pozíciókat a falakon.Szerintem egy 55 colos esetében a tv alja maximum 55-60 centire legyen a padlótól.
Ha leülsz az ülőgarnitúrára, akkor a középvonal nagyjából szemmagasságban lesz.
Hát még ha valaki döglik a kanapén... -
törölt tag
válasz Reinhardt #9303 üzenetére
Régen volt OLED-em, de a black level szerintem más lesz. Ultra HD deep color, vagy hasonló nincs? Azt kéne bekapcsolni.
PC-ről hajtva a sharpness-t a tévé menüjében nullára érdemes tenni ha jól emlékszem, az nVidia control panelben pedig UHD, 60 Hz, full RGB képet állíts be.
Az nVidia kártyáknál full helyett a limited color range az alapértelmezett, olyankor egyszerre szürkülnek a feketék.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
https://index.hu/tech/2018/01/01/az_lg_bemutatta_a_vilag_legnagyobb_oled_tevejet/
-
tothl
addikt
Sok helyen a B7 volt elérhető, illetve a Telekom azt akciózta.
Nekem is ez lett, nem pörögtem a C7 -en, amúgy is a házimozi adja a hangot.
Egyébként Samu után felüdülés, hogy eddig minden hangot kiadott optikain szépen DTS -ben.
Eddig direktbe kellett kötnöm a lejátszót, most nem kell. -
janos666
nagyúr
válasz envagyok #9295 üzenetére
Ettől szerintem még érvényes marad az a látszólagos elvi különbség, hogy az UHD BD-re sokkal inkább csak egy új kompatibilitási formátumként tekintenek, amibe "bármit" szabadon bele lehet lapátolni, míg az FHD BD egyben valamiféle minőségi kategóriaként is jelent meg, valamiért nem igazán engedték meg maguknak, hogy beletoljanak olyan master-t, ami közelebb áll ahhoz, ami a DVD-be fér, mint ahhoz ami az FHD BD-be, a kettő közti szürke területet is inkább hanyagolták, nem még az 1:1 re-release jellegű dolgokat.
Ezt az érvelést akkoriban is el lehetett (volna) játszani, 2006 körül kb. senkinek nem volt még mai szemmel normális minőségű FHD készüléke, csak a studióknak és esetleg néhány videophile-nek. A gagyibbnál gagyibb LCD-k uralták a piacot, még a plazma sem volt ott a szeren, az is csak 2008 végére érett be és még kizárólag a csúcskategóriában volt jó (9G Kuro), az LCD kb. csak akkorra lett "nézhető" (FALD, BFI, jobb színkezelés a megfizethető árkategóriákban, "helyesre" kalibrálható képmódok biztosítása, stb), mire ki is halt a PDP (és jött az OLED). Sok volt ott még a 720p készülék (sőt, akadt még téglalap pixeles is, amin nem volt natív semmi szabvány felbontás) és rengeteg TV-n volt lehetetlen a színhelyes, vagy akár csak képélesség értelemeben a "forrás hű" megjelenítés (össze-vissza bohóckodtak a képfeldolgozással, nem is törekedtek arra, hogy legyen legalább elrejtve valami színhelyes mód, amiben kikapcsolhatóak a zajszűrők és hasonlók is, csak tolták az "effekteket" és talán azért, mert ha akarták sem lettek volna jók másra, azért is maszatolták el még jobban, ha "jó" úgy sem lesz soha). Ha ilyet akartál, ott voltak esetleg a "munkára" szánt PC monitorok, de azok kicsik, és rendszerint fix 60Hz-en jártak, magas válaszidővel csóvát rajzolva a mozgóképre, szóval úgy igazán semmi nem volt, ami jól visszaadja.
Ehhez képest szerintem jobb is a helyzet. Erősen kiforratlan még a TV-ken a HDR és Rec2020 támogatás, de nem akkora katasztrófa. Már lefutottuk azt a kürt, hogy nem kötelező minden lehetséges beállítással agyonig eltorzítania a képet a TV-nek, hanem meg lehet próbálni visszaadni az eredetit is, illetve nincs olyan "fél UDH", mint a 720p-s HD-ReadyTV-k voltak.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Márton
nagyúr
üdv,
"A sötét háttérben lévő, kisebb méretű világos elemeket az OLED vakítóan világos, több száz kandela/m2-nyi fénnyel képes ábrázolni. A nagyobb kiterjedésű világos tárgyak esetében a legfényesebb OLED fehér is csak 100 kandela/m2 alatt lesz."
azt valaki tudja ennek mi a technológiai oka?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
janos666
nagyúr
A '7-es sorozat némileg 100 felett van még akkor is, ha a teljes képernyő homogén fehér. Sötét szobában épp elég vakító az is a 21:9 filmben szinte minden hófehér.
Kompromisszum, hogy ne kelljen olyan magas teljesítményre méretezni mindent (olcsósítás) és ne kelljen a sötétzöldeket messzire elrémisztő maximális fogyasztás értékeket ráírni (és van aki talán annak is örül, ha így vékonyabb és könnyebb lehet a készüléke) + van mit csepegtetni évről évre (még egy picit világosabb és világosabb az újabb).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
T1OK3
kezdő
http://www.origo.hu/techbazis/20180102-lg-88-huvelykes-8k-oled-tv.html
"Ugyan elsőre lenyűgözőnek tűnik az LG készüléke, azonban a Samsung már jó ideje belátta, hogy az OLED technológia bukásra van ítélve, egyszerűen túlságosan drága a paneltípus előállítása. "
-
Joshi
titán
Ha A Samunak bejön a micro-LED, akkor annyira nem lesz az a szőlő savanyú. Főleg ha megfizethető árban lesz a 150"-os méret. Ugye a micro-LED technológia is háttérvilágítás mentes, azaz végtelen kontraszttal fog rendelkezni. Első körben egyértelműen a milliomos dedikált moziszobával rendelkezők játékszere lesz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bubukain #9326 üzenetére
A cikkben is írják, hogy a Samsung már lemondott a tévés OLED panelekről. Az idézett mondatban - és nemcsak ott, mert a cikk legalább felét át kéne írni, hogy normális legyen - csak rosszul fogalmaztak.
Ettől függetlenül nem tenném az Origó hitelességéért se tűzbe a kezem, de az egy más kérdés.
Két héten belül úgyis kiderül, ki mivel gurít az idénre.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Bubukain #9326 üzenetére
A Samsung új LED technológiájával már nyíltak mozik. Az otthonihoz viszont micro-LED-ek kellenek gondolom a méret csökkentéséhez, szerintem a 150" a legkisebb amit "tudtak" készíteni. Részemről ez csak találgatás, de az idei CES-en mindent megtudunk.
Igen arról pletykáltak, hogy a Samu újra nekiáll a saját OLED fejlesztésének. Ezek szerint csak pletyka volt.ui.: azért azt senki ne gondolja hogy a Samu micro-LED-je megjelenése pillanatában olyan lesz mint az OLED. Ennek a technológiának is kell néhány év mire kiforrja magát. Szerintem olcsó se lesz egy darabig az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Jó kérdés, én ezt a videót találtam hirtelen. Itt a
szimpatikus és nagyon jó angolságúúriember azt mondja, hogy csupán kozmetikai eltérés van.Ez alapján a C7 nekem jobban is tetszik a teljesen fekete káva miatt. A talpa szebb talán a B7-nek (szubjektív), de én úgyis a falra tenném. Mondjuk C7-et én csak elég kétes megbízhatóságú webshopokban találtam hirtelen - 65"-öst legalábbis - 55"-ös viszont van a Mediamarktban (ez az egyetlen ismert név az argep.hu-n a C7-re keresve ).
[ Szerkesztve ]
-
ottofon
csendes tag
Szerintetek ez mennyire korrekt a Samsung részéről?
"A következő lépcsőt a szerves anyagokat alkalmazó LED-ek jelentették, amelyek az OLED nevet kapták az organic light-emitting-diode rövidítéseként. Az ilyen kijelzőkben szerves anyagokból készült vékony filmréteget találunk, amely áram hatására fényt bocsát ki. Mivel az OLED-képernyőkhöz nincs szükség háttérvilágításra, ezért sokkal mélyebb színek és magasabb kontrasztarány megjelenítésére képesek, különösen a sötét színek, elsősorban a feketét illetően. Emellett pedig jóval vékonyabbak is, mint a hagyományos LCD-kijelzők, ezért nem csoda, hogy a tévék mellett a mobileszközök piacán is megjelentek. A plazma- és a LED-technológiához képest az OLED-nél kevésbé jellemző a szellemképesedés, azonban a fénykibocsátó filmréteg elöregedése azzal jár, hogy a háromszínű (kék-piros-zöld) diódák nem tudják már megfelelően „kikeverni” a színeket, ezért eltolódik a színegyensúly (a kép, a meghibásodott LED színétől függően, kékes, zöldes vagy pirosas árnyalatot kap).
Se képbeégés, se szellemkép
Az evolúció következő lépését, a kijelzőtechnika jelenlegi csúcsát a QLED-nek nevezett technológia jelenti. A Q betű a Quantum Dot kifejezésből került a betűszó elejére, a kvantumpontocskák pedig mikroszkopikus méretű, félvezető nanokristályokat tartalmaznak, amelyek áram hatására tiszta vörös, zöld vagy kék fényt képesek kibocsátani. Ez a rendkívül fontos fejlesztés azt eredményezi, hogy a QLED-kijelzővel ellátott készülékek képe minden korábbinál tisztább színeket produkál, ráadásul a fényerő is jelentősen növelhető a korábbi technológiákhoz képest. Gyakorlatilag úgy kell elképzelni egy ilyen kijelzőt, hogy a háttérvilágítást fehér fényű LED-ek adják, a kvantumpontok pedig ezt a fényt alakítják át saját színüknek megfelelően. A QLED-kijelzővel felszerelt tévékészülékek ezért minden korábbinál vékonyabbak, ugyanakkor sokkal mélyebb, részletesebb képmegjelenítést tesznek lehetővé, mint a régebbi technológiát alkalmazó társaik. Fontos, hogy a 2017-ben LCD-nek nevezett képernyők ma már mind QLED-technológiát alkalmaznak, ez nem összetévesztendő a korábbi LCD-kijelzőkkel. A QLED-képernyők, elődeiktől eltérően, ráadásul már a képbeégést, illetve a szellemképesedést is kiküszöbölik.
Az oldalon elhelyezett tartalom a Samsung megbízásából jött létre, előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt."
[ Szerkesztve ]
"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
Joshi
titán
válasz ottofon #9335 üzenetére
Nem értem miért írtad ezeket, de legalább tetted volna offba.
A quantumdot olyan mint a Sony Triluminos megoldása, azaz nanokristályokat alkalmaz. Hozzáteszem a Sony A1 OLED tévénél is van Triluminos. Na most akkor mi van? Jobb mint az LG OLED? -
ottofon
csendes tag
Miért lenne off? Elküldöm ezt a hvg oldalán talált cikket az LG-nek mert szerintem ez kimeríti a hitelrontás kategóriát. Megvezetik az embereket plusz hamisan vádolják az OLED technológia képviselőit.
[ Szerkesztve ]
"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
Partz
senior tag
Sony először 2013-ban a quantum-dotos lcd tévéinél használta a Triluminos megnevezést. 2014-től már különböző foszfor bevonatú led-es megoldásokat alkalmaztak, ezen a néven. Magyarán a Sony az összes olyan készülékénél ezt a megnevezést használja beleértve az oled technológiát, ahol DCI közeli színteret képes lefedni a kijelzőjük.
-
Partz
senior tag
Egy hét múlva ilyenkor okosabbak leszünk ez ügyben, akkor mutatják be az idei modelleket. De már szivárogtatnak híreket. B8 gyengébb processzort kap, C8-ban lesz 77"-os változat idén. C széria márciusra várható, a többi június. Azt megerősítette az LG is, a 2018-as tévékben még nem lesz hdmi 2.1. Link
-
Partz
senior tag
De semmi extra amiért nagyon várni kéne az idei modelleket. Előzetesek alapján a videó feldolgozásra feküdtek rá jobban, meg a hfr 120 fps-en támogatott lesz streamen keresztül, mivel a hdmi még nem támogatja azt. Panel marad a tavalyi, ugyanazzal fényerővel, színtérrel.
-
Partz
senior tag
válasz Nemir Ombe #9287 üzenetére
Közben megerősítették, a 88"-os 8K oled tévé egyenlőre prototípus, demonstrációs jelleggel mutatják be. Jövőre várható a kereskedelmi forgalom, az új gyárban fogják gyártani, új paneltechnológiával. Ebből adódik egy év múlva várhatóak az új tervezésű oled panelek, a hdmi 2.1-et beleértve.
-
crissprivat
senior tag
Akkor annyit még kibírok a junoszty mellett
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
Madwe
nagyúr
válasz crissprivat #9344 üzenetére
én is arról váltottam c6ra tavaly, annyira nem volt nagy ugrás uh várj még nyugodtan...
-
törölt tag
válasz crissprivat #9346 üzenetére
Utána meg már úgyis mindegy lesz.
-
zakoshun
csendes tag
Különböző forrásokból, különböző dolgokat olvastam már.. ti a zajcsökkentést milyen beállításon használjátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest